מצאתי בפייסבוק

חבל,

אתם מחדשים, מובילים, יצירתיים. האתר שלכם מעולה. המוסיקה מצוינת, וכאמור, מההיכרות שלי עם כמה מהנפשות הפועלות בהווה ובעבר, אתם גם אנשים טובים. אתם מוסד תרבותי חשוב לעיר תל אביב. אתם תחנה יוצאת דופן לטובה בנוף הישראלי. אבל, אתם עדיין 106. ואני שוב אומר, חבל ליצור אנטגוניזם. השילוב המנצח הוא מוסיקה איכותית מצד אחד, אבל נגישות וחיוך מצד שני. פלצנות והתנשאות מעולם לא לקחו אף אחד לשום מקום. ואת זה אני אומר כאדם שיש שיגדירו כמתנשא. אותם דבילים שקמים ואומרים שהמוסיקה הזאת מעניינת 80 אנשים, אומרים את זה בגלל הגישה, בגלל האווירה שנוצרת סביב סוג כזה של תוכן, ולאו דווקא בגלל התוכן, שהרבה פעמים הוא נגיש בהרבה משנוטים לחשוב חבל שאת לא מפרגנת לתחנות האחיות שלכם. אני מקווה שזו לא העמדה הרשמית של הנהלת התחנה.

רפי35

New member
אני אשאל אותך בפשטות איזה עוד תחנות את מכירה?

את אומרת שאף תחנה לא עושה אבל כמה מהן את באמת מכירה?? אני לא נכנס לתחרות או השוואה אבל אני יודע שגם במקומות אחרים עושים ואני אתן לך כדוגמא את הרדיו שאני נמצא בו שזה קול יזרעאל במכללת עמק יזרעאל! יש לנו תוכניות לכל סוגי המוזיקה שתרצי, וגם לכאלה שאולי לא תרצי. אני אישית מגיש שם תוכנית אקטואליה ומהשבוע גם תוכנית בוקר שזה דבר שלא קיים בתחנות אחרות (תגידי לי את אם זה קיים אצלכם). את אומרת אין חיקוי בסופו של דבר כולם מחקים את כולם רק המגישים נותנים דברים משלהם.

funkusit באמת לא ניתן להשוות. אתם עושים כל

כל מה שבא לכם, עוברים על החוק כל יום כל דקה, תעברו לראשון ושלא אצטרך בטעות לשמוע אותכם בעודי נוסע לי ברחובות הצפוניים של תל אביב(אבל בטח ישמעו אתכם עד לבנון). אני מדגיש שאין לי בעיה עם המוזיקה שאתם משדרים, אני אוהב ומכבד כל סוג מוזיקה. משהו בצלילים, בשחיתות בהתנשאות עושה לי רע, אתם יותר מתנשאים מהשכנים שלי ולחשוב שהייתם ממוקמים חצי קילומטר מהבית שלי זה מזעזע אותי, קישטא לראשון ליד 91 FM מתאים לכם, ההפקרות שם חוגגת. מדינה מושחתת אנשים מושחתים ותחנה מושחתת ורעה שפוגעת גם בפרנסת האיזוריות אפשר להשוות אותכם להרבה דברים אבל לא טובים בעיקר. לא המצאתם שום דבר חדש בתחום הרדיו צריך להפנים את זה

גלעד2211

New member
ראובן מה לעשות

ש91 ורדיוס יש להם רייטינג גבוה? אולי בשאר התחנות צריכים ללמוד מהם? ואתה מרחיק לכת כשאתה אומר שהם מושחתים.......

