מקדמים מס חדש😡🇮🇱

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אם חשבתם שהכל יקר, מסתבר שבאוצר מצאו משהו שעדיין לא משלמים עליו (מספיק) מיסים והחליטו לייקר גם אותו: באוצר מקדמים "מס תעופה" חדש שמקודם במסגרת חוק ההסדרים בתקציב 2026.
רק שלא יקדמו מס תיירות.

boriska1

Well-known member
אם חשבתם שהכל יקר, מסתבר שבאוצר מצאו משהו שעדיין לא משלמים עליו (מספיק) מיסים והחליטו לייקר גם אותו: באוצר מקדמים "מס תעופה" חדש שמקודם במסגרת חוק ההסדרים בתקציב 2026.
רק שלא יקדמו מס תיירות.
ממעמקי זיכרון, פעם היה מס על יציאות לחו"ל, לזכרוני מעל ל200 שקל. היו צריכים לשלם בדואר. מישהו זוכר?

Harrington

Well-known member
מנהל
רק שלא יקדמו מס תיירות.
מגמתית משהו, הכתבה הזאת :). בכותרת המשנה מדברים על תוספת של 500 ש"ח עם סימן קריאה בסוף, אבל מי שקורא את הדברים עד הסוף מגלה שזה רק (או בעיקר) ליעדים באמריקה וברוב היעדים מדובר על תוספת של כ90 ש"ח הלוך-חזור.

בכל מקרה, בס"ה נשמע לי הגיוני למדי. הרי ברור (וידוע מזמן) שהמדינה צריכה להעלות מיסים בצורה כזאת או אחרת כדי לממן את הוצאות המלחמה (ואשריה שהצליחה להוציא אותם בזמן אמת כשנזקקה לכך, מה שמלמד על חוזקה של הכלכלה הישראלית, אבל זה דיון אחר). טיסות זה עדיין בכל זאת luxury, משהו שגם בעידן שלנו מאפיין כאלה שהפרוטה מצויה בכיסם ולא את העניים ושכבות האוכלוסיה הנמוכות*. אך הגיוני נראה לי למסות דווקא במקומות כאלה.

* כן, אני יודע שזה לא ב100% מדויק וגם כאלה שנחשבים עניים טסים בימינו. או אולי נכון יותר, טסו לפני הקורונה ועליית המחירים שבאה בעקבותיה ועדיין לא חלפה מהעולם.

ai27

Well-known member
אפשר לתת פטור על טיסות בכיוון אחד

למעלה