מקבצון

Eldad S

New member
אותיות רישיות בכותרת

אילו מילים באנגלית אתם נוהגים לכתוב באותיות רישיות בכותרת?
אילו מילים תימנעו מלכתוב באות רישית?
&nbsp
מעבר לכך, אשמח אם אתם מכירים קישור שעוסק בדיוק בעניין זה ותוכלו להמליץ עליו.
&nbsp
יש לי לפניי כותרת של מצגת באנגלית, ואני לא מעוניין לכתוב את כולה ב-Caps, אלא רק באותיות רישיות את המילים הרלוונטיות.

Eldad S

New member
תעתיק מהונגרית: Báthory

נהוג לא לתעתק לעברית את ה-y בשמות אצולה הונגריים. למשל, Arany - נהגתי לתעתק "אראן" (Arany János - יאנוש אראן). הסיבה היא שה-y במקרה הזה מציינת את החנכוך, פלטליזציה, ולא אמורה לבוא לידי ביטוי בתור יו"ד רגילה.
&nbsp
אני מניח שבאופן דומה אפשר לנהוג גם במקרה של Báthory, שבעברית יהיה "באטור". מה דעתכם?
האם שם אצולה זה צריך להיות בעברית "בטורי"?

Apella2

New member
באטורי. היה מלך פולין ממוצא הונגרי, וקראו לו באטורי.

Eldad S

New member
כן, זה נכון.

בפולנית ה-y בסוף השם היא בכל מקרה י' בעברית (קרי, תנועת i).
התהייה שלי הייתה באשר לשם ההונגרי ואופן ההגייה שלו בהונגרית. אבל ממה שבדקתי בינתיים, נראה שהוגים את השם "באטורי" גם בהונגרית.

קזרדי

New member
למען האמת זה לא מדויק..

נכון שבעברית מתעתקים את ה- y הפולנית כתנועת חיריק (או כאות י' בכתיב מלא), אבל האמת היא שההגיה של y בפולנית איננה בדיוק חיריק עברית אלא משהו שבין סגול לחיריק.כלומר, משהו באמצע בין e ל - i .
בוא ונגיד שפולני טוב יבטא Batori ו- Batory בצורה שונה.

Eldad S

New member
כן, אני יודע.

אני מכיר את התנועה הזאת בפולנית, ויודע להגות אותה באופן נכון.
התייחסתי כאן רק לאופן הכתיב המקובל בעברית (בעברית, כמובן, לא ניתן לשקף באופן מדויק את ההגייה של ה-y, והיו"ד היא ברירת המחדל).

Eldad S

New member
סדר כוחות

מהו הביטוי המקובל באנגלית ל"סדר כוחות" (סד"כ)?

Eldad S

New member
המשפט המקורי

בטקסט שלפניי אומר:
הוא הגיש מספר תכניות, שמטרתן להגדיל את סדר הכוחות של הצבא.
&nbsp

Woking

New member
אני חושב שבהקשר הזה זה יהיה פשוט personnel

או אם מדובר גם על ציוד אז armament

Eldad S

New member
תודה רבה.

כלומר, לא היית משתמש כאן בביטוי המקובל order of battle בתור סד"כ.

Woking

New member
אני לא חושב שזה מתאים כאן

order of battle, כשמו, הוא סדר-הכוחות בהקשר לקרב או מערכה מסויימת. יתר על כן, ב-order of battle נכללים פרטים שאינם קשורים לסד"כ בהקשר של התעצמות, כמו כיצד הכוחות מאורגנים (למשל כוחות שהם ת"פ יחידות שהם לא חלק אורגני שלהם).
&nbsp
אם הייתי מתרגם את המשפט שלך עם חופש מירבי הייתי פשוט אומר: he submitted a number of re-armament programmes

Eldad S

New member
תודה.

כן, כך חשבתי.
אבל אני לא בטוח שמדובר כאן על re-armament דווקא; ייתכן שמעוניינים להקים עוד גדודים ולחזק את ההגנה על אזורים ספציפיים בהוספת כוח אדם.
&nbsp

Woking

New member
צודק. אולי עדיף military build-up

בכל מקרה, כוונתי היא שלא הייתי מנסה לתרגם "סדר-כוחות" לבדו, אלא את כל הביטוי "הגדלת סדר-הכוחות".

Eldad S

New member
אזור כינוס

ההקשר הוא צבאי.
מהי המקבילה האנגלית של "אזור כינוס"?

למעלה