מצלמה נסתרת

1opal

New member
מצלמה נסתרת../images/Emo44.gif

האם הורים יכולים לשים בכיתה מצלמה נסתרת ללא ידיעת המורה? אם הנהלת ביה"ס שמה מצלמה נסתרת - האם היא חייבת לדווח למורה? האם יש חוק בנושא? (כמובן, נגד גניבות תלמידים, או התנהגות מורים בשיעורים)

צדף2

New member
מצלמה נסתרת - רעיון פסול !!!

אין כל חוק המתיר מצלמה נסתרת בשעור. אינני חושבת שיש חוק האוסר זאת, שכן מדובר כאן ברשות הרבים. אם מדובר בנסיון איתור גניבות, אפשר אולי להפעיל מצלמה בהפסקות. אבל בשיעורים? בכיתות? אף פעם לא שמעתי על כך. לדעתי אסור למנהל/ת לתת יד להכנסת "האח הגדול" לכתות.ואיפה המורים? מה הם עושים בנידון? כצוות מאורגן כוחם רב !!! אם מדובר בבעיה פרטית, אנא פני אלי בדוא"ל ואנסה לעזור לך.

psa

New member
אם לאמר את האמת הייתי מתנגדת בתוקף!

יש לי פתרון מעשי נגד גניבות , אני פועלת כך מספר שנים: קודם כל הרבה מאוד שיחות בנושא (כמובן ). כל תחילת שנה אני ממנה תורן מפתח - שאני יודעת שהוא אחראי.תפקידו לנעול את הדלת כל פעם שיוצאים מהכיתה . ביום החופשי שלי, התורן דואג לנעול את הדלת לפני היציאה לכל פעילות, כך שחדר הכיתה מעולם לא נשארת לא נעולה. חשוב להסביר לתורן שחייבים לבדוק היטב שלא ישאר ילד נעול בטעות ,או לבדוק אם משהו לא מתכופף. עד כה זה הוכיח את עצמו. בברכה, פסא

itu1

New member
האח הגדול יראה הכל???

אין לעניות דעתי בשום פנים ואופן להסכים להתקנת מצלמות גלויות או נסתרות אלא עם יעודן היחיד להיות מופעלות לאחר שעות הלימודים להתמודדות עם גניבות ופריצות לחדרים רגישים (כמו חדרי מחשבים ודומיהם). ידוע לי כי אכן ליעוד שכזה אכן הותקנו מצלמות בבתי ספר והיו לכך תוצאות חיוביות בכך שמספר הפריצות ירד ל-0. יש לדעתי להתנגד נמרצות לכל רעיון אחר ולערב בנושא במידה ועולה הצורך את הארגון היציג של מורי בית הספר. אריה

למעלה