מצבי רוח

s h o o s h a

New member
מצבי רוח

יש ימים שמפלס מצב הרוח גואה ומאיים לגלוש ולהציף ולסחוף את כל מי ומה שנקרה בדרכו. ויש ימים שמצב הרוח נמצא בשפל שמילים לא יוכלו לתאר. האם למזג האויר תיתכן השפעה על מצב הרוח? כשקר ומחשיך מצב הרוח ... מתקרר לו? כשחמים ומואר ... הוא מתאושש? ומה קורה, ולמה, כשמצב הרוח משתולל. פעם למעלה ופעם למטה? למה לפעמים אני מסוגלת לכתוב המון ולפעמים אני מרגישה כמו קוץ יבש במדבר. ולפעמים אני מחייכת ולפעמים אני פשוט בוכה... האומנם קיים קשר בין מזג האוויר ועונות השנה לבין מצב הרוח? האם הללו משפיעים על התפקוד שלנו? לשאלות אלה נדרש צוות מחקר בראשות Matthew Keller המפרסם את מימצאיו בגיליון ספטמבר של כתב העת Psychological Science. מהממצאים מתברר כי טמפרטורה גבוהה יותר ואור שמש חזק יותר קשורים למצב רוח משופר ולביצועים קוגניטיביים טובים יותר בקרב משתתפים ששהו מעל 30 דקות בחוץ במהלך היום. עוד עולה כי ככל שהמשתתפים בילו זמן רב יותר בחוץ במהלך חודשי האביב כך למזג אוויר נאה היתה השפעה חיובית יותר על מצבם רוחם. לעומת זאת, ככל שהמשתתפים בילו זמן רב יותר בחוץ בחודשי הקיץ, ובמיוחד במדינות הדרומיות של ארצות הברית (בהן מזג האוויר בקיץ חם במיוחד), כך טמפרטורות גבוהות יותר היו קשורות למצב רוח פחות טוב. ומהו הסבר החוקרים לכך? כמו שכל גירוי מאבד מהשפעתו כאשר מידת החידוש שבו מתפוגגת כך גם לגבי מזג אוויר. מזג אוויר שמשי הוא חידוש מרענן באביב, כשהוא מגיע על רקע החורף הסגרירי והקר, אך הוא מאבד מחדשנותו בחודשי הקיץ. אז עכשיו כשאני יודעת שיש הסבר לתופעה הזו של 'נדנדה במצב הרוח' [מינוח שלי למצב ממנו אני 'סובלת'] האם זה מקל עלי?
לא

s h o o s h a

New member
ניסיון לשפר לי את מצב הרוח

Always Look on the Bright Side of Life words and music by Eric Idle Some things in life are bad They can really make you mad Other things just make you swear and curse. When you're chewing on life's gristle Don't grumble, give a whistle And this'll help things turn out for the best... And...always look on the bright side of life... Always look on the light side of life... If life seems jolly rotten There's something you've forgotten And that's to laugh and smile and dance and sing. When you're feeling in the dumps Don't be silly chumps Just purse your lips and whistle - that's the thing. And...always look on the bright side of life... Always look on the light side of life... For life is quite absurd And death's the final word You must always face the curtain with a bow. Forget about your sin - give the audience a grin Enjoy it - it's your last chance anyhow. So always look on the bright side of death Just before you draw your terminal breath Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true. You'll see it's all a show Keep 'em laughing as you go Just remember that the last laugh is on you. And always look on the bright side of life... Always look on the right side of life... (Come on guys, cheer up!) Always look on the bright side of life... Always look on the bright side of life... (Worse things happen at sea, you know.) Always look on the bright side of life... (I mean - what have you got to lose?) (You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? Nothing!) Always look on the right side of life...

נלמד מהתינוק הזה לקבל מצב רוח טוב,

מעניין מה מצחיק את התינוק המתוק הזה עם הצחוק המדבק,

ששששששושי.....הרגת אותי מתוקה......

למרות שרק לפני שעתיים חזרתי מבקור אצל פשושיי בני החצי שנה...אני כבר מתגעגעת שוב...אין דבר יותר מתוק ואמיתי מצחוק של תינוק.....תודה....

