מצב מבלבל

dina199

New member
,תקשורת עם מבוגרים , במיוחד אחד על אחד

ועם הסברים לוגיים - לא שוללת המצאות הספקטרום. גם הצוות החינוכי אלה עדיין מבוגרים.
מה שחשוב זו התקשורת עם הילדים . אבל שוב - זו לא היתה תקשורת עם ילדים נ"טים בשכבת גיל שלו בקבוצה גדולה. האם יתכן שהילד א"ס (הרי יש לכן אבחנה) מהסוג שבגן עוד לא ראו ?

Astroo

New member
ייתכן

אבל הצוות שם עושה רושם של מנוסה מאוד והתצפיות היו מאוד ממושכות ומעמיקות, כך שלדעתי זה נראה אבחון יותר רציני מאשר למשל האדוס שהוא עשה, שנמשך רק פגישה אחת של 45 דקות.

dina199

New member
ועדיין הם אמרו לך מה לדעתם הוא לא

ושלדעתם הגן לא מתאים.
אבל אתה הרי צריך לדעת מה הוא כן , ואיזה גן כן מתאים.

ומה המצב יותר חמור אם יש טעות? (הרי יוצא כאן שמישהו טעה)
האם להיות שנה נוכחית בגן תקשורת ולגלות שהוא לא א"ס
או להיות שנה בגן אחר ולגלות שהוא כן א"ס

Astroo

New member
הם חושבים

שיש לו בעיות רגשיות ובעיה בויסות + עיכוב שפתי.

שלומות0

New member
שוב חזרנו לאותה נקודה

זה מה שהכי קל להגיד שיש ילד מבלבל,
אין כזה דבר בעיות רגשיות וזו דעתי האישית בלבד! אני אישית מתוך הניסיון שלי לא מקבלת אבחנה כזו לילד בן 4 כתבתי כאן את דעתי הרבה פעמים,
אני לא יודעת למה הם רוצים לכתוב את זה כי לדעתי זה אותה גברת רק בשינוי מילים על מנת להוציא את בנכם מהספקטרום , ושוב לא ברור למה הם החליטו לעשות זאת,
מאוד יתכן שהשיקול הוא עומס על הגן שלהם!!! קחו את זה גם בחשבון על אף שמאוד לא רוצים לקחת את זה בחשבון ואנחנו כל כך רוצים האמין שזה לא השיקול
אני כן הייתי חושבת שזה שיקול של מערכת עמוסה!

אני מסכימה ולא מסכימה.

נתחיל עם הלא מסכימה:
אני חושבת שאת יותר מידי חשדנית למערכת.
אני חושבת שיש בעיות רגשיות, לצערי גם בשלב יותר מוקדם.

נתקלתי בילד בן 4 שהיה בן עם הבת שלי, שבכה יום יום כשהביאו אותו לגן. אני לא יודעת מה היתה הסיבה, אבל הבנתי שהם עברו לעיר ממושב, והילד פשוט רצה לחזור לשם, וכשהם חזרו לשם, הוא הפסיק לבכות בכניסה לגן. האם זה לא קושי רגשי?
וזו רק דוגמה.
ילדים לא נולדים טבולה ראסה. יש להם אופי מולד וקשיים מולדים וגם קשיים שנוצרים ברחם וגם קשיים תורשתיים, גם קשיים שנרכשים במהלך החיים הקצרים. למשל, ילד שלא חיבקו אותו כשהיה תינוק, ואני מביאה קושי קיצוני, אך שהיה קיים למשל בבתי היתומים ברחבי ברית המועצות לשעבר. דבר כזה יכול לגרום לקושי נפשי כבר בגיל מאוד צעיר. אבל גם דברים אחרים שקורים לו, שלעתים נראים להוריים שוליים, כמו לצפות בתאונת דרכים במקרה, אם הילד רגיש מראש ועוד.

ומצד שני:
לא חושבת שצריך להתחשב בהם במקרה כזה. אם ההורים חושבים שזו המסגרת המתאימה, אז מה אכפת להם מה אמרו מנהלי הגן.
אפשר לנסות, ואם יתברר שלא מתאים, אז להעביר מסגרת. ואפשר באמצע השנה ואם זה לא נורא, אז בסוף השנה.
ולכן, אני מסכימה איתך על השורה התחתונה.

הרי יש לה אבחון ביד של אוטיזם.
היא יכולה להכניס לגן תקשורת
ולראות מה קורה בהמשך.

אם היא תחשוב שהאבחון מוטעה, תמיד אפשר לעשות אבחון חוזר.

ובינתיים ללכת לגן שנראה להם הכי מתאים, גן התקשורת בתל השומר.

