מצלמפון vs קנון

מצלמפון vs קנון

מצד אחד: וואווי P20 (דור שלישי של השת״פ עם לייקה?)

מצד שני: Canon 5DS R עם עדשת Canon 24mm f/2.8 IS

התוצאות... מעניינות למדי.

https://petapixel.com/2018/04/20/huawei-p20-pro-vs-canon-5ds-r-im-stunned/

מה שאותי הכי הרשים היה הצילום עם ה P20 במוד low light (ובמיוחד הקרופ שלו).

עוד סיבה למה למעט המשוגעים לדבר והמקצוענים, בעוד כמה שנים לא יהיה שוק למצלמות קומפקטיות ומצלמות עם עדשות מתחלפות ברמת כניסה.

וההבדל

יצרן אחד עושה שמיניות באוויר כדי לספק תמונה שמישה במגוון מצבים מחומרה מוגבלת. היצרן השני מסתמך בעיקר על המשתמש שידע להפיק את התוצאות הרצויות לו מחומרת state of the art.
ובכן, מסתמן שחומרה מתקדמת לא תספיק לאורך זמן. היצרנים המסורתיים חייבים להפשיל שרוולים ולספק תוצרים איכותיים יותר ובעיקר מוכנים יותר לשימוש. די להשוות את הממשק והתוצרים של ניקון לאלה של אולימפוס (זו דוגמה אחת שאני מכיר מקרוב) כדי להבין שאחד מהם נרדם בעמידה.
למצלפונים תמיד יהיו מגבלות בגלל גודלם, אבל פחות ופחות צלמים יזדקקו ליתרונות שייוותרו למצלמות ה"אמיתיות". דינוזאורים דינם הכחדה.

עדיין יש יתרונות...

מבחינתי לא רואה את המצלמפונים מצליחים להתמודד עם טלפוטו, או טווח שימושי של זום אופטי, או מוסיפים עיינית לצילום נוח באור שמש חזק, או מוסיפים את החוגות לשליטה ידנית, ויש עוד הרבה.

אבל ככל שהמצלפונים ימשיכו להתקדם, יצרנים שלא יצליחו לייצר מצלמות מספיק אטרקטיביות ולגבות עבורן מחירי פרימיום יהיו בבעיה.

יעקב ו

New member
אולי העתיד הוא

בסמארטפון עם מערך של מצלמות, לא 3 אלא עשרים.
הרי עלות החיישנים הקטנים והאופטיקה שלהם הולכת ויורדת. המעבדים מתחזקים.
בסוף יצליחו לעשות גם זום אופטי איכותי, גם בוקה נאה ואז מה ישאר? רק העינית?
&nbsp
&nbsp

יעקב ו

New member
מעניין, לא הכרתי

אבל אולי הם הקדימו את זמנם מבחינת הטכנולוגיה וזה יקרה בעתיד

כמובן שיש יתרונות

אבל הפשרות הכרוכות בצילום באמצעות הטלפון הולכות ומתמעטות. יש לזכור גם שהמצלמות האלה אינן תופסות מקום ומחוברות לרשת באופן קבוע. זה יתרון מכריע לדידם של רבים.

I Gabe

New member
מסכים שהנדסת האנוש של ניקון (תפריטים) היא ארכאית ולא נוחה

ועדיין עדיפה על קנון (לא יכולתי להתאפק). אבל מי שמכיר ורגיל אליה, זה בא לו טבעי. ובשוק הולך ומצטמצם כשמעט דם חדש זורם לשוק ה DSLR מצד הביקוש, אולי ניקון עושים בשכל שמספקים ללקוחות שלהם את מה שהם רגילים ואוהבים.

לגבי התוצרים הרשה לי לחלוק עליך. ראיתי את הכי טוב שיש לאולימפוס להציע, ולמרות שזה מרשים כשלעצמו, זה לא ממש תחרות למה שאפשר להפיק עם ניקון מהדור הנוכחי ועדשה טובה. מסיבה שלא ברורה לי, ניקון הרבה יותר רגיש לעדשה ממצלמות אחרות. לא יודע אם זה החיישן או המעבד, אבל מדגיש פגמים בעדשות. לא נתקלתי באפקט הזה בעוצמה כזאת, לא בפוג'י ולא בסוני.

כוונתי...

אנחנו סוטים קצת מהנושא. בכל אופן, הפוטנציאל של קבצים המופקים במצלמת ניקון גדול יותר, אבל הרבה יותר קל לממש את הפוטנציאל של מצלמות אולימפוס. ברוב רובם של המקרים הפלט המופק במצלמה מספק (אותי). ניקון לא ממש מתאמצת.
דווקא בענייני תפריטים אין לאולימפוס במה להתגאות.

I Gabe

New member
לא התנסיתי אף פעם hands on עם אולימפוס

ראיתי תוצאות שלהם וזה נחמד אבל יש להם עדיין לאן להתפתח.

כן התנסיתי עם סוני טובה ופוג'י, ושתיהן, בעיקר הפוג'י, הרבה יותר "עושות לי את זה" מכל אולימפוס שראיתי. אבל גם ככה, אחרי הרבה מחשבה, החלטתי שגם הגוף הבא יהיה ניקון. נכון שחלק מההחלטה נובע מסט עדשות שיש לי, אבל גם ככה, עדיין מעדיף את התוצאות. כמובן שהרבה נובע מטעם אישי.

I Gabe

New member
משתמש ב P10 פלוס (ברור שנבחר בגלל המצלמה)

והוא עונה על כל הציפיות ואף מעבר לכך. אבל זה לא תחליף ל DSLR עם עדשה איכותית. אפילו בתנאים אופטימליים.

I Gabe

New member
לא מאמין שהתקדמו עד כדי כך תוך פחות משנה מאז יצאה ה P10

ש P20 באמת יאיים על DSLR. אבל אל תבין אותי לא נכון, האיכות היא לא פחות ממפליאה בהתחשב בגודל העדשה והחיישן.

התקדמו, התקדמו

חיישן קצת יותר גדול, עדשות מצוינות ובעיקר שלוש מצלמות מסונכרנות ואלגוריתמיקה חדשה.

https://www.digitaltrends.com/mobile/huawei-p20-pro-vs-huawei-p10-plus/

ב 20 Pro גם יש 3 עדשות:

There’s a 40-megapixel main lens, an 8-megapixel telephoto lens, and a 20-megapixel monochrome lens. Put that together and you get a very high level of detail, powerful optical zoom, a solid bokeh effect for blurred backgrounds, and great low-light performance.

https://www.digitaltrends.com/mobile/huawei-p20-pro-vs-huawei-p10-plus/

למעלה