לא הספקתי לקרוא מחה אחרים/ות
חושבים על הדיון ביננו, אבל בהחלט הוא עכשיו, לפי עניות דעתי- כן מתקשר לגיל הרך, למרות הפער הגדול בעמדותינו. זהו אותו פער, עליו דיברנו בעבר. אני בכלל לא ניסתי, ולא חשבתי לנסות, להעביר לילד שלי את המסר שהוא צריך ויכול להיות הכי טוב שהוא יכול . מבחינתי- זה להעביר לילד את רמת הציפיות שלי, האישיות, את תפישות עולמי, ולא לאפשר לו להיות הוא. אחד המשפטים שהיו כתובים בכותרות הנעות(לא זוכרת את השם האינטרנטי) בכותרת הפורום, היה משפט של בני: אמא, הייתם הורים נהדרים, לא לחצתם, אפשרתם. לבן שלי ישנה מוטיבציה גבוהה מאד להצליח, אבל היא כולה בינו לבין עצמו. הוא סקרן רק מעצמו, לא כי נאמר לו שהוא הכי מוצלח, והוא גם לא חושב שהוא הכי מוצלח, לא ברמה של רגשי נחיתות, אלא ברמה מציאותית. אני זוכרת, שלמד לפסיכומטרי בעצמו, וסיפר לי שעשה לעצמו בחינה, והיו לו שלוש שגיאות. שאלתי אותו- אז בשביל מה אתה עוד לומד? התשובה שלו הייתה שתיקה, שאמרה הכל- הוא לומד עבור "אפס ליקויים". לתפיסתי, ואנא, אל תקחי זאת כביקורת, אלא כשונות בתפיסת עולם- אני רואה בגישה שלך משהו שהיה מלחיץ אותי מאד בתוך ילדה, ולכן בשום פנים ואופן לא הייתי עושה לילדי. לא שהייתי נתונה לכאלה לחצים בתור ילדה. הייתי תלמידה מצטיינת, הורי בכלל לא היו מעורבים במה שקורה איתי- היה לי עולם משלי- כי כזו הייתה ההורות אז.. אני כאם, וגם כמטפלת, לא הייתי לעולם מעבירה כאלה מסרים. לביתי- שהיא אחרת מבני, אני בהחלט אומרת לה שהי אדירה, כי כך אני חושבת ומרגישה, והיא יודעת, שאני אומרת זאת, מתוך אהבה רבה, ולא מתוך איזה מסר שיש בו איזו ציפיה לקראת מיצוי עצמה, והתממודדות עם עולם תחרותי. אני פשוט קובעת- את נפלאה, ואני, כאמא שלך, סומכת עליך שבכל דבר בו תעסקי ותאהבי אותו- תוציאי את הדברים הטובים שיש בך. שוב, נסיון רב שנים, אבל החל בהורות כמו כאן, הגיל הרך, והתפישה הייתה תמיד אותה תפיסה. דסי