מצב הסצנה - דו"ח מצב

NuckBunnies

New member
מצב הסצנה - דו"ח מצב

היפ-הופ בישראל, בתכל`ס, עשה שני צעדים בחייו - ההתחלה, `ההצתה` של מה שנקרה `היפ-הופ ישראלי`, שבאה עם שבק ועסק שחור, ו`העליה הראשונה`, הפעם הראשונה ששומעים ברדיו, שקוראים בעיתונים, וזה הדיסק של סאב. כל השאר זה התקדמות קדימה, ממשיכים להתקדם לצעדים הבאים, לרמות הבאות. אחד מהמאפינים של הדבר הזה, שמכונה `היפ-הופ ישראלי`, זה תקווה. `אנחנו נצליח, סאב ימכור, יהיה טוב`. לדבר זה קל, אבל אנשים לא מבינים. ה`סצנה`, ה`מחתרת`, כל הישות החיה והמתפתחת הזו שקוראים לה `היפ-הופ ישראלי`, זה לא סאב. לא עסק שחור. לא רבעיה. זה כולם. כל אחד. א-נ-ח-נ-ו זה הסצנה. אם אנחנו לא נדחוף אותה, אין מי שיזיז את התחת. אנחנו לא מיליונים, והגרעין האמיתי, זה שמוכן לעשות גרפיטי, לגרור חברים בביצים למערכת לשמוע סאב, אפילו לא אלפים. אולי 800 איש. לא יותר. ההבנה הבסיסית הזו חסרה לכל כך הרבה אנשים, שהבועה הזו שיצרנו לא יכולה לעמוד בציפיות. איך האופניים יסעו אם הרוכב מצפה ממישהו אחד לפדל? ואם מדברים בתכל`ס, 90% מאנשי הסצנה מנסים ליצור מוסיקה שחורה, ו88% מאנשי הסצנה פשוט זבל. אין מילה אחרת. הסצנה המקודשת שלנו היא ברובה זבל. לא שאין תירוצים - ילדים, חסרי ניסיון, מתחילים, וכל השטויות האלו. כן, שטויות. ועכשיו זה הרגע של המתלהב התורן לצעוק `אבל זה היפ-הופ ישראלי, כבודדד!`. לא. פשוט לא. זה משפט אינטפנטילי, ילדותי, וחסר בסיס. כבוד בסיסי על ההשקעה נותנים, אבל זבל זה זבל, לא משנה כמה השקיעו בו. ואם כל הכבוד, ממתי בונים סצנה בעזרת אינפנטיליות? בונים סצנה בעזרת כישרון, התמדה, רצון ויכולת. וגם הרבה מזל ותזמון. או דם יזע ודמעות. ה`סצנה`, אנחנו, צריכים לקחת את עצמנו בידים, ולעבוד. אין אפס. ואי אפשר לשבת, לחשוב `ואו איך התקדמנו`, למרות שהתקדמנו מאוד. רצי מרתון לא עוצרים באמצע הדרך, מסתכלים לאחורה ומחייכים. הם דוחפים קדימה, בכל הכוח. והדרך עוד ארוכה. אנחנו כמו פעוט שלומד איך ללכת. לקחנו כבר שני צעדים. אנחנו מתקרבים לשלישי. אבל צריכים לראות רחוק יותר. לא עוד צעד או שניים, לא עוד עשרה. אני רוצה לראות אנשים חושבים במקום בחודשים, בשנים. במקום שנוכל לעמוד על הרגליים, שיהיו יותר משני דיסקים של היפ-הופ ישראלי בשוק, שיהיו עשרות. שנגיע לצרפת, ושסיאן סופה קרו יגידו על דיסק בעברית שהוא מדהים, למרות שאין להם מושג מה אנחנו אומרים., ואז יחפשו באינטרנט תירגום לצרפתית. אני רוצה פסטיבלים של היפ-הופ עם 20 אלף איש. ואנחנו יכולים. זה יקח זמן, זה יקח מאמץ, אבל אפשר. אז להרים את הרמה. לא לשיר על איך שקורעים את המתחרים ומזדינים כמו ארנבים. לשיר על מה שחשוב. על מה שיקשיבו לו. להשקיע את הלב ואת הנשמה, כי אם אנחנו לא ניתן לסצנה, לעצמו את הלב ואת הנשמה מי יתן? NuckBunnies שלא כתב הרבה זמן וחושב שיכל לכתוב את זה הרבה יותר טוב

hermoni

New member
כבוד!!!!!

