אז ככה...
dropbox הוא שירות online, ועובד בכל דפדפן איטרנט ללא תלות בהתקנה המקומית שלך.
לשם נוחיות הם מספקים גם תוכנה שאפשר להתקין על המחשב/טלפון/ טבלט שלך, שיוצרת תיקייה שמשקפת את הקבצים בתיבת ה dropbox שלך, ומעדכנת אותם בצורה שקופה. כלומר, אם אתה מוסיף, משנה או מוחק קובץ בתיקייה המקומית שלך, התיקייה שלך על השרת של dropbox מעודכנת אוטומטית. אם אתה משתמש באותו קובץ על מכשירים שונים (טבלט ומחשב, נאמר) הגירסה העדכנית מופיעה אוטומטית על שני המכשירים. זה גם מאפשר לך להשתמש בקבצים כשאתה לא מחובר לאינטרנט.
אבל כפי שציינת זה תופס המון מקום על הכונן המקומי. אז מה שאפשר לעשות זה למחוק את ההתקנה של dropbox מהמחשב שלך, ולהשתמש באתר
www.dropbox.com ישירות (זה מה שאני עושה בדיוק מאותה סיבה): קובץ העבודה שלי נמצא כמובן על הדיסק המקומי, אבל כל פעם שאני רוצה לגבות אותו ל dropbox אני נכנסת ל
www.dropbox.com , עושה login עם כתובת הדוא"ל שלי והסיסמה (שאולי כבר שכחת, אבל תמיד יש צורה לבקש החלפה) מה שמראה לי את כל התיקיות שלי, ואז אני נכנסת לתיקיה המתאימה וגוררת לשם את קבצי העבודה שלי.
זה פחות אלגנטי, אבל לא סיפור גדול.
על כל פנים, אם אתה עובר למחשב חדש עם דיסק גדול, אתה יכול פשוט להתקין שם את התוכנה המקומית של dropbox, והדבר ייצור אוטומטית את התיקייה המקומית ויוריד לתוכה את כל תוכן תיבת ה dropbox שלך. הגרסה הקובעת היא מה שנמצא בתיבה שלך על השרת שלהם, לא העותק המקומי, כך שלא צריכה להיות בעייה.
כמובן, גיבוי מסוג נוסף הוא תמיד מומלץ. אולי לא של קבצי ה exe הענקיים, אבל של העבודה השוטפת שלך.
בהצלחה!