אולי אוכל לתת עצה
אני לומד כעת הנדסת חשמל ואלק, בת"א ואשמח לחלוק מתובנותיי עד כה: א) ממה שאני מבין הנדסת חשמל היא מבין ההנדסות הקשות אולי הקשה ביותר, אז זה כבר מראה משהו על שאתה לומד זאת. ב) לאחר שיחות עם מהנדסי חשמל ותיקים ומהנדסים בכלל נאמר לי שבעולם ההנדסה אתה נמדד לפי השם שאתה בונה לעצמך, העיסוקים שלך, הדברים שאתה בונה ויוזם. ציונים טובים יתנו לך התחלה טובים אך הם אינם ערובה להצלחה בהנדסה, עם השכל גם דרושה מנה נכבדה של דמיון, יצירתיות ואהבה למקצוע (אם אינני טועה אחד מראשי חברות חומרי הבנייה הגדולות בארץ סיים את לימודי ההנדסה שלו (חומרים אם אינני טועה) בממוצע בינוני מינוס אז הכל יכול להיות). ג)לגבי ביקוש - יש להסתכל על עולמנו המתפתח, עידן איכות הסביבה מסמל את סוף מלכות הבערה הפנימית והדלקים הגסים, וכאן נכנסים מהנדסי החשמל והאלק - היברידיות זו התחלה יפה אך רק התחלה. (דוגמא נחמדה היא השימוש לאחרונה במנועים יונים ניסיוניים כאמצעי הנעה ללווינים וטילים מסוימים) כך שפוטנציאל מגמת האנרגיה בהנדסה זו הוא רק בהתחלה. ד)לימודי ההנדסה באוניברסיטה יקנו לך כלים, כאשר תבחר עבודה או התמחות מסוימת, אז תתחיל הלמידה שלך בנושא ותוארך רק יעזור לך להבינו ולפשטו. הרשה לי שוב להדגיש שעוד לא סיימתי את לימודי ויכול להיות שאני טועה בכמה דברים, אני מבסס זאת על ידע שצברתי משיחות עם מהנדסי חשמל ומרמת הבנתי.