מציאות אחרת

AyeleDance

New member
אני עדיין יכולה לשמור לי את...

ה"את גדולה" ? אפילו שלא התכוונת אלי? :)

ריקודמטרון - לאו דוקא כתחליף להרקדה

גם אני כמוך שמעון, מאמינה שהרוקדים מגיעים להרקדה כדי להיות יחד, כולנו מצויידים בפלאי הטכנולוגיה המצויים בשוק כיום, ויכולים להנאתנו לרקוד מול מסך כאוות נפשינו - אך מה שמביא אותנו להרקדה הוא הרצון להיות יחד. מה שכן, אני כבר רואה אצל רוקדים רבים,את הצורך להתאמן בבית, לא מספיק לרקוד 2-3 בשבוע כדי לדעת את הריקודים.כך שהריקודמטרון בהחלט יוכל לשרת אותם כהכנה להרקדה. אותי מאד מטרידה ההתפלגות בריקודי העם.ולא נראה לי שנצטרך לחכות 80 שנה כדי לראות את התפתחותה.כבר היום יש נוסטלגיה, אמצע הדרך, הרקדות בגוון מזרחי, הרקדות "ארץ ישראל היפה", מרקידי "מיוחדים" שאוי להם אם "ג'לוסי" לא יהיה ברפרטואר, אך אבוי אם "סלאמאתי" כן יהיה שם... היתה הצעה בפורום העולמי, ליצור רשימה של 100 ריקודי חובה -שכל חוג בעולם יאמץ אותו כחלק מהרפרטואר וכך לשמור על איזשהו מחנה משותף -לא זכור לי שהיתה הצלחה בהרכבת הרשימה. עוד אולי בהמשך...בינתיים יש לי מימונה הערב...נכון שכבר כמה ימים אחרי, אבל אצלינו אין חופש באמצע השבוע, ושבת זה הערב שלי...

"איזו 9000 " בעולם ריקודי העם

הרעיון להכין רשימת 100 ריקודי חובה בהחלט מעלה בי מחשבה שלא הייה מזיק בעולם ריקודי העם שלנו איזה שהוא תקן שעל פיו נדרשות ההרקדות להתנהל. מטבעם של תקנים הוא צריך להיות מספיק בסיסי ברור ומובן מאליו אך במקביל גם לאפשר למרקיד מספיק גמישות לבנות רפטואר יפה לערב גם מבלי לחרוג מהתקן. הבעיה בהרכבת רשימת 100 ריקודים מובנת מאליה כי בעוד שבחוג אחד ריקוד פלוני נרקד לעתים קרובות בחוג אחר בקושי שמעו עליו. יחד עם זאת צריכים להיות סטנדרטים. בזמנו כשהחל מפעל "בית הספר הרוקד" לא היה קושי ליצור רשימת ריקודים לבתי הספר ועובדה שהייתה הסכמה אילו ריקודים נחשבים נכסי צאן ברזל. באותו אופן גם באולפן המדריכים יש הסכמה על ריקודי בסיס שנחשבים חובה ברפרטואר הריקודים שהמדריך יודע לרקוד. אין סיבה שכל הריקודים הבסיסיים האלה לא יהיו ריקודי החובה והבסיס להמשך הרפטואר בכל חוג. אישית הייתי שמח לראות שגוף כמו ארגון המרקידים יפרסם תקן "DANCE 2006" אשר במסגרתו יכללו מספר קבוצות ריקודים: 1.רשימת ריקודי מתחילים/ריקודי חובה/ריקודי בסיס כל חוג מתחילים שמתנהל לפי התקן מחוייב ש80% מרפטואר הריקודים הנלמדים יהיה מתוך הרשימה דוגמא שבקונצנזוס: ערב בא 2.רשימת ריקודים מקובלים לשילוב בהרקדות עוד כ200-300 ריקודים נוספים שמומלץ ללמד ולשלב במהלך הרקדות מתקדמים. מהם יהיה המרקיד מחוייב להשמיע בכל ערב כ60%. דוגמא שבקונצנזוס: שיר על רעי 3. רשימת ריקודים איכותיים נוספים עוד 300 ריקודים קצת פחות מוכרים אבל אהובים שעמדו במבחן הזמן ומהם המדריך יהיה מחוייב להשמיע כ10-20 אחוז במהלך הערב. דוגמא אפשרית:לי זמרי מולדת כמובן שהתקן לא חייב להיות סטטי וניתן ואף רצוי להוסיף לכל אחת מהרשימות ריקודים נוספים מתאימים ברוח הזמן בדיוק כפי שלמשל בשנות ה80 לא לימדו באולפן להכשרת מדריכים ריקודים כמו זוהי ארצי ושבת מנוחה והיום כשכבר ברור שריקודים אלה הפכו נכסי צאן ברזל אז כן מלמדים אותם. אני לא רוצה שיתפסו אותי במילה לגבי האחוזים שציינתי לגבי כל רשימה אבל יחד עם זאת אני בטוח שהמסר הובן ושאם יהיה איזה תקן לאופן שהערב צריך להתנהל מבחינת רפרטואר ואם כל רוקד יידע שבכל הרקדה שלוקחת על עצמה להיות צמודה לתקן הוא מגיע ובמקום להיות נתון לחלוטין לשגעונות המרקיד הוא מקבל ערב עשיר ומגוון אך עדיין לפי סטנדרטים מסויימים אחידים כל עולם ריקודי העם שלנו ייראה הרבה יותר טוב. השאלה היא אם אותם גופים שאמונים על בניית תקן שכזה מסוגלים להתעלות מעל האינטרסים הצרים ולעשות משהו כזה שיהיה לטובת כולנו.

