מצתים ועוד - המשך....

sokrates1

New member
מצתים ועוד - המשך....

שלום לכולם, תודה על התשובות. שאלה אחרונה בנושא השמן. לאור ניסיונכם האם עדיף שמן סינטטי ל- RMX או שמספיק חצי סינטטי? בעניין ה- pre-mix – האם מספיק לרוקן את מיכל השמן על מנת לעבור למצב של תערובת ידנית (ואז המשאבה "עובדת על ריק") או שצריך לנתק/לפרק את כל מערכת השאיבה (ואם כן – מה הפרוצדורה)? מדוע לדעתכם היצרנים השונים לא משאירים אופציה של תערובת ידנית לפחות בחלק מהדגמים. יכול להביא לחסכון בעלויות ומשקל ולפי מה שאני מבין מכם זוהי ההעדפה של חלק מהרוכבים. בעניין המצתים – קפצתי לדרום ת"א וקניתי את המצת האמור ב- 27 ₪ באופנועית (להזכירכם הוא עולה 53 ₪ אצל היבואן). עם יחס מחירים כזה חבל שהם לא מוכרים גם אופנועים… נ.ב. - סיור בחנויות האופנועים בדרום ת"א הוא חוויה מומלצת לכל חובב אופנועים ובעיקר אם הוא מגיע מהפרובינציה. נ.ב. 2 ניסיתי לשרשר את ההודעה הזו – אבל זה לא גרם לה לקפוץ לעמוד הראשון, לכן אני מוסיף אותה שוב כאן. אשמח אם תסבירו לי איך עושים זאת נכון?

שלום... שוב... ../images/Emo13.gif

ננסה לענות : מספיק שמן חצי סינטטי ללא שום ספק ! במערכת "הזרקת" שמן ישנו צינור שהקרבורטור שואב דרכו שמן, כלומר, לדעתי מדובר על פיטמת ואקום. בהעדר שמן במיכל... להערכתי הקרבורטור ישאב משם אויר, ואינך רוצה שהוא יעשה את זה, לכן, כדאי לסתום את הפיטמה הזו. בכדי לעשות כן, ולהשאיר את האפשרות לחזור למצב רגיל, פשוט רוקן את מיכל השמן, נתק את צינור הזנת השמן מהקרבורטור, חבר צינור אחר במקומו באורך של כ-5 ס"מ, קפל את הצינור החדש ודאג שהוא ישאר מקופל לגמרי בעזרת אזיקון. (פעולה דומה למה שעושים עם צינור מים כשרוצים להפסיק את זרימתו לרגע.) זה עובד נהדר. קח בחשבון שבהנעה הראשונה שאריות שמן מנוע יזרמו החוצה מהצינורית המקורית) אופציה "מקורית" ? הנה... אצלך יש אופציה לזה...
תמיד אפשר להסיר אותה. מה הבעיה ?
אם הגבת להודעה המקורית והיא לא קפצה זה אומר שכנראה ה-TTL שלה נגמר
כעבור מספר ימים ללא תגובה (משהו כמו שלושה) היא לא קופצת יותר.... משהו כזה... עשה חיים.

DevilMan

New member
אהלן סוקרטס../images/Emo45.gif

טוב שאתה פה.בסוף כולם יהיו פה כל עוד מוטו יתעלם מהפורום שלו... בקשר לשרשרת,אצלי אין סיכוי שהיא תחזיק "שן ל1000 ק"מ"בגלל הרכיבה הפרעית למדי שלי(וויליס,קפיצות,פתיחה מהירה,עצירה מהירה וחוזר חלילה)כך שאני מותח את השרשרת בקצב הרבה יותר מהיר ממך,אבל אצלי גם השרשרת ישנה ובאמת הגיע הזמן להחליפה.אולי במשכורת... אני זוכר גם שפעם שאלת על הבולם האחורי ואמרנו שאי אפשר לכוונו,אז אחרי הצצה של COLT,מהר מאוד הבנתי שאפשר וגם כוונתי אותו ישר למצב הכי קשיח(קפיצות,מה לעשות...)אז אם אתה מעוניין,אפשר לבצע את זה די בקלות,צריך רק גלגל אחורי באויר+מברג גדול\דורן+אבן גדולה\פטיש. ברוך הבא

