מקדונלד'ס

KaRnAf ReShAtOt

New member
מקדונלד'ס

פעמים רבות שמעתי אנשים מדברים בגנות מקדונלד'ס ועד עכשיו בקושי הבנתי למה, אם בכלל. אני פונה לכל מי שחבר בפורום ונגד מקדונלד'ס: אנא אמרו לי את טענותיכם נגד החברה. זה מאוד מעניין אותי. תודה.

אני חושב

שמקדונלדס הפכו למוקד שנאה בעיקר בגלל מה שהם מייצגים, כלומר, את ההיפר-קפיטליזם הדורסני וחסר הגבולות, המתבטא בזיהום הסביבה, פגיעה מיותרת בבע"ח (הרבה מעבר לפגיעה הרגילה), העבדת ילדים, פגיעה בבריאות, המוניות, ותביעות נגד מי שמעז לפתוח עליהם את הפה. לא שחסרות חברות שעושות את זה. מקדונלד'ס היא פשוט הגדולה מכולם, המכילה בתוכה את כל מחלות האמריקניזציה.

KaRnAf ReShAtOt

New member
הייתי רוצה שתפרט לי על כל אלה:

"בזיהום הסביבה, פגיעה מיותרת בבע"ח (הרבה מעבר לפגיעה הרגילה), העבדת ילדים, פגיעה בבריאות, המוניות, ותביעות נגד מי שמעז לפתוח עליהם את הפה." (למעשה, רוב ההודעה שלך)

יחי הקפיטליזם

מקדונדלס מייצג המוניות והצלחה, מה שבני אדם לא מוכנים לקבל כל עוד זה לא קשור אליהם. רוב המתנתגדים למקדונלדס הם בדרך כלל פנאטים סוציאליסטים שאינם מוכנים לקבל הצלחה ושגשוג כלכלי של כל אדם חוץ מאשר הם ( בטענות עלובות של כביכול שחיתות וקפיטליזם דורסני שפוגע בזכות הפולטריון המסכן-בולשיט!!!), וצמחוניים שהם פסיכים מספיק גם ככה. מקדולנדס מספק אוכל טעים, מהיר ובעיקר במחיר סביר ופה מקור ההצלחה שלו. עוד 3 סיבות לשנוא את מקדונלדס: * המנכ"ל שלה הוא איש השמאל הקיצוני ( לא זוכר שם ) שהיה יו"ר "שלום (פחחחח) עכשיו" לשעבר. * מקדונלדס בסעודיה תרמה 15 אחוז מכל ארוחת ילדים שנמכרה ל"ילדי האינתיפאדה בפלשתין" שזהו עוד ארגון צדקה כביכול ,ברשות החמאס. * זה כל כך יותר טעים מפלאפל.

מק-מרדר Iפרה שחוטה בין שתי לחמניותI

מקדולנדס- פול מגעיל. ותרבות הצריכה זה לא משו. בנוסף לכל ההסברים של האנשים כאן אני מעלה {ומקווה שיעלה באמת} את הפלייר של "גרין-פיס" הפלייר הופץ בלונדון בהתחלה, מקדולנדס גררה את הפעילים למשפט, מה שהוביל בעצם לחרם צרכנים שיש על מקדולנדס היום. ובקשר לתרבות הצריכה, וול אפעם לא התלהבתי מאנשים שמחליפים את הרגשות שלהם במוצרים. חוץ מזה שהצריכה הבזבזנית גם מחסלת משאבים וגם לא פותרת את הבעיות {דוגמאות אפשר לראות היום בספרות וגם בקולנוע האמריקאיים}. לעומת זאת תאגידי הענק לא מהססים לפרוט לך על המיתרים הכי רגישים כדי שתצרוך יותר. ואני באמת מתנצלת בפני רונן הגינגי שאני לא מקבלת את העובדה שבעוד תאגידים צוברים כוח פוליטי וכסף, אנשים נלחמים על האדמות שלהם במדינות העולם השלישי. אבל כנראה שאני סתם סוציאליסטית פאנטית. בברכת לילה נפלא לכולם, ואל תקנו אלא אם כן אתם מממששששש חייבים את זה. ענבל, סניף צפון {פול מגניב}

