מקדונלדס

• פותח הנושא S2M
  • פורסם בתאריך

Blablabla777

New member
איש באמונתו יחיה

תראי, אני לא הולכת לשכנע אותך שהסיפורים בתנ"ך נכונים כי זה יקח מלא זמן רק מה שאני יכולה להגיד שאת לא יכולה להחליט שחלק מהתנ"ך נכון וחלק לא, יעני רק מה שנשמע נכון אז הוא נכון ומה שנשמע מופרך אז לא היה. בנביאים יש מלא סיפורים שהם בכלל לא נשמעים הגיוניים אבל עובדה שהנביאים באמת ניבאו את מה שקורה עכשיו בתקופה שלנו. אגב, איך לדעתך נברא העולם?

Blablabla777

New member
תשובה

איך נברא המפץ? הרי הוא עשוי מחומרים כימיים [או אחרים, איך שתרצי] שנתהוו איכשהו בשביל שיהיה "מפץ". מי ברא אותם? איך הגיעו, יש מאין?! מה היה לפני המפץ? כלום?! אז איך הוא נתהווה בעצם? הרי כל חומר בבריאה עשוי מאלקטרונים ופרוטונים הנעים כל הזמן... גם למפץ צריכה להיות נק' התחלה.. ולמה/איך בעצם נתהווה עולם שלם מ"מפץ"?! לפני עשרות/מאות/אלפי/מיליוני ואם תרצי גם ביליארדי שנים.. וברא עולם שלם; עצים, אנשים, חיות, מתכות, אדמה, וחומרי גלם נוספים. ואם נחשוב על זה בעצם, אז למה שלא יהיה/היה עוד מפץ/ים מתישהו שיבראו עולמות נוספים? וכי רק מפץ אחד יכול להתהוות רק פעם אחת בהיסטוריית בת X שנים?? המדענים, יהודים+גויים כבר מזמן מודים שיש בורא לעולם וגילו לא עולה על 6,000 שנים... אם תרצי עוד בנושא ולא עניתי/שאלתי שאלה רטורית מספקת, אשמח בלנ"ד להשיב בהזדמנות... ורגע, שכחתי את שאלת השאלות... מי בעצם יצר את המפץ?!?! נוצר מעצמו?! כך? בני אדם חיים "בזכות" זה שהיה פעם מפץ?? מלבד זה שגישה זו אנכרוניסטית ביותר, היא גם לא ממש מתקבלת על הדעת... אגב, תלמידו של דרווין, אלדוס הכסליי, בספרו "וידויו של כופר מקצועי", כותב במפורש שכל מגמתם היתה לרצות ולהנחיל ש"לעולם לא תהיה משמעות, וכתוצאה מכך הנחתי שאין לעולם משמעות... הפילוסופיה של חוסר משמעות היתה מכשיר לשחרור.. ממערכת מסוימת של מוסר..." [אלדוס הכסליי 1973]. ולגבי ה"אבולוציה", המילה אבולוציה פירושה התפתחות. ושוב חוזרים לאותה נק'.. ממתי בעצם התחילה ההתפחות? ממי ההתחילה, מהקופים? אז בעצם סב סבך היה קוף? ולמה לא כל הקופים התפתחו לבנ"א? [אולי כדי שנזכור "מאין באנו"?!] אני מסכימה עם התפתחות, מאז שנברא העולם הוא רק הולך ומתפתח [מבחינה מסויימת] אז אולי תגדירי לי בבקשה . מקווה שהסברתי את דעתי כראוי חג שמח! :)

JennyBazz

New member
חחחחחח מה הולך פה?

כול אחד שיאכל מה שבא לו... =) מקדונלדס זה טעים =) רק זה באמת לא ממש טוב שהם מתחילים להשתלט על כול העולם בלי מעצורים... מפחיד...

WannaLove

New member
זה רק אני או ש.....................

הקולה של מקדונלדס יותר טעימה?

Bardug0

New member
לא מדוייק

זה תרכיז של קוקה קולה, מהול במים. בסניפים של מקדונלד'ס יש מערכת לסינון מים, מערכת לייצור תערובת "מים-תרכיז קולה" ומערכת לתערובת פחמן דו-חמצני וקולה. אם כל המערכות נקיות ועובדות כמו שצריך - תקבל אחלה קולה. כך בעצם אופן הייצור של קוקה קולה בסניפים הוא דומה מאוד לאופן שבו מייצרים קוקה-קולה במפעל עצמו. יש סיפור, שפעם היתה תקלה במפעל של קוקה-קולה בבני-ברק. אחד הטכנאים שהגיע לטפל בדליפה, נפל לצערנו לתוך בריכה של קוקה-קולה. עקרונית, אין אם זה שום בעייה, אבל היה מדובר בתרכיז קוקה-קולה, ולא במשקה המהול שאותו אנו מכירים מהבקבוק. וכידוע, בקוקה קולה יש חומצה זרחתית. כשהחומצה הזאת באה בריכוז (מולר) נמוך, אין עם זה הרבה בעיות. אבל הטכנאי המסכן נפל לתוך בריכה של תרכיז קולה עם ריכוז חומצה זרחתית גבוה, והיום הטכנאי כבר לא איתנו. גורם לך לתהות למה לעזאזל אתה שותה את זה, הא?

Octavarium

New member
אז תסביר לי את זה

שבקולה של מקדונלדס יש לנו מחסור חמור בגזים?

Bardug0

New member
אני יכול לשער שזה

או עניין של ריכוז או עניין של טמפרטורה. בכל מקרה, אני אנסה להשיג תשובה ממקור יותר מבין ממני ואחזור אליך אם אצליח.

Octavarium

New member
איך טמפרטורה?

ואם זה עניין של ריכוז אז זה מחזק את מה שאמרתי שזו קולה מהולה במים (למי אכפת איך עשו את זה שזה יהיה מהול יותר? העיקר שזה מהול יותר)

Bardug0

New member
ריכוז של גזים

גם לגזים יש ריכוז. וטמפרטורה קשורה לזה שמסיסות (גם לגזים יש מסיסות) עולה עם הטמפרטורה. תנסה לשתות קולה חמה וקולה קרה ותראה את ההבדלים.

Octavarium

New member
שאלתי איך טמפרטורה

לא כי אני לא יודע שהיא משפיעה אלא בגלל העובדה שאני אחד ששתה קולה בכל טמפרטורה שאתה מסוגל לחשוב עליה... קולה עם פחות גזים מהקולה של מקדונלדס לא ניתקלתי

למעלה