מצעד הגאווה, טתמול

מצעד הגאווה, טתמול

לקחנו את הילדים כי חשבנו שזה חשוב, למרות שאני אחרי שבוע של אין-'ול (דלקת במיתרי הקול) וכמה שעות אחרי ניתוח חניכיים, ואבא שלהם סיים לעבוד רק בשתיים. התאמצנו, כי חשבנו שזה חשוב, ודי הצטערנו שנסענו לשם (למרות שהמסר ה"פוליטי" הועבר, בין השאר ב"הפוך על הפוך"). הנה סיכום העניין.

אין קול, לא 'ול

ואני עם כאב ראש עד עכשיו מהרעש והחום שם

איפה ליאת כשצריכה אותה? ../images/Emo13.gif

יש שם תגובות בסגנון "רק בהמה לוקחת ילדים למקום כזה".... חייבת לציין שתגובות כאלו רק מחזקות את שביעות רצוני מההחלטה לקחת אותם לארוע.

יסמין@

New member
מאוד מעניין מה שכתבת

וכל הכבוד לך שהלכת עם הילדים. אני לא רואה את עצמי הולכת בחום ובלחות המהבילה ובפיח עם עוד המוני אנשים ובלגאנים וכו'. התיאור שלך חיזק את דעתי. ובכלל, אני ממש לא אוהבת מקומות שיש בהם המוני אנשים. המלצה למארגני המצעד: שיעבירו את המצעד לתקופת האביב - אפריל-מאי: כבר אין גשם ועדיין אין חום ולחות בת"א. או שיעבירו לסתיו - כנ"ל.

דסי אשר

New member
צוב מאד מה שכתבת....

הי, כאשר קראתי על המסר של מצעד הגאווה, חשבתי שהרעיון יפה מאד. כאשר קראתי את התיאור שלך- מסתבר שקיים מרחק עצום בין הרעיון לבין מימושו, מהיבטים רבים. חבל. היכן בוטאה במצעד המשפחה ההומו לסבית? דסי דסי

mishtal

New member
לי תמיד נדמה

כי המסר החזק ביותר בכל המצעדים האלה הוא המסר המיני. כמו הסיסמאות על החולצות (שחלקם לבשו אתמול) "חובה לחדור גם מאחור"...

אני דווקא רואה הבדל

בין פרובוקציה שמסייעת לחדור דרך קהות הציבור לבין מכירת אביזרי מין ופורנו. ראיתי גם את החולצות הללו ומצאתי בהם פרובוקציה הומוריסטית שנועדה לסחוט תגובות ולייצר אותן, לא מסר מיני. גם הצבעים, הביקיני, והפרוות על הרגליים (שעד היום לא ברור לי מה הקשר בינן לבין הומו-לסביות - האם זה רמז להיות הנטייה קיימת מימי קדם?) הן באותה קלחת. זו הססגוניות....מדובר בקרנבל, אחרי הכל. יש גם מידה של הקצנה גרוטסקית שמעבירה מסר בהתנהלות הזו, שאני משוכנעת שאינה חלק מהיומיום של רוב משתתפי הארוע. ועוד מחשבה על "מיני" - הכל מיני בעצם. גם פרסומות הן מיניות, גם שוק התעסוקה מדבר במונחים מיניים בוטים, גם כל סביבת חיינו. רק שהמושגים הם סטרייטים ומיינסטרימים ולכן אנחנו לא שמות לב (עד שמובעת אפליה מיננית בוטה נגד נשים - שקיימת בכו-לם ורק הבוטות ביותר עוברות את חסמי תשומת הלב שלנו). פרסומת כמו של "הדקה ה- 90", למשל, שמצרפת את "אינגה המצילה השוודית" למה שמקבלים בחופשה, היא גזענית ומיננית ופסולה בעיני. "חובה לחדור גם מאחור" איננה סלוגן בעייתי. לא רוצים ? אל תחדרו מאחור. על אי חגירה מאחור מקבלים קנס חברתי נמוך מאשר על חדירה מאחור...לצערי. בהבדל בין חיים ומוות - ההומור המתגרה והלא מסוכן נקנס (ראי התגובות לרשימה שלי, כמייצגות) והריגה פוטנציאלית מרשלנות בוטה לא. כי רוב הרשלנים סטרייטים

אבא גאה

New member
חנהל'ה בית אל חובזי היקרה ...(../images/Emo13.gif)