גלעד התיחסות

אין לי בעיה עם האיזוריות אני גם מבין אותן את התחנות - חריגה בתדרים, ערוץ קניות, אין מה לעשות ברומא תתנהג כרומאי. כן יש לי בעיה עם 91 למשל שיותר מידי דברים רעים מודלפים משם, כן יש לי בעיה שחלק מהשדרנים שם לא מכבדים את חוקי הרדיו הבסיסיים. ג'ני בלום יקירתך ויקירת רדיוס למשל, שדרה שיר שבוע שעבר, קלאסיקה מוזיקלית שיר שרציתי לבכות מהתרגשות כששמעתי אותו ואז מה קרה? אחרי חמישים שניות שהשיר נוגן היא פשוט הרימה מיקרופון והתחילה לדבר בשיא השיאים של השיר על הזמרת ופרסמה איזו מכללה. תקשיב גלעד ותקשיב טוב. זה דבר שלא יעשה ברדיו נקודה ! וכל אחד כאן יסכים איתי ושום תירוץ לא יתקבל. שדרנים מפספסים אינטרו מחוסר ריכוז או ניסיון אבל להרוס ולא לכבד זמרים זה דבר שלא יעשה וזה נעשה כל יום כל היום והשיא הוא אליקו שמרשה לעצמו לשיר ביחד עם דודו אהרון למשל, אם דודו אהרון היה חושב שאליקו הוא קול ליווי נחוץ הוא היה משלב אותו במאסטר של השיר. זאת בושה וחרפה בוז ולעג ואל תתלהב מהרייטינג וההומור בטלויזיה. אני כאדם חצי מזרחי מסתכל על הכל ואומר יאלה מצאו כאן ליצני חצר שחורים מחזירים את השד העדתי בציניות ובצדק למאה הנוכחית. צוחקים עליהם, וכולם אומרים אמן ובצדק שזה הכי עצוב. ריטינג שמייטינג זה לא מדד בשבילי יש דברים חשובים יותר לפחות בפורום הזה. גלעד עכשיו לגבי שחיתות. תחנת רדיו שנקראת 106 צריכה לעמוד בתנאים מסויימים ואם תרצה אשלח לך את תנאי השידור שלהם. אין קשר בין הרישיון לבין מה שקורה בפועל ואם זה לא שחיתות אז מה כן שחיתות יאלה בוא תסביר לי ואקשיב לך.

ראובן אתה תותח מילים כדורבנות.

השדרנים שלך כולם כולל כולם(האזנתי להם לא מעט) עושים עבודת קודש ומשדרים ומכבדים את חוקי המוסיקה והרדיו,אליקו הוא ביזיון כנ''ל ג'ני בלום וירון אשבל.

גלעד2211

New member
ראובן אולי זה קרה פעם אחת אני לא זוכר

השדרנים מחוייבים להקריא פרסומות ויכול להיות שהיו חוץ מזה יותד מידי פרסומות שהיה לחץ להקריא. כמו 106 שחייבת לעמוד בתנאים מסויימים כך גם הרדיו האזורי והמחייה שלו שזה הפרסומות לצערינו.

מה הקשר לרייטינג?

אולי הם לא באמת מושחתים (בזה אין לי מושג ואני נזהר מלקבוע דעה) אבל אי-אפשר לבטל כל ביקורת בטיעונים על רייטינג.

נחוצה, להמוני אנשים

שהם אולי לא פסיק של אחוז בtgi אבל הם עדיין קיימים. שמעוניינים לשמוע סטים טובים של דאב, רגאיי, דאב-סטפ, ד.נ.ב, אלקטרו, צ'יל וכן - גם אלטרנטיב, ואינדי-רוק ונויז וכו'. אני אוליי מייצג חתך מאד מסויים ולא גדול באוכלוסיה, אבל לכל בית שאני נכנס בתל אביב בתקופה האחרונה, יש איזה רדיו ברקע שמכוון על 106. אני לא מכיר עוד תחנת 106 עם הצלחה כזאת. (אולי אשל הנשיא בימיהם היפים) וזה רק מעיד על הרעב ל"משהו-לשמוע-ברדיו". אני מאמין שאם הייתה קמה עוד תחנה, באיכויות ובפרישה של גלגלצ שתשדר פופ איכותי מעורב באלטרנטיב קל (כמו 88 רק לצעירים), עם סטים טובים בלילות מהז'אנרים הנ"ל, היא תהיה הצלחה אדירה - אני שומע מהמוני אנשים את הטענה הזאת ש"אין מה לשמוע ברדיו". אם אתה לא חולה אקטואליה, או לא אוהב אולדיז, מוסיקה ארצישראלית וים תיכונית (מה לעשות, זו לא טענה נגד המוסיקה הזאת, ברור לי שהיא פופולרית ומצליחה), ולא סובל פרסומות, אתה נוסע עם דיסקים או עם שקט. זה המצב. בכל מקרה, בעיני זה אמור להיות שירות שהשידור הציבורי מספק - ולא, 88 לא מספקת את זה. ב-88 לא פונה לצעירים. בשביל מוסיקה טובה אנשים מוכנים לסבול פרסומות. אם יש תחנה בלי פרסומות (=גלגלצ), אנשים יסבלו את המוסיקה. גם אם היא חוזרת על עצמה. המשוואה פשוטה. קול הקמפוס אולי היו נראים אחרת, אם במקום הקונספט העקום של תחנות "אזוריות" היו לנו פה תחנות סקטוריאליות, והיה מגוון מוסיקלי כלשהו, והשידור הציבוהי היה מתפקד, ומעניין, אז אולי קול הקמפוס היו מתפנים לעשות משהו "חינוכי" יותר. אקטואליה לסטודנטים, מגזינים - כרגע הם פשוט עונים על צורך דחוף ביותר. אני לא מכיר אתר של תחנת רדיו ישראלית שהפורום שלה שוקק כמו הפורום של קוה"ק. ואתה מוזמן לבדוק את זה. אני מכיר הרבה אנשים שמוכנים להפגין אם ירצו לסגור אותה. וזה לא בגלל מי שהם ספציפית, אלא בגלל מה שהם מייצגים. הרצון הפשוט לשמוע מוסיקה טובה וכיפית ברדיו. שלא יעיקו עם פרסומות וחדשות. שלא יהיה המוני ורדוד. יש לזה צורך. ולפני שכל המבקרים קופצים - אני לגמרי בעד פופ, ו top 40 ברדיו. וכן, גם למוסיקה ים תיכונית וגם לאולדיז וגם לפופ ישראלי צריך להיות מקום. אבל לא רק. מקווה שעניתי על שאלתך.