that girl

New member
|ענבל תעשי לי ילדים מנייר ממוחזר|

רק רציתי להביע את תמיכתי במה שענבל היקרה אמרה פה. מקדונלדס מסמלת תרבות שטחיות, שמוכרת לכל העולם אשליות ריקות והבטחות חסרות מימוש, השקר הזה שאם רק תקנה עוד דבר אחד, תהיה מאושר ללא סוף. והרי במה תרבות הצריכה יותר טובה מאשר לשקר לכולנו בפנים? היא מוכרת לנו אידיאל יופי בלתי אפשרי ושקרי, ומצד שני מעודדת אותנו לאכול אוכל לא בריא, לא מזין ומשמין בצורה נוראית. כמובן שאחרי שזללת ג'אנק פוד בלי סוף ועכשיו את/ה סובל/ת ממחסור בויטמינים ומינרלים (אבל לפחות יש לך עודף בשומנים וכולסטרול
) תאגיד אחר ימכור לך תכשירי יופי ודיאטות פלא שלא יעזרו לך בדבר, ורק ימשיכו למכור לך את השקר הזה, ש"הנה, רק עוד דבר אחד קטן ואני אהיה מאושר ויהיה לי את הכל." וההחלפה הזו של רגשות ומחשבות במוצרים שרק מזיקים לכולנו ומזהמים את הסביבה שאנו חיות בה, בזמן שהתאגידים הללו כולאים אותנו בתוך מצב שאי אפשר לצאת ממנו- מעגל בו את/ה עובד/ת בלי סוף בשביל לאגור ממון אבל תמיד לחיות בתוך חובות, ולהמשיך לקנות ולקנות דברים שאת/ה לא צריך/ה רק כי יש בך את שבריר התקווה הזה- שהמוצר הבא יביא לך שקט נפשי ושלמות וכו'. ובמצב כזה אף אחת/ד מאיתנו לא י/תוכל להיות מאושר/ת. ובנימת ה"אני חושבת שחזרתי כבר על כל מה שאמרו פה, אבל הו-נו-מילא, ברגע שמתחילים אי אפשר ממש להפסיק", אסיים. בברכת "סניף צפון פול מגניב" לי

KaRnAf ReShAtOt

New member
לגבי האושר

אני חושב שהוא דבר אישי ואני לא יודע איך את יכולה לקבוע איזה אושר מזויף או איזה שקט מפשי הוא לא אמיתי. אם מישהו נורא מאושר נלקנות הרבה ולהשמין(ואני למשל לא), שיבושם לו.

croovy

New member
אתה באמת מאושר מזה?

(לאו דווקא אתה) אתה חושב שזה יעשה אותך מאושר, אבל במקום להיות מאושר אתה חושב (או שגורמים לך לחשוב) - אני אקנה רק עוד משהו אחד ואני אהיה מאושר, ואתה קונה וקונה וקונה ולא נהיה מאושר. אתה פשוט שוכח שהיית אמור להיות מאושר מזה ומנסה להשיג עוד דברים שיביאו אותך אל האושר. במאות השנים האחרונות צצו מלא מוצרים חדשים. ואנשים קנו. ואז הם היו צריכים לעבוד יותר. וזה קיזז את המעט אושר שאולי זה כן עשה להם. איכות החיים לא באמת השתפרה. תראה את "Gods Must Be Crazy" (לא זוכר איך קוראיןם לזה בעברית. בטח "האלים בודאי השתגעו" או משהו כזה), ותראה איך הרכושנות הזאת פוגעת, ואיך אפשר לחיות טוב בלי זה.

Islington

New member
אני שונא שלא אכפת לי ../images/Emo3.gif

אני קורא את הפלייר הזה, קורא על הרג חיות, על הרס יערות, על הרס החיים ולא מזיז לי ואני יודע שאני קנה מק'דונלד בהזדמנותה באה שיש לי. חוץ מזה שהעובדה שאכפת להם רק מכסף היא לא בהכרח דבר רע, הם עסק... עסקים לא אמורים להרוויח כסף? שי בהתקף דכאון אלטרואיסטי, סניף כפ"ס - כאילו שצריך להגיד משהו.

eviv

New member
אני מניח ואולי יודע כי

הטענות נגד החברה הן מעבר ל"יש אנשים שיש להם בריכה בבית כאשר לי אין"

