מפתח שלמה

אליחי

New member
מפתח שלמה

רציתי לשאול לגבי הספר הנ"ל, והאם הוא ניוחס לשלמה המלך?

אליחי

New member
איך זה אפשרי

שספר זה שעוסק בכישוף (או בכל סוג אחר של טקס שסותר את היהדות) ייוחס לשלמה המלך שנחשב למלך חכם בישראל, ושומר מצוות...

אליחי

New member
למעשה..

ליד המקצוע תנ"ך בתעודת הבגרות שלי רשום:'5 יח"ל' ,ואם זזים קצת שמאלה, אפילו רואים ציון 100. וכן, למדתי את הפרק על שלמה, ולפי הפרשנות סיפור זה בא לנמק את המרידות בשלמה, אבל באותו פרק כתבו שבשלמה מרדו כל ימי חייו, כלומר לפני שחטא. (הוא חטא רק כשהיה זקן...). זה סיפור אטיולוגי שבא לתאר את הנימוקים והסיבות לקריעת הממלכה, לפי השקפת הגמול של ספר מלכים. ועדיין, נשאלת האלה, כיצד אדם כזה ייוחס לספר מאגי??? *** העבודה הזרה ששלמה עסק בה מקורה באמונה בבלית (ומצרית), וזוהי אמונה שלא קשורה למאגיה המתוארת ב'מפתח שלמה'.

L e s t a t

New member
מר 5 יח"ל

אם אתה מאמין בתנ"ך, אתה אמור לקבל אותו פשוטו כמשמעו ולא על פי פרשנויות מודרניות שונות. הם טוענים שזה סיפור שבא לגבות מרידות? אוקיי, הוכחות? בתנ"ך כתוב אחרת... ולכן, אם אנחנו מסתמכים על התנ"ך - שלמה, החכם באדם (אם זה היה כבר "סיפור" שנועד לגבות מרידות למה הוא נשאר החכם באדם? מי ימרוד בחכם באדם? "זה סיפור אטיולוגי שבא לתאר את הנימוקים והסיבות לקריעת הממלכה, לפי השקפת הגמול של ספר מלכים." נכון, אבל זה אומר שזה לא היה נכון? ששלמה היה צדיק בנשמתו ששמו הוכתם על לא עוול בכפו? אם כך, אני רוצה לראות את ההוכחות לטענה שלך. "ועדיין, נשאלת האלה, כיצד אדם כזה ייוחס לספר מאגי???" תשאל כמה שאתה רוצה, אני לא חיברתי את הספרים האלה. "העבודה הזרה ששלמה עסק בה מקורה באמונה בבלית (ומצרית), וזוהי אמונה שלא קשורה למאגיה המתוארת ב'מפתח שלמה'." תאר, פרט, הסבר והבא דוגמאות בבקשה.

jbu

New member
מה אם הוא חכם אז הוא לא יכול לעסוק

מה אם הוא חכם אז הוא לא יכול לעסוק במאגיה? רק שתדע לך שבפורום הזה יש הרבה אנשים חכמים חלקם עוסקים בתיכנות והרבה אפילו מנהל הפורום שלנו עושה תואר בביאולוגיה, אנשים מכול הסוגים מתעסקים במאגיה חלקם טובים,חלקם רעים אני בעתמי נחשב טכנית גאון (ממבחני I.Q) ואני מגיבר פיזיקה מחשבים ומתמטקיה ויש פו הרבה כמוני ואף יותר אז זה שתדע לך שמה שאמרתה מאוד פוגע וזה ממש לא המקום להתבטאויות מסוג זה. ולגבי שומר מצוות: גם אני יהודי ואלוהים שמר עלי כול החיים והרבה דברים טובים שגרמו לכול המשפחה שלי להשתכנע שאני מבורך קרו לי ואני עדין "חוטא" אין לי לא הזמן ולא הרצון להסביר לך את כול השקפת עולמי לגבי הענין הזה אבל כן שלמה המלך "חטא" היה לנו דיון למה מאגיה כן מותרת ביהדיות אבל יש לי הרגשה שלא תטרח לחפש בכול הדפים בפורום הזה. מחוץ מזה שלמה המלך בעת זקונים נתן לנשים שלו לפתות אותו לעבודת אלילים ועל זה הוא נענש (ורק על פי זה לפי הכתוב בתנ"ך) כך שתדע שאף אחד לא מושלם. קראתי בקבלה ושם דווקא משבחים את הפעולות האילו משום שהם מקרבות את הבן אדם לאלוהים אם תקרה בתנ"ך לגבי האיסורים על עיסוק במאגיה תראה שזה משהוא שהם מקשרים עם עבודת אללים או עלה באוב (זימון רוחות). נ.ב כשאני מתכוון לפעולות האלה בקטע של הקבלה אני מתכוון לכול הברכות והקמעות וכו' שבקבלה.