ccrr

New member
יש לי שאלה לא ממש קשורה

אבל זכור לי שהנושא הועלה בעבר ע"י סוקרטס אז בכל זאת אני אשאל. "בחירת סוג השמן ואיכותו תלויה בסוג הכלי ולשימוש הנעשה בו. כלים דו פעימתיים בעלי הספק גבוהה חיבים להשיתמש בשמן ברמה גבוהה, המותאם לעבוד בטמפרטורות גבוהות. שמן כזה עשוי לעשן מאוד כאשר המנוע קר, אך להפסיק לאחר שיתחמם. שימוש בשמן ברמה גבוהה במנועים קטנים יחסית, אשר אינם מצויים בעומסים וטמפרטורה גבוהה, יגרום להצטברות משקעים, מאחר והטמפרטורה והלחצים במנוע אינם תואמים את תכונות השמן." זה ציטוט ממאמר באתר בייקר. עכשיו השאלה שלי היא כזאת: אם השמן הוא איכותי מדי בשביל סוג האופנוע והנקודת שריפה שלו גבוה, ולכן האופנוע מעשן הרבה וכמו כן ישנם משקעים מן האגזוז....יכול להיות שיותר בריא יהיה לאופנוע אם אני יסע על סל"ד גבוהה מהסל"ד שנסעתי עליו עד עכשיו? נ.ב- מדובר ב-2 פעימות אם מישהו עוד לא הבין :)

C O L T

New member
נו, יש מומחה 2 פעימות?

אני אישית 4 פעימות, הרופא אמר לי. V-טווין. אולי מישהו יתן לבחור תשובה מדוייקת? או אולי אני אזרוק סתם משהו, שאולי לא נכון, כדי שיהיה אפשר לתקן אותי

Mr. Pooh

New member
לדעתי...

יש להתאים את השמן למנוע ולא להפך. עדיין, מנוע מסוים יעבוד בתחום טמפרטורות ולחצים מסוים בהתאם לקונפיגורציה הבסיסית שלו : יחס דחיסה, קירור, כמות תערובת וכו'. טיפוס במעלה הסל"ד יגרום אולי לעלייה זמנית בטמפ' העבודה אך אינה קובעת את אופי המנוע. עודפי שמן יהרסו את המנוע ברבות השכבות. יום טוסט.

ccrr

New member
../images/Emo2.gif

סל"ד גבוה = עודפי שמן??? אז אולי בכלל כדאי לסוע על סל"ד נמוך? שמישהו יעשה לי סדר בבלאגן (או בראש)!

את האמת...? בעדינות... ?

הייתי מעוניין לדעת מי כתב את המאמר הזה ולמה או איך או הסיק את המסקנות האלו... אני מניסיוני חושב שמדובר בטעות... אבל איני מתיימר לדעת הכל ונזהר בדבריי... ולכן שואל את ששאלתי כאן למעלה.

ccrr

New member
לא יודע מי כתב אותו ,אבל

הוא נשמע די הגיוני לדעתי (לא שאני מבין משהו). מה נראה לך שם לא נכון?

barakhalla

New member
ישנו קשר בין טמפרטורת עבודה

לסוג השמן ואף קבעו תקנים שונים האחד למנועי 2T מקוררי מים והשני למנועים מקוררי אויר TCA - Two Cycle Air-cooled TCW - Two Cycle Water-cooled כאשר תקן ה TCW פונה בעיקר למנועי אופנועי ים וסירות... עיקר ההבדל בינהם הוא תוצר הלוואי בשריפת השמן - הפיח... כאשר תקן ה TCW מוגדר כ Ashless מכיוון שהוא משמש לשימון מנוע שעובד בטמפרטורה נמוכה יחסית... כן,כן... אותו פיח הוא תוצר לוואי המקרר את תא השריפה שכל כך חיוני במנועי 2 פעימות מקוררי אויר... וזאת בנוסף למקדם נקודת ההבזק (flash point) שהזכרתי בשרשור הקודם...

TheNightDevil

New member
ברק ידידי....

להערכתי אתה יוצא מפוקוס כאן... השאלה שצריך לשאול אותך, בגדול, היא האם שמן שהוגדר למנוע דו"פ מקורר מים לא יעשה את עבודתו נאמנה על מנוע מקורר אויר... למשל...

barakhalla

New member
מנוע כזה עשוי לסבול מחימום יתר...

אמנם הוא יהיה נקי יותר אך תפוס...
וברצינות... אני עדיין לא מומחה... רק הבאתי עובדה נוספת על קשר בין טמפ' עבודה לשמני 2 פעימות... הנושא מעניין מאד גם אותי ואשמח לשמוע חוות דעת מקצועית בנושא dlx1100f איפה נעלמת??

