מקבצון

Eldad S

New member
מספר שאלות טכניות; הראשונה: בודק איות בוורד

קיבלתי הודעת שגיאה על בודק איות ar-sa (וורד 2007), ולשאלת התוכנה אם לנטרל את התוספת, עניתי בחיוב.
מישהו מכיר את התוספת הזאת? אני מניח שזה קשור לערבית ולעוד שפה. בכל אופן, האם זה יכול לגרום לשגיאה בסגירת קבצים?
&nbsp
ושאלה גדולה יותר - האם זה יכול לגרום למסך כחול בחלונות ("חלונות הפילה את המערכת כדי לשמור על הקבצים שלך...").

Eldad S

New member
*תיקון קטן:

לנטרל את התוסף*
מישהו מכיר את התוסף*?

Eldad S

New member
טכני: מסך כחול בחלונות

רכשתי מחשב חדש לא מזמן, עם דיסק SSD ודיסק שני, :D, בקיבולת 1TB.

לפני כארבעה ימים קיבלתי מסך כחול בחלונות 7 ("חלונות הפילה את המערכת כדי לשמור על הקבצים שלך", בתרגום חופשי).

לפני כחודש התלוננתי בחברה על שגיאה דומה, והם החזיקו את המחשב במעבדה כמעט שלושה שבועות. כשהחזירו, נאמר לי שדיסק C, דיסק SSD, הוחלף ושמו לי דיסק אחר.

הבעיה חזרה על עצמה לפני כארבעה ימים, לאחר שעבדתי עם המחשב מאז שחזר מהמעבדה כבר שבוע ימים, ללא תקלות.

ועכשיו היא חזרה שוב, לפני כשעה, בדיוק כשהתמודדתי עם הטיפול בתקלה בוורד 2007, שגרמה לוורד להיסגר. השאלה אם מדובר בתקלות אפשריות, כי המחשב החדש הוא בתצורת חלונות 64 ביט, ולא 32 ביט כמו במחשב הרגיל שלי, שעליו אני עובד כרגע במקביל (שני המחשבים מחוברים ב-KVM למקלדת ולעכבר רגילים, ולצג).

השורה התחתונה - האם אני צריך להתלונן ולהחזיר שוב את המחשב לבדיקות במעבדה, או להמתין עוד, ולהמשיך לעבוד, ואולי הבעיות נובעות מתוכנות או מקונפיגורציה ספציפית שלי, שלא מתאימות ב-100% למחשב המתקדם.

תודה על כל אינפוט שהוא.

קזרדי

New member
כשקורה המסך הכחול...

האם לא מופיעה עליו שורה שנותנת כתובת עם שמיניות של ספרות המכילות המון אפסים וקצת אותיות וספרות אחרות?
זה נותן לך את הכתובת שבה קרתה התקלה.

תעתיק את השורה הזו (כולל הכותרת שלה אם יש), ואחרי שתעלה שוב את המחשב תוכל לחפש ברשת מה אומרת הכתובת וממה נובעת התקלה.
שים לב שלפעמים הבעיה אינה במחשב עצמו אלא בציוד הנלווה.
למשל מודם לא תקין שמידי פעם שולח אות חשמלי לתוך המחשב, והמחשב מגן על עצמו ע"י הפלת המערכת.

Eldad S

New member
תודה רבה.

היום, לצערי, לא צילמתי את המסך הכחול.
אבל כשהתקלה קרתה לפני ארבעה ימים, צילמתי את המסך בשלמותו. אוכל לבדוק את השורה לפי הצילום (אני מניח שאם הייתה תקלה דומה היום, היא נבעה מאותו גורם כמו בתקלה הקודמת - לפחות, בתקווה).

Eldad S

New member
מצאתי את עשרת

התווים הבאים במסך הכחול:
Stop: 0x00000044
&nbsp
גיגלתי, ועלה המאמר הבא ממיקרוסופט:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/2552033
&nbsp
כתוב שיש עבור זה hotfix. מכאן אני מבין, אם אני לא טועה, שאפשר לתקן את העניין על ידי הוספת תוכנה מתאימה לחלונות. אני לא יודע אם כדאי לי להוריד את -hotfix הזה ולהתקין אותו.
&nbsp
אז הבעיה היא, אולי, לא בחומרה שלי.
כדאי לי להמתין למסך הכחול הבא, ואם הוא יחזור על עצמו, אז אוכל לפנות לחברה ולהתייעץ. האם כדאי להוריד "סתם" hotfix, כפי שמוצע במאמר של מיקרוסופט, ולהתקין בחלונות?

Y. Welis

New member
התאריך של התיקון הוא מלפני 4 שנים, שזה 'שנות דור' במחשבים

כך שלא סביר שהמערכת - אם עודכנה בכל העידכונים שישנם (ויש הרבה - 15-25 לחודש) - תהיה במצב שדורש את העידכון.

מעבר לכך לא תמיד יש קשר בין מהות התקלה להודעת השגיאה. רק אם המס' חוזר בכל הנפילות, יש קשר. לרוב רק בקובץ ה-DMP שנוצר, ניתן למצוא את הגורם (אם הוא אכן ספציפי, ולא כללי כמו זיכרון, לוח, דיסק פגום, שאיתם יש מגוון תקלות אקראיות).

כדאי לבדוק טמפ' ומצב הדיסק עם תוכנה חינמית בשם SPEEDFAN. נדיר מאוד שצריך להחליף SSD. איזו פירמה הוא היה?

Eldad S

New member
תודה רבה על כל האינפוט.

אין לי פרטים, אבל אשתדל לבדוק ולשאול.

Eldad S

New member
אפשרות שמירת עותק גיבוי אוטומטית בוורד

ניסיתי לבדוק איפה לקבוע את האפשרות הנ"ל בוורד 2007.
לא מצאתי אותה בכל אפשרויות התוכנה השונות (בעבר, לפני מספר שנים, קבעתי את האפשרות הזאת במחשב האחר שלי, שגם הוא מריץ אופיס 2007).

Eldad S

New member
מצאתי.

זה היה ב"אפשרויות וורד", "מתקדם" - לא שמתי לב שהיו חטיבות נוספות בהמשך המסך. כמעט לקראת הסוף היו גם "אפשרויות שמירה".

Eldad S

New member
כמובן,

לשתי האפשרויות שהוזכרו.
רק שמעבר לגיבוי, אני דואג גם לשמור עותקי גיבוי בתיקיית המסמכים. אז כל קובץ נמצא אצלי בשלושה מקומות, וגם בעותק גיבוי בגרסה הקודמת.

למעלה