מצב השוק בהנדסת חשמל

EEstudent

New member
מצב השוק בהנדסת חשמל

אני שנה שניה בהנדסת חשמל ולא מתכוון להחליף פקולטה/מסלול , אבל לאחרונה אני שומע מהרבה סטודנטים שאין הרבה עבודה בתחום האלקטרוניקה וכולם מחפשים רק מצטיינים?? יש בסיס לדבר הזה?

PooKiPsiT

New member
אני יכולה להגיד רק מתוך הסתכלות

על האנשים שאני מכירה שלמדו איתי וסיימו (וזה לא שאני בקשר עם עשרות אנשים מהמחזור שלי שסיים ללמוד עכשיו, ככה שאני לא יודעת כמה זה מייצג), אבל אם יש לך את האפשרות לעבוד במשרת סטודנט, תעשה את זה! אלו שהיה להם נסיון מהלימודים או מהצבא, שזה בעצם רוב האנשים שאני מכירה, לא נתקלו ביותר מידי בעיות. לבוגרים חסרי נסיון עושה רושם שלוקח יותר זמן. כמה יותר זמן? לא יודעת. אני מכירה אחד שמצא ישר (לא מצטיין), עוד כמה שעדיין מחפשים ועוד כמה שעדיין לא התחילו לחפש בכלל (כל אחד וסיבותיו). ספציפית לגבי מצטיינים אני לא יודעת להגיד, כי כל המצטיינים שאני מכירה הם או עתודאים, או כאלו שעבדו גם מתישהו במהלך הלימודים, ורובם פשוט המשיכו לעבוד באותה החברה כשסיימו (אחד פתח סוג של חברה משל עצמו, אבל ששששש...זה עדיין סוד
). מה שבטוח, עם ציונים גבוהים הרבה יותר קל לקבל זימונים לראיונות.

RYaniv

New member
ולשאלת מיליון הדולר

האם שווה ללכת למשל לאת"א במקום לאב"ג בשביל להגדיל את הסיכויים? האם זה צריך להוות שיקול בכלל ?

yzmot

New member
אני מזהיר אותך שלא לעשות את הטעות

אל תסתכל על השוק אל תסתכל על אחרים התחלת משהו מיוחד במינו משהו מיוחד מקצוע שלא קל להשיג מקצוע שאני מכנה אותו בין השלושה הכי הכי קשיים בלימודים שיש בעולם לדעתי רפואה חשמל ואלקטרוניקה זה מקצוע הכי הכי קשה שקיים בלימודים אל תפסח על לימודי החשמל יהיה לך עבודה חשמל זה משהו שלא נגמר לא מחליפים אותו ולא משתנה מקצה לקצה כמו אלקטרוניקה אתה יכול לבדוק במודעות דרושים כמה עבודה יש לחשמלאי מוסמך שהוא המקצוע הכי הכי נחות שיש במקצועות החשמל לעומת מהנדס שזה מלך תעשה בדיקה ותראה אחר כך תיכנס לאלקטרוניקה ותבין את ההבדלים באלקטרוניקה אין ביקוש כמו בחשמל והכי הכי חשוב שתבין לא משנה כמה טוב אתה בלימודים או גרוע הנסיון הוא שעושה את ההבדל מי שהיה גרוע בלימודים יכול צאת יותר פרקתי בפאן המקצועי לדעתי אתה עושה את הטעות של החיים שלך עם תעזוב את לימודי החשמל תסיים את הלימודים אחרי שנה שנתיים אתה תצחק על כולם

yzmot

New member
הראיה שלי היא ככה

חשמל לא משתנה במהירות החוטים נשארים אותם חוטים החוק במתחים ובזרים גם כן לא משתנה אלקטרוניקה זה משהו שמתקדם וטכונולוגיה שלא משתנה בחשמל הכל נתון מראש נכון ששני המקצועות הולכים ביחד לכל מקום אבל לדעתי תתרכז רק בחשמל זה מקצוע קשה שיניב רווחים טובים לכיס שלך מה גם מי שטוב במקצוע נדרש במשק זכור את המילים שלי

DrZoid99

New member
אולי אוכל לתת עצה

אני לומד כעת הנדסת חשמל ואלק, בת"א ואשמח לחלוק מתובנותיי עד כה: א) ממה שאני מבין הנדסת חשמל היא מבין ההנדסות הקשות אולי הקשה ביותר, אז זה כבר מראה משהו על שאתה לומד זאת. ב) לאחר שיחות עם מהנדסי חשמל ותיקים ומהנדסים בכלל נאמר לי שבעולם ההנדסה אתה נמדד לפי השם שאתה בונה לעצמך, העיסוקים שלך, הדברים שאתה בונה ויוזם. ציונים טובים יתנו לך התחלה טובים אך הם אינם ערובה להצלחה בהנדסה, עם השכל גם דרושה מנה נכבדה של דמיון, יצירתיות ואהבה למקצוע (אם אינני טועה אחד מראשי חברות חומרי הבנייה הגדולות בארץ סיים את לימודי ההנדסה שלו (חומרים אם אינני טועה) בממוצע בינוני מינוס אז הכל יכול להיות). ג)לגבי ביקוש - יש להסתכל על עולמנו המתפתח, עידן איכות הסביבה מסמל את סוף מלכות הבערה הפנימית והדלקים הגסים, וכאן נכנסים מהנדסי החשמל והאלק - היברידיות זו התחלה יפה אך רק התחלה. (דוגמא נחמדה היא השימוש לאחרונה במנועים יונים ניסיוניים כאמצעי הנעה ללווינים וטילים מסוימים) כך שפוטנציאל מגמת האנרגיה בהנדסה זו הוא רק בהתחלה. ד)לימודי ההנדסה באוניברסיטה יקנו לך כלים, כאשר תבחר עבודה או התמחות מסוימת, אז תתחיל הלמידה שלך בנושא ותוארך רק יעזור לך להבינו ולפשטו. הרשה לי שוב להדגיש שעוד לא סיימתי את לימודי ויכול להיות שאני טועה בכמה דברים, אני מבסס זאת על ידע שצברתי משיחות עם מהנדסי חשמל ומרמת הבנתי.

למעלה