מצב מבלבל

Astroo

New member
מצב מבלבל

סיפרתי פה בעבר שבני הצעיר בן ה-4 אובחן לא מזמן על הספקטרום ורצינו לרשום אותו למעון תקשורת בתל השומר.
כחלק מתהליך הקבלה למעון הילד עבר תצפיות של 4 ימים בתוך הגן. בפגישת סיכום עם צוות הגן (שמורכב מרופאה פסיכיאטרית ושתי פסיכולוגיות) נאמר לנו שלדעתם הילד אינו נמצא כלל על הספקטרום. הם אומנם מוכנים לקבל את הילד, אך לדעתם עלינו לשקול בכובד ראש לבחור לו מסגרת אחרת, שבה רוב הילדים אינם עם בעיות תקשורת. יש לציין שהילד אובחן על הספטקורום ע"י פסיכיאטר פרטי וגם ע"י מכון התפתחות הילד בתל השומר. מצד שני, אף אחד מהם לא ערך תצפיות כאלה ממושכות ומעמיקות. כרגע לא ברור לנו מה לעשות.

אישית הייתי יותר נוטה להאמין לתל השומר

יש להם יותר נסיון עם הספקטרום.
אני גם חושב שבגנים תקשורתיים העבודה האישית שנעשית מאוד אינטנסיבית, כך שפחות חשוב עם מי הוא נמצא וכל מה שהוא יקבל יהיה לטובתו.
אם בהמשך הצוות של הגן יגיע למסקנה גם כן שהוא לא בספקטרום, אז באמת עדיף לעבור.
לא כל מי שנמצא במסגרות הציבוריות מבין בספקטרום...
אני עצמי הגעתי לפני כמה שנים למסגרת כזאת לעזרה, ואמרתי שלדעתי אני בספקטרום ואיש לא התייחס לכך. מעבר לכך שקיבלתי את כל העזרה והיחס שיכלו לתת אבל זה היה פחות מועיל.

אז מה הבעיה?

אני סבור שאם מדובר באנשים הוגנים, אם הם יראו שהילד ירוויח ממקום אחר לא תהיה להם בעיה להגיד את זה...
לא חסר ביקוש לגן שלהם

Astroo

New member
הבעיה היא להחליט עכשיו אם ללכת לגן הזה

או לבקש ועדת השמה חוזרת וכו'.

זה לא ממש נכון שעבודה אישית גוברת על "עם מי"

בני היה 3 שנים בגן תקשורתי ובשנה אחרונה רמה של הילדים היתה כל כך "נמוכה" שחוץ משעתיים בבוקר פרטני, לבני ממש לא היה מה לעשות שם. מזל שהיתה אפשרות להיות הרבה זמן בגן המשלב. ובימים שהצוות לא היה מספיק (מישהו חולה), אז בני היה נשאר בגן האם שלו והשתעמם...

באמת מאוד מבלבל...

יש כמה דברים שאפשר לעשות. אם המאבחנים הם גם מתל-השומר וגם הגן הוא בתל-השומר, לא אמור להיות איזה תיאום ביניהם?

למה הצוות שצפה בו סבר שהוא לא על הספקטרום?

מצד אחד, צפייה כזו נראית לי הרבה יותר אמינה, שכן צופים בילד בסביבה הטבעית שלו. והוא עוד היה בסביבה חדשה, מה שבטח גרם לו דווקא יותר להתסגר וזה קשה להתחיל לשחק עם ילדים שהוא בכלל לא מכיר.

הייתי מבקשת שיחה, ואם אפשר עם שני הצוותים ביחד, כדי לדון במקרה הזה.

לפחות עם אחד מהם, כדי לעמת אותו עם התוצאות של האבחון השני (שהרי פה זה די אבחון שני בצפייה). לשאול אם השתמשו בכלים מקובלים לאבחון וכו'.

אני מניחה, שהגעתם לאבחון כי ראיתם קשיים של הילד.
איך מסבירים בצוות הגן את הקשיים האלה? האם גם הם ראו אותם.?

האם כולם ראו את אותם קשיים ורק פירשו אותם אחרת, או שיש דברים שכל אחד מהמאבחנים לא שם לב אליהם?

מה אתם חושבים, דרך אגב?

הרי בוודאי קראתם על אוטיזם מאז האבחון ולא מעט, האם אתם מרגישים שהילד שם?

אני חושבת שכדאי לכם לנהל שיחות הבהרה עם כל הנוגעים בדבר. אם לא תצליחו להסכים עם אף אחד מהם, ולא תוכלו להחליט אם הוא אוטיסט או לא, אם ללכת לגן תקשורת או לא, אז אולי עדיף לשלוח אותו לאבחון במקום שלישי, שיכריע.

שלומות0

New member
שמתצפתים ילד בגן

גם אם הוא בסביבה לא מוכרת ועוד 4 פעמים, רואים את הקשיים ורואים ממה הקשיים יכולים לנבוע וממה הם לא יכולים לנבוע בצורה הכי טובה שיכולה להיות,
מתארת לי שהם יסברו להורים בהרחבה מה הם ראו ולאיזה כיוון זה הולך..
אין כמו לתצפת ילד לצורך אבחון!

Astroo

New member
הילד

עם היסטוריה רפואית מאוד מורכבת, שלא אפרט כאן. לכן יש לו כל מיני תופעות שמבחינה טכנית מספיקות כדי לאבחן אותו על הספקטרום. בנוסף, האח הבכור שלו גם כן א"ס.

