מצטרף חדש לפורום

רוזן71

New member
יורם.ברוך הבא...שאלה..

בס"ד. יורם. האם אתה גם משחק שחמט? ומאחר ואני מניח שהתשובה חיובית תרשה לי לשאול אותך, מה דרגתך? אני מאחל לך שתשתלב היטב בפורום. עכשיו אני נזכר שלפני כשנה הציעו לי אוסף של ספרי שחמט במיגוון שפות (כ-2000 ספרים), זה יכול לעניין אותך? יכול להיות שזה עוד אקטואלי. סליחה על "ההתנפלות", נושא השחמט קרוב לליבי. רוזן.

ברוך הבא יורם../images/Emo140.gif

מקווה שתשתלב ותהיה פעיל בפורום, מחכה לתמונות

python 4

New member
אה, חשבתי שיש משהו כמו

החגורות בקרטה..
"אני חגורה שחורה בשחמט!" אין כזה?

elcool

New member
חח

אתה רואה מאסטר שחמט שובר לוח שחמט על הידיים.. האאאאייייה!!!

רוזן71

New member
דרגות (חגורות)בג'ודו ובקראטה...

בס"ד. פיתוני, הזכרת קראטה אז אני חייב להתייחס. האמת שאני יותר מתמצא בג'ודו (אקטואלי היום, אריק זאבי, יואל רוזרוב) דרגות בג'ודו: חגורות לבנה, צהובה, ירוקה, כחולה, חומה, שחורה. כשבחגורה שחורה יש דרגות מדאן 1 והלאה. בארץ מחזיק יונה מלניק (מאמן נבחרת ישראל לגברים, ומנהל הפנימיה למחוננים בוינגיט) בדאן 7 כמדומני. בקארטה יש בנוסף גרגות בניים בחגורה החומה קיו 3, 2 ו-1 שהמספר הנמוך מייצג דירוג בכיר יותר, ובחגורה השחורה (דאן) ככל שהמספר גבוה יותר הדרגה בכירה יותר. רוזן.

רוזן71

New member
אריק זאבי, שחורה דאן 1...

בס"ד. המודד לדרגות (חגורות) עד לשחורה דאן 1 הוא מדד ההצלחה בתחרויות. מדאן 2 ומעלה זה ביצוע של קאטות ופיתוחם ועוד כמה דברים. רוזן.

נויקה

New member
איזה יופי!

יונה מלניק גר שתי קומות מעלי, וידעתי שהוא מלמד קארטה ושהוא עושה קיטנות קארטה בקיץ, אבל לא ידעתי שהוא עד כדי... הוא אפילו הועד בית אצלנו- פשוט איש רב פעלים. (ויש לו כלבה ככה שזה עושה אותו איש מצוין) נעה

רוזן71

New member
הדרגות בשחמט....

בס"ד. פיתוני שלום. להלן הדרגות בשחמט בדירוג עולה. חמישית. רביעית. שלישית. שניה. ראשונה. מועמד לאמן מועמד בכיר לאמן. אמן. אמן בכיר. אמן בינלאומי. רב אמן. יש גם דרדות ביניים למשל אמן בינלאומי עם ציון ראשון לרב אמן או ציון שני, בציון שלישי מקבלים את הדרגה עצמה. כמו"כ לשחמטאים המקצועיים יש מד כושר בינלאומי שמוביל היום את הרשימה גארי קספארוב עם מעל 2800 נק, במד כושר. בעשרת השחמטאים המובילה בעולם התברגה יהודית פולאגר הצעירה בשלישיית הבנות המופלאה לבית פולאגר (ז'וזה, סופי, ויהודית) עם בסביבות 2600 נק'. רוזן.

python 4

New member
איך אני יכול לדעת באיזו רמה אני?

יש רמה מינימלית, או שכל אחד שיודע לשחק שח הוא ברמת דירוג חמישית?

רוזן71

New member
פיתוני...

בס"ד. כדי לקבל דרגה חמישית אתה צריך להשתתף בתחרות ולצבור מינימום מסוים של נקודות. ניצחון בשחמט שווה נקודה, תיקו שווה חצי נקודה. רוזן.

python 4

New member
נסגור על זה שאני רמה שישית?

אני יודע איך מזיזים את הכלים וכל זה. זה לא נחשב?

למעלה