וואו אחי זה ענק המגילה שכל היפ הופ ישראלי צריך לקרוא לפני שהוא נכנס לעסק תמצית העניין בהודעה אחת

babe10

New member
../images/Emo45.gif כל מילה במקום

למרות שאני לא הייתי משתמשת במילה זבל. נכון האיכויות לא משהו, בלשון המעטה. מעטים שבאמת יוצרים פה איכות, אבל זה לא זבל. זה לא משובח. זה דורש השקעה והרבה. ויש עוד דרך ארוכה. נורא. אבל מי שפוחד להפסיד לא יטעם את טעם הרווח. בזבל אין פוטנציאל. פה בסצינה יש. וביום שהאנשים שיוצרים פה יתחילו לשיר מהלב. מה שהם חושבים ומרגישים ולא מה שהם חושבים שאנחנו רוצים לשמוע . (זה לא מה שאנחנו רוצים לשמוע) אז זו תהיה יצירה איכותית. אין לכם מושג כמה אני מחכה לשמוע את הקוואם אומר על שיר שלנו "ותקשיבו טוב טוב למילים"..

Gershenman

New member
כבוד...חובה לשים את זה בפורום

שלכל מי שנכנס תהיה גישה לזה.....

G-Ruff

New member
מסכים עם כל מילה ../images/Emo70.gif ../images/Emo45.gif

כל הכבוד על המגילה אחי, חשוב מאוד שהרבה אנשים יראו את זה כי זה מאוד נכון!

MC JaNaNa

New member
כבוד לבן -מלך המנגל המקורי ../images/Emo71.gif ../images/Emo57.gif ../images/Emo45.gif

יערה 18

New member
אני בטוחה במאה אחוז שאף אחד

לא יכול להגיד את זה יותר טוב ההודעה מגוללת את סיפורה קורע הלב של מוזיקת ההיפהופ בישראל בשנות ה-90
יערה, שמקווה שמכאן יש רק לאן לעלות

hermoni

New member
וואו פשוט וואו בחור!

התרגשות אפשר להגיד שהייתה בי שקראתי את זה לא מגזים אבל זה משהו כמו שבן גוריון קרא ביום שפלסטין הפכה לארץ היהודים וזה פשוט ממצה כל מה שמנסים להגיד לסצנה פה והבחור פשוט נתן בראש כבוד אחי

כבוד בן!

קראתי את ההודעה כבר במומה... אבל לא היה לי כוח להגיב שם כי צריך להכנס שוב בשם משתמש ושטויות כאלה... קיצר - כבוד! ובאמת כל מילה נכונה שם... ובקשר לסיום שלך? כתבת את זה כמו שצריך...!

DJ$upreme

New member
לא תהיה שום מהפיכת היפהופ בישראל

אנחנו חיים במזרח התיכון וכמו שלא תהיה מהפיכת היפהופ בלבנון, תורכיה או יוון, כך לא תהיה בישראל. לפעמים נדמה לנו שיש לתרבות המערב השפעה על מה שקורה כאן, אבל האמת היא שמבחינת מאסות, לעולם לא יהיה מצב שההיפהופ יחדור לכל בית שני בארץ, כמו שהרוק לא חדר וכמו שהמזרחי כן חדר. המקסימום שניתן ליחל לו הוא שבין שאר הדברים שעושים במוזיקה המקומית, יהיה ייצוג גם להיפהופ לראפ ולסול. ושלא תחשבו שה"סצינה" שאתם מדברים עליה היא משהו כל כך חדש ומיוחד, כי גם בתקופה שאחרי "עטיפה של ממתק" היו הרבה אנשים שעברו לראפ, ונדבקו בטופאק, ורבים מהם כבר ממש לא בקטע היום. גם אז היו הופעות של ראפרים בסוואטו, היתה להקה שנחשבה לדבר הגדול הבא - סייד אפקט - ואיפה הם היום (לא קיימים ואף אחד לא שמע עליהם), וכו´ וכו´. אז בואו לא נצא מגידרנו. באותה תקופה גם "טאקט" מנו חברים רבים, בארץ,אבל היום בתכל´ס כולם התפזרו. סתם לדוגמא, היתה לי שיחה עם בחור שעד לפני שנה היה בא קבוע למסיבות של הג´י והיה עמוק מאוד בקטע של ההיפהופ המקומי, אבל היום הוא מנותק לגמרי מהסצינה, והולך לאפטרים של שירזי. כולו בן 19. ויש עוד רבים כמוהו. היפהופ היום בסימן עליה, ונקווה שעל הגל הזה בויאקה ירכבו ויצרפו למחנה שלנו עוד כמה מאמינים. בסצינת היוצרים הצעירים יש רבים מאוד שלא ישרדו ובודדים שיקבלו צ´אנס, מתוך הבודדים האלה מעטים עוד יותר יקחו את הצ´אנס ומתי מעט גם יצליחו. שלוש שנים מהיום, הלוואי שיהיו תוכניות היפהופ ברדיו כמו היום ואולי קצת יותר, הלוואי שיהיו שלושה ראפרים ושלוש להקות ראפ ולא רק ראפר אחד ושתי להקות כמו היום. היעדים של ההיפהופ המקומי צריכים להיות מאוד צנועים, ואז אולי נעמוד בהם. היעד הבא: הצלחה לאלבום של בויאקה. שיהיה בהצלחה.

babe10

New member
אמן ואמן!!

