מקבצון

Eldad S

New member
התנהגות תמוהה של מנגנון החיפוש בגוגל?

כשניסיתי לחפש את צירוף המילים "les grands villages", קיבלתי 13,400 מופעים.
לעומת זאת, כשאני מוסיף לביטוי במרכאות את המילה sont, כלומר "les grands villages sont", אני מקבל... 22,800 מופעים.
איך זה ייתכן?

udilir

New member
זה לא באמת 22,800 מופעים ...

אם תלחץ על מספר הדף האחרון המופיע בתחתית דף התוצאות (ולעיתים מספיק לבקש את הדף הבא בלבד) תווכח שיש כ- 15 תוצאות בלבד וגוגל מתקן בעצמו את מספר התוצאות.

הסיבה היא שגוגל מנסה להעריך מראש את מספר התוצאות הצפוי (כנראה גם על סמך בסיס נתונים שהוא שומר במחשב שלך, לכן התוצאה יכולה להשתנות ממחשב למחשב) ורק אחרי החיפוש בפועל הוא מתקן את המספר.

Eldad S

New member
מעניין. תודה רבה.

אם כך, תמיד כשמבצעים חיפוש, כדאי להגיע לדף האחרון של תוצאות החיפוש, אני מניח.
דרך אגב, יש דרך לקפוץ מיד לדף האחרון של התוצאות?

udilir

New member
דווקא לא כדאי להגיע לדף האחרוו כי גוגל מסדר את התוצאות ע"פ

מידת הרלוונטיות שלהן לחיפוש המבוקש (האלגוריתם של גוגל לקביעת מידת הרלוונטיות של התוצאות הוא הסוד המסחרי הגדול של גוגל ומה שהביא להם את ההצלחה הראשונית העצומה שלהם. גוגל מנהלת מלחמה מתמשכת נגד גורמים שמנסים להשפיע על אלגוריתם הרלוונטיות בדרכים לא כשרות ולא מזמן הם השעו את ענק הרכב הגרמני BMW מתוצאות החיפוש שלהם אחרי ש- BMW נתפסו בנסיון לא כשר כזה).

לשאלה השנייה - עקרון מקובל בתכנות הוא לא להכין מראש את כל דפי התוצאות (אלא אם ברור שיש מעט) אלא רק את אלה שהמשתמש מבקש לראות (כלומר: הנה הדף הראשון, נעשה רושם שיש לנו עוד אבל נלך לחפש אותם רק אם אתה ממש תתעקש).
לכן גם גוגל עצמו אינו יודע באמת מיהו "הדף האחרון" וזו הסיבה להפרש בין מספר התוצאות שהוא מכריז עליו (ע"פ הערכה, כאמור) למספר בפועל.

Eldad S

New member
לא בטוח שירדתי לגמרי

לסוף דעתך, אבל אולי זה ישקע בהמשך.

udilir

New member
מה לא ברור ? אני אנסה שוב (במגבלות הידע שלי, כמובן).

Eldad S

New member
לא ברור לי

כל כך מה לא ברור. לכן כתבתי שאני מקווה שזה ישקע בהמשך.

אם אני מנסה בכל זאת להבין מה לא הבנתי: האם הבנתי נכון מדבריך, שאין דף אחרון?
מדוע לא כדאי להגיע לדף האחרון? אם הוא הדף האחרון, משמע שהוא מציג את כל המופעים ה*אמיתיים*, לא הווירטואליים. ואולי יש עוד כמה דברים שלא היו לי ברורים מהתשובה שלך לעיל.
&nbsp
&nbsp

udilir

New member
לא כדאי (בד"כ) להגיע לדף האחרון כי בו יימצאו התשובות הכי

פחות טובות (רלוונטיות) לחפוש שלך להערכתו של גוגל. גוגל מעריך את איכות התשובות שהוא מוצא ע"פ קריטריונים שונים, אחד העיקריים שבהם הוא מספר ההפניות שיש אל המקור שהוא מצא, בהנחה שקנה המידה הזה מעיד על טיב המקור (האלגוריתם המלא הוא כנראה מסובך מאד והוא כאמור סוד מסחרי).
אם אתה עורך חיפוש על ביטוי בן מספר מילים תראה שככל שאתה מתקדם בדפים - מספר המילים מהביטוי המקורי המופיעות בתשובות הולך ופוחת - גם זה קנה מידה (פשוט יותר וברור יותר) לרלוונטיות .
בוודאי שאין טעם לנסות להגיע לדף האחרון רק כדי לבדוק כמה תוצאות באמת יש. לשם כך מספיק בד"כ דפדוף לדף האחרון שמופיע בתצוגה למטה (ברירת מחדל 10) או לפעמים אפילו לדף הבא בלבד.

לשאלה על הדף האחרון - הוא בוודאי קיים אבל כדי לדעת מיהו בדיוק צריך לדפדף פחות או יותר על כל הדפים שהוצעו לפניו. גם גוגל לא יודע מיהו בדיוק מראש כי הוא מכין את הדף הבא רק אם באמת תבקש אותו. הרי אין טעם להכין מראש דפים ל- 300,000,000 תוצאות אם למשתמש הממוצע ימאס אחרי הדף הראשון.

מקווה שההסבר הזה קצת יותר מובן.

שאלה בנושא

פעם היה בגוגל משהו מאוד מועיל שנקרא "חפש בתוך התוצאות". עכשיו אין והשאלה היא למה? וגם איך אפשר להתגבר על זה מבלי להתחיל בחיפוש חדש ?

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא מתקן את מספר התוצאות במחיקת כפילויות, אם הבנתי נכון

למשל בפורומים (לא של תפוז) הרבה פעמים מופיע בתגובות ציטוט של התגובה הראשונה (לפחות הכותרת) ואז אותו טקסט מקורי בעצם חוזר על עצמו שוב ושוב, אבל זה אותו מופע.

למעלה