מצעד הגאווה

Angel On Earth

New member
מצעד הגאווה

אז מה אתם חושבים על זה? לפי דעתי צריך לתת לקהילה ההומו-לסבית לעשות את המצעד בירושלים. זו מדינה חופשית,מדינה דמוקרטית ושיוויונית כמו שכולם מנסים להגיד ולכן מותר להם לעשות את המצעד הזה איפה שהם רוצים. הם לא נכנסים לתוך הבית של הדתיים ועושים שם אלא בעיר הבירה שלהם בתוך המדינה שלהם. מלבד זה שהדתיים אמרו ש"יהיה פה רצח!" ואני שואלת:אלו לא אנשים שמאמינים באלוהים ומתוך כך גם מאמינים בעשרת הדברות ושם נאמר "אל תרצח"?

B a m b o o k

New member
אממ

אין לי שום דבר נגד הומואים ולסביות באמת שאין לי.. אני אפילו אוהבת אותם. אבל כל הקטע הזה שלעשות את המצעד דווקא בירושלים, זה כאילו לעשות דווקא.. וזה לא רק הדתיים מתנגדים לזה, גם הנוצרים והמוסלמים. 3 דתות שהן שונות אחת מהשניה אבל כן הן מסכימות. אני לא אומרת את זה מנקודת מבט של בת דתיה. באמת שלא. אני חושבת שגם הייתי בה ממשפחה חילונית הייתי חושבת ככה. פשוט יש להם את ת"א לעשות את זה ועוד כמה ערים שבשמחה יקבלו אותם. ואני לא מצדיקה את החרדים שמאיימים בפגיעה באנשים שיצעדו במצעד. בחיים לא.

Gadook

New member
אני לא חושבת שזה דווקא

אני חושבת שזה ניסיון להראות שיש זכות לקיים את המצעד הזה בכל מקום בארץ. מה ההבדל בין ת"א לירושלים? גם בת"א יש אנשים חרדים, גם פה יש אנשים שלא רוצים שיהיה מצעד, ולא רק חרדים או דתיים. אני לא יודעת אם אני 100% מסכימה עם ההחלטה של לקיים אותו בירושלים אבל אני מבינה את מה שמנסים להראות.

חצילע

New member
נכון.

נכון, בכל מקום בארץ, אבל זה התגרות. הרי זה ידוע שבירשוליים יש ריכוז גבוהה של דתיים, וזה ידוע שדתיים לא אוהבים את זה. אז למה לעשות דווקא? וזה גם מתקשר לדיון של אמונה, שמאיה אמרה שהיא מצידה לאכול פיצה ביום כיפור, [מאיה, סליחה שנכנסתי לזה שוב, הייתי צריכה דוגמא,אני יודעת שזה היה בצחוק ושלא התכוונת] זה בידיוק על אותו העיקרון. נכון, לכל אחד יש זכות בחירה לעשות מה שהוא רוצה, מה שהוא אוהב ומאמין, אבל כל עוד אתה מכבד דעות של אחרים,כבוד בסיסי לדעות אחרות. סליחה על החפירה וכאלה.

Gadook

New member
זה לא חפירה ../images/Emo3.gif

עוד משהו קטן,זה לא אותו מצעד, אם שמים לב. המצעד בירושלים מתוכנן להיות הרבה פחות פרובוקטיבי, אבל זה סתם משהו קטן.

מכושפת15

New member
../images/Emo187.gifחופש הביטוי

ביהדות, לפני כל חוק נגד הומואים ולסביות, יש כמה חוקים ברורים מאוד של כבוד, לא לפגוע באדם, בטח שלא לרצוח. בתוך כל החרדים האלה יש לא מעט הומואים, שפשוט לא יכולים\מפחדים לצאת מהארון. מה גם, אף אחד לא אומר להם כלום על זה שהם הולכים לזונות בערים אחרות, כי זה מותר. ולהיות עם מישהו מאותו המין זה פסול. מי אמר? זאת המדינה של כולנו, ואם הם רוצים לעשות אותו בירושלים, למה לא? הם פשוט מפחדים להיחשף לכל הקהילה הזו כדי שאף אחד לא יצא פתאום מהארון ו"ילך נגד הדת" לדעתי זה שטויות, לא יקרה כלום אם המצעד יתקיים פעם אחת בירושלים. נכון, הם יכלו להתפשר ולעשות אותו בתל-אביב אם במקום לאיים ברצח הם היו מנסחים את הבקשה יותר יפה חוץ מזה, בכל הקשור לזה, הם אף פעם לא באים לקראת הקהילה ההומו-לסבית, כמו עם עניין החתונה, למה שעכשיו הם יבואו לקראתם?

