שומעים אותם הרבה בהופעות בתי ספר,בתי קפה,בארבי וכו´, לא במדיה ארצית.. ואני עדיין לא מבין מה יש בשייגעצ הזה שמושך אנשים. אבל אוהבים אותו, אף אחד לא קורא לו זבל מתוך הסצינה של הרוק.
בן טוען ש-90 אחוז מהסצינה עושים ראפ ו-88 אחוז פשוט זבל..... אז מה שמעניין אותי זה:היו פה כמה שהגיבו שהם בעצם עושים ראפ אז מאיפה לכם שאתם לא בגדר הזבל???בתור מה אתם מדברים ומסכימים איתו??? איך אתם יודעים שאתם נכללים ב-2 אחוז האלה שכן עושים ראפ איכותי????? השני אחוז האלה כוללים לדעתי כוללים את כלא 6 וטי אן ואנשים כמוהם ולא כל מי שכתב פה הודעות שגם הוא עושה ראפ......
תראו לדעתי זה טוב שיהיה משו משותף אבל לא להיסחף...רק העובדה שאנחנו שומעים את אותה המוזיקה זה המכנה המשותף שלנו לא צריך יותר מזה. ובקשר לזה שזזנו שני צעדים אני לא מסכימה-זזנו הרבה יותר יש כבר כמה וכמה דיסקים בשוק של היפ הופ ישראלי וזה זז ! להפסיק לדבר-להתחיל לפעול!
דווקא יש הרבה להקות רוק מקומיות שמקבלות במה, יש את הקומפורט (נדמה לי הלג´נדרי לשעבר או משהו...), שתמיד יש שם להקות מופיעות יש פסטיבל רוק גדול ב - 4/10 בהאנגר בנמל תל אביב ומופיעים שם למעלה מחמישים להקות שמורכבות בעצם מבני נוער ככה שאני חושב שהם אפילו מקבלים יותר במה מאיתנו
כי הסצינה של הרוק טיפה יותר מפותחת... יש להם הרבה יותר מסיבות ואנשים מארגנים יותר מסיבות רוק כי זה יותר ממלא כיסים... אולי ואולי רק בגלל זה הם מקבלים יותר במה מאיתנו. מסחור... מה שיותר מכניס כסף לכיס יקבל יותר חשיפה ויותר אופציות... ראו מקרה שייגעצ שהועלה פה אחרי שמיעה מאסיבית לשירים שלהם אני יכול להגיד בירור שאני יכול לכתוב שירים יותר טובים תנסו לשמוע לשיר שלהם ניו יורק-רפיח שישב איזה שנתיים במקום הראשון של "ביפ" ליריקס קלים לכתיבה שאוכלים! אני מודה שאני חובב השיר אבל דוגרי זה שיר קליט וממש "קל" במונחים של כתיבה. בכל מקרה לנושאינו... הצסינה כיום פורחת מהג´י ספוט דרומה ... אבל אנחנו חברי ה"מקלט" מתכננים להכין הפתעה קטנה לסצינה בחנוכה בתקווה שהיא תצא לפועל צפו להפתעות חיוביות בחג האורים... פרטים במשך החודשיים הבאים... אונדון בשם הצפון שמנסה להתקרב טיפה יותר למרכז ...
אבל הרגשתי צורך להוסיף את האינפוט שלי הסצנה מסכנה.... אבל היא משהו... .והיא מתפתחת... וגדלה... ויעברו הימים שכולם יתלהבו מלעשות ראפ (ילדים משחקים בצעצוע ונמאס) ומי שרציני ישאר... ובינתיים אפשר לעמוד בגי´ לשמוע אנשים עולים על הבמה לקול שמחת הזעטוטים ולשמוע אותם מדברים שטויות... הכשרון בד"כ מקבל קול... וול.
אבל קל להגיד מאד קשה לעשות!!! ולדעתי אוליי נראה כאילו אנחנו בכיוון הנכון להפשטת הראפ בארץ. אבל יש לי תחושה שאנחנו לא (תחושת בטן כזאת). פשוט אנשים מדביקים כלכך הרבה סטיגמות לראפ שזה עולה לי על העצבים (אתם בטח יומכירים את הקטע הזה של האהבלים האלה:"יו יו יא ראפר-אתה גנסטר יו יו יו" וכל אלה) לי לקח הרבה זמן להוציא איש אחד מהסטיגמות. להוציא קהילה שלמה יהיה הרבה יותר קשה. צריך לבחור דרך אחרת כדי לגרום לראפ לבקוע אחרת.. אין סיכוי... peace