שלומות0

New member
לגבי הלא מסכימה שלך

דעתך הידוע לא לחשוד במערכת , בסדר אין בעיה אבל את לא יכולה לכתוב כאן מעל הפורום "אני חושבת שאת יותר מידי חשדנית למערכת".. סוף ציטוט שלך..
אני חשדנית ובצדק מוחלט! ומתר לי לכתוב ואת לא צריכה לכתוב שאני חשדנית זה לא במקום!
וזה מגיע מניסיונות קשים ולא מחשדנות סתמית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כן ואני אכתוב את זה בכל הזדמנות שוב ושוב , וכמובן את תגיעי ואת תכתבי את דעתך ומותר לך זו זכותך! ממש כמו שזכותי לכתוב שאני חושדת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלומות0

New member
ודבר נוסף

אתמול בכלל לא חשדתי בכלום ,אבל ככל שהשרשור התקדם הגעתי למסקנה שיש כאן שיטת מצליח,
גם אם יתברר שהילד לא בספקטרום לא יתכן שיבואו להורים שיש להם אבחון ביד ויתחלו לקשקש שהילד לא בספקטרום וכנראה שהמסגרת לא תתאים לו,
הדרך הזו נראית ממש כמו שיטת "המצליח",

יכול להיות, ויכול להיות שלא.

אני מסכימה אתך, שלעתים יש למערכת שיקולים זרים.

אבל לי יש הרגשה, שגם את וגם דינה, אוטומטית כמעט חושבות שהמערכת באה לעבוד על כולם.

ואני בדעה ש לכבדהו וחשדהו.

אם האב הייתה חושבת שבאמת עדיף לילד לא להיות בגן תקשורת, ואם היא חושבת שעדיף לה להיות בו - אני חושבת שבגלל לא חשוב השיקולים של הגן, והם גם לא צריכים להיות עניינה.
היא צריכה לחשוב על טובת הילד.

אם לדעת האב עדיף לו להיות בגן תקשורת, אז היא תגיד להם את זה וזהו. הרי הם אמרו שהם כן יכניסו אותו, אם היא תרצה.

אני לא מכירה את הגן הזה, ואני לא יודעת באיזה רמת תפקוד, אבל אני מניחה שיש מקרים שבהם גן תקשורת לא מתאים לילד, והוא ימצא את עצמו בודד ובלי יכולת לתקשר עם אחרים.
לא יכול להיות שזו הייתה המחשבה שלהם?

יכול להיות שהם באמת לא חשבו שזה לטובת הילד?

אבל תמיד מי שמחליט אחרון, צריכים להיות ההורים. ואם ההורים חושבים שטוב לילד להיות בגן תקשורת, הם לא צריכים בכלל להתחשב בדעה של הגננת

וכמו שכתבתי כבר, אם הם יחשבו בהמשך השנה שהם טועים, הם יכולים לשנות.
זה לא החלטה גורלית כל כך.

ולכן אני חושבת שהם צריכים ללכת עם הלב שלהם.
לא עם הדעה של מישהו זה או אחר.
ובאמת יכול להיות שהילד מבלבל. כבר היו טעויות לשני הצדדים, ולכן לדעתי, כדאי להם לחכות.
אם בעתיד הם יחשבו שהאבחון לאוטיזם אכן היה טעות, הם יוכלו לעשות אבחון חוזר.
בינתיים יש לילד קשיים, וצריך לטפל בהם, ולא חשוב כרגע איך קוראים להם, במיוחד כשיש כבר אבחון אחד ביד.

שלומות0

New member
אני מסכימה עם הדברים שכתבת

הכל נכון, אבל לגבי החשדות שאת נתקלת בלפחות 80 אחוזים של אנשי מקצוע שאינם נוהגים כמצופה את הופכת לחשדנית, מצטערת זה טבעי, ואני חושבת שרע מאוד שאני נתקלתי ב20 אחוז של אנשי מקצוע שהם בסדר,
מבחינתי זה אומר משהו..
אני מבינה אותך שאת נתקלת כנראה הרבה פחות ממני ואלי את באופי נוטה להיות פחות חשדנית ויותר סלחנית אז זה טוב, לצערי אני עברתי מספיק ואני לא יכולה לנהוג אחרת גם אם אני ארצה..

dina199

New member
מה הקשר שלי לתגובה הזאת?.

בשרשור הזה נצמדתי בדיוק לפרטים שניתנו בלי להביע דעה על שום דבר (ז"א לא קבעתי אם האבחנה נכונה או לא, לא קבעתי אם הגן מתאים או לא ובטוח שלא התיחסתי ל'שיקולי המערכת') .
שאלתי שאלות מנחות (כפי שאני עושה תמיד כדי שהמצב יהיה יותר ברור לכוןלם) , ודווקא בשרשור הנוכחי לא הבאתי שום דעות על שום 'מערכת'.

dina199

New member
אני מסכמת לפי מה שהיה בשרשור

(בלי להביע דעה על האבחנה עצמה).

לילד בעיות רגשיות ובעיה בויסות + עיכוב שפתי , לא מתאים לגן רגיל , צריך טיפול פרטני , ובגן שפתי אין מספיק טיפולים.

אז מה שנשאר זה גן תקשורת .

