מצג עכוז - שבוע 37

מצג עכוז - שבוע 37

זה המצב, לצערי. כל האחרים היו הפוכים כבר מהסקירה השניה ונשארו כך. הפעם - מצג ראש לכל אורך הדרך. אז מה הסיכויים שיהיה מהפך, בכלל??

המליצו לי על איזה טיפול אלטרנטיבי, משהו אינדיאני שגורם להפרשת איזה שהוא חומר בדם שגורם להיפוך. יש לי תור להיפוך לשבוע הבא, בינתיים מנסה את זה. מישהי מכירה? מה זה בדיוק? מה הסיכויים?
וקונבנציונאלית - מה עושים שם, בהיפוך? זה אגרסיבי כמו שזה נשמע? מה הסיכויים? זה מסוכן (סליחה על הבורות)?

וברמה האישית - אני כ"כ מוטרדת ועצובה מזה, לא רוצה לעבור ניתוח. איזה באסה. אם זה ככה אז לא רוצה ללדת וזהו
. אז על הדרך - אם אפשר גם חיבובים, תפילות ואנרגיות.

פיפיות1

New member

הייתי שם לפני שנה ורבע. גם אצלי היא היתה עכוז לאורך כל הדרך. זה דווקא הרגיע אותי כי אחרי ההיפוך המוצלח- היא נשארה ראש.
אני ילדתי 5 שבועות אחרי ההיפוך, בלידה טובה.

איפה התור שלך להיפוך? בעקרון ניתוח יותר מסוכן מהיפוך. אם משהו משתבש, וזה קורה במקרים נדירים מאד מאד- אפשר להכנס מיד לניתוח. גם לא מנסים יותר מדי ואם לא הולך- אז לא.

מחזיקה לך אצבעות

ניסית את כל התרגילים שאפשר למצוא ברשת (מיני עמידות נר, הליכות דב וחיות אחרות)? שווה לנסות הכל, נראה לי... אין לי ניסיון בהיפוך חיצוני, אבל בהחלט שמעתי על מקרים שבהם זה הצליח, אז בטח שיש מקום לאופטימיות, בינתיים.

אני מאחלת לך המון הצלחה, ושיגיע ההיפוך המיוחל, אבל בטוחה שגם אם לא - את תהיי בסדר ותתגברי

תעדכני!

מבינה את המוטרדות ובכל זאת (ומנסיון)

א. יש סיכוי יפה שעוד יהיה מהפך. יש לא מעט שיטות טבעיות, שווה להציץ בפורום לידה פעילה וביתית (ושלחי את העייזר שלך לבדוק שכל הספרים, במיוחד ספרי הקודש עם הראש כלפי מעלה. נשמע הזוי, אבל שווה נסיון
)

ב. אישית, בתחושה שלי, וזה לא מבוסס מחקרי, אני בעד עידוד להיפוך טבעי ופחות בעד היפוך חיצוני. אם העובר עם הראש למעלה הוא יודע למה.

ג. כחובבת לידות טבעיות, וכאמא לקיסר מנטוס
(ששיחק עימי "ראש עכוז" המון שבועות ובסוף היה בראש אבל נכנסנו לניתוח מסיבות אחרות) יכולה לומר שלכל ילד יש את הדרך הנכונה לו לבוא לעולם. אחת הדרכים הללו היא ניתוח קיסרי (אחת מהן היא לידת עכוז, אגב, בדקי אם זו אופציה עבורך) וזו יכולה להיות דרך טובה וברוכה ושלמה, וכך היה אצלנו. לא כאיזה "פתרון" לדיסוננס קוגנטיבי, אלא כי פשוט כך זה היה: ברגע שהוחלט על קיסרי ידעתי בלב שזה מה שנכון עבורו ואכן כך היה בהחלט ולחלוטין במקרה שלו ואני מברכת על הלידה הזו (לא רק על היותה, אלא על האופן בו נעשתה) בכל יום ויום.

שחררי. והלוואי ועם זה יחול המהפך הנחפץ.