יכול להיות שעברו איזשהו גבול

לכל אחת יש את הזכות להגיד מה שהוא רוצה, לעשות מה שהוא רוצה, כל עוד זה לא פוגע באחר. ונכון שת"א תקבל את מצעד הגוואה בזרועות 'פתוחות' אבל י-ם היא הבירה שלנו ושל עוד מקומות ואם ייקמו את המצעד שם אולי זה יתן מקום ליותר הדברות. עובדה אבל שלא עשו את המצעד באלעד או בב"ב. לא רצים להתגרות יותר מדי.

../images/Emo151.gif

עד כמה שיש חופש צריך להיות גבול מסוים , כידוע דת לא מסכימות עם זה שיש הומואיים ולסביות אז למה ללכת בליבה של כל הדתו ולהשים להם מלח על הפצעים ? לא להתגרות בהם ? תעשו מצעד גאווה בת''א או משהוא כזה ...

Double U

New member
איזה מלח?

אני חושב שהדתיים יכולים לא לצאת מהבית יום אחד (או לעקוף את המצעד) ואם כן, זכות הבחירה היא שלהם.

הרי זה ברור שהם שמים להם מלח

על הפצעים. המצעד הזה היה צריך לעבור ליד השכונות החרדיות. ולמה שלא יעשו את זה בת"א? הרי תמיד הם עשו את המצעד בת"א... ההומואים והלסביות דוגלים בסובלנות וכבוד,ההפך ממה שהם עשו. ומשהו קצת תקשורתי... התקשורת מוציאה חרא את הדתיים לעומת ההומואים ולסביות.

חצילע

New member
המ.

אין לי בעיה עם הומואים ולסביות, ממש להפך,באמת. ואני כן חושבת שיש מקום למצעד הזה, לגאווה הזאת, אבל כל הקטע של לבוא ולעשות את זה בירושלים זה מין התגרות שכזו. כאילו לחפש בלאגנים וצרות. אגב, מי שאירגנה את המצעד היא קרובת משפחה שלי.;;;

Double U

New member
../images/Emo45.gifלתת ביטוי

והמצעד צריך להתקיים בירושלים, למרות שאפשר לעשות אותו בכל עיר בארץ. ירושלים היא הבירה שלנו ולעשות את המצעד שם מסמל את הקבלה של הקהילה ההומוסקסואלית לחברה (אם כי לא באופן מושלם). נכון שאנחנו מדינה שיש בה הרבה דתות, אבל איננו נבדלים בזה ממדינה אחרת (ארה"ב לדוגמא) שבה מתקיימים מצעדי גאווה. האימרה "יהיה פה רצח" מזכירה את השואה באירופה. היטלר ראה בהומוסקסואליות פגם גנטי כמו להיות יהודי (לפי דבריו). למה דווקא במדינה שחוותה את הדברים האלה לא נותנים מקום לכל הקבוצות לבטא את עצמן? הא?

מכושפת15

New member
../images/Emo187.gifוהוא בעצמו היה הומו

והתכחש לזה
נזכרתי במשהו מצחיק שהיה שנה שעברה בשיעור היסטוריה: מורה: אומרים שהיטלר היה הומו אבל הומופוב תלמיד מפגר: אם הוא היה הומו, למה הוא רצה להרוג אותם? תלמיד אחר, עוד יותר מפגר: כדי שלא יהיה לחבר שלו עם מי לבגוד בו
טוב בכיתה זה נשמע יותר מצחיק

Double U

New member
הומופוביה = פחד מעצמך

אדם מפחד שהחברה תגלה את נטיותיו המיניות, אז הוא משליך את הפחד (מעשים) על האנשים שיש להם נטיות מיניות כמוהו.

זונע

New member
הוכחה לכך שההומואים הם מפגרים

בכל הכנות למה לעשות את זה דווקא בירושלים?! מה אתם בכוח רוצים שיהיו פצועים והרוגים חס וחלילה? במקום להיות מפגרים, תעשו את זה בת"א. אין שום סיבה לעשות את זה בירושלים חוץ מטמטום גרידא.

yaelhr

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo31.gif!!!

ולמה בדיוק אתה יוצא מנקודת הנחה שהם עשו את זה דווקא|סגדש| בירושלים? המצעד היה אמור להיות מצעד בינלאומי, וזו סיבה הגיונית מספיק לעשות את זה בעיר הבירה. ההכללה הטיפשית הזאת "הומואים הם מפגרים" עולה לי על העצבים ברמות שאני לא יכולה לתאר, וזה רק מוכיח שהמפגר היחיד פה זה אתה.

זונע

New member
לא התכוונתי להכליל,

למרות שככה זה יצא. מה לעשות, הרעיון של לעשות את זה בירושלים ולהתעקש על כך למרות שכולם יודעים שזה יסתיים ברע, זה רעיון מפגר. וכל מי שמתעקש עליו, מפגר בעצמו.

למעלה