../images/Emo187.gif

זה הרבה יותר מסתם בריכה בבית אביב, אני בטח לא מדייקת במספרים אבל בערך 500 משפחות מחזיקות ברוב {יותר מ 51%} מההון העולמי. התכוונתי למדיניות מכוונת של ריכוז הון, ולא סתם בריכה בבית, אלא על ביליונים של דולרים ועושר באמת עצום. כי מעבר לפערים החברתיים שישנם בכל מקום, הגלובלזציה מחריפה מאוד את התופעה של העושר נשאר ביידים של העשירים {כי רק הם יכולים להרשות לעצמם להתערב בעסקים ברחבי העולם ולצבור עוד ועוד כסף}. אני יודעת שאני מאוד לא ברורה, אבל אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בכל מקרה. ובקשר לתגובה של איתמר שנמצאת ממתחת, אז לדעתי פיספסת נקודה ממש חשובה בקשר למשפט של הפעילים מגרין-פיס לונדון וזה התהודה הציבורית שהמשפט הביא. נכון הם הפסידו, אבל המשפט הזה שם את מקדונלדס בזרקור מאוד לא מחמיא. ציטוט מהמאמר שהבאת "יומיים לאחר גזר הדין, הלן ודייב שוב חילקו עלונים ליד חנות מקדונלדס, בהתרסה כנגד כל תביעה משפטית שמקדונלדס עשויה להגיש. הם לא היו לבד: יותר מ 400,000 עלונים חולקו מחוץ ל 500 סניפים מתוך 750 סניפי מקדונלדס בבריטניה, והפגנות הזדהות נערכו ביותר מתריסר מדינות " וזה מה שהפך את המשפט לכה משמעותי. יום טוב וכאלה. ענבל

snapis

New member
נכון.

אבל מה שניסיתי להראות דרך המשפט הזה, זאת המדיניות של מקדונלדס כלפי מי שמתמרד לה, ולא תקציר של המשפט (מה שיצא לי בסוף) אבל את צודקת. לכן נתתי קישור לכתבה.

croovy

New member
בקשר לתרומה למחבלים, זה ממש לא נכון

בדקתי, וזה עיוות נורא של מה שבאמת קרה. אני לא אתחיל להסביר את זה אבל תיכנס לאתר "לא רלוונטי", בכתובת http://www.info.org.il/irrelevant/index.php ותבדוק. בכלל, תטיל ספק בכל ידיעה כזאת שאתה שומע ותבדוק - באתר הזה או באתר snopes.com, או אם תמצא אתר אחר.

