מצאתי בפייסבוק

davecom

New member
בעז אמר להכנס

אז נכנסתי. אני חייב להזהר בדיונים כאלה, כי לרוב אני נכנס להתנצחויות לא הכרחיות כשזה מגיע לאינטרנט. אז אני אנסה להיות רציונאלי משהו ולא להגזים: א. הרדיו בארץ על הפנים. כולנו רואים מה קורה עם 102 ותחנות אחרות. יש לי הרבה מה להגיד על זה ברמה הרחבה יותר אבל נחסוך את זה מכם. מניסיון של כ 5 שנים ברדיו החינוכי (רדיו הר הצופים בירושלים) אני יכול להגיד שבעיני זאת התקווה היחידה. נוצר מצב נדיר של תדר שלא מונע משיקולים מסחריים וגם צעיר ולא מקובע. ההצלחה של קול הקמפוס מוכיחה את זה. האפשרות שלי ושל אחרים לשדר בתחנה חינוכית כזאת היא בעיני פריבילגיה שערכה גדול. ב. אני לא מסכים איתך יניב. לדעתי תחנת מוסיקה יכולה להיות חינוכית, וזאת אחת הבעיות לדעתי של מפת התרבות בארץ. שהתפיסה היא ש"חינוך" ו"תקשורת קהילתית" חייבים ללכת יחד עם תכניות מלל ברמה לא גבוהה מידי, עם תכנים "חשובים" ו"חינוכיים". אני שם את כל אלה במרכאות כי אני חושב שבסופו של דבר זה מוביל לרדידות בתכנים של התקשורת הקהילתית. אם יש מישהו שיודע לעשות את זה טוב אז נהדר. אבל אם נוצר מצב של תחנת מוסיקה שגם מחנכת אני חושב שהממסד צריך להבין את הערך של זה. ג. אני מקשיב לטענות על קול הקמפוס ולומד ומבין יותר, מסכים שיש בעיתיות בדריסה של תחנות קטנות. אלה דברים שלא ידעתי בצורה מלאה עד שלא שמעתי עליהם מאנשים שגם כתבו פה. גם אני לא מסכים עם מה ש funkusit כותבת וממנו משתמע שמדובר באחד משבעת פלאי תבל. אבל מה שכן, אני חושב שהקנאה מדברת מגרונותיהם של אנשים כאשר זה מגיע לקול הקמפוס. תכלס, funkusit צודקת. יש כאן הישג עצום. נראה לי שלמי שלא שותף לזה קצת קשה עם המצב הזה. אני חושב שקול הקמפוס לפחות הבהירו שהדבר החשוב כאן הוא העזה. תגידו מה שתגידו, זה קצת מוכיח שאם מעיזים אז מצליחים. ושוב – יש לי בעיה כללית עם התרבות בארץ, וקול הקמפוס בעיני חלק מזה לא פחות. אבל נכון – יש מוסיקה ייחודית ושונה ברדיו, ואפשר לשמוע אותה בת"א בעיקר דרך שם. אני באופן אישי חושב שאפילו זה לא תמיד מספיק. יש הרבה דברים שלא מגיעים גם לשם. ד. זה מוביל אותנו לבעיה העיקרית. אני חושב שכאן גם מתגלה הבעייתיות של הטיפול של קול ישראל בנושא. ואני חי את הבעיה הזאת בהיכרות עם האנשים עצמם וההבנה שלא מדובר באנשים רעים או משהו, אלא פשוט אנשים שקצת עייפים מלשנות את מצב הדברים וליצור היגיון (שיהיה אפילו איזשהו...) ברשת הצפופה הזאת של תחנות חינוכיות. באין מנהיג ויד מכוונת, ברור שהצורה היחידה שבה דברים כן יעבדו תהיה בדמות אותם מהלכים שקול הקמפוס ביצעו. תאהבו או לא תאהבו, קיראו לזה העזה או ביריונות, זה צפוי. אבל זה הסימפטום לבעיה עמוקה הרבה יותר. מה שמתחבר למה שבעז כתב פה. דודו

djgabi

New member
תעוזה

מפחיד לחשוב מה יקרה לתחנות 106 אחרות אם הן ינסו להעיז יותר מידי.

