מקבצון

Eldad S

New member
גיבוי המסמכים ל-Dropbox

אני נוהג לגבות את העבודות שלי ל-Dropbox, ברשת.

כרגע, בכל פעם שאני מעלה מסמך או כל קובץ שהוא ל-Dropbox, הוא נשמר גם על תיקייה במחשב שלי.
איך אפשר להורות לדרופבוקס לשמור את המסמכים ברשת - אבל לא להעתיק אותם גם למחשב שלי? (כרגע, קיבולת האחסון בדיסק שלי הולכת וקטנה ככל שאני מעלה עוד ועוד מסמכים, או אפילו קובצי exe גדולים, לדרופבוקס).

האם עלולים להיות לכך נזק או השלכה שלילית כלשהי, אם אבקש לשמור את הקבצים בדרופבוקס בלי לשמור עותק שלהם גם על המחשב שלי בתיקייה הייעודית שיצרתי לשם כך עבור דרופבוקס?

אם הקונפיגורציה הנוכחית נשמרת, ובכל פעם שאני שומר קבצים ברשת – הם מועלים ונשמרים גם בתיקייה הייעודית במחשב שלי, האם במקרה שאני מחליף את דיסק C לדיסק חדש ומתחיל לעבוד עם חלונות מההתחלה (קרי, צריך להגדיר מחדש את דרופבוקס במערכת, עם הסיסמה הקודמת וכו' - כמו את כל שאר התוכנות שאצטרך להתקין ולהגדיר מחדש) – האם במקרה כזה עלול ללכת לאיבוד מידע ששמרתי עד כה בדרופבוקס? אני שואל, כי כרגע במערכת מוגדר שהחומר יישמר במקביל גם בדרופבוקס וגם במחשב שלי. כמובן, אני מעוניין שכל החומר הזה יישמר גם אם התחלתי לעבוד עם דיסק חדש, בלי כל ההגדרות שהיו לי עד כה.

תודה מראש לכל העונים, וכמובן - לכל טיפ שהוא שיעזור בנושא זה.
 

פרקשיקה

New member
אז ככה...

dropbox הוא שירות online, ועובד בכל דפדפן איטרנט ללא תלות בהתקנה המקומית שלך.
לשם נוחיות הם מספקים גם תוכנה שאפשר להתקין על המחשב/טלפון/ טבלט שלך, שיוצרת תיקייה שמשקפת את הקבצים בתיבת ה dropbox שלך, ומעדכנת אותם בצורה שקופה. כלומר, אם אתה מוסיף, משנה או מוחק קובץ בתיקייה המקומית שלך, התיקייה שלך על השרת של dropbox מעודכנת אוטומטית. אם אתה משתמש באותו קובץ על מכשירים שונים (טבלט ומחשב, נאמר) הגירסה העדכנית מופיעה אוטומטית על שני המכשירים. זה גם מאפשר לך להשתמש בקבצים כשאתה לא מחובר לאינטרנט.

אבל כפי שציינת זה תופס המון מקום על הכונן המקומי. אז מה שאפשר לעשות זה למחוק את ההתקנה של dropbox מהמחשב שלך, ולהשתמש באתר www.dropbox.com ישירות (זה מה שאני עושה בדיוק מאותה סיבה): קובץ העבודה שלי נמצא כמובן על הדיסק המקומי, אבל כל פעם שאני רוצה לגבות אותו ל dropbox אני נכנסת ל www.dropbox.com , עושה login עם כתובת הדוא"ל שלי והסיסמה (שאולי כבר שכחת, אבל תמיד יש צורה לבקש החלפה) מה שמראה לי את כל התיקיות שלי, ואז אני נכנסת לתיקיה המתאימה וגוררת לשם את קבצי העבודה שלי.
זה פחות אלגנטי, אבל לא סיפור גדול.

על כל פנים, אם אתה עובר למחשב חדש עם דיסק גדול, אתה יכול פשוט להתקין שם את התוכנה המקומית של dropbox, והדבר ייצור אוטומטית את התיקייה המקומית ויוריד לתוכה את כל תוכן תיבת ה dropbox שלך. הגרסה הקובעת היא מה שנמצא בתיבה שלך על השרת שלהם, לא העותק המקומי, כך שלא צריכה להיות בעייה. כמובן, גיבוי מסוג נוסף הוא תמיד מומלץ. אולי לא של קבצי ה exe הענקיים, אבל של העבודה השוטפת שלך.