רצתי לשם לקרוא את התגובות, נדהמתי מהסגנון של התגובות כגון: "...לא מאחל לך שיום מן הימים יתקיף הומו חרמן את בנך העדין נפש ובאותו מקום ממש לא יהיו המגבניקים הבהמות. ההומו הזה יעשה לבן שלך חור ענק בצנרת הביוב שלו...."
"...חבורה של סוטים מטורפים ופרובוקטורים הם ה"אמירה הפוליטית החשובה"..." "...הפצת איידס...""רק בהמה וכו'...." ישבתי פעור פה אל מול הרמה הנמוכה הזו שכבר הרבה הרבה זמן לא נתקלתי בזה , מה זגרם לי לא לרצות להגיב שם כלל, מב? אני אשב ואכתוב "אתם הומופובים"???? מה זה בכלל NFC? פעם ראשונה שאני שומע על NFC..... לגבי העיניין, שמעתי מהרבה א/נשים שההפנינג והמצעד שני אירועים שונים הם, לכן לא נראה לי פייר כ"כ להיות בהפנינג ולכתוב על המצעד..... מה שכן, אני מסכים איתך, בעידן הזה של משפחות הומולסביות, וכל שנה יש יותר ויותר ילדים בעולם למשפחות הומולסביות צריך לחשוב ולהניע את המצעדים וההפנינג צעד אחד קדימה ולעשות את הכל קצת פחות מיני.....או לפחות לשים לב שכך שיש הרבה ילדים ואולי לא הכל ראוי......

NFC זה אתר חדשות

והרשימה הזו היא ה- 88 שלי שם, כפובלציסטית. 350,000 יוניק בשבוע. חשוף למגוון רחב של גולשים - עבורכם זה מעניין כי עוד מעט זה יהיה אתר החדשות היחידי עם תכנים פתוחים לגמרי. יש הרבה ישראלים מחו"ל שגולשים שם. יש כמה גולשים שרואים בי עוכרת ישראל ותומכת בסטיות חברתיות
אמא שלי הכי אוהבת אותם - מהתגובה החמישית או השישית הם מתחילים לריב אחד עם השני ויש לה זמן להשתעשע מזה כי היא בפנסיה
בגדול - כל זירת הטוקבקים ברשת מביאה תגובות של בעייתיים. ציינו בפני הבוקר שהם לא מקוריים במיוחד, עניתי שלו הם היו - הם היו כותבים את המאמר, לא את התגובות... עדיין, מה שמדאיג אותי זה שהם מייצגים קבוצת אוכלוסייה לא זניחה (בגודל) שדוברת ממקלדתם.

ליאת +

New member
מסכימה איתך ליליה עם כמה השגות

קודם כל- חבל שלא נפגשנו שם
(גם אנחנו היינו, כמובן). ובנוסף: המצעד, כמו גם האפשרות לקטר עליו, הוא התקדמות רצינית ממה ש(לא) היה כאן בנושא הגאווה בשנים האחרונות. כלסבית מספיק "וותיקה" יצא לי לראות בארבע עשרה השנים האחרונות (מספר השנים שבהן אני מעורה בקהילה), איל מכמעט כלום מוחלט, הקהילה מתפתחת ונוצרת. מארועי גאווה שחגגו אותם במקומות סודיים ללא כל כיסויי תקשורתי עד למצעד כפי שהוא כיום. ובדרך- כל מיני נקודות ציון חשובות, שאני לא חושבת שאני צריכה לפרט אותם כאן. וכן- בפעם הראשונה (נדמה לי שלפני ארבע-חמש שנים) שעיריית ת"א נתנה את חסותה למצעד, ועובדי עירייה תלו את דגלי הגאווה לאורך רחוב אבן גבירול- זה היה בעיני רגע מרגש של הכרת הממסד בקהילה ההומו-לסבית. מהארועים כפי שהם כיום- גם אני לא נהנית ואתמול אפילו די סבלתי. אני מסכימה שהארוע כיום לא מתאים לכולם. הפתרון שלי הוא לעשות עוד ארועים. למשל- בפורום הורות הומולסבית - עלה הרעיון לעשות ארוע לילדים ממשפחות הומולסביות (וחברים כמובן) . כמובן שארוע כזה יראה אחרת. אבל זה לא בא בסתירה למצעד, אלא בנוסף.

איזה צ'אנס היה לנו להפגש בבאלגאן?

רק בתאום מראש אפשר במקומות כאלו (למרות שהיו לי שם 2-3 פגישות מקריות עם א/נשים). מסכימה עם אבא גאה, אגב, שיש הבדל בין המצעד לארוע. אני מתבלבלת כי מה שמיוחצ"ן ומתגלגל לכן על הלשון הוא המצעד. אשים לב בעתיד. ארועים נקודתיים הם דבר יפה לקבוצה הנפגשת, אולם אימפקט פוליטי ויחצ"ני והסברתי לא ניתן לעשות באמצעות ארועים פרטיים. לכן נראה לי חשוב שדווקא הארוע הפוליטי ייתן מענה לכולם, ופשר להמשיך אותו שם בפארק לתוך הלילה עבור הצעירים חובבי הטראנס ועבור דוכני הויברטורים שניתן להעמיד נניח בתשע בערב.... מזמינה אותך בשנה הבאה לראות איתי את הארוע בטלויזיה
(למרות שאב הבית כאן תומך כמו אבא גאה בהפרדה בין המצעד להפנינג ובעד מאמץ להגיע בכ"ז למצעד בלבד).

theG

New member
בחשש רב...

