מצעדי הגאווה

Yaniv-DC

New member
סליחה, אבל...

לפי התאורייה הזו, הכל פוליטי, כל בן אדם באשר הוא נמצא באחת מקבוצות השיוך שלו לקבוצה שהיא מיעוט, וכך יוצא שכל העולם צריך לצעוד עם כל העולם יד ביד ולב אל לב, על מנת לא לקפח זכות של הומואים, נשים, ערבים, ימנים, שמאלנים, ג´ינג´ים, קוראים בקפה, ואוהבי השחייה בבריכה בשעה שלוש אחה"צ. בן זוגי היקר ימני (מה לעשות, תקלות קורות גם אצלי), היה עושה לפלשתינים כל מיני דברים שאפילו שרון מפחד להגיד שהוא רוצה לעשות. אני משוכנע שגם מרבית הפלשתינים היו רוצים לעשות לו את אותו הדבר, מתוקף היותו חובב גברים. כשהנכים שבתו ונלחמו על ערכים, הם לא אמרו שגם לפלשתינאים מגיע. הם נלחמו על זכויות, ועל זכויות שנוגעות לכותרת שלהם. לכן, אני נאלץ להסכים עם אלאדין. כשאני ,הומו שכמותי מחליט להאבק על זכויותי, מעניין אותי השוויון עם זוגות סטרייטים (אימוץ, משכנתא וכיו"ב). הזדהות עם פלשתינאים - יש מספיק עצרות/הפגנות/ומחאות המיועדות לנושא, שם אוכל להביע את עצמי אם רק ארצה. אגב, גם בהפגנות שעורך השמאל מול ביתו של שרון להפסקת הכיבוש צועקים "זכויות להומואים", או שזה חד סטרי?

.m

New member
פוליטי?

שיוויון זכויות הוא לא עניין פוליטי - הוא פשוט עניין אלמנטרי(!) שראוי שיהיה ברור ומובן מאליו. לצערי הוא לא. כל מגזר שנלחם על שיוויון זכויות (גייז/נשים/ילדים/...) נלחם, למעשה, בשביל כולם. בכלל - אני חושבת שביום שראשי הארגונים השונים יבינו את זה, הם יאחדו כוחות, ויביסו כל מערכת (פוליטית או אחרת) שתעמוד בדרכם. mai

augustus

New member
חברים, אתם מתבלבלים

בין מפלגתי ופוליטי. שימו לב למה שאמר חגי. הוא צודק לחלוטין - המאבק לשינוי הוא דבר פוליטי, ואין להתכחש לזה. בכל אופן, טחנתי את הענין די והותר בפורום הלסביות שאני פעילה בו, אז אסכם את עמדתי ב"כל הכבוד למי שקיבל החלטה להשיב למצעד הגאווה את כבודו האבוד ולהופכו מקרקס לאירוע זכויות אמיתי". איום הפעילים באגודה לא לקחת חלק באירוע פוליטי, היא דרך ילדותית להתמודד עם מפח הנפש הנגרם להם בגלל הצלחתה של עמותה אחרת. ארגון זכויות שמסרב לקחת חלק באירוע פוליטי - הייתי בוכה אם זה לא היה כ"כ מצחיק. האמת, שכמעט התקשרתי לבית הפתוח כדי לעשות חברות (הייתה לי ונגמרה מזמן), ומה שעצר אותי, זה החלק שהם לקחו במפגש עם שרון. סתם רציתי לחלוק אתכם.

אז ככה...

המצעד יתקיים ביום שישי, ה-7 ביוני, אם אני לא טועה - מ- 9:00 בבוקר.

kbb

New member
אינני מבין מדוע...

אינני מבין מדוע. מדוע צריך לקיים את מצעד הגאווה השנה דווקא בי-ם??? האם ת"א כבר לא בסדר? האם רק, כשאנו "מנקרים עיניים" לאוכלוסיות אחרות, שלא מקבלות וככל הנראה גם לעולם לא יקבלו אותנו, אנו באמת מגיעים לאיזה סיפוק זמני/רגעי? אולי אני לא מספיק הומו או לא מספיק גאה בשביל להבין את הרעיון שעומד מאחורי התוכנית הזו... אם יש למישהו מה לומר-אני אשמח לשמוע...

Lizz

New member
אני שמחה

השאלה היא, למה לא? למה *דווקא* הכול חייב להיות בתל אביב? בשנים האחרונות אני חולה ולא יכולה להגיע עד תל אביב. וחבל לי כי אני זוכרת איך נהניתי במצעדים בשנים שלפני זה. נחמד שזה יהיה פעם בי-ם. ככה יש לי יותר סיכוי להגיע.

my self

New member
מסכים עם ליז ומוסיף

אז קודם כל, באמת למה תל אביב היא ברירת המחדל? שנית, נעשה כאן ניסיון ראשון לצקת תוכן למצעד הגאווה בישראל, שהוא אירוע ריקני ואווילי של "פאן" (בדיוק כמו מצעד האהבה). אז נכון, פאן זו לא מילה גסה, והרבה מאוד הומואים (לא רק הומואים, הרבה מאוד אנשים) אוהבים את הריקנות והאווילות הזו, אבל אולי כבר קצת מיצינו את השלב של "תראו, אנחנו כאן" (כאשר ה"אנחנו" במצעד התל אביבי מהווה קבוצת די מצומצמת בקהילה) וראוי לעבור לשלב של "תראו, אנחנו כאן, בתור מיעוט מופלה אנחנו רוצים להראות דוגמא לשוויון ופלורליזם, ולאחר שהראנו דוגמא שכזו, לדרוש עבורנו אנו שוויון זכויות!". ניסוח מעט צולע, אבל אני מקווה שהובהרה הכוונה.

