מצעדי הגאווה

פוליטיקה

בשעה טובה הוכרז על קיום מצעד גאווה השנה בירושלים. המצעד יהיה שונה מזה של ת"א, בכך שיושם דגש על השתתפותם של כל המגזרים הירושלמים במצעד (יהודים וערבים, דתיים וחילונים). ועכשיו שימו לב לפולמוס שהתפתח סביב זה: האגודה החליטה שהשתתפותם של ערבים במצעד הגאווה הופך את המצעד לפוליטי, ולכן הם לא יקחו בו חלק (את הדיון אפשר לראות כאן ). מה דעתכם? האם הכותרת של המצעד - "אהבה ללא גבולות" הופכת אותו לפוליטי?

gabi1234

New member
מישהו יודע מתי... ../images/Emo34.gif

מישהו יודע מתי יהיה מצעד הגאווה

לירוי25

New member
יש כאן אולי משהו פוליטי..

אבל זה לא אומר שהאגודה לא צריכה לקחת חלק מהמצעד! למה אין ערבים גייז? כל הדתיים סטרייטים?? אגודה שמתיימרת ללחום למען שיוויון זכויותינו אסור לה לעשות הפרדה בין גזעים.

Amir16

New member
מצעד הגאווה

מצטער אני ממש לא יודע מתי מתקיים מצעד הגאווה אבל יש לי בעיה אחרת אני וחבר שלי ביחד שנה וחצי אבל אף אחד לא יודע עלינו ואנחנו ממש רוצים ללכת למצעד הגאווה הבעיה היא שאנחנו מפחדים שמישהו שאנחנו מכירים יראה אותנו ויידע שאנחנו זוג מה אפשר לעשות בבקשה תעזרו לי אמיר16

לאמיר

מותק- זה או שאתה בפנים או שאתה בחוץ! אם אתה בפנים - אז אתה סובל! אם אתה בחוץ- אתה נהנה! ITS YOUR CHOICE BABY אני אומר- לכו! ואם מישהו יראה אותכם אז ביג דיל... עדיף מלשבת בבית... LOVE רותם

marco

New member
זה לא כל כך פשוט, לצערי

אני בהחלט מבין את הדילמה שלך, אמיר. הנה שתי עצות שלי שאולי יסייעו לך: 1. פשוט לא ללכת ולחכות עד שתהיו מוכנים לצעד הזה. 2. למצוא חברים וחברות שיצטרפו אליכם לצפות במצעד. לא צריך להצהיר כלום-יש הרבה מאוד סטרייטים שבאים לראות בסקרנות את מאות הצועדים. ובכל מקרה, קח את הזמן שלך. אל תלחץ ואל תילחץ.

Amir16

New member
../images/Emo51.gif

תודה עזרתם לי מאד דיברתי עם חבר שלי והחלטנו ללכת אז תודה לכלכם ביי בינתים Amir16

Yaniv-DC

New member
גם בארה"ב יש מיליון מצעדים...

יש בוושינגטון, ושובע אח"כ יש בבולטימור שנמצאת 40 דקות נסיעה משם, ושבוע לפני יש בריצ´מונד שזה שעה ורבע נסיעה. סאן דייגו המרוחקת שעתיים מלוס אנג´לס ושלוש שעות מסאן פרנסיסקו (בנהיגה במהירות מופרזת, כמובן) עורכת את המצעד שלה בכלל באוגוסט (השאר מתפרסים על פני יוני-יולי), כי אנשים מהמקומות שציינתי מגיעים במיוחד לשם. במיאמי עושים משהו אחר לגמרי, בחודש מרץ עורכים את שבוע מסיבות החורף (חורף שם זה 25 מעלות). אז שגם בארץ יעשו כמה מצעדים, ושמי שרוצה ילך לאיזה מצעד שהוא רוצה. מהפן האישי שלי - לירושליים לא הייתי הולך, ממיליון ואחת סיבות. גם מה שמרמלד ציין, גם השיוך הפוליטי (מה הקשר למפלגתי?).

MARMELAD

New member
מעולה !

אני הולך למצעד בת"א. ואם יהיה משהו באילת - אז גמכן :)

my self

New member
מצעד א-פוליטי למען זכויות

זה לא *קצת* סותר? כיוון שזכויות למען קבוצה מסוימת באוכלוסייה זה *מאוד* פוליטי. אז אם הסכמנו שזכויות למען ההומואים והלסביות זה פוליטי, נשאלת השאלה - האם עצם הפוליטיות מפריעה, או שמא השתתפות הערבים במצעד היא זו שמפריעה (שכן ערבים קיימים רק כישות פוליטית המנוגדת לזו היהודית ולא כאזרחים ובני אדם בפני עצמם)?

