מפרשית ונוחות

salm0n

New member
מפרשית ונוחות

מפשרשית עם נוחות של מנועית מרחב מחייה , נוחות סיפון ,

באזור גודל 40 במחיר סביר

רעיונות , עצות , ניסיון , תמונות או כל חומר בנושא

gb228

Active member
מחיר סביר זה משהו סוביקטיבי

אבל מה שיכול לענות על הקריטריון זה קטמרן ולחילופין MOTORSAILOR
בנוסף, לא מעט MONOHULLS מהעשור האחרון שמיויעדים בעיקר לתעשיית הצ'ארטר הם עם מרחב מחיה ושטח קוקפיט לא מבוטלים
פשוט לחפש

salm0n

New member
MOTORSAILOR

MOTORSAILOR יכול להיות פתרון טוב . שמדובר בסוג יאכטה כזאת האם המפרשים הם הדומננטים או המנוע

אם מישהו יוכל להעלות יתרנות חסרונות

salm0n

New member
MOTORSAILOR

MOTORSAILOR יכול להיות פתרון טוב . שמדובר בסוג יאכטה כזאת האם המפרשים הם הדומננטים או המנוע

אם מישהו יוכל להעלות יתרנות חסרונות

Sail

New member
רוב ה- MOTORSAILOR לקחו את הגרוע ממפרשית

וממנועית.
ל- MOTORSAILOR יש שטח מפרשים קטן וגם קייל מוקטן כך שהיא מפרשית גרועה בשיט מפרשים - איטית ולא מחדדת לרוח.
בתור מנועית, יש לה את אותו הקייל שמכביד עליה במשקל (שליש או רבע מהמשקל הכולל) וגם מוסיף שטח חיכוך (שעוצר) במים (בנוסף גם שוקע מוגדל למנועית באותו הגודל). אז גם בתור מנועית היא לא משהוא.

georgiandream

New member
JONGERT

להפליג בנוחות ובביטחה על מפרשים (כשיש רוח) שטח מפרשים גדול , וגם על מנוע , מנוע בנפח של לפחות 200 HP, או בשילוב של שניהם ,אין כמו MOTORSALOR .
אך עליה וקוץ בה מחיר רכישה התחלתי גבוהה . אך התמורה בהתאם .

gb228

Active member
זה יצרן שאצלו כשכתוב אורך 40 הכוונה למטרים

ויש תוספת של 2 אפסים למחיר הסביר שהשואל המקורי ביקש

Efraim

New member
ולגבי הגדולות יותר - תכין תקציב בהתאם

יש מקום לכל המשפחה (המורחבת
)

נו מה יהיה? התכוונתי לרמוז בעדינות ובמעט מילים ש200 כ"ס מכוונים ליאכטה גדולה הרבה יותר יחסית וזו לא הכוונה (להבנתי) של השואל המקורי.

salm0n

New member
יש פה כמה דעות שונות

לגבי MOTORSAILOR אשמח לדיון יותר מעמיק בנושא

JONGERT נראה נהדר רק שהגוף שהמפעל מייצר הוא ברזל בלבד אשמח גם לדיון בנושא ברזל

תתחיל בשאלה יותר מפורטת ומעמיקה ותקבל תשובות ענייניות.

ספינת ברזל זה טוב גם מוטורסיילור זה טוב - ותלוי לאן אתה רוצה לקחת את זה.

georgiandream

New member
MOTORSAILOR JONGERT

הכוונה היתה להראות לשואל כי ישנן ספינות מוטורסיילור איכותיות שמפליגות על רוח וכן על מנוע בנוחות ובטיחות מיירבית , וכי וישנן גם ספינות "קטונות" יותר כ - 60 פייט,
נכון המנועים בהתאם 160 עד 200 כ"ס.
צודק חברנו באשר לתקציב הגבוהה לספנות אלו , אך אם נתעלם מעניין התקציב הספינות מהסוג הנ"ל מפליגות בים הפתוח (קלסי לחציית האטלנטי)בנוחות מירבית עם כל "הפינוקים" .
כמו בכל דבר לספינות הברזל יש יתרונות וחסרונות , זהו עניין של העדפה וכמובן של תקציב (תחזוקה) .
רון צודק תלוי מה מטרות ו\או אפשרויות השייט של השואל (שייט חופי ? או אחר) .

