מצא את ההבדלים...

lefler11

New member
מצא את ההבדלים...

בעקבות הפגישה המשולשת שכנראה תקרה בקרוב (יחמוביץ-לבני-לפיד) על מנת לתאם עמדות וליצור מעין "גוש חוסם" לביבי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4328609,00.html
http://news.walla.co.il/?w=/2780/2603693

יצא לי לחשוב מה יכול לקרות מבחינה פוליטית במידה וגוש "המרכז-שמאל" יתאחד (לא כמפלגה אחת, אלא "כגוש חוסם") - בעצם יווצרו 2 גושים גדולים:

גוש ימין של כ- 45-50 מנדטים (הליכוד ביתנו + הבית היהודי).
גוש מרכז-שמאל של כ- 40-45 מנדטים (עבודה, מרץ, יש עתיד התנועה).

הערבים, כרגיל, יקבלו כ- 10-12 מנדטים וישארו מחוץ לכל ממשלה.

כמו שאני רואה את הדברים, מי שיקבע מי יהיה \ יכתיר את ראש הממשלה הבא בישראל יהיו כרגיל המפלגות הדתיות... (כ- 17 מנדטים...) - והבחירה שלהם (באופן מסורתי ועקבי) דיי ברורה לכולנו...

כנראה שרוב אזרחי ישראל מאוד מבסוטים מהמצב שמדינת ישראל נמצאת בו כרגע מכל הבחינות (מדיני, כלכלי, ביטחוני, אחדות פנימית וכו') - כי על פי תוצאות הסקרים, באמת שלא נראה לי שבשנים הקרובות יהיה פה שינוי... (אולי אפילו נטיה נוספת ימינה, הן כלכלית והן פוליטית).

אז מה צפוי להיות כאן בשנים הקרובות
- תרשו לי "להמר \ לנבא" ש:

צפו לעליית מחירים בכל תחומי החיים... אולי יחסכו לכם 100-200 ש"ח בטלפון סלולרי או על תשלום לטלוויזיה - אבל יקחו ממכם עוד אלפי שקלים כל חודש במיסוי ישיר (מס הכנסה, מה רווח הון, מס חברות וכו') וכמובן שבתרגילי מיסוי עקיף (מע"מ, תחבורה, מיסוי כמעט על כל מוצר שמיובא לישראל בדגש על דלקים, אלכוהול וסגריות...) בעוד שמהצד השני, כנראה שהמשכורות שאתם מקבלים ישארו בדיוק אותו הדבר (ואפילו ישחקו בדיוק כמו המטבע המקומי שיילך וייחלש...).
צפו לבידוד עולמי שרק ילך וייגדל... (הן פוליטית-מדינית והן כלכלית).
צפו לעוד סיבוב של "טילים פלשתנאים" מול "מטוסים וכיפת ברזל ישראלים"... (אני מניח שזה ברור לכולם שהעימות הבא כבר בדרך, השאלה רק מתי וכמה אנטנסיבי הוא יהיה...).
צפו לכך שגם הילדים שלכם (וכנראה שגם הילדים שלהם...) ימשיכו לשרת בצה"ל ולחוות מלחמות \ מבצעים - אלא אם כן אתם דתיים או ערבים (אז אתם כמובן פטורים...).
צפו לכך שהבנקים והטיקונים ימשיכו לקרוע לישראלים את "הסימור" (TM
) בכל תחומי החיים בגיבוי מלא של ממשלת ישראל...

והערה אחרונה לכל מי שהעביר \ מעביר עלי ביקורת על כך שאני לא מוכן \ מעוניין להשתתף במשחק הצבוע הזה שנקרא "שיטת הבחירות בישראל":
באמת שאני לא מבין מה הטעם לשחק משחק שהסוף שלו ידוע \ צפוי מראש...

