מצטרף חדש לפורום

lubia

New member
מצטרף חדש לפורום

אריק הבטיח בשמי שאצטרף לפורום ואציג את עצמי. הבטחות צריך לקיים, אז הנה אני מקיים את ההבטחה של אריק: שמי יורם לוביאניקר. אני אוסף בולי ישראל ובולי שחמט כבר למעלה מ-20 שנה. בשנים האחרונות גם התחלתי לאסוף בולים בנושא היסטוריה צבאית, עם דגש על הקשר לשחמט (למשל: הפרש בשחמט "נולד" מהשימוש בשחמט במלחמה). אני מקווה להציג את אוסף השחמט שלי יום אחד בתערוכה. ייקח לי עוד שנתיים - שלוש להשיג מספיק חומר (את המשפט הזה אני אומר כבר 7 שנים). כמו רבים מאנשי הפורום הייתי בתערוכה ונהניתי ממנה, כך שעכשיו המוטיבציה שלי להציג גבוהה במיוחד.

rachelea

New member
יורם, ברוך הבא

האוסף שלך מאוד מסקרן. אולי תוכל להעלות מדי פעם חלקי נושא הקשור להיסטוריה ולשחמט.

תמיר1991

New member
ברוך הבא!

בטוח שתיהנה פה! אני תמיר, אספן בולי ישראל וחלל בן 13 מת"א. תמיר.

תודה. באמת רווח לי.

יורם, שימחת אותי מאוד. לדעתי אנחנו צריכים להקים קבוצת תמיכה: "חברי הפורום ששואפים להציג בתערוכה". מי בקבוצה עד עכשיו? שמוליק, ניסים, טל, תמיר, ופיתון. אני מקווה שלא שכחתי אף אחד. ותגיד, למה בעצם לא העלית עד היום אף תמונה לגלריה שלך? (רק לתשומת לבך - אחרי שש תמונות חובה להציג מאמר לביקורת).

lubia

New member
גלריה

בחיי שלא ידעתי שיש "גלריה" כזו, ושלא אני יצרתי את הגלריה (הריקה) הקרויה "שחמט על בולים". יקח לי קצת זמן ללמוד איך משתתפים בפורום כזה בצורה יעילה. ולגבי המאמר, ברור לך שלא הפחדת אותי?!

לי, כמי שעוסק במילים הכתובות,

ברור אך ורק מה שאני קורא. למשל, המאמר על פירטיות יהודית ששלח אלי סער, והוא לא רק ברור אלא מעניין ומרתק. במיוחד הציור של מתלה האנשים על הדף הראשון. לא אתה פתחת את הגלריה? והרי שמך מופיע בה במפורש. אם ככה, אז כנראה שאני פתחתי אותה. אבל להכניס תמונות מהאוסף שלך רק אתה יכול. קח סורק וצא לעבודה. נשמח לראות ולקרוא הסברים. תמיד סיקרן אותי למה בשחמט המלכה עם כל כך הרבה כח, והמלך כזה אינוליד. הרי במציאות, בטח כשהמשחק הומצא, זה לא היה ככה אלא הפוך ואף אחד לא העלה על דעתו לשנות את יחסי הכוחות אפילו בצחוק. יש לך רעיון?

lubia

New member
המלכה בשחמט

אכן, המלכה היתה אחד הכלים החלשים בשחמט עד המאה ה-15 או המאה ה-16. באותה תקופה היו מספר מלכות חשובות באירופה (אליזבת הראשונה באנגליה, איזבלה בספרד), ואז שודרג מעמדה של המלכה בשחמט. לגבי המלך, אין שום טעם להקנות עוצמה רבה לכלי שלא מוכנים לסכן אותו. כיוון שהמלך הוא העיקר במשחק וצריך לגונן עליו בכל מחיר, יותר חשוב להקנות כח לשומרים עליו. למזלו של המלך בשחמט הוא אינו צריך לחשוש מבוגדנותם של חייליו.

דווקא אפשר היה לעשות את המשחק יותר

קשה ומעניין אם החיילים יכולים היו לבגוד במלך. או רעיון אחר - שהמלך יצטרך לעשות משאל פיונים לפני כל מהלך חשוב... ולמה לא לאפשר למלך להחליף לעצמו את הלכה, או להיפך? בחיי, אם היו נותנים את המשחק לפוליטיקאים לשידרוג, היה יכול להיות יותר מעניין. מצד שני, יותר סביר שהם היו הורסים אותו לגמרי, ומקימים ועדות לברור המצב אחר כך. לגבי השימוש היעיל בפורום: ככל שתכנס יותר, תלמד יותר מהר על כל השטיקים אצלנו. יש לנו כמה כלים נלווים: גלריות, מאמרים, שאלות נפוצות, לוח ארועים ולוחות קונים - מוכרים. לך לטייל בהם, ותגלה מיד מה כל אחד עושה. חלק מהדברים אפשר להפעיל לבד, וחלק אני צריך לעשות. אם הצלחת ללמוד לשחק שחמט, בטוח תצליח להבין את הפורום...

Mercyful God

New member
ברוך הבא !

אוספך נשמע מעניין מאוד , אשמח עם הזמן לדעת עליו יותר 0_-

11moti

New member
ברוך הבא, מה עם ח"א בשחמט?

יש לי הצעה לשידרוג המשחק(רעיון לסטארט אפ...) להוסיף אלמנט של חיל אויר. ואז כשמיששהוא נותן לך מט יש את האופציה להפעיל את ח"א להשמיד כמה כלים ולהמשיך במשחק. מה דעתכם?

python 4

New member
ברוך הבא לחבר אספנות!../images/Emo24.gif

עכשיו יש לנו פעמיים יורם!
נושא האיסוף שלך נשמע מרתק במיוחד, בעיקר ההקשר בין היסטוריה צבאית לשחמט. זה פשוט דורש מאמר. חוץ מזה אני מניח שכמו אבא-של-נעם יש לך את כל בולי השחמט שיצאו בעולם. את הסדרה ההונגרית מ- 74 יש לך? איך לא...

python 4

New member
יש את יורם מלונדון...../images/Emo12.gif

הממ... יורם גאון? את מי פספסתי?

../images/Emo6.gif אה וואלה נכון, דובוש

אבל אגב טוען ששמו לא בא מהעוגה אלא משמו של איזה שודד

למעלה