מצעד הגאווה..

eden612

New member
מצעד הגאווה..

שלום אני עדן יש לי כמה דברים שאני רוצה להגיד על המצעד הגאווה בכלל ועל מצעד הגאווה בירושלים בפרט. אז ככה בעקבות הסרט ששודר בעורץ 2 לפני שבוע בערך עלו לי כמה מחשבות שאולי זה לא באמת נכון כול המצעד הזה ואולי הוא רק גורם לנו רע. אז תקשיבו רגע ותנסו לחשוב למה בכלל אנחנו צריכים לצעוד !? אז הסיבה המרכזית היא להשיג שוויון זכויות . אבל מה שקורה במציאות זה שכול המדינה מתקוממת נגד המצעד והדתיים בפרט שורפים הכול חוסמים כבישים מסיתים נגדנו (רק היום הרב אלדד שמואלי השווה אותנו לשודדים ,רוצחים ואנסים) ובכך אנחנו משיגים את הדבר ההפוך לו ייחלנו ,אז למה לקיים את המצעד בכוח ולכפות אותו על המדינה והאוכלוסיה !?!?. לפי דעתי אפשר להשתמש בדרכים אחרות כדי להשיג את השוויון זכויות המיוחל בינינו לבין כול אדם אחר בלי לפגוע ברצונה של האוכלסיה .... לפי דעתי גם אפשר להבין את הדתיים. תחשבו על זה מנקודת מבט אחרת אם אתם יהודים דתיים ובאים אלייכם קבוצה של נוצריים שמאוד מאמינים בדת שלהם והם רוצים לעשות מצעד כדי לקדם את הדת שלהם בעיר שלכם אייך הייתם מגיבים על זה הייתי שותקים ונותנים להם לקיים מצעד אני בספק.כמובן וכמובן שאני לא מצדיק אני ההתנהגות של הדתיים אבל אפשר להבין את האדיאולוגיה שעומדת מאחורי המעשים שלהם. ואי אפשר להתעלם מהרצונות שלהם ולחיות בבועה שמה שאנחנו עושים זה נכון וצודק כי זה לא .צריך להתחשב גם ברצונות החברה ובאיפי החברה...ולא לצפות שכולם יקבלו אותנו אייך שאנחנו כי זה אף פעם לא יקה במיוחד לא במדינה שלנו שהיא מדינה שמוגדרת כמדינה יהודית ותמיד לשלטון יש נתיה לטובת הדת . אז לסיכום אני חושב שלא צריך לקיים את המצעד ובמיוחד לא בירושלים כדי למנוע מהומות שיעשו לנו רק רע . אני יודע שזה ריף אבל אלה הדעות שלי תגיבו .....

dror ko

New member
המחשבות שלהם יהיו קיימות

בראש שלהם בין אם נקיים את המצעד ובין אם לא. אנחנו לא מנסים פה לשנות את דעתם של המתנגדים ושונאי הקהילה. אנחנו פה נאבקים על הזכות שלנו להתקיים כהומוקסואלים. המצעד לא נועד להרגיז אף אחד אלא רק לקדם את מעמד הקהילה אבל מה שקרה הוא שהחרדים החליטו שהמחיר שהם מוכנים לשלם כדי שאחנו לא נקיים מצעד הוא מחיר של לעבור על החוק ולשבת בכלא, ומאז קיום המצעד הפך להיות לסמל הניצחון של ההומוסקסואלים על שונאי המיעוט. המצעד לא נכנס לשום אדמה פרטית של שום חרדי, והוא נעשה בתמיכה מלאה של החוקים. זוהי זכות טבעית של כל אדם להפגין את דעותיו. אם החרדים ינצחו במאבק הזה הם ימשיכו לפעול נגדנו ובקרוב גם בתל אביב לא תוכל לערוך מצעד ואם אני אפילו אלך רחוק יותר- הם יפעלו גם כדי שכל מחשבה הומוסקסואלית תהיה עבירה על החוק. לדעתי חשוב ביותר לקיים את המצעד בירושלים

eden612

New member
.......

