תשובות לשאלות (למרות שעדיין חסר מידע)
למשל לא כתבת מה מספר האנשים שיפליגו? מה אזור השייט שלך? האם תשהה לרוב במרינות או שתעגון במפרצים בחוץ (מגדיר גודל סירת שירות) מה הנסיון שלך (ושל שאר הצוות) בשייט מנועי ומפרשים? הגדרות של נוחיות (מיזוג אויר, מכונת כביסה, מטבח גדול ומודרני, מספר החדרים והשרותים, וכו...)
בהתיחסות לנקודות שהעלת בשירשור השתדלתי לתת לך חומר למחשבה:
המטרה היא הפלגה שנתית של 4 חודשיים בשנה כל שנה , בנוסף הפלגה חופית ככל שיתאפשר .
4 חדשים + זמן להפלגות חופיות זה המון זמן ואתה כמעט נכנס לקטגוריה של "חיים על הספינה" => כלומר המלצה ראשונית (שכבר נתנו לך בשירשור – לאחר שהבנת את ההבדלים והחלטת על כוון => מצא ספינה שתוכל לחיות עליה מספר חודשים לפני שתקנה משהו שלא טוב לסוג השייט שלך!
כן אני מת על הים ועל ההפלגה אבל אני לא חושב שמישהו מכל אנשי הים פה יכול לומר בכנות שמפרשית סטנדרטית( אזור 40 ,בפורמט השכיח בארץ) היא נוחה או שהוא נהנה מהצפיפות .
לא אין "מפרשית סטנדרטית" ואני בהחלט שט יותר מ4 חדשים רצופים ו יותר מ 4 אנשים ולכן יש לי מפרשית גדולה יחסית. (ראה מידע בקישור של עליזה)
בנתיים מה שהצלחתי להבין מהשרשור לגבי MOTORSAILOR שהיא איטית ויקרה יותר .
לא בדיוק אבל קרוב... האיטיות היא יחסית ולא כל כך בעייתית (לדעי מאבדים כ 15% במהירות עקב מבנה לבפינות בעלות קיל מלא) מחיר זה כמובן יחסית לגיל בהספינה ואיבזורה... אז יש להניח שעהעט הבדלים שנובעים מעלות יצור לא סידרתית וחומר (ברזל או פיברגלס)
מהירות של 2-3 קשר לא בעיה לא ממהרים לשום מקום
לא חושב מדובר במהירות של 2-3 קשר, רוב הספינות יעשו לפחות 5-6 קשר במהירות גוף (40+ רגל). שוב תלות בחוזק הרוח, גודל וסוג המפרשים וכמובן עם הוספת מנוע אז תמיד תוכל להפליג מהר יותר
מחיר תמיד יש מציאות
על "מציאות" משלמים, אבל יותר מאוחר
לדעתי מי שמשקיע בהבנת הנושא יוכל למצא ספינות מתאימות יותר במחיר זול יותר, וכמובן למי שיש גם סבלנות... היא ימצא את העיסקה הטובה יותר עבורו.
כמו שאמרתי JONGERT נראה נהדר , ומכאן אשמח לדיון בנושא ברזל
חפש בפורום יש הרבה מידע על "ברזליות" או שתתקשר אלי בקישור השני שבחתימה שלי. (או שתקרא על הפלגות עם עליזה שהיא ברזלית גדולה.)
מה היתרנות/חסרונות
יתרונות הן היכולת להפליג בכל מקום ולעבור מצבים שפיברגלס עלול להפגע וברזל לא.
חסרונות הן בטיפול מונע (חלודה) ומשקל (כלומר יתורגם למהירות איטית יותר)
עליות קנייה ביחס ליאכטה זהה בנויה פיברגלס => תלוי במצב ומקום השוק – באמריקה ברזליות זולות יותר ובאוסטרליה/ני זילנד יקרות יותר => פונקציה של היצע וביקוש!
האם המשקל דורש מנוע חזק יותר ואיזה ואם כן אז כמה גדלה צריכת הדלק (חשוב עם מחירי הדלק בימנו)
המשקל אכן דורש מנוע גדול יותר ובהתאם הדלק יעלה יותר (אבל לדעתי לא משמעותית אם בסיכומו של דבר היית מוכן להפליג ב 2-3 קשר אז לדעתי רוב הזמן תהיה על מפרשים ולא תבזבז דלק.
גודל ממוצע ליאכטת ברזל .=> רצוי לפחות 50 רגל ויותר. בקטנות יותר ההשקעה בבנית ממתכת יולה יותר מדי ויש הרבה אופציות אחרות זולות יותר. כלומר אם בחרת בברזל והחלטת על גודל של 50+ רגל כבר פתרת את בעית המקום, המרחב, והנוחיות שדרשת בשביל שייט לזמן ארוך!
לסיכום אתיחס לשאלתך המקורית:
מפרשית עם נוחות של מנועית מרחב מחייה , נוחות סיפון , => עבור אותו הגודל מנועית תמיד תתן לך יותר מרחב מחיה ונוחות סיפון (כיון שאין עליה תרנים וחבלים
) אבל בזמן שייט הנוחיות של ההפלגה והשלווה של המפרשים (לדעתי) תמיד יהיו מהנים יותר! (ובמיוחד בים גלי על רוח חזקה.)