מצלמפון vs קנון

Cמן רשום

New member
רעיון די גרוע לדעתי

לוקח זמן ללמוד מצלמה. לא רק מבחינת ממשקים ותפעול, אלא התנהגות. לי, כחובבן שלא מצלם הרבה, כ 1,000 תמונות בחודש בממוצע, לוקח לי 3 - 4 חודשים ללמוד להפיק את המקסימום ממצלמה חדשה. אז להחליף מצלמה אחרי שנה? לא נשמע לי רעיון טוב. מה עוד שההתקדמות במצלמות לא כזאת דרמטית כמו בטלפונים. לפחות במה שקשור בסטילס. גם הבלאי של מצלמות יותר נמוך מטלפון. ה D810 שלי תהיה עוד מעט בת 4 ואני לא מרגיש בכלל שמיציתי אותה. היא יכולה לדעתי לשרת אותי עוד 2, 3 או אפילו 4 שנים. כרגע לא מרגישה לי לא ישנה ולא מיושנת.

או שכן או שלא

יש כאלו שרוצים תמיד להיות עם הדגם הכי חדיש. זה לא אומר החלפת מערכת - ושדרוג לגרסה יותר חדישה של אותה מצלמה לא ידרוש לרוב לימוד מחדש של כל הממשק אלא רק מה שהשתנה. בסופו של דבר כל אחד עושה את שיקולי הכדאיות אל מול הרצונות, ויש כאלו שהרצון גובר על הכדאיות ולהיפך.

לגבי ההתקדמות הטכנולוגית - נכון שאין בהכרח פריצות דרך, אבל לפעמים שינויים קטנים יכולים לעשות הבדל גדול בחוויה ובשמישות. המצלמה שלי בת שלוש ועדיין מתפקדת נפלא, אבל אני אשמח לשדרג ברגע שיתאפשר לי כדי להנות מתכונות שאין לי היום (תריס שקט, ייצוב בגוף, באפר יותר גדול בצילומי רצף, ומסך מגע).

Cמן רשום

New member
הממשק זה רק חלק מהענין, לכל מצלמה וחיישן יש "שגעונות" משלו

שצריך, או יותר נכון כדאי ללמוד. ה wb עובד מעט אחרת, צריך לעשות קומפנסציה שונה, כל גוף מתנהג מעט אחרת עם כל עדשה וצריך ללמוד שוב את ההתאמה של כל צירוף גוף + עדשה. יכול מאד להיות שיש כאלה שמתענגים על עצם הלימוד וההתנסות אבל יש לי תחושה שהרוב פשוט מתעלמים מהדקויות ופשוט יורים spay and pray. חייבים שיהיה להם הכי חדש. אשמח להרחיב על זה בשבוע הבא, כרגע בדרך לסופ"ש של סקי.

שמעון70

New member
מבחן השטח

כול עוד שנגיע למצב שנצלם בשטח משהו עם המצלמה של הנייד
ונגיד לעצמנו "חבל שהשארתי את המצלמה בבית" (ולי זה קורה)

המצב לא ישתנה לטובת המצלמה בנייד
מבחינתי זה לא מהווה תחליף ראוי למצלמת DSLR

אבל
זו רק דעתי

מסכים לגמרי

ובגלל זה כתבתי שיש שוק למשוגעים לדבר ולמקצוענים, אבל לרוב האוכלוסיה הזמינות/קישוריות/נוחות/אפךיקציות עריכה של המצלמפונים גוררת התייחסות שונה לגמרי.

I Gabe

New member
מסכים לגמרי

למרות ש"רוב האכלוסייה" אפילו לא טורחים לנגב את העדשה של הטלפון לפני שמצלמים.

prizman

New member
במקרה צילמתי הלילה באיזה מקום, נזכרתי ששכחתי לנקות את העדשה,

ניגבתי בחולצה (כי זו לא באמת העדשה) 100% כותנה ואחרי כביסה

וצילמתי שוב. עם הטלפון כמובן.
כל אחד יראה את ההבדל המשמעותי למרות הניקוי החפיפי.
ואכן רבים לא טורחים לעשות גם את זה.

I Gabe

New member
לגמרי

גם אני מנקה בעיקר בחולצה. מדי פעם מעביר מגבון של משקפיים שאמור להמיס שומנים.

אכן כך

שלום
95% מהתמונות והסרטי וידיאו את הנכד, נעשים במצלמות הטלפונים. 5$ במצלמת DSLR עם עדשה איכותית. יחי ההבדל...
חשוב לציין שהמצלמות בטלפונים, לפחות בסיגמנט הגבוהה והיקר, מניב תוצאות טובות לכל אחד ובתנאי תאורה ומצבים לא פשוטים. יש שם הרבה חוכמה, כוח עיבוד וטכניקה. לדעתי במצלמות DSLR אין אותם. שם, הצלם צריך לעשות חלק מהעבודה, וחלק מהעבודה אכן נעשית ע"י האיכות העודפת בציוד (סנסור ועדשה).
שלא נאמין לרגע, שבמצבי קיצון (אור, מהירות, צמצם וכו') נוכל לצלם כמו ב-DSLR עם טלפון.

I Gabe

New member
מזכיר לי נשכחות

כשהמצלמות בטלפונים לא היו או היו חלשות ואנשים היו קונים DSLR עם עדשת קיט ומצלמים הכל על אוטומטי. אף פעם לא הבנתי למה. למה הם משלמים הרבה כסף וסוחבים פלוס מינוס קילו של מצלמה כדי לעשות מה שגם מצלמה קומפקטית הייתה עושה.

היתה תקופה, לא מזמן

שבה DSLR נחשב סמל סטאטוס אצל נערות מתבגרות ואמהות צעירות ממגזרים מסוימים. רוב הצלמות החדשות זנחו את העסק לפני שהתבררו להן מגבלות האופטיקה של הקיט, מעטות רכשו גם פריים 50 בלתי שימושי. ואז הגיע אינסטגרם.

ניב נ

New member
עד לפני 2-3 שנים dslr הכי זולה על אוטומט

הייתה עדיפה מכל שאר האופציות באותו מחיר. לא קניתי מאז טלפון או מצלמה חדשים .

ניב נ

New member
באותו מחיר עדיין עדיפה dslr זולה. עדיין.

ולכן אני לא קונה מצלמה חדשה ולא טלפון חדש. אני מחכה שהטכנולוגיה תזלוג לטלפונים במחיר בינוני סביר.

למעלה