fugitive

New member
תודה עומר

(מזל שפתאום נזכרתי שהפורום הזה קיים וקפצתי) מסכים עם כל מילה. בראש שלי גם נמצא הראיון עם שלמה יידוב ב"תרבות מעריב" בשבוע שעבר, עם ההאשמה של תחנות הרדיו בעצם, איך הן השמיעו פעם דברים יותר מורכבים ואנשים התרגלו לזה. ל"צליל מכוון" זה העניק חסד אחרי הרבה מאד שנים. זה היה יכול להיות ככה גם היום. 80 איש שמתעקשים עכשיו על כל מיני דברים, יכול להיות שיהיו כמה אלפים בעוד כמה שנים שלא יבינו איך הם לא הכירו את זה קודם. הערה בעניין הדיון המקורי - מהניסיון שלי, לתחנות החינוכיות-קהילתיות אין בעיה להצטייד. יש תרומות, יכול להיות תקציב מהעירייה, הציוד יכול להיות חדיש והפורום באינטרנט איכותי ושוקק חיים. תקרת הזכוכית נמצאת ב"קול ישראל". המשדרים הכי גרועים יגיעו תמיד לתחנות האלה, התחזוקה שלהם רעה, כמו שאפשר לצפות לה מקול ישראל כשזה נוגע לפרוייקט של הרדיו החינוכי. נוצר מצב מצחיק שגם אם מיליונר יקנה תחנה כזאת, ההשפעה של זה לא תהיה משמעותית. מי שמקצה את התדר הוא קול ישראל, והכל בסוף תלוי בחסדיהם. גם עוצמת השידור של הרדיו החינוכי, למיטב ידיעתי, מוגבלת על-פי חוק. כשנכנסתי לשדר בתחנה קהילתית לפני 8 שנים, הבנתי שכשפרוייקט 106 קם, הזכיינים של הרדיו האזורי התקוממו, ודרשו להגביל את עוצמת השידור של התחנות. לא יודע אם זה נכון לגמרי ואם זה עדיין נכון.

אז שיקנו דיסקים של המוסיקה הזו.

למה להחזיק תדר בשביל כמה עשרות בודדים של חובבי הז'אנר הזה ? אתה יודע כמה אנשים רוצים תחנה שתשדר מוסיקה פרסית,עירקית,מרוקאית,גרוזינית ? אולי מתישהו זה יקרה שיהיה רדיו דיגיטלי והאף אם ייעלם מתישהו,ואני לא מבין את אלה שמוכנים לסבול פרסומות בשביל לשמוע מוסיקה ועוד בעידן של היום,מילא אלה שעובדים בחנויות או נהגים שממיא הרדיו עובד גם ככה אבל סתם אנשים אקראיים.