salm0n

New member
אני אנסה לפשט

המטרה היא הפלגה שנתית של 4 חודשיים בשנה כל שנה , בנוסף הפלגה חופית ככל שיתאפשר .

כן אני מת על הים ועל ההפלגה אבל אני לא חושב שמישהו מכל אנשי הים פה יכול לומר בכנות שמפרשית סטנדרטית( אזור 40 ,בפורמט השכיח בארץ) היא נוחה או שהוא נהנה מהצפיפות .

בנתיים מה שהצלחתי להבין מהשרשור לגבי MOTORSAILOR שהיא איטית ויקרה יותר .

מהירות של 2-3 קשר לא בעיה לא ממהרים לשום מקום

מחיר תמיד יש מציאות

כמו שאמרתי JONGERT נראה נהדר , ומכאן אשמח לדיון בנושא ברזל

מה היתרנות/חסרונות
עליות קנייה ביחס ליאכטה זהה בנויה פיברגלס
האם המשקל דורש מנוע חזק יותר ואיזה ואם כן אז כמה גדלה צריכת הדלק (חשוב עם מחירי הדלק בימנו) , גודל ממוץ ליאכטת ברזל .

gb228

Active member
כמו מחיר "סביר", גם נוחות זה מושג סוביקטיבי

הסירה שלי היא מפרשית 36 רגל.
חזרתי עכשיו מחודש הפלגה כאשר היינו 4, ובחלק מהזמן 5 אנשים. היה לי מאוד נוח ולא הרגשתי בשום צפיפות.
קוקפיט של סירה בגודל 40 רגל מהשנים האחרונות כפול בגודלו מהקוקפיט שלי והמרחב הפנימי גדל כמעט כפונקציה של האורך בחזקת שלוש.
אם אתה נשאר בתחום השלושים הגבוהים או הארבעים הנמוכים אני חושב שרק קטמארן ייתן לך משהו ששונה מהותית מהמרחב שתקבל במונוהאל

מוטורסיילור כבדה ואיטית יותר לא מכיוון שהיא עשויה מברזל אלא בגלל המבנה הבסיסי שלה. סירת ברזל לא תדרוש בהכרח מנוע חזק יותר. היא עשויה להיות זולה יותר מסירת פיברגלאס (בגלל דיעה קדומה לגבי החומר וצורך להקפיד יותר על אחזקת הגוף) או יקרה יותר (כי אלו סירות שאינן מייצור המוני).