היי דודו, אתקן את עצמי

אני לא אמרתי שתחנת מוזיקה לא יכולה להיות חינוכית. גם בתחנה החינוכית שאני מנהל יש פתח להמון סגנונות מוזיקליים, ולתלמידיי אני מטיף לא פעם על הצורך לגוון ולבדל את עצמנו מוזיקלית מתחנות המיינסטרים האחרות. אני רואה כבעיה תחנה חינוכית שכופה אג'נדה מוזיקלית על הסטודנטים שלה, ולא מאפשרת להם חופש יצירתי, שבעיני הוא חלק חשוב מהתהליך החינוכי שסטודנט לתקשורת צריך לעבור. אכן יש לא מעט חשיבות בחינוך לשמיעה של מוזיקה אחרת, אבל האם הסטודנטים במכללה למנהל לומדים את תולדות המוזיקה או תקשורת ועיתונאות? אני גאה לומר שרוב התכנים שמוגשים אצלי על ידי תלמידים ושדרנים קהילתיים, מועברים במקצועיות, תוך שמירה על כל כללי השידור והעיתונאות. המגישים והעורכים מקבלים סיוע, משוב ועוברים תהליך של שיפור עצמי משידור לשידור, ואני גאה על כך. אני לא אומר לתלמיד שרוצה לשדר אצלי רוק מתקדם, גלאם, מטאל או מוזיקה ים תיכונית מה לשדר. אני כן מלמד אותו איך להגיש, לראיין, להביא קולות מהשטח ולייצר תוכן איכותי ככל הניתן. לא כל התלמידים שלי יהיו שדרני רדיו כשהם יהיו גדולים, אבל כולם עוברים חוויה חינוכית שנותנת להם כלים מקצועיים וחברתיים חשובים מאוד, ואני אתקשה להשתכנע שכך הדבר בקול הקמפוס. לראייה - סטודנטים במכללת ספיר שמייצרים תוכן מגוון לאורך כל תקופת הלימוד שלהם, ומשתבצים בלא מעט תפקידי מפתח בתקשורת, לעומת בודדים שמגיעים מהמכללה למנהל. בכל מקרה, תודה על כתיבתך הנעימה, ומקווה לראות אותך כאן יותר.

davecom

New member
אוקי

תודה על הברכות וזה נשמע יותר קרוב למה שהתכוונתי אליו. חופש זה דבר חשוב, ואני מסכים לגבי הצורך בתוך הדרישות של איך לשדר, לערוך ולהגיש, לתת אפשרות לכמה שיותר גיוון. זה דבר שעם הזמן גיליתי שהוא פשוט מתבקש מתוך העניין של השדרנים עצמם. אני מודע לעובדה שזה יוצר בעייתיות בזהות של כל תחנה חינוכית, אבל נראה לי שזאת גלולה ששווה לבלוע תמורת יצירת מקום ביטוי לשדרנים. זה חלק מהרעיון לדעתי. מניסיון, אני יכול להגיד שמה שהרדיו החינוכי חיזק אצלי את התחושה הזאת של הקסם של המדיום הזה. לא רק אני, אלא גם שדרנים אחרים בתחנה, מתפלאים לגלות שכשתכנית רדיו עשויה טוב, בהגיון ובטעם טוב, אפילו סגנונות מוסיקה או דעות שאתה לא רגיל אליהם או מסכים איתם יכולים לרתק ולעניין. אני חושב שבסופו של דבר זה הקסם שברדיו, לשמוע דווקא דברים שאתה לא בהכרח אוהב אבל השדרן מגיש לך אותם בצורה שמשאירה אותך קרוב לרמקול. כשזה קורה זה הכי כיף. אפרופו הצורך בלימודי תולדות המוזיקה או תקשורת ועיתונאות, כמו שנאמר בבארטון פינק של האחים כהן - Well, I guess that's a tragedy right there... תודה שוב. כל טוב.