fugitive

New member
כתבת שני דברים שונים

הראשון - שיש מלא אנשים שרוצים מוזיקה פרסית, עירקית, גרוזינית. לדעתי דווקא ב"קול הקמפוס" יש תוכנית שעוסקת בדיוק במוזיקה הזו. תתפלא, וזו תוכנית רצינית, לא פופ ים תיכוני. זה מתאפשר כי יש שם חופש ואין שם שיקולי רייטינג. בלי שום קשר - התדר מוחזק כדי לאפשר פעילות קהילתית ולימודית באמצעות רדיו בישראל. בעיני זה רעיון מצויין, אבל אתה לא חייב להסכים. שובף מהניסיון שלי, בתחנות שמשדרים בהם תלמידים (בני נוער), אולי אין מקצועיות, אבל יש עבודה חינוכית נהדרת. וגם לסטודנטים לתקשורת מגיע להתאמן על אותו התדר. גם זה מבורך, ויש פה מספיק אנשים שכותבים ועושים עם זה עבודה טובה. והדבר השני - נראה לי שבאמת רוב האנשים היום רוצים לשים סתם דיסק. אני עדיין מוכן לסבול פרסומות בשביל לשמוע עריכה מוזיקלית מעניינת ולהכיר דברים חדשים. כמובן שזו תופעה שהולכת ונעלמת.

מסכים עם כל מילה שלך

קול ישראל מזניח את פרוייקט הרדיו החינוכי הזנחה פושעת. ואגב, בנוגע הוא שאמר שטויות על 80 אנשים וכו', אתה מתווכח פה עם הקיר. הוא לא יודע לקרוא.

גלעד2211

New member
106.4FM ואף אחד לא אומר כלום

מעניין, מוסיקה טובה אבל מה פשר התדר כשלכולם יש את 106 שבקושי נקלט באיזור התחום שבו אותו 106 אמור להקלט?

fugitive

New member
צודק

אתה מתכוון לרדיו של הבין-תחומי? נראה לי שדווקא מה שכתבת זה ההסבר - יש את קול הקמפוס שמשדר מצפון ת"א, ויש תחנות 106 ברמה"ש וגם בפ"ת. אז לפתוח עוד תחנה בהרצליה על אותו תדר היה הופך לבלאגן. מעבר לזה, לא הייתי רוצה לכתוב כאן שהם מופלים לטובה אלא אם הייתי יודע שזה באמת ככה. היה לי פעם איזה רעיון שניסיתי לקדם, לגבי הפרדה בין תחנות סטודנטים לתחנות קהילתיות. אם כבר המדינה הקצתה עוד תדר, אולי כדאי להפריד מכל מיני סיבות. זה לא הצליח כמובן, אבל אני חושב שזה היה יכול לתרום הרבה לשני הצדדים.

הבעיה היחידה עם 106.4

היא ההתנהלות המפלה של משרד התקשורת. המשרד לא היה מוכן אפילו לדון איתי על קבלת תדר 106.4 לפני שנתיים. כשהבענו בפני נציגי המשרד את כאבנו על כך שעוצמות השידור של קול הקמפוס לא מאפשרות לנו להישמע בעיר שלנו, קיבלנו המון תשובות מתחמקות ושום פתרון פרקטי. והנה בא המרכז הבין תחומי, מוסד אקדמי עשיר, וללא מאמץ מקבל את התדר 106.4. נקודה למחשבה: אם יש רדיו חינוכי שאמור לשדר לתל אביב דרומה, ורדיו חינוכי שאמור לשדר להרצליה צפונה, למה הרדיו שתקוע ביניהם לא קיבל את התדר 106.4? התשובה נמצאת בעוצמות השידור החריגות של שתי התחנות הללו, שמכסות שטח עירוני של עשרות קילומטרים, בעוד שתחנה חינוכית שעומדת בכל הסטנדרטים החינוכיים והתקשורתיים משדרת לכמה רחובות. שיטת השקשוקה - המודל הרדיופוני.

גלעד2211

New member
אייל אצלך תמיד הMP3 והדיסק ינצחו

לכן לא תבין למה להחזיק תדר בשביל אנשים שנהנים ממוסיקה כזו או אחרת. בלי שום קשר צריך לבטל את האגרה, אבל אתה תמיד נוהג לדחוף את הMP3 שלך אז גם כשיהיה רדיו דיגיטלי זה לא ממש ישנה אתה תשאר בדעתך.

למעלה