אתה כל כך נאיבי, שזה אפילו קצת חמוד

לפלר
מה יקרה לדעתך כשנתן לערבים הפלסטינאים את יו"ש?
במי לדעתך הם יבחרו הפאנטים הפרמיטיבים האלה?
אני אתן לך רמז, מתחיל בח' נגמר בס'
יו"ש תהפוך לעזה
זו מלחמה סזיפית על זכותה של ישראל להתקיים , על זכותם של היהודים למדינה.

lefler11

New member
מה יקרה

"כשניתן לערבים הפלסטינאים את יו"ש ?"
אני שמבחינתך יו"ש שייכים למדינת ישראל...
כנראה שגם עזה, סיני, ודרום לבנון שייכים \ היו שייכים בעבר לישראל ו"החלטת לתת אותם"...

תאמת - ממש לא נראה לי שאי פעם נדע מה יקרה אם "ניתן לערבים הפלסטינאים את יו"ש" - כי זה פשוט לא יקרה...

לעומת זאת, את האופציה השניה (כלומר לא לתת לערבים הפלסטינאים את יו"ש) - כבר ניסינו כ- 45 שנה ואת התוצאות אני מניח שאתה יכול לשפוט בעצמך.
אני מוכן לעזור לך - התוצאות של הגישה הזאת הן דיי ברורות: מלחמה (או "מבצע") לפחות פעם-פעמים כל עשור.

אבל כנראה שנמשיך לנסות את האופציה הזאת עוד הרבה שנים - כי אנחנו לא באמת מעוניינים לפתור את הסכסוך עם הפלסטינאים, אנחנו הרי מעוניינים שהמצב הקיים ימשיך עוד שנים רבות (אולי אפילו "נחזק" את יו"ש בעוד כמה ישובים על חשבון משלם המיסים שחי בתחומי מדינת ישראל...).

אנחנו = רוב הציבור הישראלי (לא כולל לפלר...
)

Aronsona

New member
הייתי מוסיף דוגמא נוספת ל-:

" מה יקרה אם נישאר ביהודה ושומרון" . מאחר וקצה נפשם של כל אומות העולם המערבי בשליטה הזו ללא פתרון, המשפט: "ישראל מדינת אפרטהייד". ישמע יותר ויותר עד שיחליטו להכריז עלינו ככאילו. ואז, לדוגמא, הייצוא ירד קרוב לאפס. החרם העולמי יורגש ככזה שלא ניתן יהיה לקיים חיים נורמליים. אבל למי אכפת? אנחנו "שומרים על כל חלקי ארץ ישראל".

דיבבלעס

New member
זה נכון...

אבל מאידך גיסא לא נראה לי שהיום יש פרטנר בצד השני ושאפשר כ"כ להגיע להסדר במצב הנוכחי...
עקרונית אני תומך בעקרון שתי המדינות (ולא כמו ביבי...באמת)
אבל נראה לי שלפחות ב20 שנים הקרובות זה לא כ"כ מציאותי..

Aronsona

New member
אני ארגיש הרבה יותר טוב אם אראה ניסיון רציני

שאנחנו נוכל להגיד, קודם כל לעצמנו, "ניסינו באמת ולא היה עם מי". הכל יראה אחרת לפי דעתי.

לפלר,יו"ש היתה שייכת לירדן. כך שאי אפשר להגיד

כשנתחזיר לערבים הפלסטינאים את יו"ש
אלא
"כשניתן לערבים הפלסטינאים את יו"ש"

lefler11

New member
לתת \ להחזיר - אני לא בעניין של סמנטיקה

מה שאני לא מצליח להבין זה איך (או באיזה זכות \ סמכות) אתה יכול לתת \ להחזיר משהו שלא שלך

זה שאתה שולט על טרטוריה מסויימת - לא הופך אותך לבעלים של אותה טרטוריה.
אולי אני טועה, אבל ככול שזכור לי, מדינת ישראל מעולם לא הכריזה שיו"ש הנם חלק ממדינת ישראל.