בהצלחה!
 

Eldad S

New member
מעולה,
. הסברת

לי מצוין.
אני מבין שעדיף לי להשאיר את ההתקנה המקומית, על המחשב הראשי שלי, כי בכל פעם שאני "צובע" (קרי, מסמן) מספר קבצים בתיקייה, אני יכול להשתמש באופציה Send שחלונות מציעה לי, ולבחור ב-Dropbox. אם אסיר את תוכנת הסנכרון מהמחשב, התהליך יהיה מייגע יותר ולא אוכל לבצע אותו בכל פעם (כמו עד עכשיו) ב-3 שניות, בערך.

לא, לא יהיה מחשב חדש: דיסק D, שבו אני שומר את הנתונים בדרך כלל, יישאר כפי שהוא, אבל יש לי שם עדיין למעלה מ-120 ג'יגה פנויים, אז אני מניח שלפחות בינתיים אני יכול להמשיך "לגבות" עליו את תמונת הראי של קובצי הדרופבוקס שבענן.

ובכל זאת, היה דבר אחד שכתבת שקצת הדאיג אותי: אם במקרה, מסיבה כלשהי, נמחק לי קובץ כלשהו (או מספר קבצים) מתיקיית הדרופבוקס על המחשב, אני מבין שאותם קבצים יימחקו באופן אוטומטי גם מהענן. אם אני לא רוצה שדבר כזה יקרה, אני חייב להסיר את תוכנת הדרופבוקס מהמחשב, ותמיד להיכנס ל-www.dropbox.com כפי שאת עושה?
 

פרקשיקה

New member
נדמה לי שכן אבל אפשר לעשות ניסוי ולבדוק...

עם Dropbox ישנה גם הסכנה של להעתיק בטעות קובץ פגום על גבי קובץ טוב. לכן טוב לשמור גיבויים של העבודה השוטפת נכון לתאריך מסוים, אולי בצורת קובץ zip, שאפשר לחזור אליהם אם מסתבר שקובץ הושחת מסיבה כלשהי. Dropbox מיועד לשיתוף בקבצים, לא כל כך לגיבוי.
 

Y. Welis

New member
ממליץ לעבור ל-ONE DRIVE. פי 3 יותר מקום, ונתמך במערכת ההפעלה

אם יש לך חלונות 8.1. גם נקרא אוטומטית ע"י אופיס 10' ומעלה.

השיטה שם היא לשמור לתיקיות שמסונכרנות עם OD. הדרך לעשות את זה תהיה *להעביר* את כל המסמכים שלך (שצריך לשמור) לתיקיות שלה שבמחשב (נוצרות עם התקנת תוכנת הסינכרון). כך ישמר תמיד עותק בשניהם.

ברירת המחדל בכל האיכסונים בענן היא 2 עותקים - מקומי ו'ענני'. אבל ל-OD יש גם undelete, שאין לאחרים (או חלקם).

לדעתי - יש דרך נוחה יותר עם ONE NOTE, שאליה ניתן לצרף מסמכים ('מוטמעים' - שנשמרים בתיקיה נפרדת), וכך לגשת אליהם לא דרך תיקיות או קבצים, אלא דרך ON עצמה. צריך להתרגל לחשוב כך - בלי קבצים ותיקיות. נדרש זמן, אבל התוצאה - התייעלות רצינית.

אגב כמות המסמכים שלך סביר שלא תמלא דיסק. לא תעבור את הג'יגהבייט (גם אם יש לך יותר מאלף). מה שממלא דיסק אלה תמונות, וידאו וקבצי מערכת שונים.

כדי לברר מה ממלא - נסה את treesize מכאן
http://download.cnet.com/TreeSize-Free/3000-2248_4-10139400.html
 

Eldad S

New member
תודה רבה. אבל יש לי

חלונות 7, ואין לי אופיס 10, אלא הגרסה הקודמת.
 
למעלה