snapis

New member
בלע

טוב, בעיקרון כמו שאמרו לך כבר: מקדונלדס הוא פשוט סמל (כמו קוקה קולה). מקדונלדס היא הסמל הכי מרכזי לתרבות האמרקאית. תרבות של סיפוקים מיידים, אטימות חברתית ודמוקרטיה מזוייפת. אני אנסה לפרט על כל מה ששאלת בתוך זה: תרבות הצריכה(אני אנסה לא לחזור על מה שאמרו)- תרבות ה צריכה היא נושא מאוד בעייתי. כמו כל נושא שמתעסק בנפשו של האדם, גם פה, מאוד קשה להשתמש בדוגמאות היסטוריות בשביל להוכיח טענה מסוימת. אין מקרה אחד שאפשר להגיד עליו שהוא מייצג. יש עובדות לפה ולפה ולכן, לפחות אני, מנסה לחשוב עלי ועל האנשים מסבבי בקשר לתרבות הצריכה(אני אפרט בהמשך). טוב, אז בעיקרון ההתנגדות לתרבות הצריכה נובעת מהבחירות הלא מודעות שהיא גורמת לאנשים לעשות ואורך ההשפעה שלה. תרבות הצריכה מנסה למכור משהו שהיא לא באמת עושה. הדברים השולים כביכול שאולי אנחנו לא מקדישים אליהם צומת לב חודרים לנו בהרבה מקרים לתת-מודע ומשפיעים עלינו בבחירות שלנו. למשל, שנראה כמו דוגמנים אם נקנה את הג'ינס הזה והזה וכד'. עכשיו, רגשות אלה הם לא בהכרח שלילים (אם אנחנו מרגישים טוב אם הקנייה) הבעיה מתחילה אחרי הקניה. ברוב המקרים, הסיפוק הוא מיידי ולא מתמשך. אנשים יכולים להתמכר להרגשה הטובה שנוצרה בעיקבות הקניה ולחפש אותה שוב ושבו בחנות הג'ינסים. מצב כזה נקרא בפשוט "קונים- כפייתים" משהו בפנים ממשיך לא להתמלא בעקבות הקניה ונסתם רק באופן מיידי. . בעקבות הסיפוק המיידי, נצליח לברוח מין החסר ולא נטפל בו. וזאת לפי דעתי הבעיה העיקרית. הסיפוק המיידי מונע, בהרבה מאוד מקרים, מאיתנו להתמודד עם הבעיות האמיתיות בחיים שלנו וכל פעם ופעם שנקנה רמת ההנאה שלנו תיהיה קשה יותר לתפיסה, עד שנגיע למצב בלתי אפשרי והיה הרבה יותר קשה לטפל בחסך הפנימי שנוצר. כמו שאמרתי בהתחלה: כל הניתוח שעשיתי פה מבוסס על מחקרים ועל תצפיות אישיות שלי כלפי פנים וכלפי חוץ. מכיוון שמחקרים גם יכולים להוכיח לי מסקנות הפוכות, אני מאמין שאנשים צריכים להיות מודעים להשלכות שיכולות לבוא בעקבות הקנייה ולא להוציא איזשהו חוק נגד תרבות הצריכה. פגיעה בבעלי-החיים- נראה לי שאין הרבה מה להגיד. די ברור. מקדונלדס (בגלל שהיא תעשייה ענקית של בשר) מייצרת והורגת הרבה יותר בעלי חיים. אני לא מכיר עוד אספקטים לנושא. אם משהו יודע, אני אשמח. ניצול- מקדולנדס ושאר רשתות המזון המהיר מעבידים עובדים במינימום הכשרה. העובדים, כמעט ולא מקבלים הכשרה בעת כניסתם לתפקיד וכך בעצם הרבה יותר קל להחליף אותם. מבחינת החברה לעובד מסוים אין ערך ולכן אפשר להחליף אותו בקלי-קלות. דבר זה מונע אופציה של מרידה ברשת (שמעסיקה בשכר מינימום (לפחות בארה"ב)). בנוסף, בתחום זה כל רשתות המזון המהיר עובדות ביחד. לא רק מקדונלס עובדת בשיטה זאת. גם ברגר-קינג, פיצה האט וחבריהם. דבר זה מונע מעובדים לעזוב לרשת האחרת בשביל טענים יותר טובים. מה שמונע, בסופו של דבר, מעובדים להתמרד. שיטת הליטוף- המנהלים במקדונלדס צריכים "ללטף" את עובדיהם. הם צריכים לגרום להם להרגיש שייכים שעבודתם תורמת וחשובה, שהם נחוצים לחברה.לפחות בישראל קיימת העלה בדרגה במקדונלס שחוץ משאבה לאגו(ואולי גם לשפתיים שאמורות להראות חיוך ללקוחות) לא נותנת כלום. שיטת הליטוף, גם היא, מונעת מעובדים להתמרד והופכת את מקדולנדס למשפחה אחת גדולה. בנוסף, עובדים בישראל חייבים לעבוד בדיקה של מכשיר אמת ולחתום על מסמך שבו הם מתחייבים לשרת במהירות הגדולה ביותר ולשמור על חיוכם. זיהום הסביבה- דבר ראשון, נזק מיידי- הכל במקדונלדס הוא חד-פעמי. כמות הכלים החד פעמים שמתבזבזים במקדונלדס היא אסטרונומית ויוצרת בפני עצמה נזק סביבתי עצום לסביבה. דבר שני- כריתת יערות גשם- מקדונלדס בנו הרבה מאוד מחוות הגידול שליהם על חשבון יערות הגשם בניו-זילנד. בנוסף לפגיעה הספציפית במקום ולהרג החיות הגרות ביערות. כריתת היערות גם פגעה בהספקת החמצן שמייצרים היערות. פגיעה בבריאות- אני לא ממש יודע נתונים מדוייקים, אבל בעיקרון האוכל במקדונלדס הוא עתיר כולסטרול ולאורך זמן יכול לגרום לנזקים בריאותים כגון: חסימת עורקים, אימפוטנציה, מחלות לב וכדו'. חלק מין המחלות הן בלתי הפיכות ויכולות לגרום למוות. בנושא הזה ממש מומלץ לראות את הסרט Super size me שיצא לאחרונה. אפשר להתעלם מכל השטויות שהוא אומר ולהתעסק בעובדות. בנושא הזה הוא מציין הרבה עובדות ומדבר עם מומחים. תביעות-פרשת "גרינפיס לונדון" (זהו אחד הסיפרוים העיקרים) אני אחסוך את כל ההיסטוריה ואתמצת- הקבוצה הזאת היא קבוצה לא רשומה של פעילים באנגליה. היא התחילה לעבוד בתחילת שנות השבעים. בהתחלה מקדונלדס לא התייחסה עליה והעדיפה לצאת נגד חברת מזון אחרת שהציגה את הפלייאר של גרינפיס :מה רע במקדונלדס" הפלייאר שענבר העלתה. מקדונלדס ורשת המזון האחרת הגיעו להסכם והעיניינים המשיכו כרגיל. ב-1989 אחרי שהקמפיין גדל והצטרפו אליו אירגונים אחרים, מקדונלדס החליטה לפעול. מכיוון שגריןפייס הוןא לא אירגון רשום, מקדונלדס שכרה בלשים שהסתננו למפגשי גרין פייס וידלו מידע. ב-1990 מקדונלדס הגישה נגד חמישה ממנהלי האירגונן טביעות דיבה ובדרישה להתנצלות ולא להפיץ יותר את הפליאר. המנהלים, שהיו חסרי כוחות מול החברה הענקית לא יכלו לממן יעוץ פיננסי ובמעט העזרה שהשיגו הומלץ להם לעזוב את התיק, שמקדונלדס יקרעו אותם. 3 עזבו ורק זוג החליט להילחם נגד מקדונלדס. אחרי הרבה מאוד הליכים משפטיים מקדונלדס ניצחה. הזוג שנשאר החליט להמשיך להילחם והגיש עירעורים, אך גם בהם הפסיד ונדרש לשלם חצי מתביעתה של מקדונלדס. זה היה מאוד מתומצאת. אם אתה רוצה עוד על המשפט, הינה כתבה מבדידות. זהו בעיקרון. ברור שמה שכתבתי פה הוא גרגר חול(בעיקר בתביעות) אם אתה רוצה לשמוע יותר, יש גם חומר באתר של בדידות וגם יש משם קישורים. מקווה שעניתי לפחות על חלק. איתמר.