סליחה,אבל זה באמת מה שאנחנו צריכים?

לחזק את תווית השמאלנים ההומואים? יש מספיק הומואים ימניים (ואני "גאה" להיות אחד מהם) - למה הם מוקצים? אתה יודע יפה מאוד שמעבר לעמדה הבסיסית (בה כולנו דוגלים) של זכויות אדם, במצב הנוכחי הקונוטציות הפוליטיות עמוקות הרבה יותר. מה לעשות, עם כל הצער שבדבר, היום ערבים הם אכן ישות פוליטית מעבר להיותם בני אדם בפני עצמם. וכן, לדעתי (ואני יודע שאנחנו לא מסכימים על זה), יש מצבים בהם אין ברירה אלא לפגוע באופן מבוקר בזכויות האדם של אינדיבדואלים אחדים כדי לאפשר שמירה על הזכויות של אחרים. ואם כבר הזדהות, למה לא עם זכותם לפרנסה של המובטלים? הזכות ליהדות של הרפורמים? וכו´ וכו´ בכלל כל המצעד הזה נראה לי עוד פרק מ"מלחמות ההומואים": הבית הפתוח נגד האגודה, הקשת נגד הזמן הוורוד וכו´. (אגב, רק עכשיו שמתי לב שאתה הוא זה שכתבת את ההודעה. nice to meet again
בטוח מתישהו נמצא משהו שאנחנו מסכימים עליו
)

my self

New member
לא, אין סיכוי ../images/Emo8.gif

ראשית, להזכירך - התווית היא על השמאלנים שהם הומואים חזקה הרבה יותר מהתדמית של ההומואים שהם שמאלנים. זאת כיוון שרבים מקשרים שמאלנות עם "רפיסות" ו"נשיות", תכונות שמיוחסות גם להומואים. לפגוע "באופן מבוקר" בזכויות הערבים כדי לפעול למען זכויות ההומואים? ממש לא מקובל עלי, מה גם שהערבים שיצעדו בהפגנה יהיו הומואים בעצמם, לא מדובר בשילוב בין צעדה של תאעיוש לצעדה של גייז. במילים אחרות, אתה מבקש לפעול לזכויות ההומואים היהודים בלבד. אתה לא חש בעצמך באפלייה הגזענית הזו? ממש כמו לימור לבנת שמבקשת לפעול לזכויות הנשים היהודיות בלבד (ואת זה היא אמרה במפורש - הנשים הערביות כלל לא קשורות לנושא זכויות הנשים). בקשר ל"מלחמת ההומואים" - אני מניח שהחלטת הבית הפתוח על המצעד נבעה מהאופי שנוצר למצעד התל אביב ובקשה להצגת אלטרנטיבה. האגודה היא זו שהכריזה על החרמת המצעד הירושלמי. נושא קשור - טל או אוגוסטוס, יש לכן אולי נתונים לגבי לסביות מוצהרות בחברה הערבית, או בכלל החיים של לסביות בחברה זו?

מסכים איתך לחלוטין על העקרון

אבל יכול להיות שהפסימיות הטבעית שזורמת בעורקי קצת גורמת לי לחשוש שהמצעד יכלול: א. הומו ערבי יצוגי אחד. מעולם לא תמכתי במניעה מכל הומו שהוא לצעוד, אבל לא בתור כותרת (מוצהרת או חצי-מוצהרת) של המצעד. מצעד גאווה הוא מצעד גאווה של כולם: יהודים, ערבים, אתיופים, רוסים וכו´. להצהיר רק על חלק מתתי-הקבוצות בכותרת המצעד היא בעייתית שכן היא נותנת להם "חשיבות יתר" לא ראויה. ב. המון שלטים והצהרות פוליטיות-מדיניות שחורגות מהכרזות בתחום זכויות האדם של ההומואים (לסביות, בי, טראנס וכו´. סליחה על הקיצור). שוב - אין לי שום בעיה עם חופש ההפגנה והבעת הדעה, אבל לא לערבב שמחה בששון. אם רוצים לעשות עצרת או מצעד בעד זכויות אדם על כל נגזרותיהם (הומואים, נשים, מיעוטים וכו´) - יופי. אבל מצעד של הומואים צריך להיות אך ורק לצורך זכויות ההומואים, לא משנה עד כמה חלקם או רובם מזדהים גם עם ערכים נעלים אחרים. וסיכמנו שבלי העלבות, אזי בבקשה לא להשוות אותי ללימור לבנת
אין לי אפילו כוונה לבדוק "מי התחיל" במלחמות ההומואים. זה פשוט קטנוני כל כך בעיני שחבל על התייחסות. מגיע לנו יותר מזה.

למעלה