מצחיק משהו...

yarivos

New member
יש פה שיקול של נוחות שהוא בטיחותי לא פחות

לדוגמא - לעיתים קרובות אני משתמש באופנוע לקפיצות קטנות בתוך העיר בין פגישות, סידורים וכו'. פעמים רבות אני מרגיש שאם אשתמש במעיל ובכל המיגונים, במיוחד בחום הנוכחי, חוסר הנוחות תגרע מהריכוז שלי ברכיבה. זה השיקול העיקרי שלי ואני מזכיר לך שהמטרה היא לא ליפול, המטרה אינה "להיות ממוגן".
 

Shredingerscat

New member
נו באמת

כאילו שאתה הרוכב היחיד וכולנו כל היום במזגן. להשתמש במיגונים מתאימים יותר לקייץ? לגמרי! להתאים את המיגון לסיגנון הרכיבה? סבבה. מגן רשת או מעיל קיץ וכפפות שטח למנהלתיות? בסבבה. חוטיני וקרוקס? יא מנייק. לא שזאת לא זכותך, בכל זאת מדינה חופשית. לפחות תהיה מספיק גבר להגיד "על הזין שלי כולם, ככה אני" ואל תנסה להמציא תרוצים של ילד קטן, למי שלא רוכב אתה לספר סיפורים.
 

C O L T

New member
תירוצים אפשר לומר לכל כיוון

אולי מישהו יגיד שדווקא אלה הממוגנים, אפילו אם זה ציוד קיץ, אבל עדיין הרי חם רצח, והם הנופלים והנפצעים הרבים. סטטיסטיקה ברורה וחד-משמעית אין עדיין, אז לדעתי כל השיטות כשרות ולהאשים אנשים הנוהגים כך או אחרת זה לא ממש נבון. עם זאת, לכל דבר יש גבול, כפפות לא יהרגו אף אחד ממכת חום וכך גם נעליים מלאות, אבל העדר של מיגון בסיסי זה בהחלט יגרור במהרה פציעות.
 

Shredingerscat

New member
לפעמים

אתמול נסעתי עם האופנוע, וכמו בכל רכיבה, גם של 5 דקות בלי לצאת מהמושבה, לבשתי מגפי שטח, מגיני בירכיים, מיגון רשת (גב, מרפקים, חזה וכתפיים) ומעל זה מעיל קיץ של לרט, כפפות כביש מעור. לא מצפה שכולם יתלבשו ככה, למרות שהבחור שביקרתי בבית חולים השבוע לא היה עם כסא גלגלים וקרסול מגובס אם לא היה לו "חם מידי בשביל מגפי שטח" אבל עם מיגון הרשת בלבד, כפפות שטח מאווררות מכנס נורמאלי ונעל טובה כל אחד יכול, ולא ימות מחום, ולא יתבלבל מחום ולא שום דבר מהתרוצים המתפנקים שהבאת, בדיוק אותם תרוצים אני שומע מהדבילים בלי קסדה במושב.
 
אין סוף לצדקנות, אה?

מה תגיד לנהג הרכב שיטען שעצם רכיבתך על דו"ג מעלה לו ת'ביטוח? הרי חלק מהעלויות "שלנו" נרשמים לחובתו? שחרר לחץ ומקלדת ולך ללמוד את המציאות לפני שאתה מנסה להעמיס על אחרים את יוקר המחיה שלך.
 

Darkwing

New member
תרשה לי לתקן אותך, בסדר?

האמת גם אם לא תרשה לי, אני עדיין אתקן אותך. מרבית התאונות, גם הקשות מבינהם קורות דווקא ליד הבית כאשר רוכב/נהג בטוח שאין יותר מדי בעיה והוא רק קופץ למכולת/למגרש הטניס/לעיר לרגע. דווקא אז כאשר אתה מרגיש ש"הנה הגעתי" אז דווקא הכי קל להפתיע אותך. תעקוב טיפה אחרי תאונות ותראה כמה מהן קורות דווקא בקרבת הבית. אגב זה כבר הוכח כבר פעם כי תאונות רבות מתרחשות במרחק קצר מהבית (30-40 ק"מ). מסוכן? הכל מסוכן. אבל כאשר אתה רוכב "על קצה" אתה הרבה הרבה יותר מפוקס מאשר רכיבה לעיר עם רשימת מצרכי מכולת בראש ועוד כל מיני דברים. ומתי נראה תמונה שלך? אתה מחכה להופיע באתר HNN או משהו?
 

wavelet

New member
זו לא בעיה רק שלך...

