מצטרפת למועדון

חייבת להגיב

הכאבים לרוב באים בעקבות ווסת וככל שתרבי לקבל ווסתות כך מצב האנדו יכול להחמיר......ולכן אולי עדיף תופעות לוואי וצלקות קטנות(במקרה של לפרסקופיה) מאשר אנדו במצב חמור....שיכול להביא למה שהיה אצלי ללא אבחנה בזמן וללא טיפול נכון.. ציסטה יכולה להמשיך לגדול ללא טיפול ולהתפוצץ כמו בשני מקרים אצלי שהובילו לניתוח חירום.....

פיצ 50

New member
זק וזואילי...

הפעם אני חייבת להגיב ונשארת חסרת מילים לנוכח מה שעברתן..... מצדיעה לרוח האיתנה שיש בכן וגאה להיות חלק מפורום של בנות אמיצות.... לפעמים נדמה שהעולם לא יכול להיות יותר גרוע...אני חצי שנה מבכה על גורלי אחרי שלא היה לי זמן לעשות זאת בטרוף של השנתיים שעברתי....מאמינה שאין מקרה בעולם, הייתי צריכה את האנדו הזה כמו קן צירעות, ואולי "קיבלתי" אותו כדי להכיר בנות כמוכן, כמו כל אלו שבפורום ולהבין שיש לי מזל?? שעד כמה שקשה יש מי שלא פחות קשה לו, והוא עוד מעודד אחרים
אני יושבת עם כאבי תופת שרק ווסת מזמנת לי...אבל בזכות מה שקראתי כאן הבוקר (וזה לגמרי לא היה לי ברור כשקמתי) זה שהרוח שנמצאת בתוכי, בנשמתי עוד תנצח....ולא בגלל הכוח....

תודה, קראתי את גישתך

וקוראת את התגובות שלך .........גם לנו יש רגעים של שבירה וזה נורמלי וזה בסדר וזה חשוב שיהיה כי בלי הרגעים האלה לא נדע לקום... מאוד אוהבת את גישתך.....

bella1978

New member
צודקת לגמרי

סוריאנו דאג טוב-טוב שיפול לי האסימון שהמצב שלי לא טוב עושה את הניתוח בעוד שבוע... מעניין איך אפשר לעקוב אחרי זה שהאנדו לא מחמיר. נניח שאני לוקחת רק דיכוי פרוגסטרון. איך אפשר לדעת שלא מתפתחים מוקדים במעיים, ריאות ומקומות רחוקים אחרים? MRI אולי?

המעקב הוא

אחת ל כמה חודשים או אם אני מרגישה שמשהו לא בסדר ... - בדיקה ידנית בה סוריאנו מרגיש אם יש מוקדים והדבקויות.... - בדיקות דם הכוללת CA 125. - US כליות ודרכי שתן - US וגינלי - בדיקת ריאות - ועדכונים לגבי היציאות ... אני לא בעד כל הקרינה המיותרת אלא אם ממש יש צורך והורפא (במקרה שלך סוריאנו) ידע אם לשלוח אותך או לא.....כתבה כאן Ronniez1 שה- MRI חסך לה הפתעות ....אז אולי שווה לשאול אותו שוב.... אני כאן

Ronniez1

New member
MRI

היי בלה, אני לא יכולה לתרום לך כי ניסיוני היה קצת שונה. רק מבחינת ה- MRI אני יכולה לומר שעשיתי לפני הניתוח - והקופה כמובן לא אישרה אז שילמתי 5000 מכספי שלי, אך זה משתלם. בצורה כזו הרופא המנתח שלי (רבל בירושלים באופן פרטי) יכל לדעת שיש כנראה מעורבות של שלפוחית השתן ולהכין מבעוד מועד מומחה בתחום. עם ה- MRI את למעשה חוסכת "הפתעות" אחרי שאת כבר על השולחן. אני יודעת שהעלות גבוהה, אבל בדיעבד אני לא מצטערת. מקווה שעזרתי ולו במעט
ובכל מקרה בהצלחה בניתוח!!

bella1978

New member
תודה רבה רבה

אנסה לדבר עם סוריאנו שוב מחר. שיהיה הרבה בריאות!

