מצאתי בפייסבוק

מצאתי בפייסבוק

תמונות של האולפנים החדשים של קול הקמפוס. אין בהם את הקסם של האולפנים הישנים, אבל הם מאובזרים היטב, ואני מאמין שעם הזמן הסטודנטים הנלהבים של המכללה ימלאו אותם בסטיקרים ושאר שטויות משמחות. http://www.facebook.com/album.php?aid=146484&id=34499544372 אני עדיין חושב על התחנה הזו את מה שחשבתי בעבר. הם לא עושים עבודה מקצועית. הם סטודנטים - הם תחנת רדיו כמו שסרט סטודנטים הוא סרט. אבל עדיין - הם נחוצים מאין כמותם, ובמצב המוסיקה ברדיו הישראלי, זה די מביך שהרבה אנשים לא מקבלים את מה שהם רוצים מגופי ענק מסורבלים כמו קול ישראל (עם שביתות הטכנאים וכל הבלגאן) אלא פשוט מקומץ סטודנטים חובבי מוסיקה. אנשים שאני מדבר איתם שלא מכירים את מבנה הרדיו הישראלי, מתלוננים שלא קולטים טוב את קול הקמפוס, וטוענים "בשביל מה אני משלם אגרה". לך תסביר להם שאת האגרה שלך אתה משלם על חדר האוכל של הטכנאים של רשת א' - קול הקמפוס מופעלת בהתנדבות, (או תמורת נקודות זכות, אני מניח). (אגב, אתם יודעים מול האתר העשיר והמעוצב של קה"ק, יש את האתר של קולי"ש, שלפיו אפשר לשלוח גלויה במקום דואר אלקטרוני. מהמם. יש תמורה.) יסלח לי מורוזובסקי, אבל קה"ק = תחנה נחוצה. (גילוי נאות. אין לי שום קשר אליהם, אני אפילו לא מכיר אף אחד משם)

רפי35

New member
נראה לי שמורוזובסקי יסכים איתך..

קול הקמפוס או כל רדיו 106 אחר (ואני אתן בתור דוגמא את קול רמת השרון של מורוזובסקי וקול יזרעאל בו אני משדר) הן תחנות רדיו חינוכי של קול ישראל שהרבה פעמים כפי שציינת נותנות יותר מקול ישראל, אם זה במגוון, ואם זה בפעילות הבלתי משובשת. אמרת זה רדיו סטודנטים כמו סרט סטודנטים ובכל זאת אני מכיר כמה כאלה ממש טובים. כל ההשקעה הזאת ברדיו סטודנטים (או תלמידים) בתחנות ה106 היא של מי שמלמד ושל מי שמשדר היא באמת מהמניעים הטהורים של אהבת הרדיו ועשיית הרדיו וזה כנראה מה שהטכנאים בקול ישראל שכחו.

djgabi

New member
להיות מאובזר זה טוב ויפה,אבל זה לא הכל

שמעתי אותם פה ושם,לא משהו מוגדר על בסיס קבוע,אני לא ממש מכיר אותם, ואני שואל באמת בתום לב,למה היא נחוצה? אשמח אם מישהו יודע ויוכל להסביר.

בעידן הרייטינג היא לא נחוצה.

כמו שרדיו ת''א לא נחוצה כך גם ערוץ 1 וכל מי שלא מביא רייטינג אין לו זכות קיום,למה אנחנו צריכים גוף שאוכל את כספי הציבור בגלל 80 איש שאוהבים את המוסיקה שיש שם.

תאזינו לגבי גזית התותח שמתי קישור.

איך הוא יוצא נגד הרשות השידור נגד אוכלי החינם שם,איזה מילים כלבבי, מי צריך 2000 עובדים במערכת שלא צריך יותר ממאתיים,מי צריך באולפן שדרן טכנאי ואחד שמנגן מוסיקה? בוא לאולפני 103 תראה איך יש שדרן והטכנאי גם שם מוסיקה ועוד ועוד.... כנסו והאזינו לקישור.

אייל, כרגיל

פרובוקטור. במקרה אתה גם צודק - יש עודף תקנים ואבטלה סמויה רבה בקול ישראל, וכן, הם אוכלי חינם שחיים על חשבון משלם המיסים. וכן, ברדיו האזורי, כשברוב השעות השדרן הוא גם טכנאי - זה יעיל הרבה יותר. כשאתה צודק, אתה צודק אבל אתה לא רלוונטי לשירשור הזה. אתה מדבר על תחנות קול ישראל, אני מדבר על הרדיוהחינוכי. הרדיו החינוכי מופעל בהתנדבות. אף אחד כמעט לא מרוויח שם כסף, בטח לא השדרנים. העסק הזה לכל היותר מופעל משכר הלימוד של הסטודנטים. אם זו עוד הזדמנות שלך לדחוף פרסומת ל-103, שיבושם לך. אני מקווה שכשאתה נותן דוחות חניה אתה מדייק קצת יותר בפרטים.

