מצטרפת

Slow Cheetah

New member
מצטרפת ../images/Emo9.gif

הי, אני לילך ואני בת 16 (כמעט, למען האמת). רוב הזמן אני בטוחה שאני סטרייטית לגמריי, אבל בשנה האחרונה התחלתי לשים לב לעובדה שבעקרון אני לא חושבת שיהיה לי בעיה גם להיות עם בחורה. אני עדיין לא בטוחה שאני בי, אבל אני מניחה שאחריי כמה זמן פה אני אוכל להחליט (אני מקווה שזה בסדר שאני מצטרפת בשביל זה).
בנתיים יש לי חבר, אנחנו בקרוב חודש ביחד, ככה שאין אופציה שאני אצטרך ממש להחליט
מקווה להשתלב מהר
(אגב, עוד לא ממש הבנתי מה זה mtf או ftm. קראתי פה שהסברתם למטה וכו', אז לא לשלוח אותי שוב לשם
)

Blackice

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

אפשר להציע לך
? mtf זה קיצור של male to female , זה שם (לא כל כך אהוד) של טרנסיות. ftm זה קיצור של female to male , זה שם (כנ"ל) של טרנסים. הסיבה שהם לא כאלו אהודים, כי הם רומזים על דיכוטומיה במגדרים (כלומר, שיש רק 2 מגדרים מה שלא ממש מתאים לכל הטרנס...) ורומזים על תהליך מעבר. כלומר שאם יש טרנסית MTF, לכאורה היא נולדה גבר ואז "הפכה" לאישה. שלמעשה התחושה הפנימית שלה שהיא מאז ומעולם היתה אישה. ופשוט שינתה קצת את החצנת המגדר האמיתי שלה. (את מכירה את העקרון של ההבדל בין מין למגדר, או שצריך לחזור אחורה ולהסביר גם אותו?)

Slow Cheetah

New member
אני לא בטוחה שאני זוכרת, למרות שכן למדתי את ז

זה בבית-ספר
וכמובן, תודה על השוקו ^^ אני לא רוצה להעליב מישהו, אבל אני אשאל פשוט במושגים הפחות נחמדים (שאני כן מכירה לפחות): mtf/ftm זה דראג-קווין/כאלה שעוברים שינוי מין?

Blackice

New member
מלמדים את זה בבית ספר??

כל הכבוד למערכת החינוך! טוב, אז הסבר על הכל ברגל אחת: מין ומגדר מין=המין הביולוגי. (בדרך כלל מדברים על) זכר ונקבה. אפשר להבחין לפי אברי מין (פין, פות) וסממני מין משניים- שדיים, שיער פנים, גרוגרת, מבנה גוף, מסת שרירים\שומן וכו'. מגדר=האופן בו האדם חווה את עצמו. (בדרך כלל מדברים על) גבר ואישה. המגדרים הם מבוססים על הרבה מאוד תפיסה חברתית- מה זה נשי, מה זה גברי. איך נראה גבר, איך הוא מדבר, איך הוא מתנהג, מה הוא אוהב, מה הוא עושה. כנ"ל לגבי אישה. במשפט אחד- "מין זה בין הרגליים, מגדר זה בין האזניים" אצל רוב האוכלוסיה יש התאמה, פחות א יותר, בין המין למגדר. גבר זכר נולד בתור זכר, נראה כמו זכר, מתנהג כמו גבר ונוח לו עם היותו גבר. אישה נקבה נולדה בתור נקבה, נראית כמו אישה, מדברת ומתנהגת כמו אישה ונוח לה עם היותה אישה ונקבה. טרנס קיצור של טרנסג'נדר או טרנסקסואל (אני לא אכנס עכשיו להבדל ביניהם). אדם שהמגדר שלו לא מתאים למין הביולוגי שלו. למשל אישה שנולדה בתור זכר (mtf) או גבר שנולד בתור נקבה (ftm) . טרנסים לא חייבים לעבור ניתוחים של שינויי מין! חלק עוברים ניתוחים מלאים, חלק עוברים ניתוחים חלקיים, חלק רק לוקחים הורמונים וחלק לא עושים שום התערבות רפואית. אחרים אני נזהרתי כל הזמן עם הניסוח כי למרות שנוח לנו לראות את הכל בתפיסה דיכוטומית- זכר ונקבה, גבר ואישה- אלו רק קצוות, ויש ספקטרום רחב של כל שלבי הביניים. מבחינת מין, יש כל מני צורות שונות של מין שהן לא זכר או נקבה- סוגים שונים של אינטרסקס. מבחינת מגדר- לא כולם חווים את עצמם כ-100% גבר או 100% אישה. יש כאלה שנעים במהלך הזמן בין מגדרים שונים, יש כאלה שנמצאים איפושהו באמצע בין הקצוות, כדוגמת ג'נדרקוויר. דראג קווין זה זכר (לרוב גם גבר) שמופיע על במה כשהוא לבוש ומאופר כאישה. זו *הופעה*, לא זהות מינית. יש גם מונח של קרוס-דרסר, שזה אדם שמתלבש בבגדים של המגדר השני. זה לא בהופעה אלא בחיים. המ.. אני חושב שעברתי על רוב המונחים... לפחות, מספיק בשביל שתוכלי להסביר לאנשים אחרים את ההבדל בין טרנסית mtf (למשל דנה אינטרנשיונל) ובין דראג קווין (כמו למשל גלינה פור-דה-ברה)... ארז

Sensorium

New member
היי היי../images/Emo24.gif

אני פלי, לא משנה אם את סגורה על עצמך או לא, יש פה מקום לכולם

SSAAMMEEYY

New member
שלום לילך

ברוכה הבאה לפורום ביסקסואלים :) את מוזמנת להמשיך לספר על עצמך שנכיר אותך אפילו קצת יותר... איתי.

למעלה