KaRnAf ReShAtOt

New member
ענית על די הרבה, כמה שאלות:

* לגבי הניצול, בישראל העובדים שם מקבלים שכר מינימום? אם כן, האם אתה חושב שזהו ניצול? * לגבי תרבות הצריכה: אני לא בטוח שאותם אנשים שקונים ג'ינס ועוד ג'ינס סובלים מחסך כלשהו/בעייה כלשהי. יכול להיות שזוהי ההנאה שלהם (ואפילו די סביר להניח). אני למשל נהנה משיחות, סרטים, קריאה, תיאטרון ועוד. הם נהנים מקניות. למה שזה יפריע לי? אנשים שמנסים לשכנע נגד תרבות הצריכה בדר"כ גם נותנים טיעונים על איך שזה פוגע בחברה, וטיעונים אלה לא שיכנעו אותי (אלה שבדר"כ) * לגבי הסרט על מקדונלד'ס-אתה חושב שהוא כרגע בוידאומטים וכאלה? רציתי לראות אותו בקולנוע ולא יצא לי. נשמע מעניין.

Alexco

New member
קרנף רשתות

קודם כל כן במקדונלדס העובדים מקבלים שכר מינימום, וכן זה ניצול. העובדים הישראלים הם גם נערים ככה שאפשר להחליף אותם מהר והם לא צוברים הרבה וותק. אין שום איגוד עובדים של מקדונלדס. אבל חלק מהעובדים שאתה משלם להם כשאתה קונה במקדונלדס הם לא ישראלים ולא נמצאים בישראל. למשל מי שמכין את הצעצוע בארוחת ילדים הם ילדים קטנים (בערך בגיל של אלה שקונים את הארוחה הזו) במזרח הרחוק שעובדים בשכר רעב. כמו שאמרו לך כדאי לך להיכנס לבדידות, הדף הזה למשל יכול להיות התחלה טובה. נערים/ות שאני הכרתי, שתכלית חייהם הייתה קניית בגדים, בהחלט סבלו מחסך מסויים ואני חושב שגם אם לא היו לי משקפיים הייתי יכול לראות את זה. סיכוי לא רע שאפשר להשיג את הסרט בוידאומטים. תבדוק.