זו לא המסקנה היחידה האפשרית,

כי לעתים יותר מתאים לילד להיות בגן רגיל ולקבל טיפולים אחרי הצהריים.

אבל אני חושבת שאם ההורים חושבים שגן התקשורת עדיף להם, יש להם אפשרות חוקית, אז רק הם קובעים.

dina199

New member
המסקנה שלי זה על סמך מה שאבא אמר.

כמו שאמרתי זה סיכום, ולא דעה שלי.
אבא אמר שיש שלוש אפשרויות : שילוב בגן רגיל, גן שפתי וגן תקשורת.
הוא אמר שגן רגיל לא מתאים.- אז אפשרות אחת ירדה.
הוא אמר שגן שפתי לא מתאים כי אין מספיק טיפולים. אז אפשרות שניה ירדה.
אז מה נשאר ? .

גן שפתי עם טיפולים אחה"צ?

אבל יכול להיות שהוא מעדיף שהטיפולים יהיו בבוקר.

בכל מקרה, כמו שכתבתי, זו החלטה של ההורים. אני רק חושבת שבכל מקרה יש אפשרויות מספר. וכל אחד בוחר באפשרות שנראית לו הכי מתאימה.

ואני מבינה, שהאב מרגיש שהכי מתאים זה גן התקשורת, ולכן לשם הוא ישלח. ההורים צריכים לעשות לפי הבנתם את הכי מתאים לילד שלהם.

dina199

New member
אני רק כותבת מה שהוא אמר.

נכון .תמיד יש כמה אפשרויות . ותמיד יש זה או זה או זה. אבל הוא צריך לחתוך ולהתמקד בגן אחד.
הרי מעצם העובדה שיש שתיים או שלו אפשרויות הילד לא יילך בו זמנית לשניים או שלושה גנים.

בארבעה הימים שהילד היה שם,

האם הוא נהנה בגן הזה?

כי גם כן, זו יכולה להיות אינדקציה לשם.

עם הבת שלי היה סיפור מעניין. כשהייתה בגן היא לא אהבה את הגננת. מייד בהתחלה היא פחדה ממנה.
לקחתי אותה יום אחד לביקור בגן פרטי (כי לא היה גן ציבורי אחר שאפשר היה לעשות את זה אתו). היא מאוד נהנתה שם ורצתה להישאר. אני מאוד התבלטתי אם ללכת לגננת בגן הציבורי ולדבר אתה על הרגשות של בתי או להעביר אותה גן וזהו.
העברתי אותה גן.
הגננת מאוד נפגעה ממני ואמרה לי את זה בכמה הזדמנויות , שלא נתתי לה הזדמנות וכו'.
אבל אני חשבתי שזה חלק מהאישיות שלה וזה לא היה עוזר.

בכל אופן, הבת שלי פרחה במסגרת השניה והיה לה טוב מאוד שם.

לכן אני חושבת שיש לתת משקל גם לרגשות של הילד ולראות איפה טוב לו ואיפה מתאים לו.

אפשר גם ללכת לבקר בגן רגיל ליום אחד ולראות איך הוא מרגיש שם, למשל. לא בכל מקום זה אפשרי, אבל אצלנו בגן הפרטי אפשרו לנו את זה. שווה לנסות לבדוק.

הכי חשוב זה שהילד יהיה מאושר וגם אתם. אל תחליטו מהר מידי. קחו כמה ימים לבדוק ולחשוב על זה.

Astroo

New member
גן רגיל איננו אופציה כרגע

הילד זקוק לקבוצה קטנה ולטיפולים פרטניים.

בסה"כ שמתי לב שהוא די נהנה שם, כנראה גם בגלל שהוא התבלט שם בין כל הילדים בתקשורתיותו, אז כל הצוות החינוכי שם "קירקר" סביבו.

אז אם אתם חושבים שזה מקום טוב בשבילו

וגם הוא נהנה שם, אז איפה הבעיה?

תגידו להם שאתם רוצים בכל זאת לשלוח לשם, וזהו.

אם תראו במהלך השנה שלא מתאים לו, אפשר להעביר אותו. ואם זה לא כזה קיצוני, אז משאירים עד סוף השנה ואז מבקשים וועדת השמה חוזרת (אפשר, שלא יגידו לך שאי אפשר, אפשר גם באמצע השנה וחברה שלי עשתה את זה כשהיה חשוב לה). ואז מעבירים לגן אחר, לא חשוב איזה, רגיל או רגיל עם סייעת או גן אחר מיוחד.

זכותכם לחשוב אחרת מהצוות. והרי הם עצמם אמרו, שהם יקבלו אותו, אז הכל סבבה.

בחיים תמיד לקוחים סיכונים, ואף אחד, אני חושבת, לא יכול לדעת במאה אחוז אם מה שהוא עושה טוב או לא. אז אם על פניו, זה המקום הכי טוב בשבילו, לכו על זה.

למעלה