מקבצון

Eldad S

New member
|טכני| נטרול הודעות בג'ימייל

אחד האתרים שאני כותב בו הרבה לאחרונה הוא אתר Tatoeba.org, שאפשר להוסיף בו משפטים בעברית, למצוא בו דוגמאות למשפטים בכל השפות (כרגע יש שם כ-180 שפות, אם אינני טועה), ולהיעזר בו לבדיקת דקדוק ותחביר נכונים במגוון הרחב של השפות.
&nbsp
אני מזמין את כולם לכתוב שם:
http://tatoeba.org
&nbsp
אני מקבל לא מעט חיוויים לג'ימייל על משפטים שכתבתי או משפטים שהגבתי בעניינם (למשל, אם הצעתי תיקון למשפט טורקי או רוסי, או שאלתי על פיסוק [חסר, או מיותר] במשפט אנגלי).
&nbsp
החיוויים האלה ממלאים לי את אחד מחשבונות הג'ימייל שלי, וכשאני רוצה לראות הודעות אחרות, קצת קשה למצוא אותן מבעד לסבך החיוויים שמגיעים מטטואבה.
&nbsp
אני מניח שיש דרך פשוטה לנטרל את הצגתן של הודעות מכתובת מסוימת, כך שהן לא ייראו בג'ימייל למשך סשן ספציפי, ואראה רק את *שאר ההודעות*, אבל אני לא זוכר איך עושים את זה.

Eldad S

New member
כמובן, באתר הזה

אפשר להוסיף משפטים בכל השפות. כתבתי "להוסיף בו משפטים בעברית" כי מומלץ להוסיף משפטים בשפת האם של הכותב, אבל אם אצל מישהו אנגלית, צרפתית, ערבית, רוסית, פולנית וכו', כולן ברמת שפת אם - הוא מוזמן להוסיף משפטים גם בשפות האלה.
&nbsp
בכל אופן, אני מחפש דרך, כאמור, לנטרל תצוגה של כל ההודעות שמגיעות מהאתר הזה, כך שיהיה לי קל יותר לקרוא הודעות חשובות אחרות שמגיעות גם הן לאותה כתובת ג'ימייל.

Eldad S

New member
תודה רבה.

קראתי את ההנחיות בקישור המצורף, וזה נשמע לי בעייתי משהו.
נדמה לי שהרצת המסנן מעבירה את ההודעות למיקום אחר, אולי לארכיון. האם לא הבנתי משהו, ואפשר גם רק להעלים אותן מהתצוגה במקרה של הפעלת המסנן? ובעצם, אם המסנן שם, מוגדר במערכת, ההודעות לא יופיעו תמיד, ולא רק אד הוק.
&nbsp
במילים אחרות, לא בטוח שזהו הפתרון האופטימלי שחיפשתי.
אבל תודה!

אם אני מבינה נכון

אתה צריך להגדיר label (זה עובד בערך כמו תיקייה) שבו יתויגו כל ההודעות מהכתובת הזאת. אחר כך תוכל להגדיר כרצונך אם לראות או להסתיר הודעות שמתויגות כך.

Eldad S

New member
יש לי כבר label לכל המיילים שמגיעים

מהאתר הזה. בדקתי עכשיו את האפשרויות שג'ימייל מציע לטיפול בתגיות - האפשרות היחידה שבאה בחשבון כאן היא:
Skip the mailbox (Archive)0
&nbsp
אני לא ממש רוצה לארכב את כל ההודעות האלה. האם אני מבין נכון, ואין דרך רק להסתיר אותן אד הוק עד שאבטל את אפשרות ההסתרה?

טעיתי

חשבתי שזה מה ש-show in message list עושה - מציג או מסתיר את המיילים המתויגים. עכשיו גיליתי שזה לא ממש עושה כלום. אין לי פתרון בשבילך...

Eldad S

New member
ואני, משום מה, הייתי בטוח שאין בעיה

להסתיר חלק מההודעות, אד הוק, כהעדפה אישית שלנו בצפייה. אולי הדרך להתמודד עם זה היא איך לארכב בקלות, ואיך להחזיר בקלות מהארכוב לתיבת הדואר הרגילה.

Y. Welis

New member
השאלה אם צריך הודעה על כל שינוי באותו אתר

אולי באתר עצמו ניתן להגדיר על אילו שינויים ישלח מייל.

Eldad S

New member
דווקא מהאתר הזה אני צריך

שיישלחו חיוויים על כל תגובה, כך שאדע איזו משאלותיי נענתה וכו'.