לגבי מה שאנחנו חושבים, מכיוון שהאח שבכור שלו בתפקוד יותר גבוה ממנו ובכל זאת א"ס, לא התפלאנו שגם הקטן אובחן ככזה.

שלומות0

New member
אז מדובר במצב מורכב

ושמדובר במצב מורכב לצערי לא תמיד אנשי המקצוע יודעים "איך לאכול את העוגה ",
אז גם אם אתם במצב מבלבל הזמן יתן את התשובות.

Astroo

New member
בדיוק

פחות חשוב לנו כרגע האם הוא "שם" או "לא שם". השאלה היא האם שהייה בגן תקשורת תועיל לו או תזיק. בסה"כ הילד חברותי מאוד ואם הילדים האחרים שם לא יתקשרו איתו, הוא יסבול.

שלומות0

New member
כרגע אתם נמצאים במצב

מאוד בעייתי,
כי יש לכם אבחון שהילד כן שם, ומצד שני יש לכם דעות שטוענים שהוא לא שם, ואז החשש שגן תקשורת לא מתאים,
ולכן כן חשוב לדעת אם הוא שם או לא שם ואפשר לפנות לפיקוח על החינוך המיוחד ולבקש ישיבה נוספת של ועדת השמה חריגה שמתקיימת במהלך
חודש אוגוסט {לי יצא לעשות את זה עם אחד הילדים שלי}, ואז תגיעו כבר יותר מוכנים, כרגע לדעתי במצב המבלבל שנוצר אתם לא יכולים לדעת מה הכי טוב לילד..

כלומר, כולם ראו את אותם הקשיים, רק נתנו להם ה

כלומר, כולם ראו את אותם הקשיים, רק נתנו להם הסברים אחרים?

אני הייתי סומכת יותר על התצפית, כי זה באמת נשמע יותר רציני.
הם המליצו על סוג של גן ספציפי? מה הם רואים כקושי העיקרי של הילד?

dina199

New member
אז הילד בתפקוד יותר נמוך מאח א"ס שלו ?

אני לא מבקשת שתפרט כי אמרת שזה לא המקום , רק רציתי להבין שזה המצב.

Astroo

New member
מבחינה תפקודית הוא יותר נמוך

אבל כנראה לא מבחינה תקשורתית

כלומר, אם הבנתי נכון, יש לו מספיק מאפיינים

על הספקטרום, אבל לא בטוח שזה אוטיזם או ממשהו אחר?
בסך הכל בגן תקשורת מקבלים את אוסף הטיפולים הטוב ביותר שיש היום במסגרת ציבורית. גם בין אוטיסטים יש דרגות תקשורת שונות. לי למשל יש תקשורת פורמלית מאוד גבוהה - שפה גבוהה, כושר רטורי - לעומת זאת צורך נמוך ליצירת קשרים וקושי רב של ויסות חושי שלשמחתי נכללים עכשיו בקשת... .... לידי יש אנשים שמצבם הפוך...
כל אחד וה"חבילה" שלו....
אני סבור שבגן תקשורתי יוכלו להתאים לו חבילה מיטבית לצרכיו. אם תראו במהלך השנה שהוא התקדם, תוכלו תמיד לבקשת ועדת השמה.

Astroo

New member
יש מאפיינים משניים

כגון תנועת סטריאוטיפיות, עיכוב שפתי, משחק סימבולי שאינו תואם גיל.
אבל ייתכן שכל אלה קשורים לרקע הרפואי שלו ולא לאוטיזם. בכל אופן, הצוות האבחוני של הגן די בטוח שהילד איננו על הספקטרום.
אבל גם אני נוטה לחשוב שגן תקשורת זה המסגרת המיטבית בשבילו כרגע.

כלומר, שהצוות של הגן לא בקיא בספקטרום

ממה שאני יודע הגן בתל השומר מיועד לגילאי 3... אני לא חושב שמבחינה תקשורתית הוא יפסיד הרבה אם יקבל בתמורה דברים אחרים.
קורא שלילד אין חברים שנה או שנתיים בגן, ולאחר מכן זה משתנה.. כך שאם הוא לא אוטיסט הוא יתגבר על כך....
יש לי דוגמא של ילד שבגיל 5 הוחרם בגן פשוט כי סירב להשמע להוראות הביריון המקומי... שנה לאחר מכן הוא כבר היה בבית ספר אחד הילדים הכי פופולאריים...
לאגב, כשאתה מדבר על יכולת תקשורתית גבוהה, כיצד זה בא לידי ביטוי?

Astroo

New member
זה גן שמיועד לילדים בספקטרום

ויש שם ילדים עד גיל 6.

קשה להסביר במה מתבטאת היכולת התקשורתית הגבוהה שלו. לדוגמה, באחת התצפיות הוא שיחק בו זמנית עם הפסיכולוגית ואיתי והתייחס לשנינו בתורות בלי שום בעיה. או שלמשל הוא ביקש משהו מהפסיכולוגית והיא העמידה פנים שהיא לא מבינה, אז הוא ביקש ממנה בצורה אחרת, והיא שוב "לא הבינה", אז הוא ביקש בצורה שלישית.
כמו כן, צפו בו איך הוא מתקשר עם הילדים, עם הצוות החינוכי בקבוצה, וכו'.

למעלה