מצטרפת חדשה ם שאלה...

אם הסיבה העיקרית היא בשביל אז סבבה...

האמת שזה קצת מעליב לקבל תשובה כזו מבן זוג.

אבל להתעלם מהאמת זה גם בעיה - ואני לא מדבר על האמת אם את שמנה או לא,
אלא על האמת שזה מפריע לו. (הרי אין לנו שמץ מה ההגדרה שלכם לשמנה או רזה).

מה שכן, אכילה מרובה מקושרת לרוב לצורך שאינו ממומש, ופעמים רבות מקושר לבעיות בזוגיות.
תבדקי מה הגורם ובדיוק מתי בא לך הכי הרבה לאכול. במיוחד מתוקים ופחממות.
כשתגלי את זה, תביני מה עושה לך את הטריגר, ואם זה משהו בזוגיות תעבדו על זה.

לשאלת הדיאטות - דיאטות כאסח לעולם לא עוזרות.
מהניסיון שלי בתחום, ובראיה אלטרנטיבית, הדבר שהכי עוזר לבעיות השמנה,
זה לאכול אוכל בריא ואוכל שהוא יותר בסיסי מחומצי.

70% מהאוכל אמור להיות בסיסי (על בסיס טבעי וירקות עם הרבה מיים בתוכם) ולאכול אותם חיים,
ו עד 30%, אוכל חומצי (בשר, לחם, פחממות, שומן וכו).
יש גם משמעות לאיזה אוכל אוכלים ביחד... למשל פחממות וחלבונים לא ממומלץ לאכול ביחד, כי הם מצריכים שני סוגי
חומצות שמופרשות מהקיבה שחלקית מבטלות אחת את השניה.
אז זה גורם לתסיסה בכיבה.....

אם את רוצה קצת ידע בתחום היה כמה לינקים שמדברים על זה,
אבל אני ממליץ ללכת לתזונאית שמכירה את התחום הזה לעומק. הנה הלינקים:
http://www.youtube.com/watch?v=UvzMKQL0wwI&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=4nOqnQ5fyAw&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=dezkVFUDSBo&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=6YwjBE-2JD8&NR=1

בעניין הבעל - תנסי לברר מה בדיוק מפריע לו... מה הוא חושב שיגידו שבגללו הוא מתבייש או מרגיש שלא בא לו...
תגלי מה החוקים שלו לזה שהוא נמצע עם מישהיא עם משקל מעל מה שהוא רוצה....
כי סביר שזה לא פוגע לו רק במשיכה....

נ.ב.
שינוי הרגלי אכילה לפי השיטה הזו, קל יחסית, ולא כזה קשה, ושומר על תוצאות לאורך זמן רב.
רק זה מצריך שינוי הרגלים.... בהתחלה זה לא ממש טעים...
כשה PH של הגוף משתנה (אחרי שבועיים עד חודש לערך), זה מתחיל להיות טעים כמו האוכל האחר...

chenby

New member
לא ענית לי

לא שאלתי בשביל מי את רוצה לרזות, שאלתי למה את רוצה לרזות

feralcat

New member
צודק בתנאי שהיא מציגה את בולבולו לחברות ממקום

עבודתה
או שהוספת המשקל והתקצרות הבולבולון הם תהליך שלאחר ההכרות

מריוס זכריה

Member
מנהל
הועא בהחלט מתקצר אחרי שלב ההיכרות

אם לא בסנטימטרים ממש, אז לפחות בנדיבות או בשמחה או בהתלהבות שלו.

אני חושב שהרבה יותר חשוב לקבל את בן או בת הזוג, מאשר "להעיר" להם איפה שנחוץ תיקון. אני לא אומר שאסור לנו לומר את מה שעל ליבנו, אבל אחרי שאמרנו פעם או פעמיים, זה כבר הופך לחפירה וניג'וס, וזה לא משיג את המטרה.

אני מכיר מעט מאוד נשים או גברים שלא היו מאוד רוצים לרזות, ובכל זאת לא מצליחים. השואלת גם הייתה כנראה שמחה לשקול פחות, להיות קלה יותר וגמישה יותר וכולי. אבל אם היא לא מצליחה, אז אני לא חושב שדחיפה בעדינות של טקטור תהיהי מה שיעזור לה. יש סיכוי שאם הוא היה יותר אוהב אותה ומקבל אותה היה לה יותר קל לחזור למשקל שלה.