אליחי

New member
קצת נסחפת...

אף אחד לא בא לזלזל בך ובאינטלידנציה שלך, אני תיארתי את הכינוי של שלמה המלך "כמלך חכם שומר מצוות", לא הבנתי איך אפשר להסיק מזה שמי שעוסק במאגיה לא חכם... (?)

jbu

New member
אני בן

אני בן ואתה אמרתה (במלים שלי) זה לא יכול להיות ששומר מצוות וחכם יתעסק במאגיה למה שאדם חכם לא יכול להתעסק במאגיה אני מבין את הקטע של שומר המצות אבל אני לא מבין מה באתה לומאר. וכפי שאתה למדתה בשיעואי תנ"ך הכותב המקראי כותב לפי הקפת עולמו לכן אני רואה בתנ"ך בתור מקור ידע מושחת שבו שינוו את המציאות ובכך הם למעשה בגדו העירואים שקראו באהת, וזו דעתי למה שלמה המלך עסק בזה? אף אחד לא יכול להיכנס לראש שלו ולומאר לך.

אליחי

New member
פניתי אליך בלשון זכר, ו...

אם אתה לא מבין/לא יכול לענות, אז פשוט אל תגיב... :)

אליחי

New member
עוד משהו

אם ממש בא לך לעקוב אחרי ולנתח כל מילה שלי, אז: הציטוט המדוייק: "לשלמה המלך שנחשב למלך חכם בישראל, ושומר מצוות..." אם שלמה היה עוסק במאגיה ייתכן והוא לא היה נחשב למלך חכם בישראל, או יותר נכון בעם ישראל בימי המקרא, שכן ההגדרה הקולקטיבית של עם ישראל לאדם חכם בתורה היא: אדם שהולך בדרכי ה' ולומד תורה.

jbu

New member
מי אמר שאני לא מבין?

מי אמר שאני לא מבין? אני למדתי תנ"ך מהגן,ואני לא רוצה להיכנס לוויכוח של כמה אני יודע,זה דבר שילדים עושיםץ זה דבר ראשון דבר שני, לחכם יש כמה פרשניות הפרשנות של שלמה הייתה חכם גם רסטמי גאון וגם חכם מבחינה רוחנית עברו שנים מאז שקראתי את זה אבל אני זוכר התייחסות לשני המובנים, השיוך של חכם רוחני לחכם מבחינת ידע נועד כפי שאתה יכול לנחש: לאדיר את ה'.

ebonyW

New member
מאגיה ביהדות

אני לא מבינה למה אתה כ"כ מתפלא. יש גם מאגיה יהודית - ספר הזוהר והקבלה, והרבה אנשים שיהדותם, חוכמתם ודבקותם באל אינן מוטלות בספק, עוסקים בפן זה של היהדות. אני לא מומחית גדולה בקבלה, אבל יש כמה נוסחאות קבליות שדומות מאוד לכישוף (במובנו בפורום). ואולי צריך גם לציין שחלק מהמאגיה ביהדות אינו מצטיין במוסריות יתרה (לטעמי) - למשל, פורמולות אהבה הלקוחות מן היהדות אשר מכוונות כלפי אדם ספציפי ואשר למעשה שוללות את רצונו החופשי. Blessed Be אבוני

למעלה