ריבוי הריקודים יש-פתרונות איין.

הורה אילת כתב יצירת מופת מרגשת,ועל כך תודה רבה. מאמר זה מן הראוי(לדעתי האישית)להרשם בין גדולי המאמרים בפורום זה,ולאפשר גישה בכל עת,כמו על המחקר שנעשה לא מזמן על ההסטוריה של ריקודי העם. ולתשובות: 1.קשה להתנבא מה יהיה בעוד עשרות שנים בתחום ריקודי העם,אך אם להסיק ממה שקרה ב20 השנים האחרונות,האנדרלמוסיה רק תגבר,היום יש ריקודי עם,ריקודי פנאי,ריקודים רדומים,ריקודי נוסטלגיה(יסלחו לי הקוראים אם לא ציינתי את כל המגוון העשיר של סוגי הריקודים) 2.סוגי ההרקדות נגזרים מכמות הריקודים הרבים,יש את אוהבי הדבקות,המזרחי,הארץ ישראלי,ויש המון המון יוצרים,וריקודים חדשים למאות,כך שתהיינה אולי הרקדות ייחודיות לכל זרם בריקודים. 3.למרקידים כבר היום קשה לגוון ריקודי העם של אתמול הם מסיבות (עם אוכל או בלעדיו).אין אף מרקיד שיכול ללמד את כל הריקודים שנוצרו בשנה שעברה,תמיד היו ויהיו קבוצות של מרקידים חזקים יותר או פחות,כך שפתרון אמיתי לא נראה באופק. 4.אנו הרוקדים לא יכולים להשפיע כלל וכלל. אך אם נלמד את תרבות מקבלי השרות כפי שמקובלת בארצות הברית,שם לצרכן יש כח אמיתי,כאשר מתקבלת שם החלטה ,נניח של העלאת מחיר למוצר של שני סנט,האחדות בקרב מקבלי השרות תכופף את נותני השרות. ככל שרמת הקיטורים על ריבוי הריקודים גדלה,כך מתרבים הריקודים,והאשמים הם המרקידים ,הם אינם יודעים ,או לא רוצים לאחד את השורות בינם לבין עצמם,כמו כן התאגדות הרוקדים לא תועיל. ולי נותר לקרוא את האגדה הקסומה של הורה אילת ולהנות מהמציאות והדמיון הפורה בסיפור הנפלא ,והמרטיט .