יכול גם להיות שהיא הייתה משמינה עוד יותר, אבל לפי דעתי בעל שמציק בנושא משקל (בדיוק כמו אישה שמציקה לבעלה, נניח, שהוא לא משתכר מספיק או לא מתקדם מספיק בעבודה) - לא מקדם את המטרה אלא משיג ההיפך.

עובדה שהאי הגיעה לפורום שנקרא "Zווגיות במשבר". אז כמה חכמה יכולה להיות ההתנהגות שלו?

---

ובקשר ללהראות את הבולבולון שלו לחברות שלה בעבודה, אני מתכבד לספר לך בדיחה:

שלוש בחורות טייול על חוף הים של תל-אביב. בערך באזור שרתון הן ראו בחור שוכב על הגב ומשתזץ בערום, כשרק פניו מכוסות במגבת.

הסתכלה עליו טוב הראשונה, ואמרה: זה לא בעלי.
הסתכלה עליו טוב השניה, ואמרה: נכון, זה לא בעלך.
הסתכלה עליו טוב השלישית, ואמרה: הוא בכלל לא מתל-אביב.

אמלי12

New member
לשניכם יש בעיית בטחון קשה

את ששואלת אותו שאלות משונות ומיותרות: "אתה מתבייש בי בגלל שאני שמנה?" שימי לב שאת זאת ששאלת אותו והוא לא ענה..
זאת אומרת שאת גם מרגישה חוסר בטחון עם המשקל שלך והוא כמובן מצליח לערער אותך עוד יותר.
והוא, שהוא כ"כ חסר בטחון שהוא מעדיף לוותר על הטיול רק כדי לא להראות עם אשתו בפומבי, כי המדד העצמי שלו נקבע לפי המראה החיצוני של אשתו שתלוייה לו על הכתף.
אז אם את לא ה-trophy-wife שלו והוא לא דונלד טראמפ, אז תפסיקו להתעסק באיך שאתם נראים מבחוץ ויותר באיך שאתם מרגישים מבפנים.
בקשר להעלבות, תגידי לבן-זוגך שאת לא צריכה אותו בתור אלון גל אלא בתור בן-זוג תומך ומבין והזוגיות שלכם צריכה לספק מקום של בטחון ויציבות,
כי בן-זוג שחושב שהוא הקאוצ'ר שלך זה ממש לא מושך...

תמבר

New member
המלצה שלי

א. לאכול אוכל מזין (תזונה נכונה: קינואה, עוף, ביצים, קטניות (מרק עדשים, חמין), לחם מקמח מלא (בכמות קטנה), ירקות בלי הגבלה (לא כולל תפו"א, בטטה זה מצוין), פירות (בהגבלה), קוביית שוקולד מריר ביום זה מצוין, יין אדום, גבינות 5%, לנסות לצרוך כמה שפחות סוכרים וכו') בכמויות סבירות, ובמקום דיאטות מטורפות להשקיע בפעילות גופנית אינטנסיבית 3-4 פעמים בשבוע (מניסיון של בן הזוג שלי שנאבק כמוך תקופה ארוכה). אין קיצורי דרך, מה לעשות.

ב. אם את שלמה עם עצמך, מרגישה מטופחת ואוהבת את עצמך כמו שאת (אם אין לך בעיות בריאות בגלל השמנה אלא את רק מלאה \ עגולה), אז מה שבעלך חושב לא אמור להציק כל כך. תחשבי על זה. הבושה היא שלו, לא שלך, כן? זה עצוב, זה חבל שהוא לא יודע להנות ממך ולהעריך אותך או לפחות לשפר את הגישה כלפיך, אבל זה לא סוף העולם אם את אוהבת את עצמך.

אייבורי

New member
תגידי

מה לא ברור ?

הוא התחתן עם כוסית
ועכשיו יש לו קובבה בבית
וזה מבאס אותו

והיא זוכרת אותו מביט במבט עורג וחושק בכוסית
ומתבאסת שהוא לא מסתכל עליה יותר.

chenby

New member

לא רואה איך התגובה הזו עוזרת למישהו.
אותי זה לא הצחיק בכל אופן

תשובה זהירה

וסליחה שלא קראתי את כל התגובות אולי אני חוזרת פה על דברים....

"אני ממש מתוסכלת עם זה שבעלי מתבייש באישתו"
זה את כתבת.

תנסי לשנות את זה-
"אני ממש מתוסכלת מזה שאני מתביישת בעצמי"
ועכשיו תנסי להתמודד עם זה.