ואגב, אני מדרש כאן לכותרת ההודעה שלך:

והביטוי "עידן הרייטינג". הרבה פעמים צירוף המילים הזה מגיע לבטא ביקורת. ביקורת על עידן של כלכלה אלימה ורעבה ונמיכות מצח ומות התרבות והפיכתה ל"תרבות" המונים דלה בשכל, רבת הורמונים ונטולת ערכים. אתה משתמש בביטוי הזה במטרה להאדיר את "עידן הרייטינג", ומייצג בשמחה את האליטה הכלכלית שמאכילה אותנו זבל ועוד משכנעת אותנו שיש בו ערך תזונתי. וזה קצת מצחיק, כי זו מורכבות ששכלך ככל הנראה רפה מכדי לתפוס. אתה יודע מה, בעצם זה לא מצחיק, זה קצת עצוב. אני מדבר לקיר.

מי התייחס בכלל לרדיו חינוכי מה אתה קופץ.

קול הקמפוס גם כן תחנה למה אין שם רצועה מזרחית או רצועת דאנס ? האליטה הכלכלית שמאכילה אותנו אהודה על העם,ראינו מה קיבלנו כל השנים מערוץ 1 לפני האליטה הכלכלית,שביתות תקלות ופסוקו של יום.

אני התייחסתי לרדיו החינוכי

אם יש לך נושא אחר שמעיק על נפשך הרכה, אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש.

funkusit

New member
שדרנית בקול הקמפוס

בדיוק בעידן הרייטינג היא נחוצה. זוהי תחנה שאינה פועלת משיקולי רייטינג ולכן יכולה - וזה מה שהיא עושה - לשדר מוזיקה שהיא בשוליים, לא את מה שמשמיעים כל היום בגלגלצ, ברדיו ת"א, ב- 88, ברדיוס וכו'. את השירים והתכנים שתשמע בקול הקמפוס לא תשמע במקום אחר וזה ייחוד גדול וחשוב. מעבר לזה, בבקשה לא להשוות בין קול הקמפוס לתחנות 106 האחרות. את מה שהתחנה הזאת עשתה אף אחת אחרת לא הצליחה לעשות. קול הקמפוס הפכה לחלק בלתי נפרד ממפת הרדיו בתל אביב והיום כבר בכל הארץ. אנשים שומעים עליה, בברנז'ה מתייחסים אליה, כותבים עליה בעיתונים ושדרנים שלה מפוזרים ועובדים בכל אמצעי התקשורת הישראליים. היא משדרת 24 שעות ביממה. התחנות האחרות לא הצליחו להגיע לסדר גודל הזה ולא הצליחו להתמקצע כמו שקול הקמפוס הצליחה www.106fm.co.il תעשו חיים

כדאי לדייק

לא 24 שעות ביממה. בשעות מסויימות התדר שייך לגופי חינוך אחרים בעיר אבל בקטנה :) ולמרות הפירגון המוחלט שלי - נקודה אחת חשובה: כן יש מקום להשוות לתחנות 106 אחרות - אתם עדיין שייכים לפרוייקט הרדיו החינוכי. ההתנשאות הזו לא במקומה, ויוצרת אנטגוניזם. אתם אולי ה-106 הכי טוב בארץ, ספינת הדגל של הפרוייקט (ונכון, ובהרבה 106ים יש בעיקר ילדים צווחניים), אבל אתם עדיין 106. קול ישראל אולי מזניח את העניין כולו, אבל יש מקום לגאווה בהשתייכותכם לפרוייקט הזה. "בבקשה לא להשוות בין קול הקמפוס לתחנות 106 האחרות" זה אפילו משפט דיי מגעיל. בכל ה-106 יש אנשים, אולי משכבות אוכלוסיה אחרות, באזורים אחרים בארץ, ואת יודעת מה, אולי אפילו פחות מוצלחים מכם, אבל הם עדיין אוהבים ועושים רדיו ואתם מוכרחים לפרגן, ולו רק למראית עין. לתשומת ליבך. ועוד משהו בעניין המקצוענות שדיברת עליה: אני מאזין לכם המון, ויש לקול הקמפוס עדיין דרך לעשות. מוסיקה טובה וכוונות טובות - יש בשפע. מקצוענות? עדיין לא. אבל כמו שאמרתי, זה רדיו סטודנטים, והוא מקצועי כמו שסרט סטודנטים הוא אמור להיות מקצועי. לפעמים הבוסריות היא דווקא מה שיפה. וכמובן המוסיקה המצויינת :) האולפן החדש בראשון, אגב, נראה מאובזר, אבל נשמע זוועה. אני מניח שזה עוד ישתנה.

