מציאת רופא

een ogenblik

New member
מציאת רופא

כשרק הגענו לבלגיה, הסתבכנו עם מציאת רופא. אני כמעט לא הייתי חולה אי אז בימים, אך האיש היה רגיש.עלי הייתה מוטלת משימת מציאת רופא. לא ידעתי מילה בפלמית, כמעט לא הכרנו מקומיים, לא היה לי מושג מה לעשות. בסופו של דבר בחרנו ברופא הכי קרוב למקום מגורינו אז. למרות אקראיות הבחירה, היינו מרוצים ממנה במשך השנים, והוא הפך לרופא משפחה שלנו במלוא מובן המילה. למרות שעות הקבלה הלא מי יודע מה נוחות שלו ולמרות שעברנו להתגורר מצדו השני של היקף הרינג, נשארנו עם הרופא הזה.

בלילה בין חמישי לשישי כאוס הגיעה למיטתנו לוהטת. כמה לוהטת? 38.9 לוהטת. לא ממש נורא, אך אפשר היה להשמש בה כגוף חימום מספק, ללא אמצעי עזר ללילה קר. כמובן שמייד הוחלט שאין היא הולכת לביה"ס ביום שישי, אבל לרופא נלך רק בחמש אחר הצהריים, כי כבר אמרתי ששעות הפתיחה שלו אינן הכי נוחות לנו. במהלך היום חומה של כאוס ירד עם תרופות ושב ועלה כשהתרופות מיצו את עצמן. האיש לקח את המכונית, כי אנו לא התכוונו לצאת מהבית. כשעה לפני שהאיש עמד לחזור מן העבודה, כאוס נרדמה מול הטלויזיה ורעדה. מה רעדה? היא התעוותה הרוב רעידות, מפחידה אותי עד אימה. מצחה לא היה חם במיוחד. הבנתי שזה לא נורא באמת בהגיוני, אך הגיון אינו החלק שתפקד במיוחד באותם רגעים. כששנתה הפכה לרגועה, נרגעתי גם אני, אבל ציינתי לעצמי שאני צריכה להזכיר זאת.

האיש חזר, כאוס התעוררה, חומה נמדד והראה 40.0. האיש הסביר לי שטעיתי כשבדקתי אותה בשלב בו חומה עדין לא עלה, ולא לאחר מכן, אך בסדר, כפי שאמרתי - הגיון לא היה החלק שתפקד אז. הסברנו לכאוס שצריך ללכת לרופא, ונתנו עוד תרופה להורדת חום. הסמרטוט בצורת ילדה הזדחל למכונית והשתטח בה. נסענו. הגענו למרפאת הרופא בחמש ורבע. עד כאן הכל הלך על פי התכניות.

ואז החלה השתבשות.

לא רק שהרופא לא היה במרפאה, היה שלט המסביר שהוא מאושפז בבית חולים. לפחות ניתן מספר טלפון של רופא מחליף, אך תחילת שעות קבלת הקהל רק בשש. היינו צריכים בשלב זה לחזור הביתה, אך פחדנו שכאוס תחזור למיטה ותסרב לצאת, אז לא עשינו זאת. טעות ראשונה. למספר הטלפון שניתן אף אחד לא ענה בחמש וחצי, אז האיש יצא להסתובב באזור לאות האם ימצא רופא. כאשר טענתי שאין רופא אחר באזור האיש ענה לי שכבר לפחות תשע שנים איננו מתגוררים באזור. כמובן שהוא חזר ללא מציאת שום רופא. טלפון למספר שהושאר על הפתק נענה כרגע, אך הרופאה לא הצליחה להסביר היכן היא נמצאת. היא אמרה שהיא מקבלת קהל עד שבע וחצי הערב, ושצריך להיות רופא ברחוב בו אנו נמצאים, במספר שמונה. טוב.

חנינו ליד מספר מאה, אז החלתי לנסוע במורד ברחוב. בסביבות מספר 48 לא היו עוד בתים. אין 8. כמה מפתיע. החלטנו לנסוע למרכז החרום בלובן. כן, בטח. המרכז עובד רק בסופי שבוע וחגים. בשאר הזמן על האנשים למצוא רופא שמקבל קהל כשהם זקוקים לו. נכון הגיוני?

