מצג עכוז - שבוע 37

2אני

New member
אני ילדתי עכוז לפני 20 שנה

(אמאל'ה אני זקנה) בפוריה, היה לא קל (לתינוק, אני הייתי עם אפידורל...).

היינו בחדר- אני, בעלי, 2 מיילדות, רופא, מנהל מחלקה, מרדים (בהיכון) ורופא ילדים חיכה ליד הדלת.

היפוך בשבוע 37 לא הצליח (וכאב מאוד) והם התעקשו שבגלל שזו לידה ראשונה, אני צריכה ללדת ולא בניתוח.

שבוע שעבר התינוק סיים מסלול קשה וארוך מאוד בצהל.

שיהיה בשעה טובה

אני כל כך כל כך מבינה אותך - יכולתי לכתוב את ההודעה הזו בעצמי לפני שלוש שנים וחצי. כולי הייתי בזה, כל הזמן, חיפשתי פתרונות מתחת לכל שיח, רצתי לפה ולשם כולל המוקסה וכמעט כל הטריקים והתעלולים (רק לשתות מים מהסטף לא הסכמתי, איכשהוא היה נראה לי שרק זיהום במעיים חסר לי). בכיתי המון, ריחמתי על עצמי בלי סוף.
עברתי שני ניסיונות היפוך - שניהם כשלו:
אחד בשערי צדק - היה כואב.
אחד בביקור חולים (הגעתי לשם כחלק מבירור האם אפשר ללדת שם לידת עכוז) - היה כואב מאוד + מזעזע בחוויה האנושית + בוצע בי ניסוי ללא הסכמתי + שטפי דם במקומות עליהם לחץ הרופא הרחום בלי הפסקה גם כשצרחתי (לא להתקרב לביקור חולים!).
שני הניסיונות כאמור לא הצליחו, ובתי העקשנית נשארה עם הטוסיק לדלת.

בסופו של דבר - ילדתי את העכוזאית שלי כפי שהיא הייתה מוכנה להוולד. עכוז.
אני אומרת את זה "בסופו של דבר". אני ממליצה לך להתבשל היטב על כל הטריקים והשטיקים - בבחינת לא יועיל לא יזיק - ולחשוב גם על האפשרות הזו (בתנאי, שמלבד העכוז העיקש כל ההריון תקין).
גם נסיונות ההיפוך, על אף הסיכון הכרוך בהם, היו משהו שכנראה שהייתי חיבת לעצמי כדי לדעת שניסיתי הכל.
הלידה היתה בסדר גמור, אני קוראת לה "לידת עכוז רגילה" - כי אם לא היו מספרים לי הייתי מרגישה כמעט אותו הדבר. גם את רופא הילדים העכוז כמעט ולא עניין.

אני כבר כתבתי על זה המון, אז אין לי כוח לפרט שוב. צירפתי את הסיפור שלי, אבל אם תרצי יותר אשמח לשוחח איתך. שלחי לי מסר.
העיקר - תרגישי טוב, שההחלטה תעבור לך בקלות, והלידה וההתאוששות, והכל בבריאות ובדמעות של אושר.

Ani15

New member
הייתי שם

מעבר לעצות להיפוכים טבעיים שהוצעו לך, אני רוצה קצת לפרט על ההיפוך: 1. כן, זה אגרסיבי, ולא, את לא חייבת לנסות את זה אם זה לא מתאים לך. 2. זה נעשה תחת א"ס רצוף, ויש לזה סיבה טובה - אחוז לא מבוטל (לא הרוב, אבל לא אחוז אפסי) מנסיונות ההיפוך מסתיימים בלידה מוקדמת. זו הסיבה שזה נעשה בבית חולים ולא במרפאה, וזו סיבה טובה להתעקש על נסיון היפוך במקום בו את רוצה ללדת. 3. רופאים שמנסים להפוך הם בד"כ (אמורים להיות) מומחים בא"ס, כדי לראות מה הם עושים. הרופא שהיה אמור לנסות להפוך את הקיסרית שלי (את כבר מבינה איך זה נגמר) בדק אותה ארוכות וממושכות בא"ס ובסוף סירב לנסות להפוך. הוא טען שהחיבור של חבל הטבור לשיליה לא לגמרי תקין, והוא חושב שהיא לא מתהפכת כדי לא לקרוע אותו. בלשונו "במקרה הזה היא כנראה יודעת למה היא לא מתהפכת, ואנחנו צריכים לכבד את זה". הוא צדק (ראינו את זה בלידה). לפעמים אנחנו צריכים לכבד את ההחלטות של הילדים שלנו גם לפני שהם נולדים.
לגבי לידה וגינלית במצג עכוז: לא תמיד זה אפשרי, זה תלוי במצג המדוייק. אם הרגלים למטה, זה אפשרי גם אם פחות בטוח מלידת ראש. אם העכוז כלפי הפתח והרגלים למעלה ("מצג עכוז מלא"), אי אפשר, זה לא ייצא. זה המקרה שלי, ואם הייתי מנסה ללדת אותה בלידה וגינלית שתינו לא היינו פה היום לספר על זה.
שיהיה בהצלחה ובבריאות מלאה לשניכם.

וודאי שזה אפשרי

הקיסרי הראשון שלי התהפך ספונטנית למצג ראש בלילה שלפני הלידה, שבוע 39+.