nicu100

New member
JONGERT

שכרנו בספרד בפלמה דה מיורקה JONGERT S18 עקב מחדל של חברת ההשכרה (הקטמרן שהזמננו לא היתה כשירה וקיבלנו אפ גרייד) ספינה יפיפיה מברזל 33 טון מנוע קטרפילר 180 כ"ס , חרטומן גנרטור מזגנים מכונת קרח טלוויזיות בחדרים מטבח מעובזר ומדוגם ,קומפרסור וציוד צלילה וכו', שלושה חדרי שינה (לא תאי שינה) עם שירותיים ומקלחות סלון מדוגם מעץ , הסיפון מדק יפה כנראה בורמזי וכן פלטפורמת שחייה אחורית עם סולם עד למיים ומקלחת מים חמים קרים(מצווין אחרי שחיה), לסירה מארך מפרשים מלא ושני תרנים (במאסף לא השתמשנו כלל) היינו שלושה משפחות סה"כ 12 אנשים ובמשך שבוע ההפלגה התאהבנו בסירה , הסירה מפליגה מצויין על מפרשים ברוחות מעל 8קשרים , ברוח צד 15 קשר הסירה הפליגה במהירות 8 קשר , ועל מנוע 70% 1900 סל"ד קרוזינג מומלץ מהירות 8 קשר צריכת דלק 16 ליטר שעה , כשהפלגנו עם גנרטור (טלוויזיות מזגנים מכונת קרח קפה וכו' ) 4 ליטר שעה סה"כ גנרטור ומנוע כ 20 ליטר לשעה , לסירה מיכלי סולר 2000 ליטר ומיכל מים 2000 ליטר , לסירה קייל מלא 3 מטר , בסירה 4 מקררים ו2 מקפיאים (גם בקוקפיט) אלקטרוניקה מלאה בשני עמדות נפרדות וכו' , הפלגנו בנוחות מירבית , אין להשוות את איכות בטיחות ונוחות ההפלגה בסירה זו לבין אף סירה בו הפלגתי (הפלגתי ברוב הסירות בייצור סדרתי).
צודק ידידנו "מחיר סביר" זהו עניין יחסי אך אם אתה ברנש בר מזל ויש בידך תקציב לסירה כזו אני מפרגן לך , סירה מסוג זה תספק לך את מלוא רצונותיך גם מעבר לארבע חודשים בשנה .
סירות מהסוג הזה "מחזיקות ים" גם בים הפתוח ובים גבוהה ולא רק במפרצי השמן המוגנים ,.

למיטב ידיעתי אין אף סירה כזאת ואו דומה לה בהרצליה ובת"א (אולי באשקלון ראיתי בהזנקה של משט ערים עם דגל זר), אך שוב כנראה בשל תקציב הרכישה והאחזקה הגבוהה .
בשל חוסר נסיון אין אני יודע אם יש אבדל מהותי בעלות האחזקה של כלי שייט בגודל זהה מברזל או פיבר .

זהו עניין אינדיבידואלי אך אין מראה עניים כמישמע אוזניים תפליג על סירה כזאת ותשפוט בעצמך , אם "נוח" ואם "סביר" .

כל מה שקיבלתם שם נובע מהגודל ומהיונגרט ולא ממונוהול ומוטור-סיילור.

Efraim

New member
תשובות לשאלות (למרות שעדיין חסר מידע)

למשל לא כתבת מה מספר האנשים שיפליגו? מה אזור השייט שלך? האם תשהה לרוב במרינות או שתעגון במפרצים בחוץ (מגדיר גודל סירת שירות) מה הנסיון שלך (ושל שאר הצוות) בשייט מנועי ומפרשים? הגדרות של נוחיות (מיזוג אויר, מכונת כביסה, מטבח גדול ומודרני, מספר החדרים והשרותים, וכו...)

בהתיחסות לנקודות שהעלת בשירשור השתדלתי לתת לך חומר למחשבה:

המטרה היא הפלגה שנתית של 4 חודשיים בשנה כל שנה , בנוסף הפלגה חופית ככל שיתאפשר .
4 חדשים + זמן להפלגות חופיות זה המון זמן ואתה כמעט נכנס לקטגוריה של "חיים על הספינה" => כלומר המלצה ראשונית (שכבר נתנו לך בשירשור – לאחר שהבנת את ההבדלים והחלטת על כוון => מצא ספינה שתוכל לחיות עליה מספר חודשים לפני שתקנה משהו שלא טוב לסוג השייט שלך!