אז איך בדיוק מדינת ישראל יכולה לתת \ להחזיר את יו"ש

צר לי לבשר לך

שאני מסכימה עם מה שכתבת,
אך לא מסכימה עם המסקנה שהגעת אליה, כי לא לתת יד למשחק הזה, זה אומר לתת לו להמשיך כמו שהוא.
ברגע שאתה מצביע, אתה משפיע. נקודה. קלישאה שאין אמתית ממנה.
אתה רוצה לשנות את כללי המשחק? תצביע נגד. תצביע נגד כל מה שלא מוצא חן בעיניך. מצידי תצביע בל"ד. זה לא חשוב. רק הצבעות נגד יכולות לזעזע את אמות הסיפים כאן. הבעיה היא שכל אלה הממורמרים מהמצב, מוותרים על המשחק מתוך מחשבה שממילא מה שהיה הוא מה שיהיה ואף גרוע יותר, אז למה להתאמץ ולנסות לשנות? אז את זה אני לא מקבלת. זאת טעות.
לגבי "הסוף שלו ידוע מראש", אז מה הטעם לחיות אם המוות ידוע מראש?

אמנiן

New member
זוכר אותך מפורום הגברים

שאלה לי אלייך, אם אני אשתמש בעצתך ומכוון שאין לי למי להצביע ומכוון שאני
שונא
שנא
שונא
את אריה דרעי
אז ע"פ השיטת "הצבע נגד" נותר לי להצביע לחיים אמסלם תנועת "עם שלם" שמרד בש"ס והקים מפלגה מתחרה ופחות מפלגת אבל הוא דתי ואני חילוני מה אעשה השיטה שלך לא מוצלחת

שרוני68

New member
רק אמסלם? חסרות מפלגות חילוניות שנגד דרעי?

מה עם לפיד, שלי, לבני?
אם יש דבר אחד שיש לו "יתרון" בשיטת הבחירות ההזויה שלנו הוא
שיש לנו שפע של מפלגות. אז להגיד שאין במי להצביע, זה לא בדיוק נכון.

תצביע לאחמד טיבי מצידי

הצבעת הנגד היא לא ל"יריב" של זה שאתה שונא. הצבעת הנגד היא לא להצביע לפי "טרנד" של צעירי צפון ת"א והבראנז'ה. הצבעת נגד היא להצביע כדי לזעזע את מפלגות השלטון. תצביע למרכז, תצביע לשמאל, ואם האידיאולוגיה שלך היא ימנית, אז תצביע ימין קיצוני. המסר יעבור. אחרי הבחירות יישבו כל המומחים וינתחו את ההצבעות וינסו להבין מה נדפק פה במדינה הזאת. אבל אם לא תצביע בכלל כי אין לך למי להצביע, הרי אף אחד לא ידע למה לא הצבעת ומה היו המניעים שלך או מה היו השיקולים שלך. אולי סתם היית חולה באותו היום? ברגע שאחוז הצבעה הוא נמוך, זה מעיד על פסיביות של הציבור. במובן מסוים זה מאוד טוב למפלגת השלטון גם אם היא מאבדת כתוצאה מכך כמה מנדטים. היא ממשיכה לשחק בכלים שהיא מכירה והוכיחו את עצמם.

poseidon111

Active member
אם כל החרדים היו כמו הרב אמסלם, הייתי

שוקל להיות חרדי בעצמי.
כל מה שרע בש'ס טוב אצלו.
ואני אגב חילוני לגמרי.

lefler11

New member
באופן אישי אני משתדל

לא לשחק במשחקים שהתוצאה שלהם ידועה מראש...
,
אומנם החיים שלי הם גם חלק "מהמשחק", אבל תאמיני לי שלפחות בהקשר שלי יש לי כמה אלטרנטיבות להרבה מאוד מקרים ש"חס וחלילה" יגיעו...

מה הטעם לחיות שאתה יודע שבסוף תמות

זאת שאלה מצויינת (וממש לא פוליטית, אלא פילוסופית) ואענה בקצרה: נתנה לנו הזדמנות להיות חלק ממחזור מסויים - רצוי שנגיד תודה ונשתדל להפיק את המירב מהזמן שניתן לנו + נחייך כמה שיותר

Our fathers were models for God. If our fathers bailed, what does that tell you about God? Listen to me. You have to consider the possibility that God does not like you. He never wanted you. In all probability, he hates you. This is not the worst thing that can happen. We don't need him! Fuck damnation, fuck redemption. We are God's unwanted children? So be it! …First you have to know, not fear, know that someday, you're gonna die... It's only after we've lost everything that we're free to do anything.