מאחור כאוס התעוררה לחיים בהשפעת תרופות מורידות חום, ומהתרגשות על ההרפתקאה החדשה. אחרי הרעידות בצהריים וארבעים מעלות חום עגולות לא הייתה לנו כוונה לוותר. לקבל החלטות נהיגה ליד האיש המודאג בעיר שכמחצית מכבישה סגורים לרגל שיפוצים אינה מלאכה קלה. התחלתי לנסוע לכיוון בית החולים, מכיוון שהוא קרוב. רק ליד חניית בית החולים האיש הגיע סוף כל סוף למסקנה שבעצם כדאי לנסות פתרונות אחרים לפני מיון. יופי. עשיתי סיבוב פרסה במקום בו לא ממש מותר לעשות סיבו פרסה, אך אם לא הייתי עושה אותו כבר הייתי חייבת להכנס לתחומי המיון. האיש לא אמר דבר, אך הבעת פניו הבהירה שלדעתו אני חסרת אחריות.

הוחלט לנסוע הביתה ולחפש את הרופאה באינטרנט, ולנסוע אליה. אבל קודם כל, נסע לבדוק מרפאה של מספר רופאים במרכז הכפר שלנו. כמובן שהחלטה זו התבררה כטעות, שרק הובילה לטעויות נוספות.

נסעתי למרכז הכפר, ובמרפאה נראה אור בחדרים. יופי. עובדים שם. גם שם משפצים, אז נכנסנו מאחורה. אמממ, אם לא היינו רואים אור בחזית, אי אפשר היה להבין שמישהו עובד שם. במקום להסתובב, לחזור הביתה ולהמשיך בתכנית, האיש ניסה לבדוק איפה נמצאים אנשים. לפתע הגיחו מטופלים מאחד החדרים. בירור איתם העלה שאין דבר כזה להגיע לשעות קבלה, אלא צריך לקבוע תור מראש. האישה הייתה נחמדה מספיק, ונתנה לנו את מספר הטלפון. יופי, רק מה? למספר הטלפון הזה יש הנתבה לרופא ספציפי ללא יכולת לבחור משהו כללי. זה נראה לי זמן לחזור לתכנית המקורית. האיש לא היה מסוגל להגיע חלהחלטה אופרטיבית והמשך להאבק בטלפון. מצאתי חדר ממנו בקעו קולות ומסרתי לאיש את שם הרופא. האיש התעקש לטלפן שובף ואז החלה שיחת "לילדה יש חום גבוהה, לא, היא לא מקיאה, לא, היא לא אפטית, לא, היא אוכלת". הבנתי לאן זה הולך והחלתי להביט בשעון בעצבנות, אך האיש המשיך בפירוט כאילו יש לנו זמן. לבסוף, כפי שניתן היה להבין, הרופאה הסבירה לאיש שאינה יכולה לקבל אותנו כעת, שאין טעם לנסוע לבית החולים, ושאם נתקשר מחר בבוקר היא תקבע לנו תור. יופי. נשארו לנו 34 דקות לסיום שעות הקבלה של הרופאה המחליפה של הרופא שלנו.

תוך חמש דקות היינו בבית, תוך עוד שתי דקות הייתה לי כתובת של הרופאה והסבר שלוקח 22 דקות להגיע אליה (ולא, היא לא מקבלת קהל ליד הרופא שלנו, בכלל לא, אפילו לא קרוב). כאוס התמרמרה כראוי על כך שיצאה מן המכונית לביתה, ומייד צריכה לחזור אליה. בדרך לרופאה (לקח לי פחות מרבע שעה, דרך אגב) האיש הסביר שבכלל הוא רצה להגיע לרופאה הזו כי הוא רוצה לקבל חדשות על הרופא שלנו. לא עימתתי אותו עם העובדה שהוא ביזבז את זמננו סתם אם זה מה שהוא רצה. לא נראה לי שההגיון שלו פעל טוב יותר משלי.

הגענו למרפאה הממוקמת בקומת הכניסה לביתה של הרופאה. חדר קבלה קטנטן אך מאובזר וידידותי לילדים. בחדר ההמתנה המתינו ילד ואמו. ניצלתי את הזמן לבדוק את שיעורי הבית של כאוס, ומייד התברר שגם הילד תלמיד כיתה א'. מכאן פשוט המשכנו תרגולת ביקור רופא ושיחת חולין בחדר ההמתנה, כאילו לא בילינו את השעתיים האחרונות במרוץ עכברים למציאת רופא.