מאחלת לך לידה טובה במועדה! ואם יראה שזה הולך לקיסרי, דברי עימי לענייני עצות

merf

New member
קודם כל קבלי חיבוק
שנית

ברוח החג
הנה לך מגילת אסתר מנסיוני בהריון האחרון, לגבי שיטות היפוך שונות:

1. עובר שזז הוא עובר שיכול להתהפך. אני לא אומרת שתהפכי לסכרתית או משהו - אבל בהחלט להקפיד על מעקב תנועות ו"להזיז" אותו כמה שיותר - זה יכול להיות באמצעות אוכל (מתוק או מלוח), שתייה ממותקת, מוסיקה, תזוזה שלך ועלייה בלחץ הדם שלך (הליכות, צחוק ועוד).

2. כדאי לשתות המון המון המון, מעבר ל"המון" הרגיל של הריון, כי זרימת הדם המוגברת בעקבות עליית הנוזלים והחמצן בעקבותיהם, וגם ההשפעה על ההתחדשות של מי השפיר בעקבות השתייה, יכולה להמריץ את העובר לזוז.

3. הליכות יחסית ארוכות ועלייה במדרגות - מאחר והראש של התינוק הוא האיבר הכי גדול והכי כבד בגופו, הגרביטציה של הליכה ממושכת יכולה לגרום לו לרדת. באותו הקשר כדאי להמנע מתנוחות "מבססות אגן" כמו ישיבה מזרחית, כריעה בפיסוק והתכופפות מהישבן במקום מהברכיים.

4. תנוחות שמשנות את הגרביטציה:
עמידת נר (עם כריות לתמיכה, לא באוויר! לי היה הכי נוח לשכב על המיטה ולשים רגליים על הקיר עם כריות מתחת לטוסיק, כבר ככה הציצים נדחפו לי לצוואר ולא יכולתי לנשום ).
"מתפלל מוסלמי" - לשבת עם הברכיים על הרצפה, להרים את הטוסיק כלפי מעלה ואת הסנטר-חזה כלפי מטה, כך שהטוסיק יהיה גבוה מהראש.
ישיבה על ארבע והעלאת הרגליים על כסא - זה גם קשה וגם דורש שמישהו יעזור לך כדי לצאת מהתנוחה. חשוב שהמישהו הזה יחזיק את הכסא או שיהיה שעון על הקיר כדי שלא תפלי חו"ח.

5. אזניות לתחתית הבטן - אפשר פשוט להניח אותן, ואפשר "להוליך" אותן מהמיקום המשוער של ראש התינוק לאט לאט כלפי מטה. אצלי היא סתם זזה מזה אבל לא ירדה, אבל אני מכירה באופן אישי מישהי שהזיזה ככה את העובר שלה בעצמה לאט לאט.

6. לכוון פנס עדיף פנס לבן ולא צהוב (כמו פנס של אופניים או ה"פנס" שיש בפלאפון), ולא חייבים בוגינה, אפשר סתם בתחתית הבטן כדאי לעשות את זה בשעות הערות של העובר ורצוי בחושך או לפחות מתחת לשמיכה, כדי שמקור האור העיקרי שאליו הוא יפנה יהיה הפנס.

7. מוקסה: אנחנו עשינו טיפול במוקסה אצל מטפלת ממש מקסימה - אני הייתי צינית כלפי כל העסק כי אני לא בקטע של חבקנות עצים אבל זה היה נראה לי לא פולשני ושווה את הנסיון ואכן המטפלת לא הייתה מסוג ה"בואי אני אתקן לך את האנרגיות בחיים" אלא מאוד ממוקדת בדבר עצמו. המוקסה היא מין סיגר עבה וארוך שעשוי מצמח לענה דחוס (בד"כ עם שבבי כותנה כדי להדלק יותר טוב) שמודלק ומקרבים אותו לצד החיצוני של האצבע הקטנה ברגל - זה האיזור שאחראי (גם בדיקור) למע' הרבייה ואמור ליצור סטימולציה של העובר לזוז ולהתהפך. עושים טיפול אחד אצל מטפל/ת מוסמך/ת, ואחר כך מקבלים הוראות להמשיך ולעשות בבית. אנחנו עשינו לפי ההוראות פעם ביומיים, גיסתי למשל עשתה פעמיים ביום. זה מסריח בטירוף, אבל זה לא כואב ואחוזי ההצלחה של העניין גבוהים. אצלנו לא עבד...