כי מה שאת מרגישה- את זה תוכלי לשנות.
מה שהוא מרגיש- אין לך שליטה על זה.

את יכולה לכעוס על זה, להיות מתוסכלת מזה, להיעלב.
בסופו של דבר זה מה שהוא מרגיש.
הבחירה שלך בנושא היא האם את מוכנה לחיות לצידו של גבר
שלא מבסוט מאיך שאת נראית.

dolly15

New member

סקסיות וביטחון עצמי הם לא תוצר תמידי של משקל נוצה.
תלמדי איך לאהוב את עצמך כמו שאת. ואז תתפני למחשבות על איך שבעלך אוהב אותך. ואם הוא מפריע לך בדרכך לשלמות עם עצמך, אז יש פה בעיה.

שלום

זה שהוא מתבייש בך זה לא בסדר, וחשוב שתעירי לו על זה בתקיפות מספיקה. יחד עם זה, בשביל בריאותך ומראך הטוב כדאי שתהיי רזה. נסי לעשות פעילות גופנית ולאכול בעיקר דברים טבעיים ובריאים כמו פירות וירקות וככל האפשר לא דברים מתוקים ושמנים.

ilatr1900

New member
הוא פשוט ילד קטן- קצת באיחור אבל חייבת לומר

לא ציינת שום דבר לגבי מערכת היחסים ביניכם באופן כללי, והאם יש לכם זוגיות טובה באופן כללי, חיי משפחה טובים, וילדים נפלאים...והאמת זה לא משנה כי בעלך לא רואה שום דבר פרט לכמה ק"ג עודף שיש לך.
הוא לא איש רע אגב- סתם ילד קטן שלא התבגר וגם לא רוצה להתבגר. מעניין האם הוא עצמו הסתכל על עצמו במראה לאחרונה - אני מבטיחה לך שהוא לא אותו צעיר יפה וחתיך (אם בכלל היה אי פעם..) שהיה בשנות ה-20.
לצערנו אף אחד לא נשאר צעיר לנצח, ובמקום להיות מאושר ממה שיש לו הוא עסוק במחשבות על דברים שלא יהיו והאמת גם לא היו...היית מלאה גם כשהתחתנתם, אז בעלך הוא כנראה לא רק ילד קטן- אלא גם לא באמת היה שלם עם הבחירה שלו- בהחלט נקודה למחשבה.
אני חושבת שאת צריכה להתעמת איתו באופן אסרטיבי ובלתי מתפשר- את ממש לא אמורה להעביר את חייך במחשבות בלתי פוסקות על ק"ג לפה או לשם, תחשבי כמה מאמץ, מחשבה ותסכול במשהו שבסופו של דבר הוא באמת באמת לא משמעותי בחיי היום יום ובוודאי שלא אמור להיות משמעותי עבור זוגיות או משפחה מאושרת. במקומך, הייתי יושבת איתו לשיחה ומסבירה לו שזהו- זה מה יש, כך אני נראית, אולי אצליח קצת לרזות, אבל זה ממש לא נמצא בראש מעיניי ואני לא מתכוונת להלחם על זה כל החיים. אם אתה מתבייש בי- זו הבעיה שלך לגמרי- כך הייתי גם לפני שהתחתנו ובכל זאת התחתנת איתי. אם זה לא היה בלב שלם- זה יצער אותי מאד, אבל אפשר לדבר על זה, הרי לא נשאר ביחד בכוח, ואם אתה לא מסוגל לראות כמה שינויים התרחשו אצלך בשנים האחרונות- אז אני מזמינה אותך לבלות קצת יותר מול המראה. יש לנו זוגיות טובה וילדים מקסימים ואתה מתעקש להחריב את הכל בגלל כמה ק"ג לכאן או לכאן. זו הבחירה שלך. אני לא מעוניינת לשמוע או לדון יותר בנושא הזה, אם אתה מעדיף לצאת ולבלות עם חתיכות אז בבקשה, לא אמנע ממך, רק אבקש שתודיע לי כדי שנחליט מה עושים עם הזוגיות שלנו.

אני יכולה לומר לך בלב שלם שאת ממש לא אמורה לבלות את חייך עם גבר כזה, ומצד שאני אני ממש לא ממליצה לך לרוץ ולהתגרש. אני חושבת שהוא צריך ניעור -זה הכל.

למעלה