מצאתי, מצאתי, מצאתי !!!

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך
טחינה -

טחינה גולמית + 1/2 מכמות הטחינה הגולמית - מיץ לימון, + שום + מלח + פלפל + פפריקה + מעט מים (בעדינות - לא להציף את הטחינה!) (לבדוק מידת סמיכות וטיבול) + אפשר עוד מיץ לימון המון פטרוזילה קצוצה דק. בתיאבון

blankyaacov

New member
טחינה

שלום ליאת. לוקחים טחינה גולמית. מוסיפים לימון טרי. שום.פטרוזיליה.מיים לפי הצורך. מלח.לערבב את הכל ב-מג'מיקס או בלנדר ויש טחינה על הכיפק! (הוסבר לי ע"י אישתי שתחיה) בהצלחה.

liat129

New member
הבעייה היא במים

כתוב על אותה כמות טחינה יש לשים אותה כמות מים, וזה יוצא נוזלי מידי, בעיקר אם סוחטים לימון. יש כמות מדוייקת??? תודה.

een ogenblik

New member
לא כמות מדוייקת

מוסיפים כחצי כמות מים מהכמות הרשומה, ואז מתחילים להוסיף מיים בהדרגה, תוך כדי עירבוב, עד שמגיעים לדרגת הצמיגות הרצויה. לאחר מספר פעמים, כבר יודעים איזה יחס טחינה-מיים מתאים לך.

אהלן אוחן... ומתכון לטחינה ירוקה

OK, אז כמו קודם, טחינה גולמית, לימון, מזליפים מים (מינרליים, כמובן
), שום, פלפל... (לטעמי לא צריך מלח). עכשיו, מוסיפים המון פטרוזיליה. אבל המון. נניח חצי מכמות הטחינה המוכנה. כלומר, אם הכנו כוס טחינה, אז חצי כוס עלי פטרוזיליה. עכשיו מכניסים את הכל לבלנדר או פוד פרוססור עם להב מתכת, או, הכי טוב, עם המקל-בלנדר-ידני כמו זה שבתמונה, ומרסקים את הפטרוזיליה עם הטחינה. מקבלים טחינה ירוקה ירוקה עם טעם מודגש של פטרוזיליה.

Gefen

New member
פרופסור יקר, אצל עצלנים כמוני

שמים בפוד פרוססור מהתחלה.. יותר קל, יוצא אחלה, ירוק, טעים ולא מלכלכים עוד כלי.
לחיים....

Gefen

New member
אגב במלבורן..יש אחלה פיתות

בדיוק כמו של הארץ, אין תלונות בכלללללל
וגם חומוס טעים טעים מלפפונים במלח תודה לאל ורבות פה החנויות שמוכרים הכל מהארץ כמו ג'חנון, בורקסים, ממתקים.... יקנאו האמריקאים

Guy K

New member
הי עוגן

סיפורים! סיפורים! איך היה? ברוכה השבה!

ליילה

New member
יצא מעולה... ואני עושה כל הזמן

כי לנו אין אופציה לקנות חומוס בשום מקום. אני ממליצה על החומוס תוצרת בית, הוא הכי קרוב למה שאנחנו מכירים מהארץ מהמסעדות המזרחיות, ואפילו יותר טוב איך אני ביח"צ תופס?

ליילה

New member
תודה על המחמאה ../images/Emo6.gif

ולא, האמת שיש לי חרדת בצק רציני, ואני די בפחד מלהתעסק עם דברים ששקשורים לאפיה בייחוד כשמדובר בשמרים ודברים כאלו. חוץ מזה שמי שכבר מכיר אותי פה יודע, שאני רחוקה מלהיות שף , ואני לא בדיוק בשלנית מוכשרת (למרות שאני מאוד מנסה) ואם אני הצלחתי לעשות את החומוס הזה (אמנם הוא הצליח רק בנסיון השלישי, אבל גם זה משהו) אז כל אחד יכול. למה להרוס הצלחה עם נסיון לעשות פיתות

Ayelet CA

New member
אצלנו יש דוקא פיתות לא רעות

מיובאות הישר מ...לוס אנג´לס

blankyaacov

New member
חומוס

שלום zoti . תגידי לא יותר פשוט לקנות גרגרי חומוס להרתיח בסיר לחץ להוסיף טחינה גולמית להוסיף תבלינים ירק כיד המלך ויש חומוס אסלי טעים וטרי! ולא חומוס משומר שנדד חצי עולם . עשיתי לך תאבון. שיהיה על הכיפק! בידידות.

zoti

New member
ניסיתי גם את זה.

אני אוהב יותר את הטעם של החומוס הקנוי. בשביל חומוס אמיתי אני נוסע לחליל שהוא לבנוני אוהב ישראל. כבר שלחנו אליו את כל החברים שלנו והגענו אליו בהמלצת חברים אחרים. רק שהוא נמצא 30 מייל מאיתנו כך שאנחנו שומרים אותו לשבתות וחגים.

zoti

New member
הוא משת"פ

הוא לבנוני נוצרי והוא עשה הרבה עסקים עם ישראל. הוא סיפר לנו איך בשנות השמונים אחרי שצה"ל נכנס ללבנון הוא היה עובר את הגבול לישראל במרצדס שלו והחיילים במחסום היו קוראים לו אריק שרון. והוא באמת דומה לו.

למעלה