לאורך כל הדיון הזה

אנחנו מערבבים שני נושאים שונים - האחד הוא חינוך לרדיו, ובכלל לעבודה עיתונאיתבמסגרת ה-106, והשני, הצורך הבוער בגיוון מוסיקלי ובמתן זמן אוויר למוסיקה לא מיינסטרימית (או בכל אופן הגשה ועריכה אישית של מוסיקה). התחנה של יניב מתמקדת בנושא הראשון, ועל הדרך גם יוצא לה לגעת בשני. קול הקמפוס ורדיו הר הצופים - בדיוק להפך. ותחנות כמו אלה קיימות בכל העולם, והן אלה שנושאות את הבשורה המוסיקלית - הג'אמים והסטים הכי מעניינים מגיעים בדרך כלל מהתחנות הלא ממוסדות. הבעיה שבארץ, בגלל התנאים המחורבנים, וכל הנושא המעיק של התחנות האזוריות שמביא למחסור במוסיקה מעניינת, שני הנושאים האלה מתערבבים לנו - וקוה"ק "מקריבים" את העניין העיתונאי, כדי להתמקד במוסיקה. הם עושים את זה מצויין וברצינות, והם מודעים לחשיבות של העניין, אבל על הדרך הם דורסים הרבה אספקטים של רדיו חינוכי כפי שהפרוייקט היה אמור להיות מלכתחילה. בעייתי או לא, בבוטום ליין יש לנו מה לשמוע בתל אביב. וזו נקודה ענקית לזכות קוה"ק. חינוכית או לא חינוכית - זה מעניין רק אנשי רדיו כמותנו (ואת התלמידים המתוסכלים של כל ה-106ים בגוש דן שהתדר שלהם נדרס ע"י זה של קוה"ק). מחוץ לבועה הקנטרנית שלנו - אלפי אנשים בתל אביב פשוט מאושרים שהם יכולים לשמוע סטים מעולים ברדיו בלילות. למרות שאני מסכים עם לירון בנושא הצורך בקיצון, באקספרמנטליות (גם הרדיו, בעיני, הוא סוג של אמנות), אני עדיין מתנגד להתנשאות - זה עצוב בעיני ששדרנית קוה"ק אומרת "אני מבקשת לא להשוות בינינו ל106 האחרות". כמו שדודו ציין בהודעה האחרונה שלו, אלטרנטיב או לא, זה הכל עניין של גישה. אם זה מוגש בטוב טעם, בצורה מושכת, אישית - גם חומרים קיצוניים יחסית יצליחו לסקרן כל אחד. וההתנשאות הטיפשית של נציגת קוה"ק כאן בפורום היא הכל חוץ מטוב טעם. את התוכנית שלה היא כנראה תמשיך לשדר ל-80 אנשים (ע"ע טענותיו של אייל גולן הכוכב), ואולי זה מה שהיא מעוניינת בו, אבל זה מפספס את הנקודה. רדיו נועד להישמע, ובמקרה הזה לחנך למוסיקה ולהרחיב את גבולות הטעם של המאזין. ובשביל זה אתה צריך להיות נגיש, אישי וכנה ולא היפסטר פלצן. הנוכחות של קוה"ק בשדה הרדיו מספיק בעייתית גם ככה, לכן הם צריכים להיזהר מהצהרות כאלה. זו דעתי.

djgabi

New member
לאחר קריאה והאזנה יותר מעמיקה

לצערי לא אוכל לקבל את האמירה שלך עומר "ה-106 הכי טוב בארץ, ספינת הדגל של הפרוייקט" ממש אבל ממש לא.

תגיד עומר את חי בתל אביב ?

תגיד לי מקום אחד בתל אביב ששמוע קול הקמפוס. אני חיי בתל אביב ומסתובב בעסקים משרדים פיצוציות ובעסקיים מכובדים איפה ומי שומע אותם "אלפי תל אביביים" מי ישמע. נכון שומעים אותם אבל בחייאט אל תעשה מהם גלגלצ של תל אביב.

התנסחתי מאד בבירור.

בשום מקום בדברי לא הפכתי אותם לגלגלצ של תל אביב. אם תקרא את ההודעות הקודמות שלי תראה שדיברתי בדיוק על זה: דיברתי על מיעוט זניח מבחינה מספרית, אבל חשוב מבחינה תרבותית. את כל הטיעונים שלי כבר שטחתי, בעד ונגד התחנה הזו - בצרוה מאד נהירה ואני לא שש לוויכוח.

אחלה עומר. עכשיו שאלה/בקשה.

תסביר לי בבקשה את החשיבות התרבותית אם אפשר בקצרה.

רק תתאר לך

שבזמנו היו אומרים לכל אוהבי המוסיקה המזרחית "שיקנו דיסקים" (או, בעצם, קסטות - זה מה שהיה אז). אל תשכח שגם את המוסיקה שאתה מייצג לא שידרו ולא היה איפה למצוא ברדיו, וכמה שזה היה חסר. דווקא אתם, המייצגים של המוסיקה המזרחית, צריכים להבין יותר טוב מכולם מה זה כשאת הז'אנר המוסיקלי שלך לא משדרים ברדיו ויש לו כמה "כבשות רש" קטנטנות שבשבילכם עונות על חוסר מאוד-מאוד גדול. אז פעם המיעוט אהב מזרחי, היום אפשר להניח שהרבה יותר אנשים אוהבים מזרחי - אבל גם כשזו הייתה המוסיקה של המיעוט הגיעה לה שישדרו אותה. וגם למוזיקה האלטרנטיבית מגיע שישדרו אותה - אפילו אם סטטיסטית אוהבים אותה פחות אנשים מאשר אוהבי המזרחי. מי כמוך יודע מה צפוי למיעוט שנאבק על זכותו להתקיים ולהישמע - הוא הופך לרוב. ורק הערה חשובה (כי אני יודע שמיד יצוץ מישהו שישאל את זה) - המוצא שלי הוא מזרחי, והמוסיקה המזרחית שמשודרת היום (ושנחשבת לזו ש"כולם אוהבים") לא מייצגת בגרוש את המורשת העדתית שלי.

