מקבצון

Eldad S

New member
שאלה עם נגיעה טכנית: מדפסת שגורמת לקצר

יש לי מדפסת לקסמארק X364dn.
עד היום היא עבדה יפה מאוד, בלי בעיות. נראה לי שהיא כבר עובדת כשלוש שנים. מדפסת לייזר, מהירה (כשלושים דף בדקה), הדפסה על שני צדי הדף, פקס, סורק וכו'.

היום פתאום גיליתי מתישהו שהאל-פסק בחדר העבודה התחיל לצפצף (קרי, לעבוד), ואז שמתי לב שקפץ הנתיך של החדר (בחדר הזה נמצאים המחשבים והמדפסת). לאחר נטרול כל הגורמים התברר שכשאני מוציא את כבל המדפסת מן האל-פסק, הכל תקין ויש חשמל בחדר. כשאני מחזיר את הכבל (כלומר, מחבר את המדפסת לאל-פסק, לשקע שתפקידו רק להגן מפני קפיצות מתח) או כשאני מחבר את המדפסת ישירות לחשמל, יש קצר.

המדפסת גדולה מאוד וכבדה מאוד, כך שלא אוכל בעצמי "לטלטל" אותה למעבדה כלשהי לבדיקה. האם לדעתכם יש מישהו שיכול לתקן אותה? אני מעריך שמשהו קרה לספק הכוח, אם כי לא רואים שום ספק כוח כלפי חוץ - את כבל הכוח תוקעים בשקע קטן מאחורי המדפסת.

יש טעם להתקשר ולהזמין מישהו? כמה עשויה להיות העלות? עדיף לנצל את המומנטום ולרכוש מדפסת אחרת? יש מדפסת בעלת ביצועים דומים שהייתם ממליצים עליה?

אשמח לכל עצה בנדון. האמת היא שהמדפסת היא ממש כמו אוויר לנשימה עבורי, והתקלה הזאת ממש לא הייתה צפויה. אני תמיד נוהג להדפיס לעצמי את המקור לפני התרגום, ולעבוד עליו בד בבד עם העבודה על המסך.

באמת מכשיר גדול, לפי התמונות.

אני חושב שכדאי לך להתחיל עם היבואן ו/או מפיץ לגבי שירות. ועוד משהו - תנסה להחליף כבל, אולי התקלה שם. סיכוי נמוך, אבל אם זאת באמת הבעיה יצאת בזול.

Eldad S

New member
תודה רבה, לרגע

באמת קיוויתי שהתקלה היא בכבל, אבל זה נשמע לי כל כך לא הגיוני, כי לא נגעתי בו, וכי הוא מחובר כך כל הזמן, כבר שנים; לעומת זאת, המדפסת דלוקה כל הזמן, אני לא מכבה אותה אלא כאשר יש הפסקת חשמל, ואז היא נכבית, כמובן, בלי שרציתי בכך. אז נראה לי כמעט בטוח שמדובר בספק שפתאום סיים את חייו.

השאלה היא מה יקרה אם יגיע מישהו לבדוק אותה אצלי בבית, ואולי אפילו לתקן. אין לי מושג כמה זה עלול לעלות - אולי משהו כמו 500 או 600 שקל - ואז השאלה היא אם לא כדאי לקנות מדפסת רצינית כמו זו, אבל חדשה, עם אחריות וכו' (נגיד, בתוספת של 600-700 ש"ח על הסכום שהייתי משלם על התיקון).
דילמה.

האמת היא שאני גם לא סגור בדיוק על סוג המדפסת שאקנה, אם בכלל - אבל ראית לפי התמונות במה מדובר, וזו אכן מדפסת שהייתה סוס עבודה לא קטן.

Eldad S

New member
ליתר ביטחון, ניסיתי

עכשיו את מה שהצעת (היה לי כבל חלופי). התוצאה – לא זזה רוורס... (הפקק קפץ).

היתה לנו במשרד לקסמרק לייזר, אבל התקלקלה ו

והחלפנו בסוף. אכל להעביר לך מחר את שם החברה והטכנאי שעמם עבדנו עד אז.

Eldad S

New member
תודה רבה. אחרי

בדיקה שעשיתי היום, מתברר שהיא שירתה אותי נאמנה למעלה מחמש שנים. מותר כבר להחליף מדפסת, וכבר נקבעה מחליפתה, ותגיע ממש בקרוב.

Y. Welis

New member
ממליץ על BROTHER. אמינות וסבירות.

אם כי למדפסת ברמה 'מחלקתית' (אירגונית) שעושה אלפי עמ' בשנה, HP עדיין מובילים.
&nbsp
אבל תלוי כמה תרצה להשקיע (מחלקתיות מתחילות מעל 2000).

Eldad S

New member
תודה רבה

החברה הזאת הייתה הבחירה שלי, והמחיר אכן סביר. הרבה פחות מ-2,000 ש"ח.

למעלה