8. דיקור - אני לא עשיתי כי שמעתי תגובות סותרות על דיקור בהריון ומעולם לא דוקרתי לפני כן, אז לא רציתי דווקא בהריון לנסות לראשונה. יש שאומרים שדיקור (באותה נקודה של המוקסה) מאוד מועיל להיפוך, יש שאומרים שיש בו סיכון של זירוז לידה וזה לא מומלץ...לשיקולך.

9. מאחר וכל אלה לא עבדו אצלי, ניסינו גם היפוך חיצוני, שלמרות שהייתי מאוד סקפטית לגביו (וגם מלאת חרדה ופחד שאני עושה נזק לעוברית כי מי יודע למה היא לא מתהפכת) - הוא פשוט עבד, ואיפשר לי לידה וגינלית שהייתה כל כך חשובה לי!
זה אכן היה כואב ובעיקר מלחיץ, אבל יעיל וקצר מאוד, ובהנחה שזה מה שאיפשר לי לידה רגילה זה היה לגמרי לא נורא ושווה את זה.
היפוך אפשר לעשות בכל בית חולים, איפה את מתכוונת ללדת?
אני עשיתי בעין כרם, וכאמור היה לא נורא ומוצלח - הצטערתי שביליתי את השבועות שקדמו לו במאמצים נפשיים ופיזיים במקום ללכת על זה מהתחלה, אבל זה תלוי בתנאים של העובר, המים, האם וכו.

תני קריאה אם יש לך עוד שאלות

בהצלחה!

merf

New member
ותוספת קטנה לגבי היפוך והקדמת הלידה

מאחר ואצלי הייתה עוברית קטנה לאורך כל ההריון, חלק מהחששות שלי לגבי ההיוך נגעו לזה שתיווצר חלילה מצוקה עוברית או זירוז של הלידה בעקבותיו - קורה לפעמים שהכל חלק לגמרי ולא נגרמת שום מצוקה אבל עצם הטלטול שעוברת המערכת מביא לצירים ובעקבותיה הלידה מתרחשת כמה ימים אחרי הזירוז.
אז אצלי הזירוז היה באמצע שבוע 37, והלידה הייתה בשבוע 42+2

וואו. תודה על ההשקעה ועל כל המידע

אני לא בטוחה אילו מהתרגילים אני יכולה לעשות, כי יש לי את העונג לסבול גם מסימפיוליזיס ומכל מפרקי האגן גם יחד, אני מאד זהירה בתנועות שלי. אני אנסה מחר לאט ובזהירות. זו אחת הסיבות שאני מתבאסת מקיסרי - כ"כ נמאס לי כבר להיות מוגבלת.
נשמע שמס' 7 זה הטיפול שאני הולכת לנסות מחר.
תודה!

אחרי המידע המרשים ומקיף של מרף

אני רוצה להעלות עוד אופציה-
לידת עכוז
זה נחשב בטוח באותה המידה כמו קיסרי כשהמצג הוא כזה ז"א לידה וגינלית של מצג ראש בטוחה יותר אבל אם המצג הוא עכוז הרי זו לא אופציה. ואילו ניתוח מול לידת עכוז- בטוח באותה מידה הן לאם והן לניתוק)
בירושלים יש מי שיאפשר זאת
במעייני הישועה אם בעברך חידות וגינליות (ואני מבינה שכן) אמנם יסו לשכנע שלא אבל אם תחליטי שכן- יזרמו איתך

עשו לי היפוך עם לוטן

כן, זה אגרסיבי כמו שזה נשמע. ומסוכן, אבל פחות מקיסרי. זאת הסיבה שעושים את זה בחדר לידה, עם us ומוניטור. אני מכירה את השיטה של הדיקור הסיני, שהיא יעילה מאוד. אצלי היא לא עבדה, אבל מכירה כאלו שהשפיעה על העובר מייד. את מוזמנת לשאול ככל העולה על רוחך. ובהצלחה!