אה, ולמודאגים ביננו -
לכאוס יש וירוס עצבני אך בר שליטה.
ארבעים מעלות חום לא חזרו על עצמן (39.9 זה פחות מארבעים, לא?).
גלידה ממש מומלצת למצבה הבריאותי (כאוס הגיבה ב-ik geloof dat niet חסר אמונה).
תוך שישה ימים לכל המאוחר היא תבריא, אבל אולי פחות (כנראה פחות, כי כבר 12 שעות לפחות חומה נשאר יציב ונורמלי).
לעומת זאת מצבו של רופאנו מדאיג, הוא ישאר מאושפז לפחות בחודש הקרוב, הוא אינו מסוגל לדבר כרגע ולא ידוע מתי יחזור לקבל קהל.

שתהיה החלמה מהירה! לכאוס, וגם לרופא

bluewolfski

New member
עאלה יוסטור!

מסכנים, לא מקנאה על מה שעברתם במסע המשוגע הזה. מסכנה כאוס... החלמה מהירה לכאוס ומקווה גם שהרופא יחלים ויחזור לפעילות.

elley

New member
התקף לב עשיתם לי

מה שאומר שאני לחלוטין לא רוצה לדעת איך זה להיות בנעלייך. אבל לפחות יודעים מה יש לילדה, וזו כבר התקדמות.
החלמה מהירה, גם לכאוס וגם לרופא.
ובהצלחה במציאת רופא חדש. מחזיקה אצבעות!

alma fa

New member
ik geloof dat ook niet

אלא אם כן זה פינוק חביב עליה במיוחד, מה שלא משתמע מתיאורך, יש לקוות שהאיש פולני די הצורך על מנת להעדיף רקיחת מרק עוף מבריא, וששייקה מתכרבל נאמן למרגלותיה ושומר היטב.
החלמה מהירה לכולם!

yaelisam

New member
מצד אחד, בגלל הרעד

אני מבינה למה רציתם לראות רופא.
מצד שני, אחרי יום אחד של חום, אני לא מטריחה את עצמי לקחת את הילד לרופא, בעיקר כי מה שהוא יגיד לי זה בטח: "זה וירוס, וזה בטח יעבור בשבוע הקרוב". אני נותנת לגוף להלחם, ורק במקרים שבהם החום לא יורד מעצמו המון המון זמן אני נותנת תרופות מורידות חום, וזהו.

tch111

New member
לתת או לקחת תרופה מורידת חום ללא רופא

לדעתי, זו טעות.
החום הוא סימן שהגוף נלחם בזיהום כלשהו, לבטל את הסימן זה בערך כמו לתת תרופת הרגעה למי ששבר יד או רגל מבלי לטפל בשבר עצמו.
במקרים קיצוניים של חום גבוה מאוד שעלול לסכן את החולה זה סיפור אחר.

yaelisam

New member
נכון מאד

ולכן אני ממעטת בכך מאד מאד, בשנתיים ורבע של הורות נתתי אקמול פעמיים בלבד.

tch111

New member
אתן לך דוגמה קטנה

לפני שנים רבות כשביתי הבכורה היתה בת 3 בערך, יום אחד לפני שיצאתי לעבודה ביתי החלה להקיא באופן פיתאומי.
לקחתי אותה מיד לרופאה שלה והיא המליצה לי לתת לה תרופה נגד הקאה, והוסיפה הרופאה שאם ההקאות לא ייפסקו לקחת אותה לבית חולים, היות ולדעתי הקאה היא סימן למשהו חריף יותר, נסעתי איתה מיד לבית חולים, אפילו לא הספקתי להודיע לאמא שלה, בבית חולים זיהו אצלה גירוי בקרום המוח, קרוב מאוד לדלקת קרם המוח, זה בערך אותו סיפור של לתת תרופות להורדת חום.
כעבור 3 שנים בערך היה לי סיפור דומה עם ביתי הצעירה שהצלנו אותה ממוות כמעט בטוח.
אני קיצוני נגד תרופות, למעלה מ 40 שנה שאיני לוקח תרופות.

een ogenblik

New member
זו לא אופציה

כדי לא ללכת לביה"ס, היא חייבת אישור מרופא.
ואם אני רוצה להשאר איתה בבית (כי היום האיש אינו יכול), אני חייבת אישור מרופא.

bulllli

New member
מסקנה

אם היה סמארטפון, היית עושה חיפוש אונליין ונוסעת ישר לרופאה בלי לבזבז זמן, אנרגיה ודלק.

