אילו מילים באנגלית אתם נוהגים לכתוב באותיות רישיות בכותרת?
אילו מילים תימנעו מלכתוב באות רישית?

מעבר לכך, אשמח אם אתם מכירים קישור שעוסק בדיוק בעניין זה ותוכלו להמליץ עליו.

יש לי לפניי כותרת של מצגת באנגלית, ואני לא מעוניין לכתוב את כולה ב-Caps, אלא רק באותיות רישיות את המילים הרלוונטיות.
נהוג לא לתעתק לעברית את ה-y בשמות אצולה הונגריים. למשל, Arany - נהגתי לתעתק "אראן" (Arany János - יאנוש אראן). הסיבה היא שה-y במקרה הזה מציינת את החנכוך, פלטליזציה, ולא אמורה לבוא לידי ביטוי בתור יו"ד רגילה.

אני מניח שבאופן דומה אפשר לנהוג גם במקרה של Báthory, שבעברית יהיה "באטור". מה דעתכם?
האם שם אצולה זה צריך להיות בעברית "בטורי"?
בפולנית ה-y בסוף השם היא בכל מקרה י' בעברית (קרי, תנועת i).
התהייה שלי הייתה באשר לשם ההונגרי ואופן ההגייה שלו בהונגרית. אבל ממה שבדקתי בינתיים, נראה שהוגים את השם "באטורי" גם בהונגרית.
נכון שבעברית מתעתקים את ה- y הפולנית כתנועת חיריק (או כאות י' בכתיב מלא), אבל האמת היא שההגיה של y בפולנית איננה בדיוק חיריק עברית אלא משהו שבין סגול לחיריק.כלומר, משהו באמצע בין e ל - i .
בוא ונגיד שפולני טוב יבטא Batori ו- Batory בצורה שונה.
אני מכיר את התנועה הזאת בפולנית, ויודע להגות אותה באופן נכון.
התייחסתי כאן רק לאופן הכתיב המקובל בעברית (בעברית, כמובן, לא ניתן לשקף באופן מדויק את ההגייה של ה-y, והיו"ד היא ברירת המחדל).
order of battle, כשמו, הוא סדר-הכוחות בהקשר לקרב או מערכה מסויימת. יתר על כן, ב-order of battle נכללים פרטים שאינם קשורים לסד"כ בהקשר של התעצמות, כמו כיצד הכוחות מאורגנים (למשל כוחות שהם ת"פ יחידות שהם לא חלק אורגני שלהם).

אם הייתי מתרגם את המשפט שלך עם חופש מירבי הייתי פשוט אומר: he submitted a number of re-armament programmes
כן, כך חשבתי.
אבל אני לא בטוח שמדובר כאן על re-armament דווקא; ייתכן שמעוניינים להקים עוד גדודים ולחזק את ההגנה על אזורים ספציפיים בהוספת כוח אדם.