מקבץ ניו יורקי

foofoo77

New member
מקבץ ניו יורקי

אז אחרי שנים של תכנונים , ביטולים וכמעט שלא נסעתי , סוף סוף נסעתי לניו יורק.
זה היה ביקור מדהים ורק טעימה ראשונה על המזלג של ניו יורק כל כך נהניתי מהעיר עצמה וגם מהאוכל (למרות שאיכשהו יצא לנו לאכול בעיקר אוכל איטלקי) והגשמתי חלום קטן לאכול במסעדה של גורדון רמזי ועל זה בהמשך .

את הביקור שלי פתחנו במסעדה איטלקית באפר איסט סייד , מסעדה משפחתית ביתית מקסימה שלא לומר טעימה במיוחד.
http://www.nicksnyc.com/mainmenu.html אני מצרפת קישורים למי שמתעניין לביקורים קרובים.
הם מגיעים את הלחם הביתי הכי טעים שאכלתי עד הלום במסעדה איטלקית , עם קרום מתפצלח כיאות , וכמובן שצלוחית שמן הזית מלווה אותו (לדאבוני ולשמחת בטני הוא נאכל לפני שהספקתי לצלם ולכן קבלו את התנצלותי הכנה).
אחרי שחיסלנו 4 לחמניות מהלחם הביתי של ניק החלטנו לא להתחזר יותר מדי ואכלנו רק מנה עיקרית .
אני לקחתי פפיונים עם שרימפסים ואספרגוס ברוטב עגבניות , המנה היתה מעולה נדיבה בשרימפסים ואספרגוס ירוק טרי , את מה שנשאר מהרוטב ניגבתי עם רבע לחמניה שאמרנו שלא נאכל ולא נתחזר ...
.
החברה שלי אכלה פנה ברוטב עגבניות ו-וודקה , היא אומרת שהיה טעים ואני פשוט לא רציתי לטעום כי התענגתי על המנה שלי.
לקינוח לקחנו קנולי , שהיה הקנולי הכי טעים שאכלתי בחיי (ואכלתי קנולי בחיי) הוא לווה עם מסקרפונה בטעם וניל (בינינו כל מה שיש בו מסקרפונה ממש טעים)
ביחד עם שתי כוסות פפסי (מה הקטע של פפסי וארה"ב?) יצאנו ב 40$ שווים וכיפים במיוחד שהיוו את בעיטת הפתיחה לטיול שלי.

foofoo77

New member
ביום השני היינו בליטל איטלי

לחברה שלי היתה דודה לספגטי עם כדורי בשר והיות והיא לא אוכלת חזיר אז חיפשנו מסעדה עם כאלו שמגישים רק בקר.
הגענו לאיזו מסעדה שאין לי את שמה אבל יש לה חצר מקסימה מקורה וישבנו שם בנחת.
את הארוחה התחלנו עם סלסלת לחמים וחמאה שהוגשה לשולחן , גם שם היה לחם איטלקי עם קרום קשה כיאות אבל פחות טוב משל ניק.
שתינו בחרנו בספגטי כדורי בשר , שהיה נחמד אבל הפרמז'ן השתלט על הטעם של הכדורי בשר ואני לא אוהבת פרמז'ן במיוחד אבל עדיין היה סביר .
קינחנו בפנקוטה שהיתה מנוקדת בוניל אמיתי ומתובלת במעט לימון ברוטב תותים , תות טרי ומעט קצפת.

foofoo77

New member
הילסטון

חברה שלי נשבעה לי שזה ההמבורגר הכי טוב שהיא אכלה אי פעם , אני אישית מצאתי שיש כאן המבורגרים טובים יותר של הבראסרי וטוטו אבל בהחלט המבורגר טעים.
הגענו למסעדה ענקית שהיתה מפוצצת והיתה לנו המתנה של 25 דקות , בזמן הזה ישבנו וצפינו בלהקת הג'ז שמופיעה שם כל ערב.
http://www.hillstone.com/hillstone/
למנה הראשונה לקחנו מטבל תרד ונאצ'וס שהוגש עם גבינת שמנת וסלסה מעולה.
המתבל עצמו היה כבד במיוחד מכל הגבינות וקצת אנמי , עם מעט מלח והסלסה הוא היה טעים יותר אבל לא משהו לכתוב עליו הביתה.
ההמבורגר הגיע עם צ'יפס דקיק והמון ירקות והיה טעים .
ביחד 60$ שהיוו את אחת הארוחות היקרות בטיול הנ"ל ואני עדיין מתלבטת ביני לבין עצמי אם היו מוצדקים.

