מצב של שיווי משקל-עזרה דחוף!

מצב של שיווי משקל-עזרה דחוף!

אז ככה, לא ממש הבנתי את הנושא הזה כשהמרצה הסביר אותו, ועכשיו אני תקועה עם שאלה כזו ששווה 20 נקודות וכואב לי הלב להשאיר אותו ריקה.

מישהו יכול להסביר לי מה זה תגובה אקסותרמית במצב של שיווי משקל? והבנתי שיש חוקים כלליים לפתרון שאלות כאלה, מוסיפים לצד הזה והשיווי משקל נהיה כזה ולהיפך. מישהו יכול לכתוב לי את החוקים האלה? אני אחרי שעות של שוטטות באינטרנט ולא מצאתי חוקים כאלה.

Double Oxygen

New member
תגובה אקסותרמית

תגובה אקסותרמית היא תגובה שבה נפלט חום במהלכה.
לדוגמה,ביצירת מים נפלט חום לסביבה. (מוסיפים אנרגיה לתוספים)

תגובה אנדותרמית זו תגובה שבה נקלט חום מהסביבה. (מוסיפים אנרגיה למגיבים)

g1u2y32

New member
תשובה

היי! תגובה אקסותרמית במצב של שיווי משקל היא אותה תגובה בדיוק כשהיא לא נמצאת בשיווי משקל. ההבדל היחיד הוא כאשר המערכת נמצאת בשיווי משקל לבין כאשר היא לא נמצאת בשיווי
משקל. אין חוקים לפתרון בעיות של תגובות אקסותרמיות בשיווי משקל. אולי את מתכוונת כיצד משפיעה העובדה שהתגובה היא בשיווי משקל על עקרון לה שטלייה.
אז ככה: עיקרון לה שטלייה כזכור הוא עיקרון שמדבר על השפעה שמפעילים על מערכת שנמצאת בשיווי משקל. כאשר מופעלת הפרעה על המערכת, המערכת תעשה כל דבר על מנת למזער
את ההפרעה ככל שאפשר. אם נוריד את ריכוזם של המגיבים או של התוצרים, המערכת תיצור מגיבים/תוצרים, בהתאם למה שחסר על מנת להישאר במצב שיווי משקל, וזאת כאשר קבוע שיווי המשקל (המתאר את היחס בין ריכוז התוצרים בחזקת מקדם סטויכיומטרי לבין ריכוז המגיבים בחזקת המקדם הסטויכיומטרי) לא משתנה, רק במצב בו משנים את הטמפרטורה.
עכשיו כאשר נתונה תגובה אקסותרמית, ומפעילים עליה הפרעה (אם נתון שהתגובה אקסותרמית אז השינוי יהיה בדרך כלל שינוי בטמפרטורה) אז רוצים לדעת כיצד המערכת תגיב למזער את ההפרעה.
ניקח את התגובה הבאה: A = B + E - כלומר חומר A הופך לB (אין אפשרות להוסיף שני חיצים לתיאור שיווי המשקל) ומשתחררת אנרגיה. ככה מוגדרת תגובה אקסותרמית שפולטת אנרגיה לסביבה. אם נסמן את אנטלפיית המערכת ב ΔE אז סימנו יהיה שלילי - כי המערכת של התגובה מפסידה אנרגיה.
מצב 1 : אם מחממים את המערכת, היא תרצה ללכת לכיוון ההפוך היכן שלא נפלט חום. כלומר המערכת תנטה שמאלה וייוצר חומר A בריכוז יותר גבוה, כי בצד ימין של התגובה נפלט חום והמערכת רוצה להקטין את ההפרעה.
מצב 2: אם מקררים את המערכת, היא תרצה להגדיל את הטמפרטורה כלומר תנטה לכיוןן ימין, וחומר B יווצר בריכוז גבוה יותר, כי שם נוצר חום.
אלו הם הכללים באופן כללי, לטיפול בתגובת שיווי משקל אקסותרמית. שוב, אין חוקים ספיציפיים, פשוט צריך להבין מה קורה בהינתן תגובה כזת, ובאותו אופן ניתן להסיק לגבי תגובה אנדותרמית.

למעלה