שוש זה מדהים. ללכת לישון עם הצחוק המדבק

הזה זה דבר נפלא שיהיה לך שבוע נפלא מלא בצחוק וכיף

אני וודאי לא מחדשת לך יקירתי...

כפי שאת יודעת שגם ובעיקר למערך ההרמונלי שלנו הנשים יש השפעה על מצב הרוח מה שנקרא התסמונת הטרום ווסתית...בעבר קראתי מאמר שנעשה מחקר בבית כלא לנשים בארצות הברית המחקר בוצע בנשים שבצעו מעשי רצח מתוך המחקר עלה שאחוז גבוה [לא זוכרת בדיוק כמה] של הנשים בצעו את הרצח בתקופה של מה שנקרא PMS התסמונת מתגברת לקראת גיל 40 ביחד עם כל מיני מיחושים מיגרנות....כאבים בשדיים...תחושת כובד ומלאות...צבירת נוזלים...ועוד כהנא וכהנא.....מה הפלא שגברים בתפילתם אומרים: "ברוך שלא עשני אשה"...מה אני עושה בימים כאלו????כלום...פשוט זה עובר....מנסה להעסיק את הראש והגוף בעיסוקים אחרים......עצם המודעות לימים אלו עוזרת לעבור אותם איך שהוא.... אם הייתי יודעת להוריד לינקים [ בעוונותי עדיין לא יודעת] הייתי שולחת לך ציור של שמש
פרחים.
..פרפרים.
...כל מה שעושה נעים לעין.....אז אני שולחת גם
שבוע טוב יקירה.....

s h o o s h a

New member
תסמונות ועוד

לא, לא מדובר בתופעה הזו ששמעתי עליה ואני מכירה אותה. מדובר במשהו אחר. שאני לא יודעת ממש להסביר. שינויים נורא קיצוניים במצב הרוח בגלל עומס הרגשות שאני פשוט מרגישה כאילו אני חסומה, מסיבה כלשהי, כאילו מנועה מלהוציא.

שושה יקירה תני לעצמך את ההנחה ללכת

עם מה שאת מרגישה יש לנו תקופות בחיים ולא תמיד עם הסבר מדויק בהן אנו עצובים, מוטרדים, חסרי מנוחה. לא תמיד ברורה לנו הסיבה מותר לבכות גם לפעמים נסי לעשות דברים שגורמים לך טוב ולפי מה שהתרשמתי ממך עד כה לא יעבור זמן רב ואת תשובי להיות שושה

תיסמונות ועוד

יקרה שלי .מי כמוך יודע שכל תופעה ,מבלי שתיהיה מוסברת .....בסך הכל ....עוברת .תנסי להעביר עוד קצת.......ועוד קצת ......ותנסי להיות אסוקה ככל שניתן ואז ......תראי שקצת יותר טוב ,ועוד מעט עוד יותר טוב , וכך כשאת לא בשליטה על ה,,נאכס,,הוא נעלם .זה עובדדדד !!!חיבוק גדול מימני .ביי.

מצב רוח לאהבה

זה מה שיצר אצלי מצב הרוח הבוקר ואז קמתי עם הנמילים לשיר הזה הנקרא : אהוב אותי בידך הרכה לטף את גופי הרדום בשפתך הבשרנית נשק את שפתיי עטוף אותי בגופך החם אהוב אותי בקשתי בלחש כך לאט בעדנה וברכות עטוף אותי באהבתך האור הראשון כבר עלה אהוב לפני שהיום יעלה עטוף אותי באהבתך אהובי הנסתר

s h o o s h a

New member
כמה רומנטי על הבוקר

קראתי והלב התרחב. ומאידך, הוא גם טיפונת כאב...

שרשרת של אהבה

הנה עוד משהו שנוצר אתמול עוד משהו שנולד ממצב רוח של אהבה אני חרוז לחרוז הצמדתי בשרשרת של מילים אותך בקשתי לעטר בחרוזים אני לא כותבת אותך מעטרת אהוב שלי מאהבתי אליך יוצרת שירה שיר של אהבה מחברת אליך אהובי הנסתר מעין מלבי שאותך אוהב כל כך מאהבה שלא תגמר לעולם

למעלה