המסנן בג'ימייל יכול לבצע כל מיני פעולות, אמנם

אתה לא יכול לסירוגין לראות ולהסתיר את ההודעות, אבל אתה יכול לבחור:
שיסמן אותן בכוכב (האם לא יעזור? אם יסמן לך כך את כל ההודעות מהכתובת הנ"ל?);
שאת כל ההודעות מכתובת מסוימת הג'ימייל יעביר לכתובת אחרת שלך (אם התיבה הזו שלך עמוסה בהודעות האלה, אולי זה הפתרון?);
או לבחור שהוא יעביר את ההודעות האלה ישר לארכיון, כך שתצטרך לבחור בלשונית "כל הדואר" כדי לראות גם אותן;
לבחור לסמן אותן כהודעות שנקראו (וכך אולי תבחין ביניהן לבין ההודעות החדשות, ותעיין בהן רק כשתבחר?);
או לשלוח אותן לפח, אם הן לא מאוד חשובות לך, ותרצה לעיין בהם רק מדי פעם (ואז אפשר להיכנס ללשונית אשפה ולנבור
).
ויש שם עוד כמה אופציות.
אם זה עשוי לעזור, אשלח לך צילומי מסך אם לא ברור מה עושים. אני מאוד אוהבת את המסננים בג'ימייל.

Eldad S

New member
חן חן.

נתת לי כמה רעיונות (שעל חלקם חשבתי אתמול בלילה, בסיום היום).
אנסה לבדוק חלק מהם - עד כמה הם ישימים. למשל, בתום היום אתמול חשבתי אולי ליצור כלל מסוים שאת כל ההודעות בעלות התגית הספציפית הזאת אעביר למייל אחר ואמחק מהמייל הנוכחי, כך שאוכל לבדוק אותן במייל ייעודי. מצד שני, יש לכך מגרעות. אנסה לבדוק אולי לנצל את ההעברה ישירות לארכיון.
&nbsp
אין לי ניסיון בעבודה עם הארכיון. אם הודעה מסוימת הועברה לארכיון, או קבוצת הודעות, אפשר להוציא אותן משם בפעולה פשוטה?

אפשר להעביר הודעה בפעולה פשוטה מהארכיון, לא ניסיתי עם קבוצת

הודעות.
ראה מעל להודעה מהארכיון, כשתפתח אותה יש כפתור "העבר לדואר נכנס", ויש עוד אפשרויות שלא התעמקתי בהן.

Eldad S

New member
הרעיון הבריק לי אתמול בלילה, והבעיה נפתרה:

פילטר באמצעות פונקציית החיפוש הרגילה של ג'ימייל:
ביצעתי חיפוש, והשתמשתי במחרוזת [email protected]- (כלומר, מינוס לצד הכתובת שאני מעוניין לשלול). עכשיו כל מה שמוצג בחלון המיילים של ג'ימייל הם כל המיילים ש*לא* מגיעים מהאתר הזה.
&nbsp
לסיכום, שאלה בדיוק בעניין זה: יש מקום, או אפשרות, לשמור את מחרוזות החיפוש האלה בג'ימייל לשימוש נוסף, נגיד, כדי לחסוך לי לפעם הבאה שארצה להריץ את מחרוזת הנטרול הזאת?

tomerrose

Member
לא יודעת מה התשובה אבל רעיון נוסף:

לא הוזכר כאן השימוש בלשוניות !

כמה שידוע לי ומנסיוני, אם אתה בוחר בתצוגת ג'ימייל שכוללת לשוניות promotion, social וכולי, דואג לכך שאין לך באותה כתובת מייל יותר מדי דואר שאתה בעצם לא רוצה בו כלל, ופעם אחת מעביר מכתבים מהכתובת הרלוונטית לאחת הלשוניות שהחלטת שתהיה היעד הקבוע למיילים מהאתר טטואבה, אז מאותה עת ואילך הם ינותבו לשם מיד גם בלי יצירת פילטר מורכב (שאני לא נגדו - להפך, רק שזה אפילו פשוט יותר לדעתי). ואז תאר לך שיש לך לשונית נפרדת לאתר הזה, בעצם, בלי שום דבר אחר... נראה לי פתרון מושלם, או בעצם ...

רק רעיון...

Eldad S

New member
נשמע מעניין מאוד.

לא חשבתי על שימוש בלשוניות לצורך זה - תודה רבה!

למעלה