אני כותב את דבריי בחשש מסוים, כי לדיון קודם עם ליליה כמעט וחבשתי קסדה (וזה כשהיא כעסה על מישהו אחר). אתחיל ואומר שאינני מבין ממש את מטרת המצעד הזה, ועל מה הגאווה העצומה של "הקהילה", אם לדייק, אינני מבין את הצורך בהחצנה של גאוותם. במובן מסוים, משיג המצעד בדיוק את ההפך ולראיה חוויתה של ליליה, שההטריחה את עצמה ומשפחתה, התגברה על כל הקשיים והגיע לשם, כדיי למצוא אירוע, שהוא "פרברטי" עבור אדם מהשורה, שאינו חשוף לסגנון החיים הזה. למעשה, האירוע הזה ממצב אותם בנישה מאוד מסויימת, כ"קהילה" נבדלת ושונה, כשמטרתם, ואני מקווה שאינני טועה, שלא יראו בהם שונים. ועוד הערה אחת יש לי, הגדרת מג"ב כבהמות, בהכללה אחת גסה, איננו במקומו (לטעמי), המשרתים במג"ב הם אזרחים מהשורה שניקראו לשירות, ומצאו את דרכם לחיל הזה. אינני טוען ששוטריי מג"ב הם אוסף של מלאכים, אבל בטח לא כולם בהמות, מה גם שהם עמדו שם לא בגלל שהם נהנו לעמוד שם, אלא כדיי לשרת אותך ואת שאר המשתתפים באירוע, כדיי כולם יכולו לשוב הביתה, ולא בשקיות. אם נתקלת באירוע חריג, עשי משהו בנידון, תתלונני, בדיוק כמו שייעצת להורים לשנות את בתיה"ס במקום להמציא אותם מחדש. ייעצת ליל להשאר מספיק זמן, אוליי לא עבר מספיק זמן... עכשיו אני חובש קסדה. גיא

להזהר זה טוב ../images/Emo8.gif

על עניין הגאווה אני אתן לידידי אבא גאה, למשל, לענות לך. הגדרת פורנו וויברטורים, מבחינתי, אינה פרוורסיה. על פורנו יש לי דיעה שלילית, בהיותו דכאני לציבורים שלמים. כתבתי לא מעט (כולל רשימות ברשת) בנושא, זה לא המקום. ויברטורים זה טוב למי שזה טוב עבורם, וודאי שלא פרוורטי. הבעייה היא כפולה: 1. חשיפתם בהפנינג תחת כותרת הארוע למשפחות וילדים 2. צמצום הרעיון של האישי הוא פוליטי ו"הכרזת נוכחות" של הקהילה ההומולסבית, להבט של נטייה מינית. גול עצמי מהדהד לכל עיקרי הרעיון, לטעמי.

theG

New member
זה הכל??

אוף, מנגב את עגליי הזיעה הקרה, שום מילה על מג"ב??? ממש יצאתי בזול...

theG

New member
קראתי

ואני יודע שאת מה"שמאל", שאלה לי אלייך, מה הרקע לתמונה הזו, מה הסיפור שמאחוריה, מעבר ליד השואלת למה של הפצוע? למה אני שואל?! לא מכבר, קיבלתי תמונה במייל (אוליי את כבר מכירה את הסיפור) של תמונה של פצוע, פניו מדממות, ניראה שעומד לאבד את ההכרה בכל רגע, מאחוריו עומד שוטר מגב, עלה מונפת בידו, ומבט מאיים, הכותרת של התמונה היתה "חייל ישראלי מכה פלשטיני". הסיפור האמיתי (מפיו של אביו של הפצוע) הוא: הפצוע הוא יהודי, שנקלע למארב אבנים במקום כלשהו באיזור ירושלים (איני יודע אם בשטחים או לא, וזו גם לא הנקודה), השוטר שמאחוריו, רץ אליו כדיי להציל אותו מהלינצ, שביקשו מידיי האבנים לעשות בו. ומה לסיפור ולכתבה? אינני טוען שהכל מצאה, או שהכל שקר, בכלל לא, אבל יש לי בעיה עם התמונה, שהיא ציטוט משפט, והוצאתו מהקשרו. שוב, אני לא יודע מה הסיפור שמאחרויי התמונה, כך שכל מה שכתבתי הוא כמשל האזהרה על חפיסות הסיגריות "משרד הבריאות קובע, העישון מזיק לבריאות" או משהו כזה, אינני מעשן, אז אני לא בטוח שזה מה שכתוב). גיא

theG

New member
לא טענתי לרגע שהיא מזויפת

אמרתי שתמונה היא הנצחת הרגע, והרגע קשור ברגעים שלפניו ואחריו, לכן אי אפשר לדעת מה הרקע לתמונה.

הוצאת רגע מהקשרו

יכולה לשרת את המטרה בתנאי שאינה מזייפת את נתוני היסוד בסיטואציה. במקרה זה, מדובר אכן בישראלי ובפלשתינאי פצוע. השאלה אם הישראלי המסויים הזה ירה בו, אינה רלוונטית. הישראלי הוא ההגמון, החזק, לכן ביכולתו למנוע את הפציעה הזו. או את הכיבוש. אם הוא לא היה שם הפציעה והסיטואציה של חייל ממוגן, בריא וחמוש מול פצוע שוכב ומדמם, לא היתה מתקיימת.

למעלה