KaRnAf ReShAtOt

New member
איך אתה יודע

מי מכין את הצעצועים הללו? (אם התשובה העתידית שלך נמצאת בלינק ששלחת, אז סליחה, אני פשוט חושש שלא אספיק לקרוא אותו כרגע ורציתי לשאול בכל זאת) ולמה אתה מתכוון במילה "חסך"? הם היו עצובים? מתוסכלים? בודדים?

Alexco

New member
התשובה הראשונה היא ידע כללי

והמקום של התשובה השנייה היא לא על גבי הפורום הזה.

snapis

New member
בתוספת למה שאלכס אמר:

מקדונלדס בישראל- תיכוניסטים ( 5/6 מעובדי מק'דונלדס) מרוויחים שכר מינימום, אבל משלמים להם תוספת של 50% בשבתות ותוספת של 25% בעבודה אחרי 11 בלילה. ההגדרה של ניצול היא מאוד כוללנית. ברור שזה לא ניצול בהשווה למדינות עולם שלישי, אבל זה סוג אחר של ניצול. כל ההתייחסות לבני נוער, כאילו הם שווים פחות מבחינה כלכלית, היא ניצול מצבם. בני-נוער ייקחו את העבודה במקדונלדס בשכר מינימום, כי הרבה פחות מקומות יסכימו להעסיק אותם. ולכן הם לא ילחמו על שכר גבוה יותר. בקשר לתרבות הצריכה- האמונה שלי היא שבן-אדם נהיה פנאט למשהו, זה לא נעשה ממקום בריא. כמו סמים, גם בריחה לעולמות אחרים (כמו קריאה, סרטים, תאטרון וכד') יכולה לבוא מבריחה ממשהו אחר, אי יכולת להתמודד עם המציאות וכד'. הרעיון שלי מפריע, בעיקר, בתרבות הצריכה הוא השקר לעצמך (מה שפחות קורה בספרים ושיחות (קורה קצת יותר בקולנוע)). תרבות הצריכה מנסה למכור לך איזשהו שקר. הקישורים התת-מודעים שאנחנו מקבלים בעקבות הבחורה שמתחבקת עם הבחור שלובש בדיוק את אותו הג'ינס שבחנות יכולים לגרום לנו לחשוב שהג'ינס הזה עושה פלאים ויגרום לנו להראות כמו דוגמנים. זהו שקר ודברים כאלה קוראים פחות בתחביבים אחרים. הנזק של תרבות הצריכה הוא לא רק מחשבתי, אלא גם בריאותי. במקדונלדס לדוגמא, לא יפרסמו בן אדם שמן שאוכל את ההמבוגר, אלא דוגמן רזה (שכנראה לא אוכל מקדונלדס ביום יום) בצורה הזאת היא עיוות של המציאות. בן-אדם ממוצא שאוכל במקדונלדס לא נראה כך. אבל כמו שאמרתי מקודם, הדיון הוא דיון פסיכולוגי, שלצערי אין עליו תשובה אחת. בקשר לטיעונים החברתיים- גם הם, כמו מה שכתבתי, טיעונים שמתעסקים בסוציולוגיה, ולכן גם אליהם קשה מאוד להחזיק בדעה ברורה אחת. בקשר לסרט- זה אביר נכון? אם כן, או כל בן אדם אחר מכפר-סבא/חיפה, יש לי את הסרט ואני רואה את סתיו מחר. אין לי בעיה להעביר לה ושתתן לך. איתמר.

KaRnAf ReShAtOt

New member
כמה דברים:

קודם כל, תודה על ההצעה עם הסרט, נורא אשמח ואני מקווה שזה לא מאוחר מדי. רציתי לבקש ממך הוכחות על כך נזקי מקדונלד'ס לבריאות אבל אמרת שזה מוכח בסרט, אז זה בסדר. אני לא יודע אם אני מסכים איתך שזהו ניצול-שכר המינימום קיים כדי שיהיה שכר שלא ישלמו למישהו פחות ממנו, וזה הגיוני שמקום עבודה שלא רוצה להפסיד יותר מדי כסף, והעובדים שלו (לפחות איך שנראה לי) לא עושים את העבודה הכי קשה בעולם ישלם שכר מינימום. לא מסכים איתי? אגב, אני למשל אוכל במקדונלדס (לא כ"כ הרבה) ואני לא שמן. לאיזו תדירות של אכילה שם התכוונת? ואם זה עוד לא ברור, אז כן, זה אביר:)

למעלה