kbb

New member
לא ברור לי על איזה תוכן מדובר

האם להתגרות , כמו שאמרתי, באוכלוסיות שככל הנראה לעולם לא יקבלו אותנו ולא אלה הם אשר ידאגו לשיוויון הזכויות שלנו-הוא התוכן שלשמו מעבירים את המצעד. אם כן אולי כדאי לעשות את המצעד של שנה הבאה ב"מאה שערים" ואת זה שאחריו בבני ברק ואת הבא אחריהם ב"בית ג´אלה" ואת המיקומים של השנים הבאות אני בטוח שאתם תקבעו כיד הדימיון (דימיון תרתי משמע) עליכם. בכל אופן, לדעתי זו לא הדרך...

MARMELAD

New member
אני לא רואה את עצמי נוסע לי-ם

מצעד הגאווה בירושלים...? לא בשבילי. ברור לי לחלוטין שכדי לשנות את המצב גם בשאר חלקי הארץ ולא רק בתל אביב צריך ליזום פעילויות בשאר חלקי הארץ. אבל מה? ירושלים, בעיניי, עדיין לא מוכנה לזה. לא רוצה להיות חלק מקרקס. בתל אביב הדברים אחרים. כאן גם ההומואים החריגים ביותר הם נוף מוכר ברחוב התל אביבי. בירושלים זה לא כך, לצערי. ולכן לצערי את מצעד הגאווה השנה - אני מפספס. בכל מקרה כל יום בתל אביב הוא מצעד גאווה קטן

kbb

New member
סוף סוף מישהו שמסכים איתי../images/Emo24.gif

קבל ח"ח מרמלד

כמה הומופוביה נשפכת מהודעתך

כל אותם ליצנים בקרקס עליו אתה מדבר הם חבריך לקהילה, למאבק לשוויון זכויות, למיגור הדיעות הקדומות והחקיקות נגד זוגות חד מיניים (כנסת ישראל נמצאת בתל אביב? בית המשפט העליון נמצא בתל אביב?) צא קצת מהבועה הקטנה שלך, ולפחות בפומבי אל תשים רגליים לאלה שמעוניינים לעשות שינוי ולהפוך את ירושלים לבירת כל האנשים בעולם ולא רק הסטרייטים

MARMELAD

New member
כמה חוצפה נובעת מהודעתך

אני ממש לא חושב שלמישהו שמתחבא מאחורי ניק שבחיים לא שמעתי עליו יש זכות להטיף לי בענייני גאווה ובועות. אני לא שם רגליים לאף אחד. לא אמרתי מעולם שחברי לקהילה הם ליצנים בקרקס. אמרתי שבירושלים, כרגע, מצעד גאווה יהיה בתור מצעד ביזאר ולא מצעד גאווה. אני לא חושב שהזמן שלנו לצעוד בירושלים הגיע. ייתכן שאני טועה, אבל מכאן ועד הומופוביה והטפות מוסר הדרך רחוקה. יש לי הרבה מה ללמד אותך - בלי להכיר אותך בכלל - על גאווה, קהילה, ושינוי.

Lizz

New member
למה?

בדיוק כמו שבתל אביב אני יכולה להתנשק עם החברה שלי באמצע הסופרמרקט, כך גם בירושלים. רוב האנשים שותקים. ואלה שצועקים עליך?... יש כאלה גם בתל אביב וגם בכל מקום.

my self

New member
ירושלים לא שייכת לחרדים

ולא ברור לי למה אתה מתעקש לראות את הקיום המצעד בה כהתגרות בהם. אז שוב, התוכן הוא הצגת הקהילה כדוגמא וכמופת לקבלת השונה ממך ולפלורליזם (חילונים, דתיים, יהודים, ערבים) ודרישת זכויות בתור אחת הקהילות ה"אחרות". זאת, בניגוד לחוסר התוכן המוחלט שבמצעד התל אביבי (מה התוכן? צעידה וריקוד לצלילי מוסיקת טראנס ואנא עארף?), שהתוכן היחיד בו הוא המטא-תוכן שבעצם קיומו. כלומר, אין כל תוכן הנובע ישירות מהמצעד, התוכן עשוי להיות דיון עליו.

kbb

New member
אני לא רואה את המצעד כהתגרות בהם

אני פשוט רואה את המצעד בירושלים כמלחמה בתחנות רוח. לעומת המצעד בת"א שמביא הרבה יותר תועלת ואף מקבל את מלוא התמיכה מגופים רבים בינהם ע. ת"א-יפו וחברות פרטיות גדולות ומעביר את המסר הברור והחד משמעי לאלה שטרם קיבלו אותנו: we are gays we are here accept us חומר למחשבה: האם מישהו רואה את רח´ יפו או העיר העתיקה או כל מקום אחר בירושלים מקושט בדיגלי הגאווה וההמון שותק מצד אחד ומריע לצועדים כמו בת"א מצד שני...?

למעלה