מקבצון

Eldad S

New member
טכני: הכנת CD או DVD לשחזור המחשב

לצורך אתחול חלונות 7 והפעלת תוכנת שחזור כלשהי - במקרה הנוכחי, Acronis True Image, לשחזור אימג' של דיסק שנשמר על דיסק חיצוני - מה קיבולת ה-CD הנדרשת?

ב-Acronis, הסעיף הרלוונטי:
Acronis Bootable Rescue Media

עוד לא ביצעתי התקנת CD או DVD לשחזור מהסוג הזה. האם בחירה באפשרות יצירת מדיה לשחזור (כמו זו האמורה לעיל) יוצרת את כל הדיסק על ידי התוכנה בלי צורך בהתערבות מצד המשתמש?

Eldad S

New member
בינתיים בדקתי,

ומסתבר שצריך פחות מ-500MB לדיסק השחזור. התוכנה צורבת מדיה לשחזור בלי צורך בהתערבות המשתמש.

אני תוהה (אם יש לכך תשובה גנרית), במקרה שאני רוצה לטעון את המחשב מכונן ה-CDROM - איך מקובל לבצע זאת? האם, כאשר יש תקלה במערכת ההפעלה, המחשב יעלה באופן אוטומטי מכונן ה-CDROM?

F12 במחשב שלי הוא המקש לכניסה ל-BIOS.
רציתי לבצע ניסוי, מה עולה בכונן ה-CDROM ואם תוכנת אקרוניס תיטען ותאפשר לשחזר את המחשב.

Eldad S

New member
עשיתי ניסוי

והתוצאות: אם הדיסק לשחזור נמצא בכונן ה-CDROM, המערכת עולה ממנו והתוכנה נטענת ומאפשרת ביצוע גיבוי או שחזור של המחשב.

Y. Welis

New member
הדיסק הזה משמש רק כ'מטען' - מעטפת גרפית שמאפשרת לך להחזיר

גיבוי למחיצת האיתחול או לדיסק כולו (תלוי מה גיבית).
כך שלא צריך יותר מ-CD.
&nbsp
אגב יתרון אחד מהותי של חלונות 8 - יש בה גיבוי פנימי נוח, בשם file history, שמגבה תיקיות רצויות בפרקי זמן קבועים, קובץ-קובץ (ועם יכולת שמירה על שינויים).
&nbsp
לדעתי נוח יותר מהגיבוי של 7, שיודע לגבות רק BATCH-ים, ולא תומך בגיבוי אינקרמנטלי (של מה שהשתנה בלבד).

Eldad S

New member
. ושאלת המשך, על אנטי-וירוס חינמי:

אחד המחשבים שלי הוא מחשב נייד קטן, עם מעט זיכרון וביצועים נמוכים.
עד כה שילמתי על תוכנת אנטי-וירוס שהגנה עליו, אבל היות שאני לא משתמש בו כל יום, החלטתי לקצץ.

אתקין עליו אחת מתוכנת האנטי-וירוס החינמיות. יש לכם המלצה כלשהי?

למעלה