קודם כל קבלי חיבוק
שנית
ברוח החג
הנה לך מגילת אסתר מנסיוני בהריון האחרון, לגבי שיטות היפוך שונות:
1. עובר שזז הוא עובר שיכול להתהפך. אני לא אומרת שתהפכי לסכרתית או משהו - אבל בהחלט להקפיד על מעקב תנועות ו"להזיז" אותו כמה שיותר - זה יכול להיות באמצעות אוכל (מתוק או מלוח), שתייה ממותקת, מוסיקה, תזוזה שלך ועלייה בלחץ הדם שלך (הליכות, צחוק ועוד).
2. כדאי לשתות המון המון המון, מעבר ל"המון" הרגיל של הריון, כי זרימת הדם המוגברת בעקבות עליית הנוזלים והחמצן בעקבותיהם, וגם ההשפעה על ההתחדשות של מי השפיר בעקבות השתייה, יכולה להמריץ את העובר לזוז.
3. הליכות יחסית ארוכות ועלייה במדרגות - מאחר והראש של התינוק הוא האיבר הכי גדול והכי כבד בגופו, הגרביטציה של הליכה ממושכת יכולה לגרום לו לרדת. באותו הקשר כדאי להמנע מתנוחות "מבססות אגן" כמו ישיבה מזרחית, כריעה בפיסוק והתכופפות מהישבן במקום מהברכיים.
4. תנוחות שמשנות את הגרביטציה:
עמידת נר (עם כריות לתמיכה, לא באוויר! לי היה הכי נוח לשכב על המיטה ולשים רגליים על הקיר עם כריות מתחת לטוסיק, כבר ככה הציצים נדחפו לי לצוואר ולא יכולתי לנשום ).
"מתפלל מוסלמי" - לשבת עם הברכיים על הרצפה, להרים את הטוסיק כלפי מעלה ואת הסנטר-חזה כלפי מטה, כך שהטוסיק יהיה גבוה מהראש.
ישיבה על ארבע והעלאת הרגליים על כסא - זה גם קשה וגם דורש שמישהו יעזור לך כדי לצאת מהתנוחה. חשוב שהמישהו הזה יחזיק את הכסא או שיהיה שעון על הקיר כדי שלא תפלי חו"ח.
5. אזניות לתחתית הבטן - אפשר פשוט להניח אותן, ואפשר "להוליך" אותן מהמיקום המשוער של ראש התינוק לאט לאט כלפי מטה. אצלי היא סתם זזה מזה אבל לא ירדה, אבל אני מכירה באופן אישי מישהי שהזיזה ככה את העובר שלה בעצמה לאט לאט.
6. לכוון פנס עדיף פנס לבן ולא צהוב (כמו פנס של אופניים או ה"פנס" שיש בפלאפון), ולא חייבים בוגינה, אפשר סתם בתחתית הבטן כדאי לעשות את זה בשעות הערות של העובר ורצוי בחושך או לפחות מתחת לשמיכה, כדי שמקור האור העיקרי שאליו הוא יפנה יהיה הפנס.
7. מוקסה: אנחנו עשינו טיפול במוקסה אצל מטפלת ממש מקסימה - אני הייתי צינית כלפי כל העסק כי אני לא בקטע של חבקנות עצים אבל זה היה נראה לי לא פולשני ושווה את הנסיון ואכן המטפלת לא הייתה מסוג ה"בואי אני אתקן לך את האנרגיות בחיים" אלא מאוד ממוקדת בדבר עצמו. המוקסה היא מין סיגר עבה וארוך שעשוי מצמח לענה דחוס (בד"כ עם שבבי כותנה כדי להדלק יותר טוב) שמודלק ומקרבים אותו לצד החיצוני של האצבע הקטנה ברגל - זה האיזור שאחראי (גם בדיקור) למע' הרבייה ואמור ליצור סטימולציה של העובר לזוז ולהתהפך. עושים טיפול אחד אצל מטפל/ת מוסמך/ת, ואחר כך מקבלים הוראות להמשיך ולעשות בבית. אנחנו עשינו לפי ההוראות פעם ביומיים, גיסתי למשל עשתה פעמיים ביום. זה מסריח בטירוף, אבל זה לא כואב ואחוזי ההצלחה של העניין גבוהים. אצלנו לא עבד...
8. דיקור - אני לא עשיתי כי שמעתי תגובות סותרות על דיקור בהריון ומעולם לא דוקרתי לפני כן, אז לא רציתי דווקא בהריון לנסות לראשונה. יש שאומרים שדיקור (באותה נקודה של המוקסה) מאוד מועיל להיפוך, יש שאומרים שיש בו סיכון של זירוז לידה וזה לא מומלץ...לשיקולך.
9. מאחר וכל אלה לא עבדו אצלי, ניסינו גם היפוך חיצוני, שלמרות שהייתי מאוד סקפטית לגביו (וגם מלאת חרדה ופחד שאני עושה נזק לעוברית כי מי יודע למה היא לא מתהפכת) - הוא פשוט עבד, ואיפשר לי לידה וגינלית שהייתה כל כך חשובה לי!
זה אכן היה כואב ובעיקר מלחיץ, אבל יעיל וקצר מאוד, ובהנחה שזה מה שאיפשר לי לידה רגילה זה היה לגמרי לא נורא ושווה את זה.
היפוך אפשר לעשות בכל בית חולים, איפה את מתכוונת ללדת?
אני עשיתי בעין כרם, וכאמור היה לא נורא ומוצלח - הצטערתי שביליתי את השבועות שקדמו לו במאמצים נפשיים ופיזיים במקום ללכת על זה מהתחלה, אבל זה תלוי בתנאים של העובר, המים, האם וכו.
תני קריאה אם יש לך עוד שאלות
בהצלחה!