לקוח ממועדון קרב

אז אני אענה לך

"מה הטעם לחיות שאתה יודע שבסוף תמות
זאת שאלה מצויינת (וממש לא פוליטית, אלא פילוסופית) ואענה בקצרה: נתנה לנו הזדמנות להיות חלק ממחזור מסויים - רצוי שנגיד תודה ונשתדל להפיק את המירב מהזמן שניתן לנו + נחייך כמה שיותר "

ואתה בעצם נותן לי כאן את התשובה לשאלה שלי. ככה זה גם בפוליטיקה ובדמוקרטיה. ניתנה לנו ההזדמנות לקבוע איך ייראו חיינו למרות שאנחנו יודעים את סופם. לוותר על הזכות שלנו לקבוע זאת, זאת בדיוק האנטיתזה למה שכתבת למעלה.
אה ומועדון קרב היה סרט נהדר.

lefler11

New member
ופה בדיוק מהות העניין

מה הטעם ללכת להצביע אם אי אפשר לשנות...

את אולי חושבת ומאמינה שאפשר לשנות (וזכותך המלאה כמובן) - אבל אני בטוח שאנחנו נקום בבוקר של ה- 23 בינואר ונראה ששום דבר לא השתנה...

וזה בסדר גמור, העולם ימשיך לשנוא אותנו, נחווה עוד מלחמה ("מבצע") בקרוב, המחירים ימשיכו לעלות באופן עקבי, המשכורות של הישראלים ימשיכו לעמוד במקום, הערבים והדתיים לא יהיו אזרחים מן המניין (וכל אחד מסיבותיו שלו...) ורוב תקציב המדינה ילך למערכת הבטחון (עם בונוס יפה להתנחלויות ולחרדים...).

אבל דברים כן משתנים!

וואלה, ממש קשה איתך אה?
אתה מראש קובע מה יקרה ומה יהיה ומונע מעצמך את הזכות לשנות זאת מתוך ידיעה שהעולם ימשיך לשנוא אותנו, ותהיה עוד מלחמה, והמחירים ימשיכו לעלות, והדתיים לא ימלאו את חובתם האזרחית, ורוב תקציב המדינה יילך לבטחון ולחרדים, וככה בעצם אתה מקבע את המצב שאותו אתה שונא. ואתה הוא רק משל כי אם עוד הרבה אזרחים יפסיקו לחשוב כמוך, אז אוליי סוף סוף יבוא השינוי ותבוא הישועה.
הנחת היסוד שלך שגויה כי אין טעם לחיות אם הכל ידוע מראש, אם ממילא לא אמצא עבודה, ממילא לא אהיה עשירה, ממילא הראומטיזם לא יעבור מעצמו, ואני עלולה להידרס בכביש כי הראש מלא דאגות. רעבאק זה לא עובד ככה. בצורה כזאת אף אחד לא היה חי בכלל. בחירות ודמוקרטיה הם חלק מהחיים כמו שכאבים, צער, שמחה, עונג, שנאה ואהבה הם חלק מהחיים. כן גם המוות הידוע מראש. לפחות את הפתק בקלפי אפשר לשנות.
אני מעולם לא הצבעתי פעמיים לאותה מפלגה. תצביע ללפיד, תצביע לירוקים, תצביע בעד סמים, זה לא חשוב למה וזה לא חשוב אם זה יצליח או לא. לפחות תדע שעשית משהו למען החיים שלך.

שרוני68

New member
בשביל הסיכוי ולו הקלוש ביותר שאולי יהיה

כאן שינוי, שווה לצאת מהבית ולבחור. מאוד קל להגיד ששום דבר לא ישתנה,
יותר קשה (אבל אפשרי) לנסות לשנות עם פתק הצבעה קטן בקלפי.

למעלה