איזו השקעה מיכל

מיכל אני חייב לציין שאני ממש מתפעל מההשקעה שלך בנושא. מי שצריך לעשות עבודה יכול ממש להעזר בך

A Bi

New member
תיקון קל לגולן....

פה זו לא הורה מיכל, אלא הורה אילת... מיכל זו ההיא מהשרשור הקודם...

אני??? אני מסיפור(שרשור) אחר... ../images/Emo8.gif

הי הורה אילת, נהניתי מאוד לקרוא את סיפורך - אין ספק שאתה ניחן בכישרון כתיבה נפלא. (אין לי מושג איך מישהו חשב שאני כתבתי את זה, אך אקבל זאת כמחמאה...
) השאלות שהעלית אכן מטרידות, אם כי איני מאמינה שזה יכול להגיע לקיצוניות של הרקדות וירטואליות אישיות (הריקודמטרון
). כולי תקווה שכן נגיע לאיזה איזון שפוי ולא נישאב לתוך מבול הריקודים החדשים המציפים אותנו ומאיימים למחוק את היופי והאחדות שבריקודי העם שלנו. לאחרונה נראה כי התחילה מגמה של חזרה לריקודים קצת יותר ישנים ולא רק מרדף בלתי פוסק אחרי החדשים, כך שאולי עוד יש תקווה...

A Bi

New member
../images/Emo45.gif ענק !!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אהבתי../images/Emo45.gif

ללא ספק עולות בין השורות מחשבות ותהיות לגבי המצב העגום של עולם ריקודי העם שלנו ובעיקר מחשבות עגומות עוד יותר לגבי מה שעוד מחכה לנו במידה ולא יינקטו צעדים דרסטיים לתיקון המצב. מעבר לזה עניין הקפסולה הוא נושא מרתק כשלעצמו אך לאו דווקא בהקשר של עולם ריקודי העם אלא בהקשר של כל נושא שהוא שכן די ברור שהעולם הוירטואלי העתידני הולך ומחליף חלקים גדולים מהעולם הפיזי סביבנו וכפועל יוצא מכך כולנו ובמיוחד צאצאינו הופכים לאנשים פחות ופחות חברתיים ויותר מבודדים דבר שבהחלט גם יכול לפגוע בכישורנו לתקשר עם אנשים אחרים. בנוגע לנושא השני אין טעם להכביר במילים אם כי ניהלתי כמה ויכוחים מרתקים בנושא עם אנשים אשר מתעקשים לא להבחין במגמה העולמית הזאת או חושבים שהדבר עדיין הפיך. לעומת זאת הנושא הראשון אולי דווקא ניתן עדיין לפתרון עם קצת מחשבה לפחות במאה מאתיים שנה הקרובות עד שהמציאות הוירטואלית תשתלט עלינו לחלוטין. בשורה התחתונה אני חייב לומר שכבר זמן רב לא ראיתי כאן בפורום הודעה מסוג זה כתובה בצורה כה מרתקת ונוגעת בעצבים הרגישים של כולנו. אני אשמח לראות את השרשור הזה מתנוסס בפינת המאמרים ו/או מודגש בכתוביות הרצות. הדברים בהחלט יכולים לשקף את העובדה שהפורום איננו רק במה לקשקושים בנוסח כמה מרקיד פלוני הוא "שיווווו,מה זה מגניב..." אלא גם מסוגל לייצר אמירות משמעותיות כתובות בצורה מרתקת. כל הכבוד!!!!