פיצ 50

New member
ברוכה הבאה

סליחה שלא התיחסתי.... ראיתי שהבנות מטפלות בך יפה..... עברתי לפרסקופיה לפני 8 שנים והיום ממש לא רואים כלום, צלקות חלשות בצידי הבטן, את זו של הטבור כלל לא רואים, כך שזה לא יהווה שיקול עבורך.... אני אישית עשיתי MRI, הקופה שלי (מאוחדת) אפילו שילמה על 2 MRI אחד בטן,ואחד אגן....בו זמנית אני רק יודעת לומר לך שאי המצאות אנדו' בMRI לא שוללת המצאות...כך ש... בזמנו סוריאנו אמר לי, כשהפנה אותי לבדיקה שגם אם תהיה תקינה לא יהיה מנוס מניתוח כך ש..... שיהיה בהצלחה
זה הכי חשוב...תחלימי
ואל תתני למחלה הזו להרים ראש...היא לא סימפטית

bella1978

New member
תודה,

אני רק צריכה להסתגל למצב החדש... להפנים שאני לא בריאה. זה מה שהכי קשה לי. אבל כבר הבנתי שההכחשה יכולה להיות מאוד מסוכנת... מאחלת הרבה בריאות

פיצ 50

New member
אל תסתכלי על זה ככה

את בריאה.... למרות האנדו' יש מחלות אחרות קשות יותר ובסך הכללי אם שואלים אותך על מחלות רקע אז הכל תקין חוץ מהאנדו(אם הבנתי נכון)' ככה תסתכלי על זה... מכשול בדרך ובע"ה זה יעבור.....את תתגברי
. אני התגברתי(לפחות יש ימים שאני חושבת ככה) ויש לי מחלות קשות שלא בא לך לשמוע....חלקן קשורות לאנדו וחלקן לא, הכל התחיל ממתן הורמונים מטורף....את המחיר הסופי אני משלמת... בהצלחה

מסכימה ומוסיפה

האנדו הוא מכשול שמחליש אותנו ולא קל בכלל להתמודד איתו אבל ברגע שמבינים איך האנדו עובד הכל נראה אחרת כל שצריך זה לשמור על הראש למעלה ולא לתת לאנדו להרים את הראש שלו ...הרעיון לשמור על דיכוי ולהקשיב לגוף......

bella1978

New member
מתן הורמונים מטורף?

נשמע מוכר... העניין הוא שלקחתי גלולות דיאנה 35 במשך 9 שנים ועוד פרוגסטרון בנוסף. כל זה ממש בלי שום סיבה, רק בגלל רופא נשים אידיוט
לא היו לי שום בעיות לפני הגלולות. אחרי שהפסקתי לא היה לי מחזור כמעט שנתיים, היה לי אקנה קשה, גלי חום ובלאגן הורמונלי נוראי. הרופאים הקונבנציונליים לא ידעו מה זה... אחרי הרבה מאמצים הצלחתי לתקן את המצב (כך לפחות חשבתי עד שגיליתי את האנדו) בגלל זה כל כך לא בא לי להתחיל שוב עם הורמונים, אבל אני מבינה שאין ברירה.

אני כרגע על סרזט

שזה גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד... הם חייבות להילקח באותה שעה כל יום אחרת יש דימומים...בסך הכל אני מאוד מרוצה מהן... אין לי תופעות לוואי וכמות ואיכות המגירנות הקשות שהיו לי עם גלולות אחרות ....ירדו באופן משמעותי......הבעיה כשאני מפספת את השעה אז יש הפרשות דמיות ולפעמים דימום אבל עד עכשיו הצלחתי להתגבר על רובן.

sivic10

New member
גם אני ממליצה על סרזט

מכל הגלולות שניסיתי- הן היו הכי טובות חייבת לציין כי אפילו בסטייה של שעתיים מהשעה הקבועה לא תמיד היו לי דימומים.

gui1

New member
בקשר להורמון הביולוגים והרופא

הייתי אצלו , אני עם אנדו מתקדם אחולשקשוקה והוא דיקלם מאתיים פעם על ההורמון הטבעיים צריך למרוח על הגופ אבל בתכלס הוא לא בטוח שזה יפסיק את התפשטות המחלה או הכאבים וחוזמה זה מאד מאד יקר בניוחד לטיפול כמו במקרה שלנו שזה לנצח , אז לא תודה [ תאמת בטלפון שאלתי אותו עם הטיפול יכול לעזור לאנדו והוא אמר שכן אבל אחרי שהייתי בפגישה ושלמתי הוא אמר שלא בטוח מאד כעסתי עליו כי הוא שיקר אז לא ממליצה עליו

bella1978

New member
היית אצל ד"ר יפה?