ומה עם אוהבי המוסיקה הכורדית ?

לא מגיע להם תחנת רדיו או תוכנית? די כבר מי צריך מוסיקה אלטרנטיבית מי שומע את הבולשיט הזה,מי שלא מביא רייטינג אין לו זכות קיום בעידן המודרני של היום,חבל להחזיק תדר בשביל 20 מאזינים,או שנעשה שלכל ז'אנר מוסיקלי יהיה תדר משלו כך אף אחד לא יקופח.

אתה יודע מה?

כן! צריך גם לתת משהו לאוהבי המוסיקה הכורדית. מש ככה, כמו לכל סוג מוסיקה אחר. ותתפלא - יש אנשים ש"צריכים" מוסיקה אלטרנטיבית! (אני לא אחד מהם, אבל אני לגמרי מבין את הצורך שלהם). תתאר לך שמישהו היה קורא למוסיקה המזרחית "בולשיט". הרי לא היו עוברות חמש דקות עד שהיו מאשימים אותו בגזענות. נכון שהאשימו כאן קודם את שדרנית 'קל הקמפוס' בהתנשאות? אז הגישה שלך היא בדיוק אותה התנשאות. גרוע מזה - דווקא אתה, שמייצג ז'אנר שאוהביו ויוצריו סבלו שנים מהתנשאות, דווקא אתה צריך לדעת איך זה שמתייחסים למוסיקה שלך כאל "בולשיט", ואתה האחרון שיש לו זכות להתייחס ככה לאיזשהו סוג מוסיקה, במיוחד לז'אנר שנמצא בשוליים. קל לך להגיד ש"מי שלא מביא ריינטינג אין לו זכות קיום", אבל מה היית אומר אם המוסיקה המזרחית לא הייתה מביאה רייטינג? היית טוען שאין לה זכות קיום? ואם אכן כמו שאתה אומר, לא הייתה זכות קיום למי שלא מביא רייטינג, היה צריך לפסול לשידור את המוסיקה המזרחית כבר מזמן, בתקופה ההיא שהיא לא הביאה הרבה רייטינג, וככה לא היינו מכירים אותה גם היום. לא הכל הולך לי שיקולים של "עלות / תועלת". רדיו נועד גם לתת דברים שיש להם קהל מצומצם, שאין לו את מה שהוא רוצה במקום אחר, והוא נועד גם לתת לאנשים הזדמנות להכיר דברים שהם לא מכירים. רדיו לא נועד רק "להביא רייטינג".

בניגוד לאלטרנטיב המזרחית תמיד הצליחה.

גם שהמזרחית הייתה מקופחת היא הצליחה ואפילו יותר מהיום והאמת אני מתגעגע לימים שהיא הייתה מחרתרתית ולא ממוחחרת כמו היום,תמיד הקהל הגיע להופעות ותמיד המוסיקה הזו הייתה פופולארית בארועים,הזמרים מהז'אנר זה מכרו תמיד עשרות אלפי קלטות/דיסקים, אבל באלטרנטיב אין משהו שיכול להצביע על הצלחת הז'אנר כאן בארץ,אין אומן מצליח שמוכר אלפים ומורד ברינגטונים היסטרי ואין קהל שבא להופעות.

אולפן מעניין מאוד יש להם

קצת מעביר תחושה של משהו נטוש באמצע מסדרון אבל .. אולי זו רק התמונה. בטח גם תסכימו איתי שהרדיו הקהילתי התפתח למימדים יפים מאוד לאחרונה וניתן גם לראות עוד ועוד שדרוגים לאולפנים דיגיטאליים וציוד יקר ערך בתחנות .. אבל מה .. לאותות והפקות אין להם כסף , ואני מתכוון ש " א י ן כ ס ף " (זו לפחות התשובה שקיבלתי מ 2 תחנות שפנו אלי בדבר הפקה של אריזת אותות) וזה חבל ומעציב, כי אולי קצת שכחנו ש - לרדיו מאזינים .. ובשורה התחתונה לדעתי, זה לא כל כך ישנה למאזין הקצה איזה יופי יראה האולפן בעוד ש ילדה בת 12 צועקת משהו שמסתיים במילה FM באות התחנה הראשי :) (זה לא שחלילה יש בי משהו נגד ילדות בנות 12 .. כי יש כמה מוכשרות שם אבל לצורך העניין נעשה הכללה גורפת) לתשומת לב האחראים, סבבה ???

למעלה