...כי אני גם נושא בעלות הנזקים שלך דרך ביטוח החובה, שזו ההוצאה העיקרית שלי באופנוע. בתאונות רבות אפשר לחסוך חלק גדול מהנזק ע"י ביגוד -- תחשוב תאונה עצמית פשוטה, lowside במהירות עירונית, 50-60קמ"ש בגלל כתם שמן בסיבוב. זה מספיק לגרור אותך עשרות רבות של מטרים על הכביש, לשייף את עור הבן-אדם עד כדי כוויות רציניות והשתלות עור. לא זול, והאמת גם לא כזה כיף. שנה צריך תחבוזות לחץ ואי אפשר לחשוף את הגוף לשמש. שלא לדבר על הפלה פשוטה של האופנוע בחניה מהירות 0: מגע של כמה שניות באגזוז לוהט וזהו. לא עדיף שעור הפרה / הקבלר של מעיל קיץ מאוורר וממוגן יסבול? זה בהחלט סביר בשפלת החוף בקיץ. האידיאלי היה אם היה אפשר לבטוח ביטוח דיפרנציאלי -- מי שמוכן להתחייב לרכיבה עם מיגון בלבד, משלם פחות (ויש לו כיסוי חלקי בלבד אם נפגע בתאונה ולא היה ממוגן), אבל לא נותנים לנו אופפציה כזו. בארה"ב, אגב, יש מצב דומה לגבי קסדות בכמה מדינות בהם אין חובת חבישת קסדה. מי שלא רוצה לרכב עם קסדה, לא חייב אבל משלם יותר. ולגבי ווילי/השכבות או כל רכיבה קיצונית מסוכנת יותר בכביש ציבורי -- אתה צודק שאין הבדל מבחינה זו, אבל טועה כי כבר לא מעט פעמים בעבר ראיתי כאן הערות על הסיכון.
 

speedfight2

New member
../images/Emo45.gif אני חוטא פעם בשבוע. בדרך לים.

כמה פעמים נסעתי לים עם גינס, מעיל, כפפות.
1 -צריך להתפשט ולהחליף לבגד ים.
2 -אין לך איפה לשים את הציוד ואחרי אתה מקלל שכולו חול.(אני רוכב על אופנוע ספורטיבי)
שלוש מיליון - אתה צריך עוד ללבוש אותו בדרך חזרה. אז פה כל אחד יעשה את השיקולים שלו. בכללי הגדול אני רוכב עם מיגון בלבד :) ואם כבר מדברים על מיגון. אז המינימום זה לסגור את הקסדה כמו שצריך.
 

idandi

New member
כפכפים, בגד ים, גופייה ערסים וקסדת חצי!

ועכשיו יותר ברצינות.. שכל אחד יעשה מה שבז*ן שלו, פתחתי את ההודעה לשם הפאן ואנשים לקחו את זה יותר מידיי ברצינות. (זה באמת היה מצחיק באותו רגע לראות את אותו בחור על TMAX עם נכלי קרוקס חולצה קצרה ומעליה מגן גב, אפילו כפפות לא היה לו.. וחלאס עם ההטפות..
 

inif

New member
תראו מה אני צילמתי היום - בושה וחרפה

מכאן ישר קלטתי שהוא לא רוכב עם חגורת גב 17 חוליות ומגן חזה. ככה רוכבים לא ממוגנים ?? , פעם הבאה שאראה אותו אצלם אותו שוב ואשלח תמונה לפורום. שיראו איך הוא רוכב ומשפיע לי על פוליסת הביטוח . יאללה - תנו גז . שבת נפלאה לכולם
 
למעלה