מצאתי את המוצר

מסכים איתך ומוסיף את דעתי שעור

שהוא תוצר לוואי הוא באמת לא ממש בעייתי לטעמי בניגוד לעור של מינק לדוגמא שרק גודל למען העור ויתר החלקים נזרקים לפח. יענים למשל מגדלים גם לעור וגם לבשר וכך גם פרות.

weinman

New member
אכן עור לנעליים "רגילות" הוא מוצר

לוואי מבקר (ולעיתים צאן) המגודל למטרות בשר. במקרה האחרון של מגפת הפרה המשוגעת לפני מספר שנים, עלו מחירי העור לתעשיית הנעליים בצורה ניכרת עקב מחסור בחומרי גלם כתוצאה מהשמדה מסיבית של בקר נגוע או חשוד ככזה. לגבי מחזקי מפתחות, פה בסין (אני בביקור) אפשר לקנות את זה בכמה שקלים בכל חנות שמוכרת אביזרי אופנה ותכשיטים. לא נתקלתי בזוחלים אבל חרקים ופרוקי רגליים אחרים יש בשפע. לגבי חוקיות, כעיקרון נראה לי שזה לא חוקי מסיבות רבות, אבל אין בעייה לעקוף את המכס ע"י הצהרה כוזבת ובטח כשזה חלק קטן ממשלוח שמכיל הרבה מוצרים לא בעייתיים. ואם תופסים אותך, העונש הוא החרמה ואולי מקסימום, קנס שולי.

gaichuk

New member
היום מגדלים את היענים לתעשית היי-טק

הבשר עומד בסימן שאלה כשרותית, העור מתאים למעט מאד דברים, הביצים כבר פאסה. נשארו הנוצות שלא לפני הרבה שנים גילו שהן מצויינות לפריקת חשמל ססטי מרכיבים אלקטרוניים רגישים. אישית אני לא רואה בעייה אם הנחש בקע בבית גידול של מישהו למטרה הזו בלבד. אם הוא נתפס בטבע זה חבל...

את הבשר מייצאים לפי מה שאני יודע

והעור מתאים מאוד לתעשיית הביגוד והאופנה, למעשה זה אחד העורות הכי יקרים שיש והוא נמצא באזור של עור התנין. אני יודע שלנוצות נוי מגדלים יענים מיוחדות שיש להן נוצות יפות במיוחד, אולי תת מין שונה מהנפוץ, אבל אם זה לתעשיית ההיי טק אולי זה לא משנה באיזה תת מין מדובר.

רן333

New member
כמו שציין naja,

ההבדל המרכזי הוא שבתעשיית העור משתמשים בחיות משק שאותן מרבים ומגדלים בני אדם, ולא בחיות בר. (השימוש בחיות בר מפריע לי לא מכיוון שהוא גורם סבל לחיות שבהן מדובר, אלא מכיוון שהוא פוגע באוכלוסיות של החיות האלה. השימוש הזה נוטה להיות שימוש לא מבוקר, ובמקרים לא מעטים הוא מאיים בהכחדה על אוכלוסיות שלמות של בעלי חיים.)

zagee

New member
אני לא מאמין שזה מיצר בסין

בגלל המחיר של 5 שקל דרך הגב שהייתי קטן הייתי בחוג כימיה נראה לי ועשינו גם את אותו דבר רק לא עם חיות ויש לי את זה נראה לי איה שהוא זרוק בבית בכל מקרה זה תהליך מאוד פשוט וזול שלא נראה לי שצריך לעשות משלוח של זה לארץ מסין, יש מצב שבעל החנות או מישהו קרוב אליו עושה את זה בבית מישהו יודע איזה סוג נחש זה?

אכן הסחורה הסינית נחשבת לאיכותית

במיוחד ומכאן מחירה הגבוהה בשווקי העולם

למעלה