אליק 31

New member
תמהני עלייך איילת, ממך לא הייתי

מצפה כי תאנסי שושור על ידי סטייה כה מהירה מהנושא של השרשור

אליק 31

New member
רויטל, הורה אילת העלה נושא. הנושא

הוא התחזית הקודרת של ריבוי ריקודי העם. איילת נכנסת, כותבת על: עמית (מי זה?) להיות שם ( איפה צריך להיות?) זמן השינה של איילת המרתון הטרמפיסטים קיומה של המדינה ( מה קרה למדינה?) תשלום עבור סרטי וידיאו. נראה לך שכל זה קשור באיזו שהיא צורה לנושא שהעלה הורה אילת? אם כן, אני בצרות.

אומנות השרשור....

את התגובה שלך כתבת ל"שפנדוזה מרדימון" ולא לאילת. עמית הוא ילד בן 11, שאולי יוכל לבדוק אם התחזית של "הורה אילת" תתממש או לא בשנת 2098. לגבי המרתון, היא הגיבה לתגובה של שרק. אישית, אני מעדיפה קצת הומור בשרשורים, גם אם הם רציניים, אפשר לשלב, מאשר מריבות וירידות על חברי הפורום.

AyeleDance

New member
הסברים...

קודם כל אני שמחה שאתה מתפלא עלי... עמית (מי זה?) - הבן שלי, צעיר מספיק שאולי יהיה פה לבדוק אם התחזית התקיימה - יש שרשור שלם שמברך אותו ליום הולדתו ה-11, הנחתי שרב קוראי הפורום יודעים את זה. להיות שם ( איפה צריך להיות?) - להיות בישראל, בריקודי-עם בשנת ה150 למדינת ישראל זמן השינה של איילת - הורה אילת הכתיר את סיפורו ש"מציאות אחרת" או "סיפור לפני השינה לאנשי הפורום" המרתון הטרמפיסטים - הגבתי לשרק קיומה של המדינה ( מה קרה למדינה?) - מדובר על 150 שנה למדינה, אותי קיומה של המדינה מדאיגה, למרות המקום בו בחרתי לגור כרגע. תשלום עבור סרטי וידיאו. - היתה לכך התיחסות בסיפור נראה לך שכל זה קשור באיזו שהיא צורה לנושא שהעלה הורה אילת? אם כן, אני בצרות. - אתה כנראה בצרות ...

משהא

New member
להורה אילת שלום

הייתי שמח להכירך. מעבר לכל השאלות, ואם נושא זה או אחר נדון - כתיבתך ותאוריך הם אדירים וגרמו לי להנאה רבה וגוון לא שיגרתי בפורום. כל כך מעניין, כתוב יפה ומרתק שאורכו לא ניכר. באשר לעתיד שאתה יכול עוד לחוות יותר ממחציתו ואני אחוזים קטנים בלבד, דעתי שבדרך שאנו מובילים כל מה שחזית יהיה מוקדם בהרבה ובנוסח בית המקדש. בשלב מסויים תהיה שבירה שתגרום ל"הרס" כי כבר היום כ- 80% מהרוקדים אינם מזהים את הריקודים החדשים שנלמדים בקצב מסחרר, ובאותו קצב נעלמים. לאחר מכן יקומו בתי מקדש לריקודים חדשים כפי שתארת בתוספת חשובה שלא כתבת - מסך גדול לראות את מכבי תל אביב ואולי עוד משחקי ספורט אחרים. בעוד שנים מעטות יהיה לכל רוקד מחשב ומרכז מידע. לאנשים יהיה יותר זמן, וכל רוקד יוכל לדעת מראש את סדר הריקודים להסתכל בהם במסך הענק בביתו להכין שעורים טרם היגיעו להרקדה. שבת שלום ריקודים שמחים אורי גבעוני

ataliag

New member
מצטרפת לדעתך

הכתיבה של הורה אילת כל כך מעניינת ומנוסחת היטב שלא הרגשתי כלל באורכה ממש ברמה

../images/Emo6.gif אפשר להצטרף ל StartUp ?

אתה מגייס עדיין מתכנתים לפיתוח הריקודמטרון ? אפשר להצטרף ?
תגובה רצינית תבוא מאוחר יותר.

למעלה