אני מבינה את הבאסה שלך

הכפתור היתה עכוז.
עברתי קיסרי אלקטיבי. ההחלמה היתה מצוינת, 5 ימים ראשונים קשים יחסית, 5 ימים נוספים יותר קלים. וזהו. אחרי 10 ימים לא כאב כלום. יש לידות ואגינליות שזמן ההחלמה מהן יותר ארוך.
אני בדעה שלעובר שלא מתהפך יש סיבה (כגון חבל טבור קצר).
ואני לא אוהבת היפוכים (אותך אני כן אוהבת).

היי, אצלי הקטן התהפך בשבוע 38,

ככה שיש, בהחלט עוד יש תקווה.
חוץ מזה הרופא שלי, הטיפוס הכי צנוני והלא רוחניקי בעולם, אמר שמחקרית הוכח שמוקסה פועלת. אז שווה לך למצוא מישהו שמטפל. זה לא סתם משהו, אם הרופא שלי המליץ על זה
.

אורora

New member
גם אצלי

היתה התהפכות בסוף שבוע 37. בלי שום עזרה חיצונית. (גם לא הוליסטית)

גם הרופא שלי

שהוא לא מחובבי הרפואה המשלימה (ובכל זאת- אני מתה עליו) אמר לי ולמטופלות אחרות שמוקסה פשוט עובד

אמאדובה

New member
קודם כל שיהיה בשעה טובה

זו גם יציאה מהארון או שרק אני לא ידעתי?...
שנית, מבינה מאוד את הבאסה. בהריון האחרון שלי העוברית היתה במנח עכוז בשבוע 37, כבר היה לי תור להיפוך ואז עשיתי את השיטות הטבעיות (עמידת נר, מוסיקה בכיוון היציאה
וכו') - ולפני התור הילדה התהפכה מעצמה. אז קודם כל כדאי לנסות.
שנית מנסיון של חברות בהיפוכים - שמעתי על כאלו שהיו כואבים וכאלו שהיו עדינים מאוד עד שהאמא לא הרגישה כלום. זה תלוי בתינוק אבל כנראה גם במי שמבצע. איפה את הולכת לעשות את ההיפוך? חשוב שזה יהיה מומחה להיפוכים.
אם ההיפוך יילך, יש גם לידת עכוז (אבל בימינו זו גם אופציה לא טריוויאלית וצריך להבין אם איך ואיפה אפשר לבצע אותה).
וכמובן, המון תפילות ואנרגיות בשבילך ובשביל הקטנצ'יק, שייצא בדיוק כמו שהוא צריך ובבריאות שלמה לשניכם!

fossa

New member
בלידה חוזרת סיכויי הצלחת ההיפוך הם 90%,

הסיכונים? שמשהו ישתבש, ובמקום קיסרי מתוכנן תקבלי לידה בקיסרי חירום. אבל זה בסיכוי נמוך מאוד, וה-"סיכון" הכי שכיח הוא שההיפוך פשוט לא יצליח.
אישית הייתי מנסה, הסיכויים לגמרי לטובתך, והסיכונים מבוקרים מאוד ומנוהלים.
בזמנו כאשר אחותי עברה היפוך בהריון השני שלה (שהצליח), אני זוכרת שמי שנחשב ה-מומחה להיפוכים היה ד"ר קנטי ממאיר, אני לא יודעת האם זה עדיין כך היום.

קבלי המון אנרגיות חיוביות
, ובהצלחה!

כך הבנתי, אך אין תורים במאיר

וגם אם יתפנה תור בכל מקרה לא מובטח שהוא יהיה ההופך. יש לי שני קשרים ישירים ליולדות במאיר, כבר מופעלים, מקוה שאחד מהם יניב את ה-P המיוחל.

למעלה