"המצעד לא נועד להרגיז אף אחד אלא רק לקדם את מעמד הקהילה" אבל הוא ממש לא גורם לזה הוא גורם רק לדבר ההפוך .... זה גורם לשנאה בקרב רוב האוכלוסיה לא דווקא החרדית .... אז למה לקיים את המצעד אני עוד פעם שואל אם אנחנו משיגים בו שנאה כלפינו!??1?!.1?1?!!.?!!?1!????????????????1?!!!

dror ko

New member
השנאה הייתה קיימת תמיד

היא רק מתגלה במלוא סירחונה בצורת ההתנגדות למצעד. ועכשיו נשאלת השאלה- האם לבטל מצעד בגלל אנשים חושבים שהומואים הם בהמות ושצריך לטבוח בהם למוות? יש כמה עשרות אלפי אנשים בירושלים שרוצים להרוג אותך בגלל שאתה אוהב בנים. יש עשרות אלפי בני נוער בירושלים שמפחדים לצאת מהארון בגלל שהם מפחדים מהתנכרות של האוכלוסייה הזאת ואם המצעד הזה לא יתקיים זה יהיה ניצחון לשנאה והשנאה הזאת רק תלך ותגדל ותצבור כח. המצעד הזה מעביר מסר לכל בני הנוער האלה שלהיות הומוסקסואל זה לא בושה אלא גאווה. השונאים האלה צריכים לדעת שהם יכולים להאמין במה שהם רוצים אבל זוהי מדינת אזרחים ולא מדינת תורה. הם רוצים לחיות בירושלים? שידעו שהם יתנהגו לפי חוקי המדינה ולא לפי מה שהרבנים שלהם קובעים.

spt Peper

New member
זה בדיוק המעצבן

תקשיב כמו שאמרתי לך כבר הקטע הכי מעצבן במערכת היחסים הזאת בין הציבור החרדי לבין שאר הציבור במדינה(גם אנשים דתיים מתונים) זה שהממשלה מאפשרת להם את אורך החיים הזה. בגדול אין לי טענה נגד חרדים שלא עובדים או לא משרתים בצבא ולא משלמים מיסים יש לי טענה נגד הממשלות שהיו ולעתיד שאיפשרו ויאפשרו את המצב הזה. במשך חודש שלם לא שמענו את אחד מהגופים מהמשלה מתבטא נגד החרדים כי הם יודעים שהם כוח פוליטי. במדינה שלנו שהכל מסתובב סביב כיסאות וקואליציות זה המצב שבלתי אפשרי לחיות איתו... הבעיה המרכזית שלי היא עם הבוטם לין שלך- זה שהמדינה היא מוגדרת כמדינה דתית.... ברוך השם עדיין יש ערכים דמוקרטים ושיוונים במדינה שלנו המדינה שלנו לא מוגדרת כמדינה דתית זה מה שמבדיל אותנו מרוב יושבי מזרח התיכון והמרפץ הפרסי, מה שמדביל אותנו מאירן, מאפגניסטן של הטליבאן וכו'... המצב שקיים היום יכול ללכת לכיוון ההוא אלא אם נעמוד על שלנו בדרכים כמו המצעד..... אני בעצמי לא מסוגל להחליט אם בעד או נגד אני רק מכיר בזכות שלנו לעשות זאת. השאלה האמיתית זה האם זה באמת צעד נכון..... אני חושב שכן!!!!!

gooligay

New member
האמת העצובה היא...

שבכל מקום בו יש דמוקרטיה קורה שהחברים בממשל הם סך הכל שליטי בובה ורק בכדי שיתנו להם את התמיכה ואת המקום בבית הנבחרים... לממשלה אין הרבה מה לעשות בנידון לאחר שמדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית ולכן הזרמים הדתיים מקבלים את הלגיטימיות לבצע כרצונם כנציגי הדת במדינה...

gooligay

New member
המצעד...

צריך להתקיים וגם בירושלים כבירת מדינת ישראל הדמוקרטית וכהנצחה של הדת לצד המודרניות. לדעתי ראוי לשנות את הרעיון של המצעד ולהפוך אותו למשהו יותר תרבותי ושמשקף יותר את הקהילה הפועלת והקיימת.

red violin

New member
לדעתי מהות המצעד,

מה שהוא מייצג, חשובים ולכן אי אפשר לבטל אותו. אבל אני בהחלט לא תוכמת בו במתכונת הנוכחית שלו - שרק מקשה על אנשים לקבל אותנו. פעם המצעד באמת היה מצעד גאווה, להראות שאנחנו קיימים ולהשיג שיוויון זכויות; כיום זה הפך למצעד מיניות. למה מפגינים כנגד אי קבלת ההומוסקסואליות בתחתונים או כל לבוש מינימלי אחר? http://www.atraf.co.il/gallery/gallery.asp?gallery_id=4095&category_id=&lineCode=71&page=2

למעלה