מצוקה

Like5

New member
מצוקה

היי,
אני קצינה , נכנסת לקבע ממש בקרוב.
אני סובלת אין קץ מהתפקיד שאני נמצאת בו , היחס של הממונים מעליי פשוט מגעיל.
יצאתי לקצונה בהתנדבות על מנת לתת מעצמי אבל שלא יעשו ממני עבד (לעבוד עד שעות לא שעות), ישפילו אותי ויזלזלו בי.
אני לא צריכה להגיע למצב שצורחים עליי בקולי קולות כשיש חיילים מאחורי הדלת בידיעה שיש . זה משפיל בצורה מחפירה. אני קצינה.
לא סבלתי ככה בשירות הסדיר שלי , כולם היו מרוצים ממני וזה למה יצאתי לקצונה.
מלכתחילה ידעתי ששמו אותי במקום קשה שאינו מתאים לי. כי חשבו בהשלמה שאני אהיה מסוגלת . ידעתי שלא.
אני סובלת , אין מילה אחרת . אין לי חשק לעשות דבר , היחס של הממונים מזעזע , המצב רוח שלי ירד בצורה דרסטית . מבן אדם שמח ואופטימי בחצי שנה האחרונה פשוט אין בי שמחת חיים .
אני יודעת שיש אופציה של קב"ן ,זה לא מה שיעזור. יש לי למילפרוק. אני פשוט לא רוצה להיות במקום החסר אנושיות הזה.
אני רוצה לצאת משם.
יצאתי לקצונה כי דחפתי את עצמי לא כי דחפו אותי . אני היחידה שיכולה להאשים את עצמי ורק את עצמי. לא כי אמא ואבא דחפו.
המשפחה שלי התנגדה בכל תוקף . אני נשארת שעות לא שעות ועושה המון תורנויות והמצב בבית אינו מאפשר לי לעשות אותם.
אין פשוט מעט אנושיות והכל ציפיות ציפיות. הם שוכחים שאדם שיוצא לקצונה לא באמת יודע לאן הוא נכנס. לא יודע היכן ישובץ והוא עשה זאת מהתנדבות ורצון לתרום . לא מגיע לי יחס כזה .
מעבר לזה שהמצב בבית זוועה והשעות והלילות שאני נשארת הופכים אותו ליותר גרוע כי הורים שלי לא מתפקדים ואני מחזיקה גם את הבית. לא רוצה לפרט יותר מידי אבל המצב המשפחתי ממש רע וזה מוסיף על המצב הנפשי.
מה אני יכולה לעשות ?

Solopeak

New member
יהיה בסדר

מה התפקיד שלך?

1. את עדיין חיילת בצבא על אף היותך קצינה. חשוב לזכור כי קצינים וקצינות הם חיילים בצבא. רק לצורך ההבהרה גם הרמטכ"ל הוא חייל בצבא. לכל אחד יש תורנויות ועם היותך קצינה, ראוי שתהיי מעט יותר מערכתית או לויאלית במקרה הטוב למערכת.

2. כנראה שהמשפחה שלך הכירה אותך טוב יותר מאשר את מכירה את עצמך, מודעות עצמית הוא לפעמים דבר נרכש וזה בסדר גם כשזה מגיע בשלב כזה. כך לומדים.

3. כפי שכולנו יודעים המבחנים לקצונה הם לא מבחנים לסיירת מטכ"ל וכנראה שטעו איתך.
ודאי שהכל ציפיות. מצופה ממך להתנהג כמו קצינה בעלת ערכים ולויאליות למערכת קודם כל.
לאחר מכן - מצופה ממך ליחסי אנוש סבירים גם עם ממונים שלפעמים זה בהחלט לא דבר פשוט, אך מצופה ממך.
מצופה ממך למקצועיות ועוד כמה תארים שאם תפתחי את המחברת מהקורס שעברת - תזכרי בהם.

אין ספק ששירות כמפקד בצה"ל הוא שירות אשר דורש לתת מעצמך מעבר לנדרש גם במקרים קשים שדווקא עליהן נמדדים.

בנוגע לתנאי שירות, לחץ נפשי, מצב כלכלי, מצב בבית - את בוודאי בתור קצינה יודעת למי לפנות.
ממליץ לבדוק את אותו המצב גם אצל החיילים שלך אם יש ולהדפיס את ההודעה שכתבת או לדבר עם מפקדייך על הנושא, להם יש כלים לפתור זאת על אף היחסים הכושלים שאת מתארת.
אולי שווה גם לבחון לכפוף את החיילים שלך למפקד אחר.

רק בריאות וחג שמח.

התפקיד הראשון בדרך כלל מגעיל

עדיין אין לך מושג איך לעשות אותו, ומי שממונה עליך מציף אותך במשימות סותרות וסינג'ורים.

מה את יכולה לעשות? ללכת לממונה על הממונים עליך, ולבקש לעבור תפקיד למקום אחר בהקדם. אני מכיר קצינה שעשתה את זה, ואכן סיימה את התפקיד הראשון תוך פחות מהשנה הנדרשת וקיבלה שיבוץ סביר יותר. מצד שני, לטווח הארוך זה נראה רע (שלא לדבר על זה שגם השיבוץ השני נחשב כתפקיד ראשון, וזה דוחה את ועדות הסרנים שלך) - אבל אם את ממילא מתכננת להשתחרר בסיום הקבע, זה פחות משמעותי.

וברמת המצוקה האישית - זה הרבה יותר קל כשמרגישים לא לבד - בהנחה שאת לא נמצאת במערכת יחסים בריאה והתפקיד מקשה לאתר אחת, תנסי לנצל את הפייסבוק או משהו כדי להכיר מישהו או מישהי שאפשר לחבק, לבכות על הכתף ולשמוע שאת הכי מוכשרת בעולם. זה מוריד מהלחץ אצל רוב האנשים.

אתה מציע מישהו ספציפי?

אותך אולי?

Like5

New member
לעבור תפקיד

כמה זמן זה יכול לקחת מהרגע שאני מבקשת לעבור תפקיד ? הבנתי שזה עלול להימשך גם כמה חודשים טובים.

תלוי כמה לחוצים לאייש את התפקיד האחר

וזה תלוי גם בזמינות של מחליף עבורך, ובנכונות של המפקד הבכיר שלך (לא הישיר - זה שמעליו) לעזור בנושא.
אבל ככה או ככה, תפקיד ראשון ממילא נמשך שנה (שנה ו-3 במקומות מסויימים) ואז יש דיוני שיבוצים. ובדרך כלל בתפקיד הראשון מרגישים שרוצים למות.

למעלה