אני באמת מאמינה שבוייאקה יצליחו ואולי זה יצליח למשוך עוד אנשים שיתקשו קצת להתחבר לחומרים כבדים מהתחלה. דווקא הקלילות הזו יכולה למשוך אנשים פנימה ואז אולי הם יידבקו בחיידק. כמו שאני נדבקתי. מי ששומע את השירים ברדיו מקבל מסר קליט וקל. בדיסק כבר נחשפים לחומרים קצת יותר כבדים ואם מגיעים להופעות וברקע יש שירים "כבדים" יותר ה עשוי למשוך קהל רב. אבל אני אישית חושבת שעצם העובדה שהאמא והאבא של המיינסטרים בארץ - רמי וריטה עשו קטע ראפ בתוך השיר שלהם באחת ההופעות היותר גדולות שרצות היום בארץ מראה שמי שעמוק במוסיקה הישראלית כבר מבין שזה חלק מההווי הישראלי, והולך לתפוס עוד תאוצה. כולי תקווה, כי זה ממש יכול להועיל ל"סצינה". וכמו שמדריך הסקווש שלי נהג להגיד לי תמיד The game isn´t over until it´s over!!

NuckBunnies

New member
אוקי...

א. תודה על כל התגובות... אם הייתי יודע שזאת תהיה התגובה הייתי כותב את ההודעה כמו שצריך... ב. סופרים, אני לא מדבר על מהפכה. לפני חודש היה פסטיבל רוק (מין פסטיבל אלטרנטיבי לצמח הטראנסי), 17 אלף איש. ככה אנחנו יכולים להיות. אני בטוח שעם עבודה וזמן, הכוונה ורצון, נוכל להיות ככה. וכמובן שכשמסתכלים לרחוק, צריכים לראות איך להגיע לשם. כרגע בויאקה הם הזדמנות מעולה - להקה טובה, כיפית, לא קשה להקשבה (נו איפה כל אלו שצועקים "ממוסחררר"?!), עם נימי שימשוך את המודעות של הציבור. אנחנו צריכים שבויאקה תצליח, כדי שסאב לא יעלם, לא יחשב למין מיני-הצלחה חד פעמית. וחוץ מזה, מגיע להם להצליח. NuckBunnies שמבין שאחרי הדיבורים וההצהרות מתחיל החלק הקשה - הפרקטיקה. ושמבין שלפני שיוצאים לעשות מהפכה כלל-עולמית, הולכים לישון. מחר ב´צפר.

שיהיה בהצלחה...! רק תיקון!

סיידאפקט קיימים ופועלים... רק בניו יורק. ולא מזמן (בערך חצי שנה) הם היו בארץ, התארחו אצל מומי, הופיעו בבימה יש להם אתר נחמד לאללה בפלאש (ואני אביא לפה ת´כתובת ביום-יומיים הבאים אני צריך למצוא איפשהו), שמזכיר במשהו את האתר של דיילטד פיפלס משום מה, אבל חפיף...

DJ$upreme

New member
לעניין סייד אפקט

למיטב ידיעתי הנסיעה שלהם לניו יורק מלפני ארבע-חמש שנים היתה כשלון שלא הביא לכלום. לאחר הביקור שלהם בארץ בשנה שעברה, למיטב ידיעתי, הם התפרקו לגמרי.

da^Lord

New member
אני חושב שאתה פסימי מידי

עסק שחור לא התחילה לשדר השנה, וזאת היתה התוכנית הכי טובה בגלגלץ גם לפני הפורום. מומי לוי שידר ברשת גימל הרבה לפני.. אז למה אתה חושב שזה הסוף? אתה אומר שהגענו לפסגה,ועכשיו מה שנשאר זה רק לקפוץ? אתה טועה. דור חדש מצטרף, עכשיו זה רק מתחיל.. תן צ´אנס אל תהיה כזה פסימי. מה שקרה בסוואטו בעבר היה רק חבלי לידה של מה שקורה עכשיו, בוא נגיד רק הזירעון של מה שקורה עכשיו, כי עכשיו התינוק רק נולד.. אל תהרוג אותו בטרם עת. אני סומך על מוקי שיוציא דיסק וימכור שוב כמו בימי השבק הזוהרים. אני סומך על איחוד השבק. אבל יותר מזה אני סומך על בויאקה וסאבלימינל שייתנו את הדחיפה. ובכל זאת סצינה היא לאו דווקא היפ הופ ישראלי, אלא היפ הופ בכלל.. ועכשיו זה התקופה של ההיפ-הופ. אל תבעס עכשיו, אנשים יתחילו להפנים יותר מידי הודעות כאלה וייתכן ואתה לא במודע משפיע על אנשים ההיפך ממה שאתה מעוניין וגורם להם לחשוב שאתה צודק והיפ-הופ זה סתם ושחבל על הזמן ולא צריך להכנס לזה יותר. אני אומר - לא! מי שטוב לו עכשיו,שיהנה מזה כל עוד הוא יכול,למה עוד מעט זה צבא אחרי זה אישה ילדים משפחה.. למי יהיה ראש לזה? תהנו עכשיו ומה שיקרה יקרה.

למעלה