מצד שני, אם היה לך את המכשיר, לא היתה לך הזדמנות לחפור לנו. אני בעד לארגן ערב התרמה למכשיר נייד חכם עבורך. אבל בטח כאוס תיקח לך אותו כדי לשחק ותודיע לך שאת יכולה להשתמש בטלפון חוגה.
זה מה שהאחיינית שלי עשתה לי אתמול ועוד כעסה עלי שאין לי מספיק משחקים שם.

een ogenblik

New member
שאני אבין

החלק של ה"מצד שני" זה בעד הכתיבה שלי, או נגד?

כאוס חסכה כסף לטאבלט. יש לה טאבלט (באדיבות תכנית החיסכון הנקראת מתנות מסבא וסבתא). זה נראה לך משנה לה במשהו? יש לה גם מחשב המחובר למסך הטלויזיה, אתה חושב שזה משנה לה במשהו? עדין יש גברים ששמרה על המחשב שלי, והיא חושבת שעלי לפנות לה אותו מפעם לפעם (תמימות של ילדה, נפלה לאמא הלא נכונה בכלל).

een ogenblik

New member
דברים, לא גברים

היא עוד לא בת 7! (ובכלל עדין לא החליטה אם תרצה להתחתן עם החבר הכי טוב שלה כשתהיה גדולה, או עם החברה שלה, אז לא נראה לי שדווקא גברים היא תשמור על המחשב).

בגלל הרעידות הייתי לוקחת ישר למיון,

למה לא הלכתם למיון ? יש בעיה אם זה ?

ומה, על כל התקררות של ילד צריך ללכת לרופא בשביל אישור לביה"ס ? הזוי !!!!

בסקוטלנד יש שירות שניתן בחינם לילדים ומבוגרים מעל גיל 60. הולכים לבית המרקחת במקום ללכת לרופא בשביל לקבל תרופות כגון אקמול, סטרפסיל, נוגדי שיעולים וכד'. ממש לא צריך ללכת למרפאה ולהדביק ולהדבק.
הרעיון הוא לא לבזבז את זמנו של הרופא שניתן בחינם כאן
, כמה נכון, כמה נוח !!!

רק בריאות לכאוס, לכם ולרופא.

een ogenblik

New member
בשביל כל העדרות מביה"ס בגלל מחלה

צריך אישור מרופא.

רעידות בגלל עליית חום הן, אממ, לא דבר מסוכן. גם ארבעים מעלות חום אצל ילדה שעדין אינה בת שבע, כאשר הן אינן מלוות בהקאות, סרחורות או קשיון שרירים, אינן בגדר המסוכן עדין, למרות שעדיף להוריד את החום לרמה קרובה יותר לנורמלי. אפשר היה לחכות לרופאה במרפאה שהייתה מוכנה לקבוע פגישה ליום שבת. אנחנו לא רצינו לחכות לה, לא רוצים מרפאה שאי אפשר להגיע לשעות קבלה אלא חייבים פגישה מראש ובודאי לא אחרי כלכך הרבה ריצות במרפאה שנראתה לנו מאוד לא ידידותית.

אספרסו2

New member
אז אולי אני הורה

יותר היסטרי,כי אני לא מהסס עם עליית חום שכזאת,אצל ילדים קטנים,להזמין רפואת חירום ,גם אם זה בשעות הלילה,
מחשש להידרדרות מהירה.אני מעדיף ללכת על בטוח.

tch111

New member
אתה ממש לא הורה היסטרי

להוריד חום ע"י תרופה זה חוסר אחריות, זה בדיוק כמו לתת תרופת הרגעה למי ששבר רגל, לא יהיו לו כאבים אולם השבר יתאחה לא נכון.
אני אפילו לא הייתי מחכה לבואו של רופא הייתי טס עם מכוניתי לבית חולים.

אספרסו2

New member
כאן זה לא הולנד,לא צריך לחכות הרבה.

3 דקות וצוות רפואי מתייצב אצלך בבית.

למעלה