funkusit

New member
עומדת מאחורי דבריי

מה שעשתה ועושה קול הקמפוס לא עושים בתחנות אחרות. הכיוון הוא אחר. הוא לא חיקוי של דברים אחרים אלא חדשנות. אתר האינטרנט היפייפיה (נו, תודה.. הוא מה-זה יפה) ואולי הניסוח שלי לא היה כזה נעים, אבל אני עדיין חושבת ככה

funkusit

New member
אהה ועוד משהו

כן 24 שעות ביממה. כשבאוויר רדיו קול העתיד עולה על התדר, באינטרנט ממשיך השידור

קול הקמפוס: ההתנשאות והאנטגוניזם

לפני כשנה כתבתי דברי ביקורת על קול הקמפוס, אני עדיין עומד מאחוריהם. למרות דיון מרתק שהיה לי השנה עם איש התחנה ועמיתי לשעבר ב-90FM אביעד טובי, בעיני התחנה הזו מאז ומעולם לא הראתה שום שייכות לפרוייקט הרדיו החינוכי של קול ישראל. הכללים שחלים עלי כמנהל תחנה מבחינת סוג התכנים, השמעת מהדורות חדשות ועוצמות השידור - כנראה שלא חלים על קול הקמפוס. יש סיבה שאנשים כמוני מסתכלים על התחנה הזו כאל מעוז ההתנשאות התל אביבית, המקום שבו לקרוא תיגר על כל כללי השידור המוכרים לעולם הרדיו זה "מגניב", ושככל שהשיר יותר נידח - ככה השדרן והעורך יותר מוערכים - כי גם זה "מגניב". בכל מקרה - אני שמח על המעבר לראשון לציון, ובהזדמנות זו מקווה שאנשי קול הקמפוס לא ידרסו את תחנת "קול ראשונים" הפועלת בעיר כפי שעשו לעוד תחנות חינוכיות בתל אביב וסביבתה (כאלה שאין טעם לספור בכלל לפי שדרנית התחנה).

מסכים איתך. כמעט

עד למוסיקה. אתה לא קהל היעד של הקו המוסיקלי של התחנה. תרפה מזה. צריך לתת גם למוסיקה הזו אוויר. שוב, אני מקווה שהעמדה שלה היא לא העמדה המוצהרת הרשמית של התחנה ועדיין ולמרות כל זאת, זו התחנה שאני הכי נהנה להאזין לה. יש אנשים התחנה הזו היא כמו חמצן בשבילם ותסכים איתי בוודאי שתחנה כזו צריכה להתקיים במסגרת אחרת של שידור ציבורי - כתחנה אחות ל-88, לא כתחנה חינוכית.

רדיו חינוכי לא צריך להיות תחנת מוזיקה

ובזה אני מסכים איתך סנש. זו הייתה צריכה להיות תחנה רשמית של קול ישראל ולא תחנה חינוכית. קול הקמפוס לא צריכה להיות ממותגת כתחנת מוזיקה, ובעיני זו תעוזה עצומה לאפיין מוזיקלית תחנה חינוכית, והלכה למעשה לכפות על הסטודנטים לנגן חומרים אקלקטיים גם אם מה שהם אוהבים זה בכלל מוזיקת מיינסטרים. אבל - אני ככל הנראה קטונתי מלבקר את התוכן של התחנה הזו, והביקורת שלי בנושא זה כנראה קצת אנוכית (המוזיקה באמת לא מדברת אלי אישית). אולי יש בתחנה גאונות שאני פשוט לא מצליח להבין, ואולי אני לא רחוק מהמציאות, אבל אין מי שיודה בה.

fugitive

New member
אהה, כתבת את מה שלא ממש רציתי לכתוב למטה

תודה... מסכים גם עם מה שעומר כתב, שוב.

מה בדיוק הבעייה עם התנשאות ? אין בזה שום פסול

הרי מי שיקבעו את הצלחתה של התחנה (כשהסטנדרטים להצלחה שלהם שונים מכל תחנה אחרת) הם האנשים שיבחרו אם להאזין לקול הקמפוס או לא. קול הקמפוס היא חממה לרעיונות, חלקם מדהימים וחלקם איומים, ובחממה כזאת יש להם את כל התנאים להצליח או לטעות כשבשני המקרים התוצאה היא חיובית. הגישה הליברלית והחופשית של המכללה למנהל היא מבורכת וחשובה מאד. התקופה שבה הסטודנטים יוצרים היא בדיוק החוויה הלימודית שהם לא יקבלו בשום מקום אחר. הקיצוניות היא מעולה במקרה הזה. כל תרבות זקוקה לכמה נקודות קיצון כי על פי נקודות הקיצון נקבעת נקודת האמצע ואם נקודות הקיצון נמתחות כך גם זזים גבולות המיינסטרים. את ה"אמת" יקבלו שדרני ועורכי קול הקמפוס כשהם יצאו החוצה מתחומי המכללה בינתיים הם מגשימים פנטזיה מקסימה.

בזה אתה צודק לירון

אבל לגיטימי שכאן בפורום לא יראו את זה בעין יפה. קול הקמפוס לא לבד במפת הרדיו החינוכי, ושדרניה לא יכולים לבטל במחי הודעת פורום עבודה של קולגות ועמיתים בכל הארץ, שלדעתי עושים לא פחות, וזה בלשון המעטה.

למעלה