המהפך הזה הגיע אחרי שלושה היפוכים חיצוניים שלא הועילו (הוא חזר למצג עכוז עוד לפני שחזרתי הביתה מהמרפאה), היום אני יודעת שלנסות היפוכים שוב ושוב זה חוסר אחריות גובל בפשע, אז הסכמתי לכל מה שהרופא הציע.

בכל אופן, הלידה שהתחילה בירידת מים ומצג ראש הסתיימה בקיסרי למרות זאת, וטוב שכך - אחרת הוא לא היה שורד ...
כמו שאמרו - תינוק עקשן "יודע" למה הוא מעדיף מצג עכוז.

שיסתיים בשלום, הדרך פחות משמעותית מהתוצאה הטובה

פוליlcנה

New member
מאחלת לך

שתתרחש התהפכות ספונטנית ולא יודעת לספר לך כלום על הפרוצדורה, אבל אם תגיעי לקביעת תור לניתוח אני פה בשביל טיפים

נעמולה

New member
לפני שבועיים הייתי שם

עובר ראש-עכוז כמה פעמים. היפוך חיצוני שלא עזר, דיבורים על ניתוח ובסוף לידה רגילה. גם אני רציתי להימנע מקיסרי
כמה דברים:
א. טיפול אלטרנטיבי עזר לי בהריון הקודם. דיקור ומוקסה הפכו עובר שבוע 35. ההמלצה שלי היא זיו אלקלעי, חפשי בגוגל או בפייסבוק שלי. איש קסום!!!!!!! הרופא שלי המליץ
ב. דברי אליו, שתי המון, דימיון מודרך. קשה לי להסביר את זה אבל בלילה באשפוז, הנחתי שתי ידיים על הבטן, נשמתי עמוק ודמיינתי אותו. זה שחרר ממני לחץ.
ג. לגבי היפוך חיצוני - צ׳מעי, זה לא טיול בקניון...דר׳ רוני חן עשה לי היפוך ככה על הדרך במחלקה בבלינסון. הלחיצות לא נעימות, מעיקות, כואבות, אבל אם יש תנאים מתאימים ועושה את זה מומחה זה שווה את הניסיון. מה יש להפסיד? לי לא נתנו כלום לפני, אם תקבלי משהו להרפיה אולי לא יואב ( הסטריפינג והגרידה הספונטנית בסוף הלידה כאבו יותר)
ואת יודעת מה, הטיפ הכי טוב - שחררי, יקרה מה שיקרה, הגוף שלך יודע ללדת ואם העובר עכוז, כנראה שיש לו סיבה ואולי עדיף קיסרי ( אמרה זו שעוד מעבדת חווית לידה קשה)
חיבובים וחיבוקים לרוב. תחשבי חיובי. יהיה טוב. בקרוב עולל קטן שוב בזרועותייך והכל יהיה מאחורייך (היי, חרוז...)

מהפך!

יש לי שני תורים להיפוך חיצוני: אחד ליום ראשון הקרוב (רופא אקראי בבלינסון) ואחד ליום חמישי שאחריו (קנטי במאיר). בינתיים פניתי למוקסה (הסיגרים הסיניים), צריך 3 פעמים ביום, היום בצהריים היתה הפעם החמישית שבמהלכה היה נדמה לי שהרגשתי איזו מין החלקה בפנים אבל החלטתי שאני מדמיינת.

אחה"צ היה לי ץור לאולטרסאונד כדי לבדוק אם אני יכולה לחכות עד יום חמישי הבא (היום האחרון של שבוע 28) מבחינת כמות מי שפיר וגודל העובר. תוך כדי שאני מסבירה לטכנאית מה המצב היא אומרת לי "יקירתי, העובר במצג ראש". שאלתי אותה אם היא בטוחה
. היא היתה בטוחה...

כרגע אני מבטלת את התור ליום ראשון ובעצתה שומרת את התור המאוחר, למקרה שיהיה היפוך חוזר.

תודה לכולן על העידוד והעזרה. לפני שכתבתי פה הרגשתי ממש נורא ומצב רוחי השתפר פלאים בזכותכן. עם או בלי דיוני עומק - אין כמו הפורום הזה, עם כל הכבוד לממשק של פייסבוק... תודה לכולן. נותר רק להתפלל שנשאר במצג ראש לשלושת השבועות הקרובים.

כפיים לעובר הממושמע

מקווה שהוא יזכור את התכונה הזאת גם בגיל ההתבגרות...
גדי למנוע מהפך חוזר חלילה עדיף לא להיות בתנוחות בטטה אלא יותר בתנוחות עם נטיה קדימה
אם יש לך כדור פיזיו וזה נח לך שבי עליו .
זה בדיוק מה שקרה לי עם צוצקה,קנטי האגדי היה רופא הנשים שלי בכל ההריונות והיה לי תור למרפאה שנקבע כמה שבועות קודם ולמחרת היפוך.
בא"ס הוא אמר שלשמחת כולנו לא נפגש מחר...
שמחה מאד לשמוע
לידה טובה וקלה והעיקר בידיים מלאות בריאות וחיים!
שתינו יודעות שזה הכי חשוב

איזה כיף!

וכל הכבוד למוקסה, לאמא ולתינוק הספורטיבי

מאחלת לך לידה קלה וטובה,
שהכל יעבור בשלום!

למעלה