לי הוא אמר שהוא נותן פרוגסטרון טבעי בכדורים ולא משחה. בסך הכל זה כמו הפרוגסטרון בגלולות, כלומר העוצמה אמורה להיות אותה עצמה, רק שזה פרוגסטרון ביולוגי, אז הוא אמור לגרום פחות נזק. אני רק מפחדת שלא יודעים מה המינון המדויק שצריך כדי לדכא את האנדו ולא בא לי להיות השפן נסיונות

gui1

New member
הייתי אצל דר יפה

כנראה שהכדורים זה חדש כי לפני שנים הוא דיבר על מריחת פרוגסטרון טבעי המשחה , אבל כמו שאמרת זה ניסוי כי הוא לא יודע כמה ..ובסמנו הוא לא נשמע מקצועי בתחום האנדו.. אז ממש לא נראה לי

פיצ 50

New member
לא מתוקה זה לא מתקרב לגלולות...../images/Emo4.gif../images/Emo12.gif

אני במשך שנתיים פיצצו אותי בהורמונים בשל טיפולי פוריות ושחלות עקשניות.... זה התחיל עם איקקלומין (זה למתחילים)כדור ביום אח"כ 2 עד למינון המקסימאלי של 4.5 כדורים ליום ולא היה זקיק אחד לרפואה אז עברו לזקירות גונל F מינון 150 אח"כ 250 אח"כ 300, וגם זה לא עזר אז עברו לפיוריגון מינון 600!!! ביום והוסיפו מנוגון 450 הכל במינונים מטורפים בשל מצב של כשל שחלתי.... תחשבי יום יום רעל לגוף......במשך שנתיים...אלוהים איך לא ראיתי מה זה עושה??? ואז כשהגיעו גדולי הרופאים למסקנה שיש צורך בתרומת ביצית, רגע לפני הסוף (של סיכוי ממשי להריון) כשנתנו לי פרוגילוטון לעיבוי רירית הרחם נפלתי, גופי לא עמד בזה, זה התחיל בכאב ברגל מוזר ולא יכולתי לעמוד עליה, למחרת היא הייתה נפוחה ואז מיון.... בדיקת דופלר- זרימת דם יצא תקין. אז המשכתי הלאה לטיפול הבא, הרצון לנצח גבר עלי וניסיתי טיפול נוסף (נתנו לי אספרין ובמקביל ביצעתי פרופיל קרשיות יתר) ואז ערב שבת נכנסתי להתקלח הייתי לבד בבית היה לי דופק מטורף כאילו שהלב שלי מפרפר כמו ודג מחוץ למים... תפסתי אותו באינסטינקט שלא יברח ונשכבתי על הריצפה הייתה לי חולשה שלא ניתן לתאר חכיתי לרגע שזה יעבור... חשבתי שאני עומדת למות,התחילו לי קשיי נשימה....ובבי"ח אבחנו תסחיף לריאה..... כנראה שהקריש(שלא עלו עליו בפעם הראשונה)עבר לריאה אחרי כמה חודשים עברתי אירוע מוחי ונתגלה לי דלף(חור) בלב שדרכו עבר הקריש... בקיצור התיק שלי עוד ארוך אבל להורמונים כאלו התכוונתי.... אחלה רעל!!!! אני מאמינה שלמרות כל הטכנולוגיה יש מחיר לכל ההורמונים האלו....ואני מפחדת, בגיל 27 כבר הייתי אחרי ממוגרפיה בשל גוד בשד, עד היום לא הכל חלק שם ואני במעקב אבל מאמינה שזה סוג של מחיר, בשיחה סגורה עם הגניקולוג שלי הוא אכן מודה מפני המחיר של החרא (ככה אני קוראת להורמונים) ואני מקווה שזה מאחורי.......... בהצלחה...

bella1978

New member
נורא ואיום, איך עשו לך דבר כזה!

גם לי יש שני גושים בשד, הראשון התגלה בגיל 27. יצא שפיר בביופסיה. בגלל זה הפסקתי עם הגלולות ונשבעתי לא לגעת בחרא הזה יותר! כשל שחלתי זה אומר שאין מחזור, לא? כשהפסקתי את הגלולות, לא היה לי מחזור ואמרו שאולי זה כשל שחלתי... כל כך חיכיתי שהמחזור יחזור. ועשכיו אני צריכה שהוא ייפסק שוב...

למעלה