foofoo77

New member
MAZE של גורדון רמזי

הגענו לשם בצהרי יום די בספונטניות כשהיינו במיד טאון ולא הזמנו מקום. מסתבר שאנחנו לא היחידות.
המסעדה ממוקמת בתוך מלון לונדון בניו יורק http://www.gordonramsay.com/mazegrill/.מוארת מאוד , בצבעים רגועים ומאוד נעימה.
בכניסה עומדות שתי מארחות אדיבות , משום מה ביקשו ממני שם משפחה וקיבלו כמובן , לשתיהן על המדים היה סרט ורוד לציון חודש המודעות לסרטן השד.
הוא מציע ארוחת צהרים עסקית של 3 מנות ב 29$ ואותה לקחנו.
למנה ראשונה מרק תירס עם גוואקמולי וקיפוד ים , תקראו לי מקובעת אבל את זה לא מסוגלת לאכול (אבל הם הורידו בשמחה את הקיפוד ים מהמנה בלי לעקם אף או לעשות צרות).
המרק היה מעולה , אם הייתי יכולה הייתי מזמינה אמבטיה ממנו ומשתכשכת בתוכו , לא היה בו כלום יותר מדי או פחות מדי , מדוייק בטעמים, קטיפתי ומלטף כמו שמרק צריך להיות.
לעיקרית לקחנו עוף על פירה עם ארטישוק ירושלמי ותפוחים מזוגגים ברוטב , אני קצת מתחרטת שלא לקחתי את הסלמון עם האספרגוס וכך הייתי טועמת את שתי המנות העיקריות שהציעו בעסקית.
העוף היה מצויין , מלא בטעמים וכל הטעמים השתלבו מצויין אבל עדיין המנה הפחות חזקה של הארוחה.
לקינוח עוגת אננס ושקדים מזוגגת עם גלידה על מצע של שרויזל שהיתה ממש משובחת וטעימה במיוחד נהנינו מאוד.
מנות קטנות יחסית אבל אחרי שאוכלים שלוש מהן זו יופי של ארוחה וה VFM של ארוחה כזו בהחלט שווה.

ארוחת 3 מנות אצל גורדון רנמזי עולה 29 דולר??

באמת?.
זאת לא טעות הקלדה?....

הייתי בטוחה שהמחירים אצלו הרבה יותר גבוהים....

foofoo77

New member
הוא מציע שתי עסקיות

אחת ב 29$ בצהרים
ואחת בשעות הערב המוקדמות ב 40$
גם אני התפלאתי.

foofoo77

New member
אף ביקור לא שלם בלי ביקור בפיטר לוגר

החלטנו ללכת בשעות הצהרים המאוחרות http://www.peterluger.com/
ושם נתקלתי בשירות הכי גרוע בכל השהיה שלי בניו יורק , אפשר לומר אפילו מלצרים תל אביביים עם atitude.
לקחנו עסקיות , היא לקחה המבורגר בלי לחמניה עם תפו"א אדמה אפוי שהיה קלוף (חידוש מרענן) ובצל מקורמל בצד. הבשר יובש עד מוות אבל זה לבקשתה כי היא לא מסוגלת לאכול אדום ורוצחת את הבשר פעם שניה. העלות שלה 11.95$
אני לקחתי סטייק שהגיע MR כיאות עם צ'יפס שחותכים שם במקום.בעלות של 34.5$
הסטייק היה מצויין והצ'יפס היה מתובל וכיפי.
לקינוח עוגת גבינה שלוותה בהר קצפת של פיטר לוגר (מסתבר שזה ידוע שם באיזור) שתיהן היו מצויינות. עם החשבון הגיעו גם מטבעות שוקולד עם הטבעה של פיטר לוגר היא אכלה ואני צייצתי שאין סיכוי שאוכל אותו ובכלל צריך לשמור לבעל שנשאר בבית מסכן בודד וגלמוד לטפל בילדון הקטן (אבל המלצר הביא לי עוד 3 לקחת בכיף).
65$ דולרים שווים ומוצדקים אבל זה לא היה הסטייק הכי טעים שאכלתי בחיי (במקום הראשון מ 13.11.10 עומד סטייק של 900 ג"ר ממיט בר).

תודה על הדיווחים והתמונות. מאמץ לא קטן

שראוי להערכה.
ושאלה - מה משמעות ה'עסקית' בפיטר לוגר? כל אחת מכן לקחה מנה במחיר אחר מהתפריט.
והסטייק שלך, זכור לך מאיזה נתח?
הסטייק 900 גרם במיט בר הוא פריים ריב עם עצם. גם אני אהבתי.

foofoo77

New member
אכן כן

הסטייק במיט בר הוא פריים ריב עם עצם (ואכלנו שוב ושוב ושוב) גם שם היתה עצם והנתח היה בערך 300 ג"ר.
היא לקחה מנה שונה מהתפריט , אני ניסיתי סטייק והיא העדיפה את ההמבורגר.

שאלתי הייתה מה איפיין את הארוחה כעסקית?

מחירים זולים יותר מהתפריט בשל שעת הצהריים? ראשונה חינם?

foofoo77

New member
סליחה

תפריט הצהרים הוא זול יותר מתפריט הערב שיקר בכמה וכמה מונים ממנו.
יש לכל יום כמה מנות שמוצעות ויש את הסטייק ועוד כמה מנות שמוצעות כל יום.
אין מנה ראשונה שכלולה במחיר אלא רק הבשר והתוספת וכמובן סלסלת לחמים.
מעבר לזה כל דבר נוסף בתשלום.

למעלה