מקדונלד'ס

snapis

New member
זה לא ניצול.

כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון. עצמן העובדה שהם משלמים שכר מינימום לתיכוניסטים זהו לא ניצול. כמו שאמרת, בשביל זה קיים שכר מינימום. אך מקדונלדס בהחלט מנצלים את המצב שעומד לרשותם. הם לוקחים את העובדה שבני נוער לא יכולים לעבוד במקום אחר, ומשלמים להם פחות. כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב. אני לא יודע בדיוק את הקלוריות המדויקות, אבל בעיקרון ארוחה במקדונלדס שווה לאותה כמות קלוריות של יום שלם. ברור שמנגנון העיכול מאדן לאדם הוא שונה. אבל ברמה העקרונית בן אדם שאוכל במקדונלדס לאורך זמן, לא אמור להראות כמו דוגמן. בקשר לסרט- לא ראיתי את סתיו בסוף, אבל אני אנסה להעביר את זה לנועה בקרוב.

KaRnAf ReShAtOt

New member
בכ"מ זה נראה לי די לגיטימי

ואני דווקא חושב שבני נוער כן יכולים לעבוד בלא מעט מקומות עבודה אחרים (וכנראה שגם בלא מעט מהם יינתן שכר מינימום) ואני אפילו רואה את זה בחיי היום יום.

croovy

New member
אם לא הייתי מכיר אותך הייתי חושב

שאתה ממש אגואיסט ולא אכפת לך מהסביבה ומאנשים אחרים ומהילדים שלך בעתיד. כורתים את יערות הגשם => אין אוויר, העולם מתחמם, מלא חיות נכחדות. מתעללים בחיות (הרבה יותר ממה שצריך כדי לייצר בשר). מעבידים סינים קטנים ומנצלים ישראלים בינוניים, ולא אכפת לך? (זה שמגדל את הפָרות שאתה אוכל לא רואה הרבה מהכסף שאתה נותן למקדונלד'ס. כך גם עם בגדים, מוצרים שעשויים מפלסטיק למשל, וכו'). כלים חד-פעמיים => 1. נגמרים המשאבים בעולם. עוד כ-50 שנה למשל ייגמר הדלק בעולם. שוב, עצים נכרתים וכו'. 2. אין איפה לשים את כל הזבל. העולם מתמלא בזבל. מלא מזבלות. ולא כל דבר אפשר למחזר (ובכלל, מתוך זה בקושי ממחזרים). ונגמרים השטחים הפתוחים. וכו' מה לא משכנע בזה?

KaRnAf ReShAtOt

New member
מה שלא משכנע בזה

הוא שאני די חסר ידיעה לגבי כל מה שקשור לאיכ"ס. למעשה, הייתי שמח אם היה עוד סופ"ש כזה כמו שהיה אז. והאמירה הזו- " אם לא הייתי מכיר אותך הייתי חושב שאתה ממש אגואיסט ולא אכפת לך מהסביבה ומאנשים אחרים ומהילדים שלך בעתיד"- היא לא משהו ועל גבול הדמגוגיה. לגבי האושר (הודעה אחרת)-שוב, בשבילי זה לא יהיה אושר אמיתי, ייתכן שבשביל אחרים זה כן.

croovy

New member
זה לא נראה לי דמגוגיה

אני באמת חושב ככה ומה יש כ"כ לא לדעת? לדוגמה: יש יערות גשם. כורתים את העצים כדי ליצור שטחי מרעה. יש פחות עצים. 1. יש פחות חמצן, ויותר פ.ד.ח, שגורם להתחממות כדה"א, שגורמת למשל להכחדת מאות זנים של חיות. 2. לחיות אין איפה לגור, הן מתות, והרבה נכחדות.

Alexco

New member
הא?

מה זה "מתעללים בחיות יותר ממה שצריך כדי לייצר בשר"? ואם מתעללים בחיות רק במידה הנדרשת "כדי לייצר בשר"? ומה זה בדיוק לייצר בשר? זה להרוג אותם ולהגיש לך את גופותיהם למאכל, דבר ברור אדוני!

croovy

New member
יש לדעתי הבדל

בין להתעלל במישהו ואז להרוג אותו, לבין להרוג אותו בלי כאבים

ערב רב

New member
כי היא חברה גזענית

שבין השאר מחרימה את המתנחלים ומממנת את משפחות המתאבדים וכל שקל שהיא מרוויחה נכנס לכיסו של עומרי פדן מראשי התנועה האנטישמית "שלום-עכשיו".

למעלה