TheNightDevil

New member
אין מצב !!!

פשוט אין מצב שהוא יתחמם יותר... מה שכן... השמן יהיה יקר יותר ! אם תרצה... ההקבלה למינרלי וסינטטי במנוע של גנרטור קטן (שלכל הדעות יכול להסתפק בשמן מינרלי...)

barakhalla

New member
למה אין מצב??

יקר יותר?? נכון יקר יותר... כמו ששמן אופנועים יקר יותר משמן מכוניות ... הינו בדיון הזה כבר זוכר...? עזוב בצד מינרלי סינטטי... אני התייחסתי לשני תקנים שמפרידים בגדול לשניים מנועי 2 פעימות... מצאתי איזה קישור תציץ בו (ישנה התייחסות לתקנים וטמפ' עבודה...)

בוא, בוא נעשה סדר, ברק...

אתה לקחת משהו נורא כללי (בקישור) ההוא והשלכת אותו על עינייננו... בוא נניח רגע לשמן למנועי אופנועי הים והסירות (כי אין לי מושג מה הם צריכים שם) ונחזור לעולמנו על 2. שאלה פשוטה : סונול מארין, מכיר ? אם לא... כנס לתחנות דלק סונול עם קטנוע ותבקש שימלאו לך שמן.... אם יש לך אומץ..
יפה... מוטול 600 מכיר ? יפה. האם תוכל לומר לי עבור מי מתוכנן כל אחד מהשמנים ? האם אי אפשר להשתמש ב...נניח...סילקוליין Comp2+ שעולה מעל ל-50 ש"ח (נדמה לי) לליטר, לטייפון 50 סידרתי ? אני חושב שאתה יודע לענות על השאלות הללו... ומבין מאיפה הדיון הזה התפתח ומה הקשר של שאלות אלו לדיון שהיה כאן.... אני מתנתק למשך הסופ"ש, אבל אם תזדקק תגובה, אני מבטיח לבדוק ביום ראשון. שבת שלום ויום נפלא לכולם.

ccrr

New member
ברק לי אתה מאוד עוזר

בגלל שבמקרה אני משתמש בשמן שכתוב עליו TC-W, וכתוב שבין היתר הוא מיועד גם לאופנועים. האופנוע שלי מקורר מים. יש לי תופעות כמו עישון כבר, לא רק שהאופנוע קר אלא גם לאחר מכן, וכמו כן לעיתים (בדרך כלל שקר) טיפטופים מהאגזוז. מה אתה אומר כדאי לסוע על סל"ד גבוה יותר?

barakhalla

New member
לא הייתי ממליץ לך להשתמש בשמן

בתקן הזה (כנראה TCW3... אני צודק??) ואני אוסיף את הנסיון שלי עם שימוש בשמן מהתקן הזה גם באופנוע דו"פ (בזמנו DT80...) ועם טרקטורון פולאריס 400 של חבר ... (שניהם מקוררי מים) בשני המקרים המנוע עישן הרבה יותר אבל ביצועי המנוע עלו בצורה משמעותית בסל"ד גבוה (עם גמגום קל בסל"ד נמוך...) לאחר מספר חודשים הלך המנוע ב DT חשבתי שזה מקרי... חבר שלי המשיך להשתמש בשמן ואחרי כמה שבועות גם המנוע שלו שפך... ההמלצה שלי: ל-א להשתמש בשמנים בתקן TCW בכלים שהם לא סירות/אופנועי ים. תעשה את החשבון.

theshark

New member
לא לערבב בין שמן דו"פ לכלי שייט

ימי לבין שמן דו"פ לאופנועים. שמן לכלי שייט יש לו תקני זיהום מחמירים יותר (בגלל שגזי הפליטה נפלטים למים ולא לאוויר) והוא אינו מתאים למנועי דו"פ לאופנועים. אני מסכים אם השדון אף פעם זה לא מזיק להשתמש בשמן באיכות גבוהה. ההפך הוא הנכון ככל שתשתמש בשמן באיכות נמוכה כך יתקצרו חיי המכלולים והמשתיק ימהר להסתם. שמן באיכות גבוהה ידרוש אחוז נמוך יותר בעירבוב ועדיין ישיג תוצאות טובות יותר.

barakhalla

New member
לפעמים לומדים בדרך הקשה...

ודרך אגב שמן מתקן TCW יקר כמעט פי 3 משמן 2T "רגיל" ונחשב מאד איכותי אבל... פשוט לא מתאים!

למעלה