מציע סקר חדש!

שליטה וביקורת באומנות לחימה.

מלת המפתח לכל הניין היא שליטה וביקורת במה שאנחנו עושים. מי שלומד "להיכנס" בלי אבחנה בכל אחד שתוקף אותו, אולי יצא חי מסיטואציה אמיתית, אבל גם יצא מבית הסוהר אחרי תקופה לא ארוכה... אני לא אומר שעלינו לחשבו על התוקף "המסכן", אלא בראש ובראשונה עלינו לדאוג לבריאותינו ולבריאות הסובבים אותנו. אחרי שעשינו זאת, אנחנו צריכים להגיב בצורה שתנטרל את התוקף בצורה המכסימלית, יחד עם גרימת נזק מזערית, וכמובן, נזק שלא יהיה בלתי הפיך. כל הדברים הללו, מתחילים ונגמרים בגישת הלימוד והמדריכים, ובהתנהגות וצורת האימונים על המזרון. תלמיד שמחונך ומאומן לשמור על החברים שמתאמנים איתו, וידע כיצד להוציא את העוצמה הדרושה באותה מכה, רוב הסיכויים שיצליח לגרום לתוקף לשו נזק מינימלי - לעומת תלמיד שכל מה שהוא לומד זה "איך לכסח"... בכל מתחיל ונגמר בשליטה

אסף2

New member
שליטה היא רעיון יפה

אבל מה קורה כאשר כבר נכנסת לקרב? (לא הצלחת להברוח/לשכנעה את היריב). מה אז? עדיין ניתן לשלוט בקרב לדעתך? הרי תנועות היריב הן לא צפוייות. אתה עדיין בעד לנסות ולפגוע כמה שפחות? שוב פעם אני לא בעד לחסל כל אדם שעומד מולי אבל אם הסכנה היא מידית?

כן, אם מדובר בהפרשי רמות גדולים

כל הרעיון של אמנות לחימה, כפי שאני מבין אותה, הוא שליטה במערכת שכוללת אותך ואת יריבך. אם בקרב אינך יכול לשלוט, מה למדת עד עכשיו? איך לתת נכון אגרוף? את זה אפשר ללמוד אינטנסיבית בשבוע.

עושים מה שאפשר, לא בוכים על מה

שאי-אפשר. אם אתה ברמה מספיק טובה לגרום נזק מינימלי בלי להיפגע בעצמך - מצוין; אם לא, עשה כל מה שאתה יכול. אף-אחד לא יודע מראש מי יתקיף אותו, או איך; הדבר היחיד שכולנו יודעים זה שכמה שנתאמן יותר, נהיה מוכנים יותר. אז בוא נלך להתאמן...

אסף2

New member
מסכים

ואם אתה ברמה כזאת גבוהה אשרך. אני כשלעצמי מתאמן ומתאמן ומתאמן...

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif זה מה שניסיתי להגיד

לימוד אמנות הלחימה בין השאר מעשיר את ספקטרום התגובות שלנו - אנחנו יכולים להגיב ביותר אופנים. לא מוכרחים רק להסתער על היריב עד מוות. זה לא אומר שלא יהיו מצבים בהם זה יהיה הפתרון הנכון.
אמיר

שליטה במהלך קרב.

כוונתי במושג שליטה, היא לא רק כיצד להרגיע ולשלוט במצב לפני הקרב, כדי לא להגיע למצב של עימות - זה אני מקווה ברור מאליו... שליטה במהלך קרב, פירושה לדעת שאיש הלחימה הוא אדון לידיו ולרגליו, ושולט בצורה מלאה בכל שימוש שהוא עושה בהם. אם מישהו מנסה לתקוף את חברה שלך, ואתה בועט בעיטה שמורידה לה את הראש ולא לתוקף - זו לא שליטה. אם רצית להשיב לתוקף אגרוף לפנים, וריסקת לו את הצורה (כשלא התכוונת לעשות כך) - זו לא שליטה. שליטה זה ביקורת מלאה על מעשיך (כמו באומנות לחימה - גם בחיים בכלל...)

אסף2

New member
מסכים אבל

במצב שהביאו כאן של תוקף בסימטא חשוכה עם כוונות זדון. אני בהחלט חושב שמידת הפגיעה הרצויה היא מכסימלית. קרוב לוודאי ש"ידידנו החדש" הוא עבריין לא קטן שישמח לראות אותנו בביה"ח שלא להזכיר שקרוב לוודאי שהוא גם יבוא עם חברים כך שפגע וברח ניראית לי אסטרטגיה מתאימה.

יניב ה

New member
הגנה

בראשית: ויהי האדם שחרחר מלחמה בתמורה יקבל מכות כי הוא אידיוט. בשנית: וינסה ה´ לברוא עוד יצורים אבל טעה ויצר יצור יקרא לא ערס... ויאמר ביום הוא: אבל הוא ערס מגיעה לא לקבל מכות לטובת היקום. בשלישילת(ולסיום):לדעתי לנסות לא להיגרר אבל אם ללא הצלחה הגנה עצמית אם יש חשש שיבואו עוד כמה נוספים לעזור לו לברוח אם אין חשש, לעזור לו בתקווה שיום אחד הוא ילמד. יש פתגם זן שמספר על אדם שנשדד,השודד מבקש את הכסף והנשדד שואל אותו כמה הוא רוצה השודד, משיב את הכל, אותו בחור מוציא את הארנק עם חיוך ונותן לו את הכסף ואז השודד עונה בפליאה מה פשר החיוך אז הבחור עונה לא סתם תקוה שיום אחד תבין ואולי תשתנה....

washburn

New member
אני רוצה לראות אותך נוקט באותה שיטה

ומביא כסף ל"שודד" אתה תהיה מסומן לכל החיים ואתה תתרושש תוך חודש בקצב הזה של תתן לו את הכסף ותחיך בתקווה שהשודד יבין אני אגיד לך מה הוא מבין יופי טופי לא צריך להגיע לבנק יש פראייר חדש פראיירים כמו ערסים ומטומטמים´ לא מתים רק מתחלפים!!!

חבר´ה: לדידי, זה פשוט ...

אני מקווה כי מוסכם על כולנו, כי אין להסב לתוקף, יותר נזק מהדרוש - גם (או רק) לנוכח מגננת חרום! אנו נבדלים מהתוקף שלנו בכך שאנו שואפים כי "לעולם לא תישלף החרב"... נכון ? אם זאת: אני תמיד אבחר להגיע לבית המשפט ... מאשר לבית הקברות...

למעלה