מצעד הגאווה

2nd me

New member
המ..

המצעד כמו שהוא כיום מאבד את המשמעות שלו ואת המטרות שלו. הרעיון של המצעד הוא להשיג שיוויון זכויות גם לקהילה הלהט"בית. אני חושבת שזה מאוד חשוב לצעוד, ודווקא בירושלים, האמת. למה? כי מה יש להם לעשות בת"א, העיר הליברלית ששם יש לקהילה את כל הזכויות שמתחשק לה? הרעיון הוא לצעוד בירושלים, ויש לכך שלוש משמעויות עיקריות לפי דעתי. 1. לצעוד בעיר הבירה של כל אזרח ישראלי באשר הוא. גם אם הוא הומוסקסואל, וגם אם היא לסבית, וגם אם הם ביסקסואלים או טרנסג'נדרים. זכותם המלאה של כל הצועדים לזכות בכבוד של מצעד עקרונות בעיר הבירה שלהם, שמראה גם חיבור למדינה ועיקשות מסוימת של להשתייך ולהיות שווה. 2. משרדי הממשלה נמצאים, כידוע, בירושלים. לכן עוד יותר חשוב לצעוד בירושלים מאשר בת"א על מנת להשיג את שיוויון הזכויות. המצעד הוא הפגנת מחאה, אחרי הכל. 3. כמו שכבר ציינתי- בת"א או בחיפה לקהילה הגאה יש כבר את השיוויון שלה. הוא לא רשמי רק משום שבממשלה אין אישור לנישואים חד מיניים ולאימוץ חד מיני של ילדים. כל חברי הקהילה רוצים, וזכותם לדעתי, לצעוד ולהפגין על מנת לקבל את השיוויון הפשוט: להכיר בזוג חד מיני כזוג נשוי, אם זאת הבקשה שלהם, ולתת לזוג גאה להוליד/לאמץ ילדים ולהכיר בהם כמשפחה נורמלית. הדתיים משתמשים בלוחמה פסיכולוגית משום שהעניין לא מקובל עליהם, וזאת בעיה. אז נכון, זה מחורבן וזה לא באמת שווה (לדעתנו, בתור ילדים בני 15, שעוד לא מבינים כ"כ את המשמעות של הקמת משפחה) חיי אדם. תמיד, בכל מקום ובכל קהילה יהיו קבוצת קיצוניים, שיאמינו שגם לכזאת זכות ניתן לשלם מחיר חיי אדם, אם ממש ממש מסתבכים העניינים. וברור שיש להמנע מזה כמה שאפשר. אבל ביטול המצעד לא בא בחשבון, משום שהם במלחמה מתמדת עם הזמן והממשלה. הם רוצים הכרה מלאה!! עכשיו, הבעיה העיקרית במצעד, לדעתי, היא שהקהילה מצהירה על מיניות במצעדים, ולכן היא פרובוקטיבית. אני מאמינה שמצעד אוטופי יהיה מצעד בלבוש מלא, וכדי להפגין ולהצהיר על תמיכה בקהילה ובאני מאמין שלה, וכדי להצהיר בעצם ש"אני הומו"- יש להניף בדגלים הצבעוניים של הקהילה. זה הכל. מעבר לזה לא צריך הרבה, לדעתי. כזה מצעד יהיה באמת מצעד שעלול להניב תוצאות יעילות יותר בנוגע לשיוויון. אז יכול להיות בהחלט שבאמת יהיו פרעות גם ככה וגם ככה... אבל אין מה לעשות. הדתיים רואים בזה חטא וזוהמה. אני חושבת שעל מנת לשנות את דעתם של הדתיים והחרדים רק צריך לשבור את הסטיגמה הפרובוקטיבית, המגעילה, הזנותית והסובבת סביב הסקס של הקהילה הלהט"בית. זה הכל. זהו, אמרתי מה שיש לי להגיד. יום מקסים.

טל קארי

New member
מאוד נגד ../images/Emo31.gif

לא רק שנותנים להם לעשות את הדברים האלה בת"א, עכשיו זה לא מספיק להם והם רוצים בירושליים.. תראו, יהיו כאלה שיאמרו שזו מדינה דמוקרטית, ויש להם זכות, אבל הזכות שלהם נמחקת ברגע שהם פוגעים באחרים! הזכויות שלהם שוות לזכויות של תושבי ירושליים, נכון? אז למה יש להם זכות לקיים מצעד זה במקום כזה, ברגע שהם פוגעים באזרחים? לפי דעתי הם צריכים להסתפק בזה שבכלל נותנים להם לקיים את הזוועה הזו.

2nd me

New member
אז זהו, ש...

"הזכויות שלהם שוות לזכויות של תושבי ירושלים, נכון?" -לא. לא נכון. תושבי ירושלים הם משפחות משפחות. כל משפחה ממוצעת בישראל תכלול זוג נשוי ובין 2 ל-3 ילדים. לפעמים גם כלב או חתול. ואולי באמת במקרה של ירושלים גם יותר משלושה ילדים. הזכויות של הקהילה בכלל לא שוות לזכויות שלהם, וזה מה שהם דורשים. הם רוצים להתחתן ושיכירו בהם כנשואים, ולגדל ילדים שיכירו בהם כשלהם!

BiDriL

New member
../images/Emo185.gif

מצעד הגאווה מזמן הפך למחלמה בחרדים וזה.. אבל לדעתי החרדים לוקחים את הדת והתורה ומשתמשים בגזענות שם...ולא רק בקשר להומואים, אלא דבר ראשון בשובינסטיות. החרדים דורשים יותר מידי כדי לקיים את אורח החיים המסורתי שלהם. אני בטוחה ב90% שלא היתה כוונה לצעוד במצעד הגאווה במאה שערים או בשכונות חרדיות אחרות. אבל החרדים תופסים את המצעד הזה כדבר טמא, יופי להם, הם לא צריכים לצאת מהבית עם סכינים. וכל הכבוד שעשו אותו בירושלים, היא עיר הבירה של ישראל, היא מקודשת ליהודים, וכל אחד באמונתו יחיה, החרדים יכולים לשהות בה בשקט, וגם ככה קהילות הומו-לסביות. לא צריך לעשות עינין, שכל פעם מתנפח

למעלה