כן אני מת על הים ועל ההפלגה אבל אני לא חושב שמישהו מכל אנשי הים פה יכול לומר בכנות שמפרשית סטנדרטית( אזור 40 ,בפורמט השכיח בארץ) היא נוחה או שהוא נהנה מהצפיפות .
לא אין "מפרשית סטנדרטית" ואני בהחלט שט יותר מ4 חדשים רצופים ו יותר מ 4 אנשים ולכן יש לי מפרשית גדולה יחסית. (ראה מידע בקישור של עליזה)

בנתיים מה שהצלחתי להבין מהשרשור לגבי MOTORSAILOR שהיא איטית ויקרה יותר .
לא בדיוק אבל קרוב... האיטיות היא יחסית ולא כל כך בעייתית (לדעי מאבדים כ 15% במהירות עקב מבנה לבפינות בעלות קיל מלא) מחיר זה כמובן יחסית לגיל בהספינה ואיבזורה... אז יש להניח שעהעט הבדלים שנובעים מעלות יצור לא סידרתית וחומר (ברזל או פיברגלס)

מהירות של 2-3 קשר לא בעיה לא ממהרים לשום מקום
לא חושב מדובר במהירות של 2-3 קשר, רוב הספינות יעשו לפחות 5-6 קשר במהירות גוף (40+ רגל). שוב תלות בחוזק הרוח, גודל וסוג המפרשים וכמובן עם הוספת מנוע אז תמיד תוכל להפליג מהר יותר

מחיר תמיד יש מציאות
על "מציאות" משלמים, אבל יותר מאוחר
לדעתי מי שמשקיע בהבנת הנושא יוכל למצא ספינות מתאימות יותר במחיר זול יותר, וכמובן למי שיש גם סבלנות... היא ימצא את העיסקה הטובה יותר עבורו.

כמו שאמרתי JONGERT נראה נהדר , ומכאן אשמח לדיון בנושא ברזל
חפש בפורום יש הרבה מידע על "ברזליות" או שתתקשר אלי בקישור השני שבחתימה שלי. (או שתקרא על הפלגות עם עליזה שהיא ברזלית גדולה.)

מה היתרנות/חסרונות
יתרונות הן היכולת להפליג בכל מקום ולעבור מצבים שפיברגלס עלול להפגע וברזל לא.
חסרונות הן בטיפול מונע (חלודה) ומשקל (כלומר יתורגם למהירות איטית יותר)
עליות קנייה ביחס ליאכטה זהה בנויה פיברגלס => תלוי במצב ומקום השוק – באמריקה ברזליות זולות יותר ובאוסטרליה/ני זילנד יקרות יותר => פונקציה של היצע וביקוש!

האם המשקל דורש מנוע חזק יותר ואיזה ואם כן אז כמה גדלה צריכת הדלק (חשוב עם מחירי הדלק בימנו)
המשקל אכן דורש מנוע גדול יותר ובהתאם הדלק יעלה יותר (אבל לדעתי לא משמעותית אם בסיכומו של דבר היית מוכן להפליג ב 2-3 קשר אז לדעתי רוב הזמן תהיה על מפרשים ולא תבזבז דלק.
גודל ממוצע ליאכטת ברזל .=> רצוי לפחות 50 רגל ויותר. בקטנות יותר ההשקעה בבנית ממתכת יולה יותר מדי ויש הרבה אופציות אחרות זולות יותר. כלומר אם בחרת בברזל והחלטת על גודל של 50+ רגל כבר פתרת את בעית המקום, המרחב, והנוחיות שדרשת בשביל שייט לזמן ארוך!

לסיכום אתיחס לשאלתך המקורית:
מפרשית עם נוחות של מנועית מרחב מחייה , נוחות סיפון , => עבור אותו הגודל מנועית תמיד תתן לך יותר מרחב מחיה ונוחות סיפון (כיון שאין עליה תרנים וחבלים
) אבל בזמן שייט הנוחיות של ההפלגה והשלווה של המפרשים (לדעתי) תמיד יהיו מהנים יותר! (ובמיוחד בים גלי על רוח חזקה.)

nicu100

New member
מהו הטיפול המיטבי על מנת למנוע הופעת חלודה

בסירות הברזל ? דרכי עבודה ? חומרים ? צבעים? תודה מראש על המידע .

למעלה